Draadloze tv

door Jan Mulder

11

Digitale Interactieve TV van KPNInteractieve TV van KPN is televisie kijken via het internet. De harddiskrecorder ontvangt het signaal en zet dit door naar de televisie. Omdat Interactieve TV via het internet werkt kun je zelf bepalen wat je kijkt, op het tijdstip wanneer het jou uitkomt en gewoon op je eigen tv. Bovendien heb je geen kabelaansluiting meer nodig, want je kijkt tv via je internetaansluiting. Doordat Interactieve TV via uw modem uw huiskamer binnenkomt, heeft u geen last van storingen door bijvoorbeeld weersinvloeden. Iets wat met het ontvangen van digitale tv met een antenne van Digitenne wel voor kon komen.

Wat is er allemaal mogelijk met Interactieve TV via het internet?

 • Live tv pauzeren en verder kijken wanneer het uitkomt zonder iets te missen.
 • Je hoeft nooit meer de deur uit om een film te huren. Via je afstandsbediening selecteer je eenvoudig een film uit de collectie van Videoland.
 • Met Programma Gemist kun je die vergeten te kijken serie, film of journaal uitzending opnieuw beleven.

Elektronische Programma Gids

Met de Elektronische Programma Gids zie je in één oogopslag welke programma’s op welke tv-zenders worden uitgezonden. Een papieren tv-gids heb je dus eigenlijk niet meer nodig. Je selecteert eenvoudig het programma dat je wilt bekijken. Er verschijnt vervolgens gedetailleerde programma-informatie. Ook tijdens een tv-uitzending is deze informatie opvraagbaar.

 • Eenvoudig een programma zoeken op Categorie, op beginletter van de programmanaam (zoeken op A-Z) of via Zoeken op Trefwoord.
 • Direct vanuit de programmagids een tv-programma opnemen.
 • Voor elk gezinslid een persoonlijke zenderlijst (profiel) samenstellen. Je bepaalt dus zelf welke zenders er in de zenderlijst getoond worden.
 • Een programmaherinnering instellen als je herinnerd wil worden wanneer een tv-programma begint.

Programma gemist tot tien dagen terug

Vergeten om die leuke serie of film op te nemen? Of heb je het Journaal gemist? Met ‘Programma Gemist’ van interactieve tv is dit geen probleem. Recent uitgezonden tv-programma’s van Nederland 1, 2, en 3 kun je tot 10 dagen na de uitzending in hoge digitale kwaliteit alsnog gratis kijken op je tv. Binnenkort kun je ook programma’s terugkijken van andere commerciële zenders.

Tot 100 uur opnemen

Met de harddiskrecorder kun je programma’s opnemen en bewaren op de harde schijf. De harde schijf van 160 GB biedt ruimte voor ongeveer 100 uur tv-opnames. Opnemen gaat eenvoudig via de Elektronische Programma Gids. De opgenomen programma’s kun je via het menu van de harddiskrecorder gemakkelijk oproepen.

Tegelijkertijd tv kijken en opnemen

Met de harddiskrecorder kun je twee kanalen tegelijk ontvangen. Dat betekent dat je tv kunt kijken en tegelijkertijd een andere tv-uitzending kunt opnemen. Ook als je een live tv-uitzending pauzeert, kun je tegelijkertijd een programma opnemen op een andere zender. De harddiskrecorder is gemakkelijk aan te sluiten. Binnen enkele minuten kun je al digitaal tv kijken of radio luisteren.

Wat heb je nodig voor interactieve tv?

 • Een internetaansluiting van KPN (of InternetPlusBellen)
 • Een tv
 • Het startpakket van interactieve tv van KPN

Interactieven TV bestellen

U wilt graag Interactieve TV? Bestel Interactieve TV op de site van KPN

Draadloze interactieve tv van KPN

Interactieve tv van KPN werkt via internet, met een UTP kabel. Dit kun je middels wifi draadloos maken met de producten van Ruckus Wireless. Bekijk ze hier:

TV advies tool

Voor goede beeldkwaliteit is natuurlijk ook een goede televisie nodig. Welke tv het beste is, is afhankelijk van uw situatie. Volg daarom de TV advies tool voor de beste lcd tv voor uw situatie!
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.11 reacties op Digitale Interactieve TV van KPN

 1. stolte zegt:

  het is niet mgelyk om tv te kyken en programma tegelyk op te nemen graag reactie

 2. ME zegt:

  ik heb net interactieve tv aangevraagd i.s.m. een internetpluspakket dat ik al heb. Kortom: het wordt alles in een. Ik heb een internetsnelheid van 16 MB maar of ik dit ontvang? Niemand weet het echt, maar zeer waarschijnlijk niet. Interactieve TV bestaat alleen met de mogelijkheid van 8 MB – belde KPN mij op. En wat betekent dat: (nadat ik een technicus gesproken heb van KPN: dat je niet tegelijkertijd TV kan kijken en opnemen….. Nou breekt mijn klomp!
  Ik zit tever van de centrale…. en ik woon in de Randstad. De rest kan ik wel blijven doen (bellen, internetten etc.)
  Dit is toch gewoon Kafka? Daar neem je toch interactieve TV voor. Toch maar eens bij ZIGGO kijken.
  Wie heeft deze ervaring ook (behalve STOLTE)?

  ME

 3. michelle zegt:

  Hai,

  Wij kunnen al een jaar opnemen en tv kijken. Het is wel belangrijk dat je dit voor programmeert. Dus via het menu en niet tijdens het kijken op de rec knop drukt.

  Zo kun je een film kijken en een andere opnemen om later te kijken. Zelfs kun je een film kopen en kijken terwijl je een serie voor je kids opneemt.

  Zorg wel dat je alles via het menu doet, een paar stappen extra als het maar werkt, toch?

  Veel succes!

 4. Peter zegt:

  Ik maak al drie jaar gebruik van interactieve tv van kpn en ik kan gewoon een programma opnemen en een andere zender kijken zonder probleem. Werkt probleemloos…

 5. michel zegt:

  Ik maak al een jaar gebruik van de interactieve tv met bellen en internetten.
  Sinds wij een draadloos zijn kunnen wij niet meer opnemen en tegelijk een andere zender kijken,voorheen was dit geen enkel probleem.Behalve dat het enorm traag is.
  Blijkbaar is het voor het draadloze systeem te moeilijk om dit te kunnen onderscheiden.
  Erg gevoelig dus!
  Ook het volgende maar dat is bij alles wat denk ik draadloos is het flikkeren van lichtjes onder de kast van het systeem en het continu stroom verbruik.
  Erg jammer dat dit niet meegaat in de tijd.

  Maar er ook veel goeds!

  Zoals het mooie beeld wat je hebt dat is wel het belangrijkste.
  Het handige opnemen op een harddisk,
  De handige tv gids,jammer voor Veroni….,
  De persoonlijke instellingen,

 6. Geard zegt:

  Kan iemand mij vertellen of je nog gewoon WIFI hebt bij interactieve TV, om gewoon op je mobiel in je kamer te internetten?
  Ik bedoel dus niet de WIFI verbinding om je TV signaal draadloos door te geven.

 7. alex zegt:

  Dit moet zeker mogelijk zijn…

 8. janhollander zegt:

  Betreft: Storingen bij Interactieve TV.
  Sinds een jaar heb ik met tevredenheid interactie tv van KPN. Nu heb ik een ander abonnement genomen, waardoor de Internetsnelheid hoger zou zijn en ik de mogelijkheid heb om programma’s op te nemen.
  Nieuwe Experia box gekregen, aangesloten en kijken of hij het doet. Nu start ik de tv op en het beeld blijft enkele seconden zwart (maximaal 25 seconden,) daarna bevriest hij maximaal 2 minuten (wel leuk als je iemand door een ruit gesmeten ziet worden en hij blijft in de lucht hangen, anders niet!) Gisteravond met de KPN gebeld, ja meneer uw Experia box staat te ver van de telefoon aansluiting af (is toentertijd aangesloten door hun eigen monteur!) Hij kon namelijk zien dat de dataverkeer niet goed doorliep en hierdoor de Experia box storingen gaf.

  nu lopen er dus een stuk of 5 kabels van en naar de Experia box:
  1 = aansluiting van de PTT telefoonaansluiting (deze is ongeveer een meter of 5,) deze loopt naar de Experia box
  2 = kabel van interactieve tv naar de Experia box
  3 = kabel van Experia box naar computer (kort kabeltje ongeveer 1 meter)
  4 = kabel van Experia box naar telefoon,
  5 = de stroomkabel

  In hoe verre is deze kabelbende tot een draadloos netwerk te maken?

  Mijn computer staat in een andere kamer dan waar de telefoonaansluiting is.

  Ik hoor graag wat te doen.

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Jan,

   Vooraal met TV is het aan te raden om dit niet draadloos te doen. Wanneer je van de kabels af wilt kun je Powerline Homeplug adapters gebruiken. Hiermee wordt een netwerkverbinding via het stroomnetwerk gecreëerd. De producten van het merk Devolo heb ik zelf zeer goede ervaringen mee.

 9. annette zegt:

  Vraag. .sinds 2 weken nw tv, sony kdl 42 w655…in combinatie met inreractieve tv kpn. Met philips tv nooit probleem. ..met nw tv aantal maal zwart beeld na aanzetten tv, standby. Soms maar 1 keer vaak meerdere malen. Alles geprobeerd maar geen resultaat??? Andere vraag…gebruik afstandsbediening kpn voor aanzetten tv en swutchen kanalen…hoe kan ik afstandsbediening tv gebruiken? Selecteer juiste bron, hdmi1, maar zodra ik zap naar ander kanaal verspringt bron naar TV??

 10. H J Hetharia zegt:

  hoe kan ik interactieve tv van kpn ontvangen via mijn pc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑