Homeplug devolo-dlan-500-wireless-plus-review

door Jan Mulder

10

Devolo dLAN 500 AV Wireless Plus Review

Echt plug & play!

Gebruiksgemak
Beveiliging
Bereik
Snelheid

Conclusie: Wanneer je het bereik van je draadloze netwerk wilt vergroten is de Devolo dLAN 500 AV Wireless+ een perfecte keuze. Je hebt in 2 minuten draadloos internet uit je stopcontact, zonder installatie.

5
Van powerline homeplug fabrikant Devolo kreeg ik een starterkit Devolo dLAN 500 AV Wireless+ opgestuurd. Met deze adapters maak je een netwerkverbinding via het stopcontact, ook als deze zich in andere stroomgroepen bevinden.

Hoe het werkt

In de Devolo dLAN 500 AV Wireless Plus starter kit zitten twee homeplug adapters. De ene adapter steek je bij je router in het stopcontact en verbind je met een netwerkkabel op je router. De andere adapter plug je in een stopcontact waar je draadloos bereik wilt hebben en je kunt ook nog 3 apparaten via UTP aansluiten. Beide adapters hebben een ingebouwd stopcontact waar je weer een stekker in kunt steken, je raakt dus geen stopcontact kwijt.

WiFi

Je kunt deze adapters bijvoorbeeld gebruiken als je draadloze router niet voldoende bereik geeft. Plug bijvoorbeeld een adapter in het stopcontact op zolder of op een slaapkamer en sluit 3 apparaten met een netwerkkabel aan (bijvoorbeeld tv settop box, vaste pc en spelcomputer). Ook creëert de AV Wireless+ adapter een draadloos netwerk die je kunt gebruiken om je tablet of laptop met internet te verbinden.

Hieronder zie je de WiFi adapter met 3 netwerkaansluitingen en stopcontact met en zonder stekker erin:

Installatie

Ik was verbaasd over het gebruiksgemak van dit product. Het is echte plug & play en werkt direct uit de doos! Ik stak een adapter bij mijn router in het stopcontact en sloot deze met de bijgeleverde netwerkkabel op een vrije poort op mijn router aan. De andere adapter heb ik in een slaapkamer in het stopcontact gestoken. De adapters vonden elkaar meteen en er was direct sprake van een beveiligd draadloos netwerk via de Devolo adapters. De beveiligingssleutel staat achterop de WiFi adapter.

Hierna hoef je in feite niets meer in te stellen. Het is wel mogelijk om aanpassingen te doen, zoals de naam van het draadloze netwerk wijzigen. Ook is het handig om het WiFi kanaal aan te passen wanneer deze op hetzelfde kanaal zit als je draadloze router. Dit kan via een webinterface, maar bijvoorbeeld ook voor de app voor je mobiel. de dLAN Cockpit. Met deze app kun je je Devolo netwerk beheren:

Gebruik

Ik ben zeer te spreken over deze adapters. Naast de zeer simpele installatie wordt er ook nog eens een super stabiel netwerk gecreëerd. Het bereik van de WiFi homeplug is uitstekend en ik had een zeer snelle netwerkverbinding.

Conclusie

Wanneer je het bereik van je draadloze netwerk wilt vergroten is de Devolo dLAN 500 AV Wireless+ een perfecte keuze. Je hebt in 2 minuten draadloos internet uit je stopcontact, zonder installatie. Dit is de perfecte oplossing als je apparaten met een kabel wilt aansluiten en ook een goede draadloze verbinding nodig hebt op bijvoorbeeld zolder of een slaapkamer.

Devolo dLAN 500 AV Wireless+ is te koop bij:

routershop

Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.10 reacties op Devolo dLAN 500 AV Wireless Plus Review

 1. marlies zegt:

  Ik heb een gelijksoortige set maar het middelste lampje brandt bijna altijd rood in plaats van groen!! Kan dit aan het electriciteitsnet liggen? We krijgen dan bijna geen verbinding of heeeeel slecht

  • Jan Mulder zegt:

   Dit zou aan het elektriciteitsnet kunnen liggen, met name in woningen gebouwd voor 1970 wil de bekabeling wel eens slecht zijn. Het kan ook aan de verbindingsset liggen. Welk merk is het?

 2. marlies zegt:

  even ter verduidelijking, het is niet de Devola Dlan 500!!

 3. Paul zegt:

  Ik heb beide adapters in geplugd beide lampjes branden heb vervolgens de juiste adapter geselecteerd op m’n ipad en de code ingevoerd maar steeds krijg ik de melding onjuiste code. Enig idee wat te doen?

 4. Rik zegt:

  Ik wil graag onze nieuwe PVR bedraad aansluiten op het netwerk d.m.v. deze homeplug, zodat ik content van de NAS kan streamen. Is de snelheid van de Fast Ethernetaansluitingen voldoende hiervoor? Wil namelijk ook graag de wifi inzetten om zo de dekking in huis en tuin te verbeteren, maar Gigabit homeplug’s zijn (nog) niet uitgerust met wifi. Aangezien de rest van mijn netwerk wel Gigabit is, lever ik dan niet teveel in? Muziek en foto zullen niet teveel problemen opleveren (hoewel instabiel, lukt dat ook nog wel met de wifi dongle achterin het apparaat), maar video wellicht wel?

 5. Paul zegt:

  Ik heb 4x een ‘500 av wireless plus’ adapter van devolo,
  deze geven op mijn experia box van de kpn echter grote problemen,

  ik heb er daarna 1 adapter tussenuit gehaald,

  nu nog steeds de problemen dat het wireless en lan van de dlan adapters heel erg, niet mee te werken, traag en bijna niet reagerend is,

  echter had ik geen enkel probleem toen de verbinding nog verzorgd werd door de xs4all ‘fritz!box fon wlan 7360′

  de aansluiting op het stopkontact is goed en het contact onderling van de dlan is ook voortreffelijk,

  alleen het contact met de experia box laat het afweten,

  overigens als ik de pc rechtstreeks via de wlan of op de lan van de expreria box aansluit is de verbinding ook voortreffelijk,

  ik weet niet wat ik nu het beste kan doen om dit probleem op te lossen, ik hoop alleen maar dat de kpn niet een hardware/firmware lock (of hoe dat dan ook heet) op de experia box heeft gezet zodat alleen hun firmware en adapters er goed mee werken

  Mischien heeft iemand hierover nog enig advies?

 6. Lola zegt:

  Dank voor deze website en voor alle uitleg! Heb een Duvolo gehaald, alles werkt perfect.

 7. Jo zegt:

  Ik wil Ziggo alles-in-1, maar de coax-aansluiting zit aan de andere kant van de kamer als waar de TV staat. Kan ik via de Devolo dLAN 500 AV Wireless+ gewoon TV kijken via het stopcontact met een coax-aansluiting?

 8. Marianne zegt:

  Mag ik je iets vragen Jan?
  Ik woon in een huis waar geen wifi is. Dat werkt niet hier in deze hele rij huizen.
  Mijn grote laptop heb ik op de tweede verdieping aan de snoer staan en de router zit op de begane grond in de meterkast. (het is een drive-in woning en we wonen dus op de 1e en 2e verdieping)
  Nu heb ik een klein laptopje erbij gekocht omdat ik ook graag in de woonkamer wil werken op de laptop.
  Ik heb een home plug set gekocht en het ene kastje in de meterkast aangesloten op het kabeltje van de router. Het andere kastje zit op de 1e verdieping in de muur. Helaas werkt het kleine laptopje niet. Hij krijgt geen verbinding.
  Kun jij mij ook adviseren hoe ik op de eerste verdieping met het kleine laptopje via wifi kan werken en op de 2e verdieping op de grote laptop die aan de snoer staat?
  Of is dit een onmogelijkheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑