Draadloze router aansluiten op Ziggo of UPC modem

96
ziggoupc

Het bereik van de draadloze router die ingebouwd zit in de modems van Ziggo en UPC valt soms erg tegen. Vaak krijg ik de vraag of het mogelijk is hier een andere draadloze router op aan te sluiten. Ja, dat is mogelijk! Maar niet zomaar. Ik leg het je hier uit. Wil je direct een goede router uitkiezen? Lees dan ons advies voor de beste wi-fi router 2017.

Gebruik geen 2 routers

In ieder netwerk dient een router aanwezig te zijn. Dit is de ‘verkeersregelaar’ en zorgt er onder andere voor dat meerdere apparaten van 1 internetverbinding gebruik kunnen maken. Ieder apparaat krijgt een uniek nummer toegewezen, ook wel IP adres genoemd. Deze IP adressen worden uitgedeeld door de DHCP server die standaard in iedere router aanwezig is. Wanneer je dus gewoon een andere router op de modem/router van UPC of Ziggo gaat aansluiten heb je dus 2 DHCP servers in je netwerk en dat kan voor problemen zorgen.

Hoe dan wel?

Wil je toch je eigen draadloze router aansluiten op het modem van je kabelprovider, zet dan het modem van je kabelprovider in bridge-modus. Door te kiezen voor de bridge modus schakel je de routerfunctie van het modem helemaal uit en is het apparaat alleen nog maar kabelmodem. Dan kun je zonder problemen een andere draadloze router aansluiten.

UPC modem in bridge modus zetten

UPC levert diverse soorten modems van onder andere Ubee, Tecnicolor, Cisco en Thomson. Voor de meeste modellen heeft UPC op hun site een handleiding geschreven voor het activeren van de bridge modus. Deze kun je hier vinden.

Voor het Ubee modem is hier niets te vinden, maar ook deze kan in bridge mode! Ga naar 192.168.0.1 (in een browser) en log in als ‘admin’ en ‘admin’ is tevens het wachtwoord. Onder ‘Systeem’ ga je naar ‘Swich mode’ en hier kun je kiezen voor bridge modus.

bridgmode-upc

Ziggo modem in bridge mode zetten

De modems van Ziggo kunnen ook in bridge mode gezet worden. Dit kun je helaas echter niet zelf. Wanneer je contact opneemt met de klantenservice van Ziggo zullen zij dit op afstand voor je in orde maken!

Update: Wanneer je het modem van Ziggo in bridge modus laat zetten, is jouw modem geen Ziggo Hotspot meer en kun je ook geen gebruik maken van Ziggo Hotspots buiten de deur. Gelukkig bieden de Ciso en Ubee modems van Ziggo nog andere mogelijkheden om een draadloze router op je Ziggo modem aan te sluiten. Dit leggen ze in dit stappenplan uit.

Router voor ziggo

Wanneer het modem in bridge mode is gezet kan je een draadloze router aansluiten. Omdat Ziggo snel internet biedt, is het verstandig een goede snelle router te nemen. Bekijk hier een overzicht van de snelste routers van dit moment.

Of lees ons artikel over de beste ziggo router.

Access point aansluiten

Een andere mogelijkheid is het aansluiten van een access point in plaats van een draadloze router. Een voordeel hiervan is dat je geen wijzigingen in je modem hoeft te doen. Voor het aansluiten van een access point hoeft het modem niet in bridge mode gezet worden. Een ander voordeel is het bereik. Zoals jullie wellicht weten ben ik zelf een groot fan van EnGenius, deze producten hebben een groter bereik dan andere merken. Zelf heb ik dan ook een EnGenius ECB350 op mijn Ubee modem van UPC aangesloten.

96 gedachten over “Draadloze router aansluiten op Ziggo of UPC modem

 1. Hoi Jan,

  Ik heb nog een vraag naar aanleiding van je artikel mbt het aansluiten van een router op het ziggo modem.

  Als ik de ziggo modem in bridge stand laat zetten door ziggo zelf, houdt dat dan in dat ziggo hot spots uit wordt gezet en dat ik hier zelf dus ook geen gebruik meer van kan maken buitenshuis?

  Mvg. Ton Haakman

  1. Ziggo hotspots wordt dan inderdaad uitgeschakeld. Of je dan zelf nog gebruik kunt maken van Ziggo hotspots buitenshuis durf ik niet te zeggen, dat zou je bij Ziggo na kunnen vragen.

 2. Wanneer je de router functie van je modem uitschakelt door hem in Bridge in te stellen, HOE kom je dan daarna nog in in het modem? Ik heb ooit een keer mijn modem in Bridge ingesteld en kon er vervolgens niet meer in…. hij heeft immers geen IP-adres meer…. Moest ik hem mbv het drukknopje achterop terug naar de fabrieksinstellingen zetten.

  Met vriendelijke groet,

  Marcel

  1. Beste Marcel, je modem houdt gewoon het standaard IP adres. De router moet wel in dezelfde IP range zitten om het modem nog te kunnen benaderen. Anders kun je ook je netwerkkaart een vast IP adres in dezelfde range geven en met een netwerkkabel rechtstreeks op het modem aansluiten om deze te kunnen benaderen.

 3. Dag Jan,

  Ik sta op het punt een timecapsule aan te schaffen voor mijn Mac. Ik heb bij Ziggo geïnformeerd of en hoe dat kon en dat was geen probleem; ze zetten bij mij op afstand na installatie de router functie uit (bridge maken). Wel zei men dat ik de Time Capsule alleen maar op “port 1” mocht aansluiten. Ik heb een Ubee modem van ziggo en achterin zitten 4 “lan” ingangen” en 2 “tel1”, respectievelijk “tel2” ingangen. welke moet ik nou hebben?

  Bi voorbaat dank

 4. Hoi ik heb een laptop waar de wifi van weg valt ik heb de wifi adapter vervangen en een andere laptop die ogenschijnlijk wel wifi heeft op de zelfde locatie. Graag een reactie waar dit aan zou kunnen liggen.

 5. Beste Jan,

  Wat een nuttige site heb je gemaakt.
  Even een praktische vraag.

  Een klant van mij heeft een nieuw modem van UPC gekregen welke nu een ander IP-adres heeft welke buiten de range van de vorige valt. was 192.168.1.1 en is nu 192.168.2.1. Als ik het modem in de bridge modus zet dan heb ik er toch niets aan? Omdat de intercom en de NAS op fixed 192.168.1.130 en 192.168.1.135 staan. Werkt het al een tijdje niet meer.
  En ik wil het graag voor hem oplossen.

  Groeten,

  Ger

 6. Dag Jan,

  Dank voor de info.
  Heb nog 1 vraag: is het dan ook mogelijk om op de (bridge)modem twee routers aan te sluiten? Of werkt dan nog maar 1 uitgang van de modem?

  Vast dank voor je reactie.

  Groet,

  Bo

 7. Hoi Jan,

  Ik heb een Ubee modem van UPC. Ik dacht met een Sitecom WLR-7100 een 5Ghz netwerk te kunnen opzetten. Helaas kwam ik pas later erachter dat jouw site bestaat. De sitecom haalt bij lange na de snelheid niet die beloofd wordt.

  Kan ik met een Engenius ECB350 zoals jij hebt staan thuis dit wel voor elkaar krijgen? Zo ja, welke snelheid moet er dan ongeveer haalbaar zijn?

  Een andere vraag, waarom heb jij de Engenius ECB350 aangesloten en niet bijv. de Engenius ECB300?

 8. Hi jan,

  Werelds al die informartie die je deelt, ik heb nu een Router achter de Ubee staan en ervaar inderdaad problemen. De 2e router heb ik destijds aangeschaft vanwege de veel sterkere wifi.

  Dus ik sta op het punt de jou aanbevolen access point aan te schaffen (zal ik doen op jouw favoriete site). maar zou jij de instellingen die je dan moet gebruiken kunnen doorgeven.

  Grt,
  Eric

 9. Dag Jan,
  Is er een essentieel verschil (anders dan hotspots) tussen het laten instellen van de bridge modus door Ziggo en dit te doen via het alternatieve stappenplan dat Ziggo aanbiedt. Wij hebben het laatste gedaan, maar hebben problemen met het spelen van online games.

 10. Hoi Jan,
  Heb je advies gevolgd en ook een EnGenius ECB300 aangekocht. Hen ‘m aangesloten op mijn door UPC geleverde Cisco 3925 en het bereik is prima. Nu komt het:…. internet valt nu onregelmatig uit en dat is natuurlijk niet erg prettig.
  Ben ik iets vergeten? Ik lees hier en daar wat over bridge mode aan/uit zetten.. ..?
  Kan je een suggestie geven waar ik een oplossing voor mijn probleem kan vinden?

  Alvast bedankt.
  Gr. René

 11. Ook de ECB350 besteld, om op kantoor ons signaal met een Access Point flink uit te breiden en de buurt signalen een beetje te gaan onderdrukken :).

  We zullen zien wat er gebeurd, zodra hij draait.

 12. Ziggo geeft in een artikel aan dat de tweede router in DMZ mode gezet moet worden. Wat is het verschil en wat is beter?

  1. Beste Ton,

   Ik weet niet precies welk artikel dit is? DMZ mode is meestal voor servers die als het ware een vrije doorgang tot het internet nodig hebben. Een router op een andere router aansluiten kan je beter niet doen, tenzij dit echt nodig is maar dat komt zeer zelden voor.

 13. Hoi Jan,

  Ik heb een vraag over mijn WIFI-setup.
  Ik heb beneden in de meterkast een Ziggo Ubee modem/router staan, en ernaast een Netgear Nighthawk R7500. Op mijn zolder gebruik ik een Devolo Powerline adapter. De prestaties van mijn WIFI zijn wel redelijk, alleen is het op mijn Zolder soms traag. Zou het veel verschil maken om het Ziggo modem in Bridge-Mode te zetten, omdat deze naast mijn Netgear router staat? En zou het ook verschil maken om een Internetkabel naar de zolder te trekken en daar misschien een Access-
  Point neer te zetten?

  Alvast bedankt,

  Bob Gijsen

  1. Beste Bob,

   Bridge modus zal geen verschil moeten maken, tenzij alles wat bekabeld is of op andere verdiepingen ook traag is. Een kabel doortrekken naar zolder en een access point plaatsen is zeker een goede oplossing. Zo verdeel je het wifi gebruik een beetje en ben je verzekerd van een goed bereik met stabiel signaal.

   1. Nico, bedankt voor je snelle reactie.

    Als ik op mijn zolder een Access Point plaats, moet ik dan elke keer met bv. mijn Iphone van WIFI bron wisselen of werken de Router en het Access Point samen als 1 WIFI verbinding?

    Alvast bedankt

 14. Wie kan mij iets verklaren?
  Ik heb een Tecnicolor-modem van UPC. Zodra ik deze in bridge-mode zet ontvangt een aangesloten laptop keurig een extern ip-adres. Zodra ik echter een juniper firewall plaats krijg ik geen extern ip-adres ondanks dat deze als dhcp-client (op poort eth0/0) staat ingesteld en uiteraard ook op deze poort verbonden is met het upc-modem.
  Bedankt voor het meedenken!

 15. Hoi Jan

  Top uitleg, het draaid als een tierelier (incl. De ziggo hot spots) echter zit ik nog met 1 uitdaging.
  Is het in deze configuratie ook mogelijk om de Apple TimeCapsulle draadloos te koppelen aan het Ziggo Modem? Nu staat de TimeCapsulle naast het modem , maar dat zou ik graag op een andere locatie hebben een utp kabel is echter geen optie.

  Met vriendelijke groet

 16. Goedenavond Jan,
  Hoe kan ik internet op mijn desktop computer draadloos maken als ik een Horizon box heb van Ziggo/UPC
  Bij voorbaat dank voor je reactie.
  Ton

 17. Hallo, Ik heb een modem van cisco/upc de 3925. Daarvan viel de laatste tijd het wifi veelvuldig weg. Hij hangt in de meterkast. Op advies van upc een router aangeschaft de Asus RT-66U. Modem van upc in de bridgemodus gezet en inmiddels router aangesloten. Echter mijn laptop en andere app zien hem wel maar laden geen internet. We krijgen steeds de volgende melding: The cable for Etrernet is not plugged in. Maar we willen helemaal niet met kabel werken. Wat te doen?

 18. Ik heb een Range Extender van TLink de WA850RE en heb een Cisco 3925 Modem. De TLink is goed aangesloten en slaat vol uit ook op mijn Ipad. Mijn PC zit gewoon met een kabel aan de Cisco. Maar na een uur of wat valt het Wifi signaal weg op de Ipad. Ik moet dan de Cisco 3925 30 seconden stroomloos maken om weer signaal te krijgen. Ligt dit aan de TLink of aan mijn Modem ?

 19. Ik heb de Ubee in bridge gezet en daar een Fritzbox 7340 voor de wifi op aangesloten. Dit werkt goed.
  Nu wil ik een switch aan de fritz hangen en dan gaat het mis, geen bedraad internet.
  Wat ik na enig googlewerk heb gevonden is dat de Ubee na de router > switch omzetting een ander ip krijgt te weten 192.168.100.1 (dat was mij niet bekend) De fritz heeft echter ip 192.168.0.12. Daar ligt denk ik dan ook een deel van het probleem.
  In ieder geval een dingetje om mee rekening te houden is de verandering van ip adres van de Ubee.

 20. Onlangs via ziggo een modem/router ontvangen. Voorheen had ik enkel een modem. Deze was bedraad gekoppeld aan mijn Netgear 4300 router. De vorige (ubee) modem was kapot, vandaar nu een nieuwe.
  Ik heb mijn netgear router nu over en probeer deze nu als switch in mijn netwerk op te nemen. Ik wil de switch (netgear router) bij mijn audio/video apparatuur plaatsen over ook deze apparatuur in netwerk op te nemen (bluray, mediaspeler, versterker).
  Wat ik nu gedaan heb is de router bedraad bij mijn apparatuur geplaatst, ingesteld als AP. Vervolgens de andere apparatuur bedraad aan de router gekoppeld. Dit werkt allemaal prima
  Maar nu moet ik dus een kabel leggen tussen modem/router in meterkast en router in woonkamer (nu als switch).
  Is het mogelijk mijn netgear draadloos te koppelen aan de ubee modem/router ? (bedraad tussen netgear switch en audio apparatuur is geen probleem, want dat zit toch allemaal in een kast)

  misschien weet iemand een oplossing ?

  mvg
  John

 21. Waarom bridge aanzetten, je kunt toch ook de wifi van het ubee-modem uitzetten?

  Ik wil graag een router plaatsen om de 3 meter verbinding van ziggo groter te krijgen.
  D-Link DIR-868L besteld en ik ben een beetje aan het inlezen.

  1. Dat is wat ik inderdaad heb gedaan. Wel zorgen dat je niets meer verbindt met het Ziggo modem (behalve dan de nieuwe router). De rest allemaal verbinden met de nieuwe router (in mijn geval een Netgear r7000). Via wifi of draden. Verder niets veranderen. dus de r7000 staat in router-mode.
   Werkt top!

 22. Goedenavond.
  Vanmiddag met ziggo gebelt voor de zoveelste x vanwege het steeds wegvalken van mijn wifi verbinding mij aangeraden om een router te plaatsen voor een sterker wifi verbinding… nu heb ik een Netgear in huis .. kan iemand mij vertellen hoe ik die aansluiten moet ?

 23. Goedemorgen ik heb 2 utp, kabels die allebei naar een router gaan, maar moeten op de ziggo modem ubee 3200 aangesloten worden hoe kan ik in bridge mode dit het beste doen? ik had hier een devolo stekker tussen zitten maanden lang goed gefunctioneerd en opeens niks meer.mvg Rene

 24. Beste Jan,

  Ziggo Ubee Modem icm ECB350 als AP met statisch IP adres.

  Ik heb reeds enige tijd last van het wegvallen van internet terwijl de wifi wel op niveau blijft.
  Dat duurt dan vaak een minuuutje en dan is de verbinding er weer.

  Inmiddels is het Ubee Modem vervangen maar het issue blijft.

  Ik heb denk ik alles al geprobeerd.

  Ben benieuwd naar je mogelijke oplossingsrichting.

  Bij voorbaat dank.

 25. Beste Jan ,

  Wij hebben ontzettend slecht wifi signaal ….Hebben al veel informatie gevraagd over nieuwe routers versterkers accespoints enz enz …maar wat is nu de beste oplossing. We hebben een modem van upc / ziggo (technicolor) De bekabelde pc’s werken prima en zijn super snel en leveren ook de snelheid waar wij voor betalen. Alleen wifi blijft wegvallen sinds een aantal maanden. Wat kun je ons adviseren en is de netgear nighthawk r7000 bijv een oplossing.

  Met vriendelijke groet,
  Marco

 26. Goedendag.

  Ik ben bij een klant geweest die heeft een ziggo Ubee modem/router er is een utp kabel naar 1 etage getrokken en daar is een ECB300 aangesloten. (zo trof ik het aan). Mijn vraag is: wat is de beste manier om deze ECB300 instellen. welk Ip adres moet ik de ECB300 zetten dat die niet door de Ziggo router weg valt en netjes blijft werken. Deze klant heeft geen bereik op zolder zonder deze ECB300.

 27. hi Jan, is het ook mogelijk dat ik mijn eigen router zo instel dat ie een 2e IP adres heeft uit de ZIGGO-router reeks (192.168.178.2) en DHCP uitzet op de eigen router (zodat de ZIGGO router de hoofd DHCP-server is)?

  zo ja, koppel ik dan beide routers toch gewoon aan elkaar door een LAN-poort op de ZIGGO router te verbindingen met de WAN-poort op mijn eigen router?

  alvast bedankt en groet,
  Jac.

 28. Beste Jan,

  Ik heb een vraag; ik heb een ziggo modem geinstalleerd staan met wifi etc. en heb voor 3 jaar een tijdelijke woning 60 meter verderop staan. Nu ligt daar UTP kabel naar toe. Ik wilde met een extra router hier ook wifi creeren maar kom er nu achter dat dit niet zomaar gaat. Heb een cisco router liggen daarvoor. Ik wil graag op beide plekken wifi hebben wat zou ik daar dan voor moeten gebruiken aan het einde van mijn kabel? En kan ik dan ook nog 1 bekabelde werkplek in de tijdelijke woning houden?

  In afwachting van je reactie,

  Groeten Joris

  1. Beste Joris,

   Je kunt in dit geval het beste een point to point verbinding opzetten tussen beide gebouwen. Dit betekent dat je aan de buitenkant van elk gebouw een outdoor access point plaatst en deze met elkaar verbindt, er is dan wel vrij zicht nodig. De access points sluit je dan weer bekabeld aan op de router en aan de andere kant op een switch ( geen 2 routers in het netwerk ) op die switch kan je dan eventueel een indoor access point plaatsen om ook daar wifi te krijgen. De beste point to point verbinding is deze: http://www.wifishop.nl/ubiquiti-nsm5-point-to-point-wi-fi-bundel-11-a-n/pid=31529

 29. Beste Jan,
  We hebben een ASUS EA-N66 aangeschaft om de wifi in ons huis te verbeteren. Overal lees je hoe eenvoudig de installatie is, maar bij ons gaat alles mis. Installatiewebsite http://www.asusrouter.com lijkt niet te bestaan en als we de Asus in laptop of desktop pluggen dan valt daarop het internet uit. Ik heb gebeld met Ziggo, maar dat modem hoeft niet in bridge modus. Wat doen we verkeerd?
  Hartelijke groet,
  Nadja

 30. beste Jan,
  Ik heb een Ziggo modem CISCO EPC 3925 en een Horizon box thuis. En ik wil er nu een Apple AirPort TimeCapsule 3TB bij aansluiten om het WIFI signaal te versterken want dat is niet best in mijn huis. Kan ik deze gewoon aan het Ziggo modem vastmaken (ethernet poort modem – UTP kabel – ethernet WAN poort TC) of moet ik het Ziggo modem in bridge laten zetten om de WIFI van de TC te gebruiken (die vele malen sterker is dan Ziggo)? groet Martijn

 31. ha jan.
  mijm vader zegt omdat we upc hebben dat we perse het kastje van upc moeten hebben ipv van een willekeurige router klopt dit of zit ie fout.

  misschien als je verstand hebt van gta. daarmee verlies ik continu mijm connectie als ik online speel.
  terwijl ik gewoon via de xbox kan blijven praten. en als ie bij gta online connectie verliest kan ik gewoon door blijven praten

 32. Hallo Jan,
  Ubee modem voorzien van vast ip-adres in de Ziggo reeks, de dhcp server uitgezet en het Ubee apparaat aangesloten op een switch met de intentie een extra AP te maken op de eerste verdieping. Ik kan met een tablet verbinding maken met het nieuwe AP, de tablet krijgt een ip-adres van het Ziggo modem in de meterkast, maar ik krijg kort nadat de verbinding is gemaakt het loginscherm van het Ubee apparaat en de verbinding naar buiten valt weg. Poort 1 van het Ubee apparaat is aangesloten op de switch. Wat gaat er fout?

  1. Beste Philip,

   Waarom heb je DHCP uitgezet? Dit is namelijk nodig om meerdere apparaten aan te sluiten op je internet lijn. Het ubee modem kan gewoon standaard met DHCP worden gebruikt De Switch deelt namelijk geen IP adressen uit dus die werkt slechts als verdeelblok. De AP ontvangt dan een ip adres vanuit het Ubee modem en zet dit weer door naar alle draadloze clients.

 33. Mijn ziggo wifi red het niet tot de 3e verdieping van mijn woning.

  Ik heb nu een utp getrokken naar de 3e verdieping en deze aangesloten op de ziggo router. op de 3e verdieping heb ik deze aangesloten op de dlink dir-868 zodat deze het internet kan oppakken van de ziggo router via de kabel en deze als wifi boven verspreid.

  ze kunnen elkaar niet storen want ik heb op de 3e verdieping geen wifi ontvangst van de ziggo router en waar de ziggorouter staat geen wifi ontvangst van de dlink router.

  De dlink router zend een wifi-signaal uit, Ik krijg alleen de dlink router niet geconnect met de ziggorouter.
  de utp kabel levert wel internet.

  enig idee?

  alvast bedankt!

 34. Op een kantoor met twee kleine bedrijfjes wil ik één Ziggo internet laten binnenkomen. Op het Ziggo modem/router zet ik de wifi uit. Vervolgens verbind ik met utp kabels 2 aparte netgear r7000 wifi routers aan de ziggo LAN poorten. Elk met eigen toegangscodes. Eén voor bedrijf 1 en de andere voor bedrijf 2 alle laptops en smartphones worden draadloos verbonden aan de één of de andere r7000. Via kabels hangen de printers aan de r7000.
  Gaat dit werken? of kan dit niet?
  Thuis heb ik iets vergelijkbaars maar dan 1 ziggo modem/router met alle wifi kanalen uitgeschakkeld, geen andere toestellen aangesloten op het modem, behalve de r7000 router. Daarna alle apparaten verbinden met de r7000. Geen bridge-modus laten zetten. Werkt als een trein. ook ziggo-hotspot werkt nog.

  1. Hi Karel,

   Kan werken maar zorg er wel voor dat beide routers niet met elkaar in conflict komen qua IP range. Je kunt eventueel ook 1 router nemen en met VLAN’s gaan werken. Een Draytek 2925 router is bijvoorbeeld een goede zakelijke router die overweg kan met VLAN’s. Je kunt dan eventueel de bekabelde poorten uitbreiden via een switch en losse access points gebruiken per switch om ook draadloos aan te bieden. http://www.routershop.nl/draytek-vigor-2925-dual-wan-vpn-gigabit-router/pid=29912

 35. Het is troep van Ziggo,als ik bij mijn vriendin ben erger ik me kapot over het droevige wifi bereik.
  En veel initiatieven om dit te veranderen hebben ze niet

  1. Beste Gerard,

   De hardware van ziggo is inderdaad niet heel erg goed maar dit is ook wel te verklaren. Wifi bereik is enorm afhankelijk van de omgeving en niet ieder huis is gelijk. Een goede router neerzetten betekent dan ook niet automatisch dat je een goed wifi bereik heeft. Als Ziggo een betere router mee zou leveren geeft het de klant dus geen garantie op een beter bereik terwijl de kosten van de hardware wel aanzienlijk stijgen.

 36. Hallo,

  ik heb een Asus RT AC87U router, en een Horizonbox van UPC (ziggo).
  Heb de horizonbox in bridge mode laten zetten door ziggo en met een Lan kabel verbonden met mijn Asus router.

  Echter …… als ik nu poorten (88,8080,34567) wil forwarden vanuit mijn Asus router werkt dit niet.
  De poorten worden op een of andere manier niet opengezet. Kunnen niet vanaf buitenhuis benaderd worden.

  Wat moet ik nog meer doen om dit werkend te krijgen ?

  Gr, Marlon

  1. Beste Marlon,

   Het kan zijn dat Ziggo deze vanuit hun kant blokkeerd. 8080 kan zijn zodat ze vanuit ziggo nog bij je modem kunnen komen of om te voorkomen dat je een webserver draait. Je kan het beste even bij Ziggo navragen of zij het blokkeren of niet, hier zijn ze wel open in mocht het zo zijn.

 37. Hoi ik heb de horizonbox van ziggo en wil graag een accesspoint aansluiten zodat ik in de achtertuin ook wifi kan ontvangen…nu heeft ziggo zelf een accesspoint die je kan kopen maar ik zou graag weten of die goed is of dat er voor hetzelfde geld nog betere of andere te koop zijn …dus maakt het uit welke accesspoint je koopt en waar let je dan op …

  bedankt alvast
  natasja

  1. Beste Natasja,

   Om buiten Wi-Fi te krijgen zal je met een outdoor access point moeten gaan werken. Je kunt eventueel wel binnenshuis een extra AP neerzetten maar of die dan tot in de achtertuin komt is nog maar de vraag. Een outdoor access point kan je aan de buitenmuur ophangen en met een netwerkkabel naar je modem laten gaan. Di is de beste oplossing. Een goede outdoor AP die niet gek veel kost is deze http://www.wifishop.nl/ubiquiti-nanostation-loco-m5/pid=38806

   1. Hoi Nico

    Ik heb de mogelijkheid om het accesspoint in een kamer bij het raam te zetten aangrenzend aan de tuin en zou dan het raam open kunnen zetten is dat niet afdoende denk je ?

    groetjes natasja

    1. Oja vergeet te zeggen dat die kamer van mijn zoon is en hij heeft dus ook geen wifi op zijn kamer dus dacht op die manier beide problemen te verhelpen

     gr natasja

 38. Goedenavond,

  Zaterdag j.l een AC2600 greyhound router gekocht.
  Deze bekabeld aangesloten aan het Ziggo modem.
  Voorts de internet getest in huis op de b.g.g, op de 1e etage en op zolder.
  Bgg = goed
  1e etage = redelijk tot goed
  Zolder = slecht tot zeer slecht
  Volgens sitecom zou dit de beste router zijn met het breedste bereik.?????
  Wat nu te doen als dit niet verbeterd.
  Zelfs de Ziggo verbinding drukt de sitecom weg, wat volgens sitecom eerder andersom zou moeten zijn.
  HELP!!!

  1. Beste,

   Als het nog kan, stuur de sitecom terug. Het merk valt toch een beetje in het budget segment helaas. Asus en Netgear routers presteren vaak stukken beter. Een andere optie is om het ziggo modem te blijven gebruiken, het draadloos hiervan uit te schakelen en dan de volgende oplossing te gebruiken: http://www.routershop.nl/wi-fi-voor-thuis-bundel/pid=47109

   Voor 500 euro ben je dan klaar en heb je echt overal bereik.

 39. Hallo,

  Ik heb een Ziggo Ubee modem met daarachter Devolo 500 Wifi.
  Ervaar regelmatig wegvallen van internet/wifi. ( ben niet zo handig om te bepalen welke van de twee het is.) Eerst (voor de Devolo) gebeurde dit alleen bij mijn Macbook. Nu gebeurt het op ieder apparaat.
  Ben her en der aan het lezen waar het aan zou kunnen liggen.
  Kan het zijn dat het handig is om de UBee modem in de bridge stand (is de wifi functie uitschakelen, toch?) te zetten?

  Kun je me advies geven?
  Thanks!

  1. Beste Dick,

   Het kan heel goed dat het wifi gedeelte van de ziggo modem te wensen over laat, dit is een veel voorkomend probleem. Een goede router achter het modem zetten zou al waarschijnlijk een hoop schelen. Kijk voor ons router advies op: beste wi-fi router 2016. Zet het modem vervolgens in bridge modus en laat de nieuwe router het werk doen :) Een ander idee kan zijn om het wifi signaal te vervangen of versterken, kijk hiervoor naar ons nieuwste blog: Wi-Fi signaal versterken.

   1. Dank je wel voor je antwoord, Nico!

    Betekent dat dat ik sowieso dan nog een router nodig heb of heb ik dan aan de Devolo’s genoeg?

    1. Beste Dick,

     Wanneer de modem in bridge wordt gezet moet er een router achter worden gezet. Je kunt eventueel ook de modem gewoon als router blijven gebruiken en dan het wifi gedeelte uitzetten. Vervolgens maak je een draadloos netwerk met de devolo adapter. Een goede set om dit mee te doen is deze : http://www.routershop.nl/devolo-wi-fi-move-bundel/pid=47135 hiermee kan je 3 verdiepingen dekken met 1 wifi netwerk. Nadeel is wel dat de snelheid niet hoger dan 300 Mbps kan. Wil je toch wat meer snelheid, dan kan je de 1200+ adapters van devolo nemen http://www.routershop.nl/devolo-dlan-1200-wireless-ac-starter-kit/pid=34742

     1. Bedankt weer, Nico!
      Ik heb al een Devolo Set, 500 DLan Wifi.
      Kan het zo zijn dat het Wifi van de router conflicteert met de Wifi van de Devolo?

     2. Hi Dick,

      Ah ok, dan zou je die devolo moeten kunnen gebruiken ja. Wifi van de router kan wifi van de devolo’s in de weg zitten inderdaad, dus het beste is om het wifi van de router uit te zetten. Hoe dat precies gaat durf ik je niet te zeggen maar ziggo heeft hier vast wel tips voor :)

 40. Als ik de engenius350 op het upc-modem aansluit, heb ik geen internet meer op mobiel. Wel via de laptop.
  Mobiel verbind wel, maar geen internet, zelfs als ik weer verbind met het upc-modem, geen internet.
  Koppel ik de engenius weer los, werkt alles weer.
  Heeft iemand een idee?

  Gr. Hans

  1. Beste,

   Ik durf het zo niet te zeggen, klinkt heel erg als een netwerk configuratie probleem waarbij uw waarschijnlijk dubbele ip adressen heeft. Ik raad u aan om even met Engenius te bellen, die kunnen dit vast snel oplossen samen met u.

 41. Hallo Jan,
  Sinds dat Ziggo en UPC samen zijn gegaan, hebben we continu problemen met ons internet. Ziggo heeft geadviseerd om destijds onze standaard router in de bridgestand te zetten en een andere router aan te schaffen. Dit is een Sitecom router. Tevens voor het bereik hebben we een extender op de overloop.
  De sitecom is al een keer vervangen door een nieuwe.
  Toch blijft de Wi-Fi steeds wegvallen, je begrijpt, daar worden we hier helemaal gek van.
  Onze vraag aan jou is dan ook:
  Heb jij een oplossing? Of is het verstandig om allebei de routers te vervangen voor een goede nieuwe?
  We horen graag van je.

  Alvast bedankt voor je moeite.

 42. Mijn draadloos netwerk, met daarin een verbonden draadloze printer zit op (ziggo/upc) ubee modem, met ip-range 192.168.1.x. Mijn bedraad netwerk heeft IP-adres 192.168.0.x. Mijn pc op het bedraad netwerk kan de draadloze printer niet vinden (ping naar IP-adres printer geeft 100% packetloss, de HP printer is verbonden met het draadloze netwerk (heeft een IP-adres in 192.168.1.x)
  Wat zie ik over het hoofd? Oftwel hoe moet ik de router instellen?

  1. Beste,

   Beide zitten in een totaal ander subnet en daar gaat het fout. Je moet ze beide in dezelfde IP range zetten. Dus alles op 192.168.1.x bijvoorbeeld.

   1. Als je binnen hetzelfde subnet zit, heb je geen beperking.

    Maar we hebben het over een draadloze ‘router’ en via een router kun je van het ene subnet naar het andere.
    Kun je de routering van de ziggo (voorheen upc) routers aanpassen? Niet voor iedereen weggelegd.

 43. Hallo Nico,
  Wil je mij voorzien van WiFi advies? Ik heb een Ziggo alles in 1 abon. 150 Mbit / 50 Mbit. vanuit Ziggo een modem Ubee EVM 3200, en een Netgear router van alweer enig jaren oud. Deze opstelling staat al enig tijd in de meterkast (ik weet het niet optimaal). In ons gezin div mobiele en pc’s aanwezig op sommige momenten dus druk internet verkeer. Mn het zwakke wifi signaal op de 2e verdieping blijft een probleem en ergernis van ons allen. De betonnen vloeren van onze woning en de huidige opstelling zijn verre van optimaal lijkt mij. Ik zat nu te denken aan een Netgear Nighthawk R8000 of de Asus RT 87U ter vervanging van de huidige Netgear router. De nieuwe wilde ik dan op de 2e verdieping plaatsen zodat deze ‘gedekt’ is. Ik ben alleen niet bekend hoe deze nieuwere routers met div antennes hun signalen ‘stralen’ en of deze te richten zijn. En andere optie zou zijn om deze een verdieping lager te hangen maar mogelijk geeft dit op de 2e weer minder signaal en wel weer een betere dekking voor de woonkamer op de b.g. Graag hoor ik hoe jij hier overdenkt, ben benieuwd, alvast bedankt voor je medewerking,
  Gr. Eric

  1. Beste Eric,

   Een 2e router plaatsen is niet de beste oplossing omdat je dan 2 routers in het netwerk hebt wat voor problemen kan zorgen. Het beste is om op elke verdieping een access point te hangen en deze bekabeld met de huidige router te verbinden. Het wireless van de router zet je dan uit zodat hij alleen als router fungeert en niet als AP meer. Als AP kan je de Ubiquiti UAP-AC-Lite gebruiken http://www.wifishop.nl/ubiquiti-uap-ac-lite/pid=41221
   Deze hang je dan op de begane grond, 1 op de 2e verdieping en eventueel nog 1 op zolder.

  2. Hallo Nico, bedankt voor je advies, ik zal mij eens verdiepen in de opgegeven AP’s voor elke verdieping. Vermoedelijk werkt dit dus beter dan 1 router op de 2e verdieping (Netgear cq Asus).
   Gr Eric

 44. Beste Nico,

  Ik heb een Ziggo draadloos access-point via UTP kabel aangesloten op Ziggo modem (met WIFI); Connect Box. Alles werkt prima, maar ik zou graag weten hoe ik achter het IP adres van de Ziggo WIFI AP kan komen. Beide WIFI staan op dezelfde SSID, en op de modem (Connect Box) kom ik via http://192.168.178.1, en op de AP via http://ziggo-ap. Maar ik neem aan dat “ziggo-ap” ook een IP adres heeft.

  De reden voor mijn vraag is de volgende: als ik de instellingen van de AP wil wijzigen, dan weet ik niet of ik aan de AP hang of aan de Connect Box, want beiden zenden (op verschillende kanalen) dezelfde SSID uit. Dat zou natuurlijk gemakkelijk te voorkomen zijn door verschillende SSIDs te kiezen, maar dan kunnen de aangesloten apparaten weer niet automatisch naar het sterkste signaal springen.

  Ook vraag ik mij af of ik bij de AP kan komen (draadloos met mijn ipad) terwijl ik draadloos verbonden ben met de Connect-Box. Vice versa ook natuurlijk; dus als ik op zolder aan de WIFI van de AP hang, kan ik dan met http://192.168.178.1 de Connect Box bereiken.

  Bedankt,

  Rick

 45. Kan het kwaad als er een switch tussen de modem (in bridge mode) en de router zit?
  De router (asus RT-AC87U) is voorzien van firewall en andere beveiligingen. Is alleen de apparatuur na de router of alles binnen het netwerk dan beveiligd door de router?

 46. Hoi,

  Graag zou ik wat advies krijgen. Ik ben een ziggo klant ( complete max)met een technicolor modem/router. Gezin met 4 pubers en bij elkaar heel wat apparaten. Op de 2de verdieping hangt nu een router/of accespoint met een andere SSID. Ik ben geïnteresseerd in de netgear nighthawk router, triband en met name de ouderlijke toezicht. (Instellen van bepaalde apparaten en volgordes). Is dit de beste? Voldoet deze dan voor dekking in het hele huis? Of moet ik op de 2de weer een accespoint ophangen en welke zou ik moeten kiezen?

  1. Beste Scarlett,

   In dit geval raad ik aan om ons nieuwe artikel: beste wi-fi router 2017 eens te lezen. hier staat voor elk budget een router advies. Voor netgear zou ik zelf niet gaan op dit moment, er spelen nogal wat veiligheidsproblemen met het merk. De Asus RT-AC88U lijkt me een betere keuze, vooral omdat de pubers waarschijnlijk wel graag gamen en daar is deze router uitstekend voor.

   Wanneer geld geen rol speelt, kan je gaan voor het nieuwste van het nieuwste, een wi-fi mesh router van Ubiquiti. Dan heb je een basis wifi router met 2 extra zenders voor de 1e en 2e verdieping. Hiermee heb je dan echt overal wifi zonder gedoe met extra SSID’s en heb je nog een behoorlijke snelheid ook: https://www.wifishop.nl/ubiquiti-amplifi-hd-high-density/pid=46490

 47. Beste Nico, hoop dat ik je advies mag vragen. Ik heb een Nest slimme cv thermostaat geplaatst en direct problemen met de wifi verbinding, app en thermostaat gaan ongewild offline, inmiddels ben ik er achter dat ik niet de enige ben met deze problemen, het internet staat er vol mee. De helpdesk van Nest wordt overspoeld en is niet te bereiken, vandaag zondag eindelijk gelukt. Nest geeft de schuld aan Ziggo die schijnen extra beveiliging te hebben ingebouwd waardoor communicatie met apparaten zoals Nest niet goed werkt. Ziggo verteld mij dat het onzin is en adviseert mij de hotspot uit te zetten en op Bridge modus over tegaan. Ik heb een Technicolor TC7210 modem met 2 kabels in de Lan1 en Lan2, Lan1 gaat naar router waarmee de Nest communiceert en Lan2 gaat naar een switch verderop in het huis. Op deze switch zitten nog 3 bekabelde routers die voor draadloos wifi zorgen in 3 appartementen.
  Ziggo zegt dat met de bridge mode er geen 2 Lan poorten kunnen worden gebruikt, dit klinkt me erg ongeloofwaardig in de oren, kun je daar iets over zeggen en ook hoe het dan wel moet? Erg bedankt alvast.

  1. Beste Ruud,

   Wanneer het ziggo modem in bridge modus staat zal hij slechts als modem werken en direct alles 1 op 1 doorgeven aan de achterliggende router. Dit zou dus niet het probleem moeten zijn. Wat ik eerder vermoed is het gebruik van totaal 5 routers in het netwerk. De ziggo modem werkt als router, dan heb je daar nog 4 routers op aangesloten??? In een netwerk moet je maar 1 router gebruiken, meerdere routers maakt het een erg lastige configuratie. Je kan beter met switches werken wanneer je extra LAN aansluiting wilt en losse access points voor wifi.

   Je kan denk ik het beste de ziggo modem in bridge zetten, dan een Ubiquiti amplifi systeem gebruiken als router en voor het hele wifi gedeelte in huis, en dan op plekken waar je bekabelde verbindingen wilt gebruik je eventueel switches.

   1. Het routerdeel van de Ziggo modem is uitgezet, waarom zou het aantal routers een probleem zijn, de routers hebben allen een uniek Ip adres om conflicten te voorkomen en als ik me goed herinner zijn ze in AP modus gezet. In de verschillende appartementen doen de routers probleemloos hun werk, wifi en Lan.
    Maar zie dat het ook anders kan. Interessant! Maar zou dat ook een oplossing zijn voor de Nest thermostaat? Ik lees nogal veel problemen bij Nest gebruikers in allerlei verschillende situaties en providers.

    1. Beste Ruud,

     Als ze als AP ingesteld staan moet het op zich geen probleem zijn, maar het is op zich geen logische configuratie aangezien je de router functies niet gebruikt, dan kan je beter access points gebruiken die zijn namelijk dedicated voor alleen het wifi gedeelte en presteren doorgaans veel beter dan een router. Wat denk ik het probleem bij de Nest is, is dat de wifi chip maar een laag vermogen heeft. Door de plaatsing direct tegen een muur aan kan het zijn dat wanneer de modem achter die muur staat, het bereik onvoldoende is waardoor je een instabiele verbinding krijgt. Dit is slechts een gok uiteraard, maar het kan een verklaring zijn.

     1. Ok, duidelijk.
      De nest hangt tegen een binnenwand van de kamer op 2 meter afstand van de router, nee dat is het probleem niet.
      Vordeel van een router is dat de LAN ook gebruikt kan worden voor een kabel naar bv lapptop. Dat kan niet met een access point, toch?

     2. Hi Ruud,

      Ok dan zal dat het probleem niet zijn nee. Bij een access point kan dat vaak niet nee, maar meestal combineer je die dan met een 5 poort switch. Echter als het nu werkt en de configuratie netjes is gedaan kan het zo ook geen kwaad :) het is meer dat 9 van de 10 mensen die met meerdere routers gaan werken de configuratie niet voor elkaar krijgen en vervolgens met een halfbakken netwerk zitten ;) daarom adviseer ik het liever niet.

 48. Onlangs is de monteur van ziggo langs geweest en heeft mijn router achter de modem van ziggo gezet. Via de bridge. Nu kan ik echter mijn router niet meer bereiken. het ip-adres geeft geen thuis. hoe kan ik mijn router weer bereiken?

  1. Beste Bill,

   Het kan zijn dat je router een ander ip adres heeft gekregen. Wanneer je bij je IP instellingen kijkt zal waarschijnlijk het standaard gateway IP adres het nieuwe adres van de router zijn.

 49. Hoi mannen,
  Valt me op dat het m.n. mannen zijn, vandaar. Ik heb een vraag. Ik heb een modem/router van ziggo ontvangen als vervanging van een hele oude waar geen gastennetwerk op in te stellen was. Ook heb ik 2 dlink covr mesh apparaten.
  Kan ik de ziggo gewoon als router inzetten en de covr in bridge?
  Of is een andere optie beter?
  Het gaat mij om het versterken van het wifi signaal in huis en tuin.
  Alvast dank voor uw reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.