Draadloze router ziggoupc

door Jan Mulder

96

Draadloze router aansluiten op Ziggo of UPC modemHet bereik van de draadloze router die ingebouwd zit in de modems van Ziggo en UPC valt soms erg tegen. Vaak krijg ik de vraag of het mogelijk is hier een andere draadloze router op aan te sluiten. Ja, dat is mogelijk! Maar niet zomaar. Ik leg het je hier uit. Wil je direct een goede router uitkiezen? Lees dan ons advies voor de beste wi-fi router 2017.

Gebruik geen 2 routers

In ieder netwerk dient een router aanwezig te zijn. Dit is de ‘verkeersregelaar’ en zorgt er onder andere voor dat¬†meerdere apparaten van 1 internetverbinding gebruik kunnen maken. Ieder apparaat krijgt een uniek nummer toegewezen, ook wel IP adres genoemd. Deze IP adressen worden uitgedeeld door de DHCP server die standaard in iedere router aanwezig is. Wanneer je dus gewoon een andere router op de modem/router van UPC of Ziggo gaat aansluiten heb je dus 2 DHCP servers in je netwerk en dat kan voor problemen zorgen.

Hoe dan wel?

Wil je toch je eigen draadloze router aansluiten op het modem van je kabelprovider, zet dan het modem van je kabelprovider in bridge-modus. Door te kiezen voor de bridge modus schakel je de routerfunctie van het modem helemaal uit en is het apparaat alleen nog maar kabelmodem. Dan kun je zonder problemen een andere draadloze router aansluiten.

UPC modem in bridge modus zetten

UPC levert diverse soorten modems van onder andere Ubee, Tecnicolor, Cisco en Thomson. Voor de meeste modellen heeft UPC op hun site een handleiding geschreven voor het activeren van de bridge modus. Deze kun je hier vinden.

Voor het Ubee modem is hier niets te vinden, maar ook deze kan in bridge mode! Ga naar 192.168.0.1 (in een browser) en log in als ‘admin’ en ‘admin’ is tevens het wachtwoord. Onder ‘Systeem’ ga je naar ‘Swich mode’ en hier kun je kiezen voor bridge modus.

bridgmode-upc

Ziggo modem in bridge mode zetten

De modems van Ziggo kunnen ook in bridge mode gezet worden. Dit kun je helaas echter niet zelf. Wanneer je contact opneemt met de klantenservice van Ziggo zullen zij dit op afstand voor je in orde maken!

Update: Wanneer je het modem van Ziggo in bridge modus laat zetten, is jouw modem geen Ziggo Hotspot meer en kun je ook geen gebruik maken van Ziggo Hotspots buiten de deur. Gelukkig bieden de Ciso en Ubee modems van Ziggo nog andere mogelijkheden om een draadloze router op je Ziggo modem aan te sluiten. Dit leggen ze in dit stappenplan uit.

Router voor ziggo

Wanneer het modem in bridge mode is gezet kan je een draadloze router aansluiten. Omdat Ziggo snel internet biedt, is het verstandig een goede snelle router te nemen. Bekijk hier een overzicht van de snelste routers van dit moment.

Of lees ons artikel over de beste ziggo router.

Access point aansluiten

Een andere mogelijkheid is het aansluiten van een access point in plaats van een draadloze router. Een voordeel hiervan is dat je geen wijzigingen in je modem hoeft te doen. Voor het aansluiten van een access point hoeft het modem niet in bridge mode gezet worden. Een ander voordeel is het bereik. Zoals jullie wellicht weten ben ik zelf een groot fan van EnGenius, deze producten hebben een groter bereik dan andere merken. Zelf heb ik dan ook een EnGenius ECB350 op mijn Ubee modem van UPC aangesloten.
Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.96 reacties op Draadloze router aansluiten op Ziggo of UPC modem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑