Beveiliging

door Jan Mulder

3

Android beveiligenWanneer u een smartphone met Android bezit en u heeft deze niet beveiligd, dan adviseer ik u om dat snel te doen. U moet er toch niet aan denken dat u uw telefoon verliest en een kwaadwillende vinder toegang heeft tot al uw contacten, foto’s, privé informatie, sms- en e-mail berichten en sociale netwerken. Of erger nog: uw telebankieren account of mail account van uw werk. Dus: direct Android beveiligen! Hieronder leest u welke beveiligingsmogelijkheden er allemaal zijn zoals virusscanners en een firewall.

Antivirus

Net als op uw pc is het raadzaam een virusscanner te installeren. Hiervoor download u een antivirus android beveiliging app (onderaan zet ik de verschillende gratis pakketten op een rij). Antivirus voor Android scant alle apps en bestanden op uw (micro) SD kaart. Daarnaast kunnen realtime scans worden uitgevoerd.

Firewall

Het is raadzaam een firewall te installeren of een Android security app te installeren waar een firewall in zit. Een firewall houdt hackers tegen en is een must wanneer u gebruik maakt van publieke WiFi hotspots.

Anti diefstal app

Als uw Android smartphone of tablet in verkeerde handen terechtkomt wilt u dat uw gegevens veilig zijn. Met Anti Theft opties op uw mobiel kunt u het de dief of vinder in ieder geval een stuk moeilijker maken. Deze apps zijn vaak lastig of niet te verwijderen en kunnen een melding geven of blokkeren wanneer er bijvoorbeeld een andere simkaart wordt geplaatst. Ook kunnen dit soort Android security apps de locatie van uw gestolen telefoon doorgeven en u op afstand toegang geven. U kunt uw Android apparaat bijvoorbeeld op afstand blokkeren, uw privé gegevens op afstand wissen of een sirene af laten gaan.

Gratis Android beveiligings apps

Er zijn genoeg goede gratis apps om uw Android mobiel of tablet mee te beveiligen. Hieronder zet ik een aantal op een rijtje zodat u kunt zien welke functies u krijgt bij de verschillende pakketten.

Gratis Android Beveiligings Apps
Avast! AVG Lookout Norton
 Antivirusbeveiliging check-groen check-groen  check-groen check-groen
 Realtime beveiliging check-groen check-groen
 Aanpassingen in updates mogelijk check-groen check-groen check-groen
 Privacyrapport check-groen
 Webschild check-groen check-groen
 Gesprekken filteren check-groen
 SMS berichten filteren check-groen
 Anti-diefstal opties check-groen check-groen check-groen check-groen
 Vergrendelen op afstand check-groen check-groen check-groen
 Plaatsbepaling op afstand check-groen check-groen check-groen
 Geheugen wissen op afstand check-groen check-groen
 Sirene op afstand check-groen check-groen
 Melding van vervangen van simkaart check-groen
 Reservekopie van contactpersonen check-groen
 Firewall check-groen
 Toepassingsbeheer check-groen
 Website maker Avast.com  Free.avg.com  Mylookout.com  Norton.com

 Beste Android Security Suite

Wat de beste app is voor het beveiligen van je Android apparaat durf ik niet te zeggen. Het is ook afhankelijk van de eisen die u stelt. Zelf heb ik voor Avast gekozen omdat deze de meeste opties heeft en omdat ik Avast ook op mijn Windows laptop gebruik.
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.3 reacties op Android beveiligen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑