Installeren beste-wifi-kanaal

door Jan Mulder

28

Beste WiFi kanaalSlecht bereik of een langzame WiFi verbinding kan veroorzaak worden door interferentie (storing) of je WiFi netwerk.  De 3 meest voorkomende oorzaken van interferentie zijn: draadloze netwerken die op hetzelfde kanaal uitzenden, de router van de buren die op een overlappend kanaal uitzendt en interferentie op 2.4 GHz van iets anders dan een WiFi zender.

Kanaal 1, 6 of 11

Het beste WiFi kanaal selecteren kan een hele verbetering opleveren! Kanaal 1, 6 of 11 zijn de beste WiFi kanalen omdat deze elkaar niet overlappen. Het is dan ook mogelijk om meerdere signalen naast elkaar op de 2.4 GHz band te versturen, omdat deze 100 MHz breed is en een kanaal een spectrum van 20 MHz gebruikt. 

Als er meerdere draadloze netwerken in de buurt zijn, is het vaak beter om over hetzelfde kanaal (bij voorkeur 1, 6 of 11) te gaan zenden, dan te kiezen voor een overlappend kanaal. Kies in dit geval het kanaal die het minst gebruikt wordt bij de sterkste netwerken. De sterkte van het netwerk wordt in negatieve waardes aangegeven: hoe dichter bij 0 hoe sterker. Dus -40 is sterker dan een signaal van -80.

WiFi kanalen in de buurt

Met het gratis programma inSSIDer kun je zien welke netwerken in de buurt zijn, hoe sterk het signaal is en op welk kanaal deze uitzendt. Test met dit programma de resultaten als je je router op kanaal 1, 6 of 11 hebt en kies het beste WiFi kanaal.

Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.28 reacties op Beste WiFi kanaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑