Mobiel internet huawei e5372

door Nico

99

Alles over 4G routers4G routers zijn een prima oplossing voor omgevingen waar een vaste internet lijn niet altijd aanwezig is. Denk hierbij aan hotelkamers, in de auto, op de boot of locaties waar de vaste internet lijn vaak uitvalt. Een 4G router kunt u voorzien van een SIM-kaart die via 4G verbinding maakt met uw mobiele provider. Via Wi-Fi of bedrade aansluiting is het vervolgens mogelijk om meerdere apparaten met internet te verbinden. Op deze pagina willen wij u informeren over de verschillende toepassingen en type 4G modem/routers waaruit u kunt kiezen.

huawei e5372

Huawei E5372 4G Wi-Fi modem

 

Compacte 4G Wi-Fi routers

Omdat we constant onderweg zijn en toch overal verbonden willen blijven, is een compacte Wi-Fi router met 4G backup een handig apparaat om altijd op zak te hebben. Deze compacte 4G routers
werken op een ingebouwde accu zodat u ze ook kunt gebruiken wanneer u onderweg bent en er geen stopcontact in de buurt is. Door een SIM kaart met 4G abonnement in de router te steken maakt het apparaat verbinding met uw mobiele provider.

Via Wi-Fi kunt u vervolgens een aantal apparaten op de 4G router aanmelden om zo alle apparatuur tegelijk met internet te verbinden. Over vrijwel de hele wereld is tegenwoordig wel 4G dekking aanwezig en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Hieronder vindt u een kleine selectie van  4G routers met ingebouwde accu.

Huawei E5377s-32

Huawei E5577Cs-321

De Huawei E5577Cs-321 is een 4G modem/router met een accuduur van 6 uur en kan opgeladen worden via USB. Via Wi-Fi kunt u tot wel 10 apparaten gelijktijdig verbinden met een WiFi snelheid van maximaal 300 Mbps.Op 4G zijn snelheden tot 150 Mbps mogelijk.

De Huawei E5577Cs-321 beschikt tevens over een SD kaartslot voor opslag van bestanden en start in slechts 5 seconde op.

De Huawei E5577Cs-321 bestellen? klik hier

Huawei E5776

Huawei E5577Cs-321

De Huawei E5577Cs-321 is de grotere broer van de E5577Cs-321 en beschikt over een stevigere accu die tot wel 10 uur meegaat. De Huawei E5776 geeft u de mogelijkheid om maximaal 10 apparaten met Wi-Fi aan te sluiten en behaalt een Wi-Fi snelheid van 300 Mbps.

Ook de Huawei E5577Cs-321 beschikt over een handige USB poort om het apparaat op te laden of aan te sluiten op een laptop. Een SD kaartslot geeft u de mogelijkheid om bestanden te downloaden en centraal op te slaan zodat alle gebruikers bij de bestanden kunnen.

De Huawei E5577Cs-321 bestellen? klik hier

AVM fritzbox 6840

AVM fritzbox 6820

De AVM FritzBox 6820 is een populaire 4G router welke boordevol functionaliteiten zit. Het is een uitstekende 4G router voor zowel thuis als klein zakelijk gebruik.

De AVM FritzBox 6820 beschikt over 4 Gigabit LAN poorten en ingebouwd dual-band Wi-Fi access point welke snelheden tot 300 Mbps mogelijk maakt. Het apparaat beschikt over een uitgebreide VoIP telefooncentrale zodat u eenvoudig uw VoIP telefoons kunt aansluiten op de router. De AVM FritzBox 6820 beschikt tevens over een ingebouwde firewall en VPN mogelijkheid.

Voor 4G gebruik kunt u een SIM kaart in de router steken en maakt u binnen enkele ogenblikken verbinding met uw mobiele provider. U kunt instellen dat de router overschakelt naar 4G wanneer uw vaste verbinding uitvalt. De AVM FritzBox 6820 biedt een downloadsnelheid van 100 Mbps en een uploadsnelheid van 50 Mbps via de 4G verbinding.

De AVM FritzBox 6840 bestellen? klik hier

Huawei b890

Huawei b890

De Huawei B890 is een ideale 4G router welke dienst kan doen als backup voor bedrijven of particulieren. Niet alleen internet, maar ook telefonie als backup zodat u altijd bereikbaar blijft wanneer uw vaste internet aansluiting het begeeft. Ook op locaties waar geen vaste aansluiting mogelijk is maar waar u wel graag internet en telefonie wilt hebben is de Huawei B890 uitermate geschikt.

De Huawei B890 heeft een SIM-lock vrij kaartslot voor uw 4G simkaart en levert een download snelheid van 100 Mbps met een upload snelheid van 50 Mbps. Het interne Wi-Fi netwerk werkt op zowel 2,4 GHz als 5 GHz waarop u tot 32 Wi-Fi apparaten kunt aansluiten.Het is mogelijk om 3 apparaten bedraad aan te sluiten op de 3 Gigabit LAN poorten.

Telefonie via VoIP kunt u beschikbaar maken door DECT handsets aan te melden. Het is mogelijk om tot 6 draadloze handsets aan te melden waardoor de Huawei B890 ideaal is voor kleine bedrijven die niet zonder internet en telefonie kunnen.

De Huawei B890 bestellen? klik hier

4G backup voor scheepvaart

In de scheepvaart is een internet aansluiting niet altijd vanzelfsprekend. Omdat een schip niet altijd op een vaste locatie ligt en Wi-Fi hotspots niet in elke haven aanwezig zijn is 4G een prima oplossing voor dit probleem. In veel havens waar geen Wi-Fi hotspots zijn te vinden, is er vaak wel een 3G of 4G verbinding mogelijk.

De constructie van een schip blokkeert vaak radiogolven waardoor communicatie wordt verstoord. Er zijn gelukkig een aantal oplossingen voor de scheepvaart die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn. Merken als Conel, Locomarine en Pepwave hebben speciale hard- en software oplossingen die het eenvoudiger maken om 4G en Wi-Fi te combineren in de scheepvaart. Klik op onderstaande link om de oplossingen te bekijken.

Bekijk hier 4G oplossingen voor de scheepvaart

4G backup voor transport

Pepwave Max BR1Conel 4G router In de transportsector is 4G enorm in opkomst dankzij de groei in mobiel internetgebruik. Mensen verwachten Wi-Fi in de bus of trein en ook chauffeurs hebben de wens om met internet verbonden te zijn.

Tegenwoordig zijn er hele mooie 4G oplossingen voor de transportsector beschikbaar waarbij industriële apparatuur via verschillende 3G en 4G providers verbonden is met internet en dit via Wi-Fi met gebruikers kunnen delen.

De merken Pepwave en Conel beschikken over speciale apparatuur die u bijvoorbeeld in een bus kunt monteren. In deze apparaten kunt u meerdere SIM kaarten plaatsen zodat de internetverbinding altijd behouden blijft, zelfs op hoge snelheid. Via een intern Wi-Fi netwerk kunnen alle reizigers dan van snel Wi-Fi worden voorzien.

Deze professionele 4G routers zijn niet alleen ideaal voor de reizgers en chauffeurs, maar kunnen ook locatiegegevens van het vervoermiddel doorsturen. Hierdoor zijn deze producten ideaal voor reisorganisaties en goederentransporteurs.

Bekijk hier 4G oplossingen transport

Vragen over 4G

Heeft u een specifieke situatie waar 4G misschien een uitkomst kan zijn? Of heeft u een 4G oplossing die niet naar wens is? Stel gerust uw vraag en wij zullen u van een zo goed mogelijk antwoordt voorzien.
Tags: , , , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Nico en ik schrijf verschillende artikelen over netwerk en telecom oplossingen. Ik heb ruim 15 jaar ervaring met netwerken en Wi-Fi producten.99 reacties op Alles over 4G routers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑