ADSL modem

door Jan Mulder

0

USB ADSL modemKen u hem nog, het Ericsson USB modem voor ADSL? Toen we net ADSL hadden in Nederland werden de HM121dp en HM121di USB modems geleverd door onder andere KPN. Gebruikt u deze nog steeds? Wellicht wordt het dan toch eens tijd voor een ethernet modem.

Het ADSL USB modem werd met een telefoonkabel op de splitter aangesloten en vervolgens via een usb-kabel op uw computer. Het modem heeft geen ingebouwde router, er kan dus maar 1 computer mee op internet worden aangesloten. Of het internet moet gedeeld worden via Windows. Aangezien er ook dan een netwerk nodig is, is een internet modem een veel logischer keuze.

Snelheid USB modem

Doordat de USB bus gebruik maakt van een +5 voeding, is het niet mogelijk een hogere download snelheid te halen van 4 Mbps. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheden van ADSL2+ vervang uw USB modem dan door een ethernet modem dat wel geschikt is voor ADSL2 en ADSL2+. Met ADSL2+ zijn downloadsnelheden tot 24 Mbps haalbaar.

Ethernet modem

In tegenstelling tot het USB modem kan de internet verbinding met een ethernet modem wel gedeeld worden. Dat komt door de ingebouwde router met DHCP server, waarmee u een computernetwerk kunt maken. De computers en laptops kunnen op 1 van de ethernetpoorten van het modem worden aangesloten via een netwerkkaart.

Vaak zjn de ethernet modems ook nog uitgerust met een ingebouwd access point, waardoor u ook draadloos kunt verbinden. Zo kunnen apparaten als wifi printers ook in het netwerk worden opgenomen. De meeste modems die tegenwoordig verkocht worden zijn geschikt voor ADSL2+. Populair zijn bijvoorbeeld de Speedtouch modems.

Dus mocht u nog steeds een ADSL USB modem gebruiken: weg met dat ding en schaf een ethernet modem aan!
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑