Engenius

door Jan Mulder

29

Engenius EUB9603H

De sterkste ontvanger op de markt. Niet tevreden? 30 dagen recht op retour!

Met een zendvermogen van maar liefst 500mW is deze Engenius EUB9603H  USB WiFi ontvangen zo’n 10 keer krachtiger dan standaard ontvangers. Ideaal om draadloos internet op zolder te ontvangen of om te verbinden met de hotspot op de camping.

 • Nooit meer slecht bereik
 • Te installeren op Mac en Windows
 • Mogelijkheid om sterkere antenne aan te sluiten
 • 150 Mbps 802.11n voor razendsnel internet

150 Mbps wireless N

De Engenius EUB9603H werkt op de 802.11n standaard en kan snelheden tot 150 Mbps behalen. Zo laden de internetpagina’s nog sneller!

Door iedereen te installeren

De installatie is plug & play en hierdoor te installeren door iedereen. Zelfs als u geen computer expert bent. Daarnaast werkt deze usb-adapter niet alleen onder Windows, maar zijn er ook drivers beschikbaar voor Mac gebruikers.

Groot bereik

Problemen met een slechte internetverbinding? De Engenius EUB9603H zorgt ervoor dat u daar geen last meer van heeft. Bestel daarom direct de sterkste wifi ontvanger op de markt.

Tags:


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.29 reacties op Engenius EUB9603H

 1. Arnold Schelstraete zegt:

  De Engenius EUB9603H heeft een max. vermogen van 500mW maar indien geleverd binnen de EU is deze geconfigureerd op 100mW.
  Hoe kan men het vermogen verhogen tot 500mW ?

 2. Richard zegt:

  Dus deze vangt het signaal op van je modem die beneden staat , begrijp ik dat goed.
  En vervolgens versterkt ie dat signaal.

  Is het niet zo dat het signaal juist zwakker is als je dit gaat toepassen ?

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Richard,

   De EUB9603H is een ontvanger die sterker is dan standaard ontvangers. Deze sluit je met USB op je computer of laptop aan. Het is dus geen repeater.

 3. Louis zegt:

  De driver werkt niet op Mac OS 10.7.
  Ik had de bijgeleverde driver van de CD geinstalleerd, toen ik zag dat er een 10.7 versie was heb ik die gedownload en, na het verwijderen van de oude versie, geinstalleerd. Nu doet de 10.7 versie het niet meer en als ik die verwijder en de versie van de cd installeer, doet die het ook niet meer.
  Hoe krijg ik mijn engenius eub9603hweer aan de praat?

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Louis,

   Stuur anders eens een e-mail naar info(at)allesoverdraadloosinternet.nl. Dan stuur ik je de nieuwe drivers toe.

 4. rene zegt:

  Louis koop gewoon een bear extender dit is een zeer goed product voor Mac met werkende drivers ,ook voor mountain lion 10.8 en heeft een eerlijk vermogen van 700mW met een antenne, die je kunt verwisselen standaard komt dit product met 3 dBi antenne maar indien je deze vervangt door een 7 dBi antenne heb je hiermee de beste combinatie in huis.
  als je google raadpleegt voor ingenieus 9603h dan zie je op een pagina al 5 verschillende waarden genoteerd (wat betreft mW) jammer! en jan mulder het is zeker niet de beste adapter
  gr Rene

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo René,

   Het is de sterkste adapter die ik in Nederland (met Nederlandse garantie) ben tegengekomen. Er worden inderdaad verschillende mW waardes genoemd. Vermoed dat iedereen anders omrekent. De adapter heeft een vermogen van 27 dBm.

   Met de Bear Extender ben ik niet bekend, zal hem eens opzoeken.

 5. ria zegt:

  Jan, heb je voor mij een driver voor mountain lion 10.8?

 6. Hallo Jan,
  Wij staan op de camping en maken daar gebruik van de hotspot . Helaas is bij de caravan het signaal te zwak en valt hij steeds weg.
  Wat is nu de beste oplossing. ik heb al diverse extenders gebruikt maar dat werkt niet. Zowel voor iphone, ipad en windows laptop moet het werken.

 7. Willem zegt:

  Ik had hem aangeschaft om verbinding te maken met een hotspot. Daarvoor moet ik een gebruikersnaam en een wachtwoord invoeren (Ziggo). Echter kan dit niet op mijn macbook (OSX 10.6.8) als ik de opties in de bijbehorende driver bekijk. Binnen een windows omgeving lijkt dit wel tot de opties te behoren (als ik de handleiding erop na sla). Maar die optie lijkt er niet te zijn bij mij! Ik kan wel een wachtwoord opgeven. Maar hij gaat daarmee natuurlijk nooit verbinding maken. Is hier een oplossing voor? Ik stoei er al uren mee, maar dat biedt nog geen soelaas.

 8. Alex zegt:

  alex

  Heb er net een aangeschaft. omdat de recenties goed zijn. lees ik hier dat er een schijfje wordt meegeleverd (ook voor Mac) met drivers. Maar die gaan helaas dus niet op de nieuwste mac’s (geen dvd ingang meer. Wat nu te doen. Zijn deze ergens anders te downloaden. anders heb ik €50,- voor niets uitgegeven. Hoor het graag…………………….

 9. Arnold zegt:

  Beste Jan
  ik heb op jouw advies de EnGenius EUB9603H gekocht maar helaas ik krijg hem niet aan de gang.
  Het blauwe lampje blijft knipperen en de software wordt volgens mij niet goed geinstalleerd. Het ziet e nniet zo uit als in dehandleiding: links staat alleen deze computer met daaronder knipperend “engenius .. etc” Ik kan nergens op klikken. Heb verschillende USB poorten geprobeerd.
  Ik gebruik Windows Vista.
  Ik heb het gevoel dat een miskoop heb gedaan.

 10. Henk Nieuwenhuijzen zegt:

  Hallo Jan,
  Zou je mij kunnen helpen met het installeren van zo’n geweldige EnGenius EUB9603h?
  Ik heb er een gekocht en de drivers 2.0.22 voor Mavericks geïnstalleerd maar hij doet niets naar mijn idee. Ik krijg alleen een MAC address in het Wireless Network Utilety en verder helemaal niets ook bij het tabje “Available Network ” staat geen enkel netwerk vermeld.
  Als ik gewoon met mijn ingebouwde WiFi werk doet dat het wel en ziet plenty netwerken.
  Ik wil hem vast installeren voordat ik op vakantie ga want op de camping is het ontvangst signaal erg “dun”.
  Met vriendelijke groet,
  Lampje.

 11. Paul zegt:

  Naar aanleiding van de lovende verhalen in deze blog heb ik de EnGenius EUB9603H gekocht voor mijn laptop. Met de interne WIFi Adaptor van het signaal wel goed maar de internetsnelheid kwam niet boven de 25 mbs en zou 120 mbs moeten zijn. Vandaag heb ik de EUB9603H geïnstalleerd. Het signaal is aanzienlijk sterker, want ik zie alle modems van de hele buurt, maar de overdrachtsnelheid blijft op 25 mbs steken. Die ik iets verkeerd?
  Alvast bedankt

 12. jan zegt:

  Hallo
  Ik zoek voor mijn op mijn boot een versterker voor wifi zodat ik verder afgelegen signalen beter kan ontvangen.
  Maar ik moet er wel een hebben die ik met usb kabel kan verbinden om hem buiten op de boot te plaatsen.
  Kan dit ook met de EUB9603H engenius of is hier voor wat anders beter geschikt ?
  vr groeten
  Jan Nieuwenhuizen

 13. Alex zegt:

  Beste Jan,
  Zojuist Engenius EUB9603H geinstalleerd op PC/Win 7 laptop vanaf CD-rom maar maakt geen verbinding; de-installeren en herinstalleren vanaf download maar idem : blijft bezig met controleren van de status. Het blauwe lampje knippert langzaam. In de taakbalk geeft het rode icoon de melding ; verbinding verbroken.

  De ingebouwde WLan van laptop zelf ziet ontvangst van div. netwerken. Aan of uit maakt geen verschil voor status v/d EnGenius.

  Over de driver via Apparaatbeheer ; Dit apparaat werkt correct.
  802.11d : Enable
  stuurprogr : 1086.38.1125.2010

  De Handleiding en de FAQ van engenius-europe.com bracht nog geen oplossing.
  Via Netwerkverbinding wordt aangegeven dat Draadloze netwerkverbinding 2, is ingeschakeld. Via Probleem vastellen > Windows Netwerkcontrole word aangegeven dat er mogelijk een probleem met het stuurprogramma voor de adapter voor Draadloze netwerkverbinding 2.
  Als admin de reparaties uitvoeren, via de Configuratie > Probleemoplossing wordt aangegeven dat er een probleem is. Het probleem kan met de Probleemoplosser niet worden vastgesteld.

  Gedetecteerd ; De IP-protocolstack kan niet automatisch worden gebonden aan de netwerkadapter.
  Mooi.
  Anti-Virus (AVG) & Firewall tijdelijk uitschakelen help niet.
  Wat internet zoeken heeft nog niet aangegeven hoe op te lossen.
  Nog maar es herstarten, en weer proberen.
  Heb verder geen idee meer hoe / waar ik dit kan oplossen, hoop dat je verder kan helpen.
  Vriendelijk dank!

  • Nico zegt:

   Hi Alex,

   Wat soms roet in het eten gooit, is de software van engenius om wifi netwerken te scannen en mee te verbinden, je kan het beste alleen de driver installeren en verder geen software. Het maken van de verbinding kan je dan het beste door de normale windows software laten doen, dit werkt doorgaans het beste. Mocht dit niet werken dan kan het natuurlijk ook nog een defect zijn, maar misschien kan je het nog even proberen op een 2e PC?

 14. janwillem zegt:

  goede morgen heb ook deze wifi ontvanger gekocht, met ex antenne. probeer ik in te loggen op wifi spots van zich kan dat niet omdat de driver geen wpa2 enterprise ondersteunt. (mac) heeft u hier een oplossing voor?

 15. janwillem zegt:

  wifi spots van ziggo. bedoel ik

 16. wim zegt:

  wiffi werkt wel op de laptop maar krijg geen verbinding met de telefoon of met een samsung tab2 dat zou wel moeten kunnen hoe zou dit kunnen

 17. Eduard zegt:

  Sinds ik Windows 10 heb geïnstalleerd, werkt mijn engenius 9603H niet meer.
  Wordt Windows 10 niet ondersteund en zijn er geen drivers voor Windows 10?

  • Nico zegt:

   Beste Eduard,

   De EUB9603H moet werken op windows 10. op http://www.engenius-europe.nl kun je de nieuwste drivers downloaden mocht je dit nog niet hebben gedaan.

   • Ed zegt:

    Geen driver te vinden op de aangewezen site, mijne werkt ook niet meer met win d ows 10

   • Manuele zegt:

    Hier net zo. Kennelijk een update van Windows 10 geweest, en hij werkt niet meer.

    • Nico zegt:

     Ik heb met Engenius gesproken en zij geven aan dat de driver wel zou moeten werken maar de client software niet meer. Dus u kunt het beste alleen de driver installeren en de overige software achterwege laten en de normale windows clietn gebruiken voor het zoeken naar draadloze netwerken. Mocht dit niet lukken dan kan er eventueel nog met Engenius gebeld worden voor tips. Echter is dit model al lange periode uit de verkoop dus ik verwacht niet dat ze ooit nieuwe software gaan uitbrengen.

 18. margot zegt:

  Dit is al een oud topic, maar het probleem is er nog steeds. Er is geen usb wifi versterker te krijgen die werkt met IOS El Capitan 10.11.6. Is er iemand die hiervoor een oplossing heeft?
  Ik heb een ALFA awus036ach gekocht want die zou moeten werken volgens ALFA. Maar niet dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑