Computer

door Jan Mulder

59

Playon! HD van AC RyanOp de foto hiernaast zie je mijn AC Ryan Playon! HD op mijn televisie aangesloten zitten. Op het beeldscherm zie je het menu van de Playon HD.

Als je ook op zoek bent naar een full HD mediaplayer heb je misschien wat aan mijn ervaringen met deze netwerk media player. Er zijn drie verschillende modellen op de markt:

 • Playon DVR HD (media player en digitale video recorder)
 • Playon HD (mediaplayer met interne harde schijf)
 • Playon HD mini (mediaplayer met externe harde schijf)

Ingebouwde en externe harde schijf

Ik heb de Playon HD met interne harde schijf, de ACR-PV73100. De interne harde schijf is een optie en krijg je er standaard niet bijgeleverd. Er zijn wel winkels die hem leveren met een alvast ingebouwde harde schijf, maar deze kun je er ook heel simpel zelf in zetten. Deze mediaplayer ondersteunt harde schijven tot 1,5 terrabyte.

Naast de internet harde schijf zitten er nog 2 usb aansluitingen op waar je externe harde schijven op aan kunt sluiten. Ook sluit je hem via UTP of draadloos op je thuisnetwerk aan, zodat je films van je pc of laptop op je tv kunt afspelen.

AC Ryan Playon HD bestellen

Verbinden met het netwerk

Ik heb de Playon! HD met een Cat5 kabel op de router aangesloten. De AC Ryan mediaspeler heeft een gigabit netwerkpoort, dus je zou ook Cat6 kunnen nemen. Ik heb echter nog geen router met gigabit poorten, voor mij heeft dit niet veel zin dus.

Je kunt de mediaplyer ook wireless verbinden met je draadloze router, hier heb je een optionele wifi usb dongle voor nodig. Mijn router en mediaplyer staan vlak bij elkaar, vandaar dat ik voor een kabeltje heb gekozen. Mijn laptop en pc zijn wel draadloos met het netwerk verbonden.

Je kunt de Playon! HD met ingebouwde harddisk ook gebruiken als NAS. Dit kan ook met een externe usb harde schijf. Mijn ervaring met een externe schijf is dat deze alleen als NAS te gebruiken is als de schijf een aan/uit schakelaar heeft. Je moet de schijf eerst opstarten voordat je de mediaspeler aanzet, anders wordt deze niet altijd als NAS schijf herkend door Windows.

Aansluiten op de TV

Er zijn diverse mogelijkheden om je Playon HD op je televisie aan te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Composiet Video en Audio. Zelf heb ik hem met een HDMI kabel aangesloten, de laatste High Definition standaard die digitale audio & video samenvoegt. Hiermee heb je full HD tot 1080p voor maximale beeldscherpte. Een HDMI kabel zit standaard in de doos.

Data opslag

Om films op te slaan heb ik een 1,5 terrabyte interne harde schijf van Western Digital,op 1 van de 2 usb poorten heb ik nog een externe 1 terrabyte harddisk van Hitachi aangesloten. Dat is 2,5 terrabyte aan opslag, kunnen aardig wat films op dus ;-). Ook staan er nog films en muziek op mijn laptop en desktop, deze stream ik draadloos via het netwerk met de Playon HD.

Ik gebruik de volgende modellen voor opslag:

Firmware

Er komt regelmatig nieuwe firmware uit voor de Playon! HD. Deze kun je downloaden van de support site van AC Ryan. Op het forum vind je de laatste bèta release. Zelf heb ik de laatste bèta firmware geïnstalleerd.

Wat speelt de Playon! HD af?

Deze mediplayer speelt werkelijk alles af: DVD’s, DVD-rips, Blue-Ray-rips.

De volgende videoformaten worden ondersteunt:
AVI / MKV / TS / TP / TRP / M2TS / MPG / MP4 / MOV / M4V / VOB / ISO / IFO / DAT / WMV / ASF / RM / RMVB / FLV resolution up to 720p / 1080i / 1080p.

En de volgende video codecs kan het apparaat aan:
MPEG-1 / MPEG-2 / MPEG-4 SP/ASP/AVC (H.264) / XviD / DivX / WMV9 (VC-1) / RealVideo 8/9/10 (up to 720P).

Daarnaast speelt het apparaat ook alle gangbare audio formaten af. Zoals MP3, WMA, OGG en FLAC. Zelf gebruik ik hem niet echt voor muziek, ik speel er gedownloade films mee af op mijn tv. Als je bijvoorbeeld een DVD-rip hebt gedwonload en je hebt een los ondertitel bestand (bijvoorbeeld een SRT bestand), dan speelt de Playon! HD deze ook af.

Mijn ervaringen

Nu heb je een beetje een idee gekreen hoe de situatie bij mij thuis eruit ziet, wat mediaplayer betreft. In een volgend artikel ga ik in op mijn ervaringen met deze geweldige mediaplayer. Ook leg ik uit hoe je de Playon HD in je netwerk benadert vanaf je Windows computer en hoe je bestanden deelt en kunt streamen.
Tags: , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.59 reacties op Playon! HD van AC Ryan

 1. Patrick zegt:

  Duidelijk artikel en duidelijk uitgelegd voor mensen zoals ik die wat minder “verstand” van computers hebben.

  Ben ook benieuwd welke merken en opties er nog meer zijn, een soort vergelijking.

 2. Jan Mulder zegt:

  Ik heb natuurlijk zelf alleen de AC Ryan Playon! HD in bezit, ik kan hem vergelijken met andere merken op basis van specificaties. Deze week komt het artikel met mijn ervaringen online!

  • Spoed zegt:

   Hallo

   Jan mulder

   Ik heb een AC Ryan playon HD maar krijg hem niet draadloos ingesteld
   Hij geeft weer melding kan geen SSID verkrijgen
   heb een dongle aangeschaft USB 6300

   Wat doe ik verkeert

   MVG spoed

 3. Rudy zegt:

  Sinds een paar dagen ook een playonHD, hier zit geen 1 Gigabit netwerkpoort in. de ondersteunde snelheden zijn 10/100 Mb.

  Alleen wireless aansluiten werkt wel maar is dan door mij niet te benaderen vanaf de PC. Wanneer deze aangesloten is via een netwerkkabel wel. Raar, ik kom er maar niet achetr waarom niet. Via AP aangesloten, verbinding met het netwerk, in de router is ook te zien dat het een N verbinding is met varieerende snelheden tot 210 Mb. Maar de hartddisk kan ik maar niet bereiken. Ik heb meerdere pc’s en printer aangesloten draadloos. Maar dit krijg ik niet voor elkaar. Tips??

  • Jan Mulder zegt:

   Heb je een ingebouwde schijf of een externe? Als je een externe harde schijf gebruikt dien je deze eerst aan te zetten, voordat je de AC Ryan gebruikt. De interne schijf moet je eerst formatteren met de Playon HD. Kijk anders ook eens op het forum van AC Ryan.

 4. kees zegt:

  ik wil ook een ac ryan aanschaffen en zelf een harde schijf van wd erin zetten deze schijf is 2 tb en heeft een snelheid van 5400 en 64 mb buffer.

  mijn vraag is of deze harde schijf goed genoeg is om hiermee te werken en films te bekijken op je tv.

  • Jan Mulder zegt:

   Het lijkt me dat deze prima gaat werken. Op het forum van AC Ryan kwam ik laatst een lijstje tegen met geteste harde schijven, ik kan hem zo snel niet weer vinden. Ik adviseer je daar even te zoeken.

 5. Arnoud zegt:

  Ik heb deze A.C.Ryan enige maanden in bezit met een 500GB harde schijf. Ik heb deze Ryan aangesloten middels een CAT5 kabel aan mijn router. Kan ik nu films vanaf mijn computer op die schijf zetten? Kijken vanaf de pc lukt wel, maar verplaatsen niet.
  Ik hoor het graag !
  Groetjes

 6. marcel zegt:

  ikheb ook de 73100 gekocht met interne harde schijf nu zit ik met een aantal vragen misschien dat u mij deze kunt uitleggen? als ik mijn usb stick in het app. stop kan ik de film die op de usb staat niet op de harde schijf krijgen hoe moet ik dit doen? ook als ik de player aan mijn computer heb zitten en de films erop heb gezet kan ik het app. niet uitschakelen is dit normaal?

  groet marcel

 7. mark zegt:

  Kan iemand mij helpen !!!!!!!!

  Ik heb de goedkoopste versie van de ac Ryan maar moet ik deze eerst via mijn computer aanmelden. Of kan ik deze meteen aansluiten op de t.v. en een externe harde schijf hiervoor gebruiken voor de aansluiting waarop mijn films staan.

 8. Hans zegt:

  @Marcel: je kunt een externe schijf aansluiten op een van de USB poorten die je AC Ryan rijk is. Via de browser in het hoofdmenu van de AC Ryan kun je door die schijf heen bladeren en iets selecteren / afspelen.

 9. frits zegt:

  Kan iemand mij uitleggen hpoe ik draadloos via mijn router de ryan hd kaN BEDIENEN er blijkt dat je dit ergens via http://www.??????? kunt doen
  AL VAST BEDANKT VOOR DE REACTIE

 10. Rick zegt:

  Pas de Playon-mini aangeschaft. Krijg helaas geen toegang vanaf mn computer tot de speler….omgekeerd werkt het prima….tips?? Bovendien is het menu erg flets, weinig kleur zodra er een film speelt ziet het er wel goed uit, tips?

 11. Jan Mulder zegt:

  Volgens mij kun je de mini niet benaderen vanaf de pc, alleen de modellen waarbij je een schijf kunt inbouwen.

  Zelf heb ik geen last van een flets menu. Probeer de nieuwste release candidate firmware eens:
  http://www.acryan.com/forums/viewforum.php?f=101

 12. Dick zegt:

  Vandaag een PlayonHD 2Tb gekocht, aangezet en verplichte format gestart. Is nu al meer dan een uur bezig! Is dat normaal?

 13. John zegt:

  Ben in het bezit van een AC mini. Prachtig app. maar het volgende probleem. Heb de AC Ryan via 2x Sweex 200 Mb internetstopcontactjes verbonden met mijn experiabox. Op de Ac ryan een externe schijf aangesloten, prima te benaderen. Bij het downloaden als bron de externe harde schijf ingegeven, maar dan gebeurd het, ik krijg de film wel te zien maar bij het afspelen duurt het ongeveer 2 minuten en dan staat alles stil. Heb de externe schijf geformateerd zoals door iedereen wordt aangeraden. heb de externe schijf op mijn laptop aangesloten en hierna dezelfe film op de schijf geplaatst en toen aangesloten op de Mini….PERFECTE weergave..zonder stoppende beelden o.i.d….Netwerkverbinding is draadloos 56Mbs

 14. Dianne zegt:

  heb sindskort een ac ryan play on dvr hd en zou graag films willen downloaden, dat lukt helaas nog niet, ik kom daar niet uit, hebben jullie daar reeds ervaring mee?

 15. Jan Mulder zegt:

  Dianne, voor het downloaden van films adviseer ik je het artikel torrents downloaden eens te lezen.

 16. Ben zegt:

  Sinds gisteren in het bezit van een Wii welke Iso-bestanden afspeelt van een portable harde schijf. Aangezien mijn PlayonHD (met ingebouwde 1,5TB) een kastje verder staat, lijkt het mij handig de ISO-bestandjes op de Playon te zetten en vanaf hier (via een kabel naar de Wii) af te spelen op de Wii.
  Kan dit…..en welke aansluiting moet ik dan gebruiken op de Playon?

 17. koos zegt:

  ben in bezit van een a.c ryan goedkoopste uitvoering
  externe hardeschijf aan gesloten maar krijg geen
  verbinding met usb in menu licht usb niet op

  wie kan muj helpen

 18. Mark zegt:

  Heej,,

  Ik heb sinds een klein maandje een Ac Ryan, ik heb die met 1tb intern maar zelf gebruik ik een externe schijf.
  Als ik films wil kijken en dus door het menu aan het scrollen ben dan vergroot de tv opgegeven moment het beeld en het maakt niet uit op welke knop ik duw maar het mediacenter wordt opnieuw opgestart en dit gebeurd me vaker, ik heb al geprobeerd een andere tv te gebruiken maar het blijft steeds het zelfde. Hoe kan ik dit oplossen?
  Ligt dit aan de externe schijf ?( ik weet zo 1,2,3 niet wat voor merk ik heb)
  Of ligt dit aan het mediacenter zelf en wat kan ik hier aan doen?

  Hopelijk kan iemand me helpen

 19. Cees zegt:

  Wat zijn de eisen die verbonden zijn aan een USB stick om media hiervan via de AC Ryan player op een tv af te spelen???? Denk hier bij vooral aan de snelheid van de stick.

 20. kimm zegt:

  Vanmiddag heb ik een AC Ryan playon HD met 1TB geheugen gekocht.
  Kan iemand mij vertellen hoe ik de mediaplayer kan aansluiten op mijn laptop?
  Wat heb ik daarvoor nodig en hoe kan ik dat doen?

 21. franky zegt:

  afgelopen week heb ik een mediaspeler gekocht van het merk acryan playon hd2 hebt toen een externe portable harddiks aangesloten maar deze herkent hem niet?wie kan mij vertellen wat ik moet doen?

 22. Gert zegt:

  Je schrijft:
  “Je kunt de Playon! HD met ingebouwde harddisk ook gebruiken als NAS. Dit kan ook met een externe usb harde schijf. Mijn ervaring met een externe schijf is dat deze alleen als NAS te gebruiken is als de schijf een aan/uit schakelaar heeft. Je moet de schijf eerst opstarten voordat je de mediaspeler aanzet, anders wordt deze niet altijd als NAS schijf herkend door Windows.”

  Ik heb een USB schijf aangezet en aangesloten op de Playon!HD (firmware v7.3.4.r4824), daarna deze aangezet, maar geen USB schijf op het netwerk hoor! (Vista). Heb je suggesties? Graag een mailtje! Dank,
  Gert

 23. patrick zegt:

  ik heb vandaag een usb wireless stick gekocht voor mijn ac ryan hd essential maar ik krijg hem maar niet online en kan nergens een gebruiksaanwijzing vinden.

 24. Jan Mulder zegt:

  @Gert:

  Geen idee hoe dat kan. Mijn USB schijf heeft geen aan/uit knop en wordt sowieso niet herkend. Ik heb ook een internet schijf, dat werkt probleemloos.

  Ik zou je adviseren eens te kijken op AC Ryan site en je vraag te stellen op het forum daar.

 25. Tom zegt:

  Ik heb zelf ook de AC ryan media player.
  Echter kan ik op mijn media player mijn bestanden van mijn computer niet zien. Hij zit verbonden dmv een cat5 kabel, en hij vind mijn netwerk wel, alleen zie ik er totaal geen bestanden in staan.
  Ik heb op mijn pc wel alle mogelijke opties aanstaan wat betreft delen. Weet iemand hoe ik dit op kan lossen??

 26. ivo zegt:

  na lang puzzelen ben ik erachter gekomen hoe je via ac ryan op je pc kunt komen, voor degenen die dit probleem ook heeft , je moet op de ac ryan de instellen samba en bt aanzetten.

  maar nu mijn vraag: ik kan niet via mijn ac ryan de you tube filmpjes openen , ik kan wel een filmpje selecteren maar vervolgens blijft hij dat filmpje dan zoeken en zoeken , weet iemand hier raad mee

  • Jan Mulder zegt:

   Best Ivo,

   Ik heb geen problemen met afspelen van Youtube filmpjes. Heb je versie 1 of 2 van de AC Ryan?

   Om de AC Ryan via de pc te kunnen benaderen is het handig een ingebouwde harde schijf te hebben, met een usb schijf lukt dit vaak niet. Samba en NAS aan is voldoende, BT heeft hier niets mee te maken.

 27. Smollyr zegt:

  Weet ieman waarom de nieuwe firmware niet installeerde ik krijg als mededeling dat hij niet geschikt is voor de Ryan HD hectisch de volgende firmware Pv73100v.7.4.x.r7317

 28. Jeroen zegt:

  Ik heb een samsung smarttv gekocht en dacht mijn dvd collectie die ik op mijn pc heb staan af te kunnen spelen met samsung allshare. ik ben er ondertussen achter dat dat niet gaat lukken.

  Nu las ik dat ik mijn dvd’s moet converteren naar mkv bestanden en op een externe disk zetten en die aan mijn tv hangen. Dan kon ik ze afspelen.

  Wat blijkt.. de ondertiteling is niet te zien.
  Ok weer even puzzelen en de ondertiteling uit de mkv rippen (srt) en die bij het bestand zetten (met de zelfde naam).

  Gaat in sommige gevallen goed maar ik heb ook dvd’s en als ik rip komt de ondertitelling in idx en sub formaat en dat werkt weer niet.

  Kortom: Niet echt handig.

  Voorkom ik dit alles als ik een mediaspeler koop, bijvoorbeeld de AC Ryan Playon!HD mini2?

  speelt die de dvd bestanden in de video_ts map wel gewoon met ondertiteling af?
  Heb ik dan ook de mogelijkheden uit het menu van de dvd?

  Kan en wil iemand mij vertellen hoe dat werkt?
  Of heeft iemand een betere oplossing?

 29. Ronny zegt:

  Heb zelf de A-C Ryan HD2,krijg de ondertitels niet onder met het bestandje srt vanalles geprobeerd,wat doe ik verkeerd?
  Zit geen harde schijf in mijn Ryan doe alles via mijn pc

 30. Kees zegt:

  Leuk artikel, op een aantal fouten na:
  1. je hebt niet Cat6 nodig voor Gbit snelheid, Cat5e kan dit ook aan.
  2. De eerste generatie PlayOnHD heeft géén Gbit poort, alleen de HD2 versies.

  Oh ja, het is geen terrabyte, maar terabyte.

 31. marcel zegt:

  ik probeer alsmaar dat mijn pc de acryan ziet maar geen succes heb echt van alles geprobeerd via forums,via acryan media krijg ook steeds network congestion melding..help

 32. Hubert zegt:

  Ik heb de AC Ryan md2 mediaplayer nu een paar weken in bezit. Het eerste wat me opviel was toch wel de schandalig slechte handleiding!!! Uiteindelijk toch achter alle mogelijkheden gekomen via internet. Ik heb er een interne harde schijf van 2TB in en dat werkt prima. Ik heb er ook nog een externe HDD van 1TB aanhangen. Ook dat levert geen problemen op. Ik krijg het mediacenter alleen niet verbonden met de laptop! Ik heb de netwerkkabel aangesloten op mijn ziggo modem/router (twee in één dus) en de laptop draadloos. Mijn probleem is nu dat als ik via bestandbeheer-netwerk-werkgroep-computernaam ga ik een netgebruikers ID en netwachtwoord moet opgeven. Maar welke ww zijn dat? Van Ziggo? Van het modem? De wapsleutel of de gebruiker & en zijn ww? Als ik via bestandbeheer-UPnP- computernaam-usernaam ga krijg ik de volgende mappen: Afbeeldingen, afspeellijst, muziek, video’s. Als ik dan de voorbeeld video’s van windows benader, deze staan op de laptop in c:/users/public/videos/sample videos, kan ik deze filmpjes openen en benaderen en afspelen maar als ik dan bestanden naar deze mappen kopieer zijn deze niet zichtbaar via het mediacenter… Kan mij iemand helpen?!?!?!?!

 33. Martijn zegt:

  Hallo,

  Ik heb onlangs een Samsung smart tv met Allshare gekocht voor op onze slaapkamer. Deze is draadloos verbonden met mijn router. Beneden bij de tv heb ik een AC Ryan HD mediaplayer staan. Deze is bedraad verbonden met dezelfde router. Echter krijg ik geen verbinding met de AC Ryan vanaf mijn tv boven…. Volgens de verkoper zou je de AC Ryan als externe schijf op je tv moeten kunnen zien en dan de films moeten kunnen afspelen. Heb je enig idee hoe ik deze verbinding tot stand kan brengen?!?

 34. Johan zegt:

  Hoi ik heb een vraag. Ik heb een ac Ryan kastje. De simpelste uitvoering. Maar nu kan ik sinds een aantal weken geen YouTube kijken. Als ik mijn faforieten wil kijken. Staan deze er niet meer in. Ik sta aangemeld bij you tube. Op de laptop werkt het wel allemaal. Alleen op de Ryan niet.

  Kan iemand mij een idee geven om dit op te lossen

 35. Francisca Beune zegt:

  Hallo

  IK heb een AC Ryan TB1 , als ik het menu aanzet en op de volgende optie druk dan zie ik de volgende optie met grote letters staan en schiet hij weer terug naar het Menu, ik kan wel bij de instellingen, via via een film kijken, ik wilde dus alles zien te herstellen door te formatteren,dan vraag hij weet je het zeker? ja dus, vervolgens loopt hij 2seconden en zegt klaar met formatteren, maar alles blijft er gewoon opstaan??
  Enig idee????Neem aan dat hij niet in 2seconden al mijn films en foto’s verwijderd??

 36. ben schot zegt:

  Ik kan via mijn playon hd met interne schijf vaak geen nog films afspelen. Wat kan ik hieraan dien?
  Gr ben

 37. johan fiering zegt:

  mijn vraag is wat is een normale snelheid tussen een pc en de ac ryan hd bekabeld ik kom niet sneller dan 1.40mb per seconde

 38. Bas zegt:

  Deze speler is echt zo’n flop ding volgens de fabrikant kun je er van alles mee maar naar de zoveelste update van meneer ac ryan werkt dat ding nog niet behoorlijk ik wilde m als NAS gebruiken maar das ook hopeloos netwerk valt steeds weg bij de ac al met al zonde van t geld.

 39. rien zegt:

  kan iemand mij eens stapsgewijs (dummies) uitleggen wat ik moet instellen op de playon hd mini om
  muziek te kunnen streamen van de laptop/ipad/iphone?
  afspelen van muziek/films van de usbstick is geen enkel probleem maar ik krijg het streamen niet
  voor elkaar en dat is jammer als je oa spotify wil gebruiken.
  heb een draadloos netwerk via de experiabox van kpn.
  bijvoorbaat dank

 40. Aad zegt:

  Ik kan je flipps adviseren die ziet je playon als DLNA systeem en daarmee kun je films sowieso streamen.
  Muziek moet je ff uitproberen, zelf heb ik een XperiaZ1 welke de optie heeft om alles naar een DLNA-compatible systeem te gooien.

 41. Jan zegt:

  Hallo kun je met een playon mini ook tv signalen naar een beamer streamen ?
  Gr Jan

 42. vdekur zegt:

  Ik heb n 76120 waar de usb poortjes stuk zijn doorgemeten wel spanning maar kan de firmware niet updaten.Is er een andere manier behalve via usb b.v. via Lan ?
  Of waar kan ik zo n nderdeel bestellen want ik wil de wifi dongel gebruiken enz.

 43. Fred zegt:

  Kan ik de setup van de playonHD ook wijzigen via de PC (Laptop)?
  Ik wil bijv. de Playon aan het netwerk hangen en streamen echter als ik iets in de setup wil wijzigen moet ik dit via een tv doen.

  Fred

 44. Harry zegt:

  krijg geen verbinding via de usb wifi adapter in de Ryan en de laptop via een netwerkverbinding(router) .

  ik moet voortdurend de Ryan van de stroom afhalen om geluid door te krijgen.

  Iemand oplossingen voor beide vragen ?

 45. Joop zegt:

  goedemorgen mijn ac ryan, kan ik niet meer lezen op de com,geeft een foutmelding aan ,ik heb wel internet erop, dus kan ik niet meer er iets opzetten of veranderen ,bij voorbaat mijn dan Joop

 46. Dennis zegt:

  heb een plafon HD , eerst bekabeld (super) nu wil ik via wifi adapter , niks geen Ssid . Wat doe ik verkeerd

 47. MJM Hendriks zegt:

  Heb een Playon HD2.
  Sinds ik een nieuwe computer heb op Windows 10 zie ik in mijn netwerk de Playon niet meer.

  Rara hoe kan dat ?

 48. Jeroen zegt:

  Hallo, ik heb een AC Ryan PLAYON HD 3 met harde schijf.
  Nu blijft bij het op started het scherm hangen op safe mode firmware flashing.
  Ik heb de firmware met de laatste update geinstalleerd maar nog blijft hij op het scherm hangen.
  Weet iemand hoe ik dit kan verhelpen?

  • Nico zegt:

   Beste Jeroen,

   Je kan in dit geval het beste even bij de leverancier van de mediaspeler aankloppen. Het bericht over de AC ryan is namelijk in 2010 geschreven, de kennis over dit apparaat is niet meer in huis om je te helpen.

 49. joop zegt:

  Ik heb de ac ryan play on zonder hd
  ik wil hem alleen gebruiken om netflix op mijn tv te zien, hij is verbonden met mijn ziggo modem en hdmi naar de tv, ik krijg het niet voor elkaar om naar internet te gaan, terwijl hij aangeeft wel met de modem verbonden te zijn en de lichtjes achterop geven dat ook aan, zoals je kunt lezen ben ik een complete leek op dit gebied, maar wie geeft raad, alvast bedankt

 50. Laurens zegt:

  Hallo,

  Ik heb een vraag: ik heb al een paar jaar mijn ac Ryan MP. hierbij heb ik een externe harde schijf. Jaren is het gelukt en had ik geen problemen. Nu ik hem een jaar niet heb gebruikt, of misschien wel langer, weet ik even niet meer hoe ik hem moet aansluiten. Tot nu toe heb mijn harde schijf in de mediaplayer gedrukt. Daarbij heb ik de kleuren draadjes (geel, wit, rood) in de MP zitten en in de tv gestopt. Op het scherm zie ik nu gewoon het menu van de MP, maar mis ik dus het mapje van mijn externe harde schijf. Dat moet zo’n usb logo zijn…. Deze kan ik niet vinden en heb alles geprobeerd. Het lampje van mijn harde schijf brand ook gewoon. Asjeblieft, wie kan mij helpen en wat voor klein dingetje vergeet ik nu……

  Mijn dank zal enorm groot zijn!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑