Alles over 4G routers

105

4G routers zijn een prima oplossing voor omgevingen waar een vaste internet lijn niet altijd aanwezig is. Denk hierbij aan hotelkamers

huawei e5372

Huawei E5372 4G Wi-Fi modem

4G routers zijn een prima oplossing voor omgevingen waar een vaste internet lijn niet altijd aanwezig is. Denk hierbij aan hotelkamers, in de auto, op de boot of locaties waar de vaste internet lijn vaak uitvalt. Een 4G router kunt u voorzien van een SIM-kaart die via 4G verbinding maakt met uw mobiele provider. Via Wi-Fi of bedrade aansluiting is het vervolgens mogelijk om meerdere apparaten met internet te verbinden. Op deze pagina willen wij u informeren over de verschillende toepassingen en type 4G modem/routers waaruit u kunt kiezen.

huawei e5372
Huawei E5372 4G Wi-Fi modem

 

Compacte 4G Wi-Fi routers

Omdat we constant onderweg zijn en toch overal verbonden willen blijven, is een compacte Wi-Fi router met 4G backup een handig apparaat om altijd op zak te hebben. Deze compacte 4G routers
werken op een ingebouwde accu zodat u ze ook kunt gebruiken wanneer u onderweg bent en er geen stopcontact in de buurt is. Door een SIM kaart met 4G abonnement in de router te steken maakt het apparaat verbinding met uw mobiele provider.

Via Wi-Fi kunt u vervolgens een aantal apparaten op de 4G router aanmelden om zo alle apparatuur tegelijk met internet te verbinden. Over vrijwel de hele wereld is tegenwoordig wel 4G dekking aanwezig en dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Hieronder vindt u een kleine selectie van  4G routers met ingebouwde accu.

Huawei E5377s-32
Huawei E5577Cs-321
De Huawei E5577Cs-321 is een 4G modem/router met een accuduur van 6 uur en kan opgeladen worden via USB. Via Wi-Fi kunt u tot wel 10 apparaten gelijktijdig verbinden met een WiFi snelheid van maximaal 300 Mbps.Op 4G zijn snelheden tot 150 Mbps mogelijk.

De Huawei E5577Cs-321 beschikt tevens over een SD kaartslot voor opslag van bestanden en start in slechts 5 seconde op.

De Huawei E5577Cs-321 bestellen? klik hier

Huawei E5776
Huawei E5577Cs-321
De Huawei E5577Cs-321 is de grotere broer van de E5577Cs-321 en beschikt over een stevigere accu die tot wel 10 uur meegaat. De Huawei E5776 geeft u de mogelijkheid om maximaal 10 apparaten met Wi-Fi aan te sluiten en behaalt een Wi-Fi snelheid van 300 Mbps.

Ook de Huawei E5577Cs-321 beschikt over een handige USB poort om het apparaat op te laden of aan te sluiten op een laptop. Een SD kaartslot geeft u de mogelijkheid om bestanden te downloaden en centraal op te slaan zodat alle gebruikers bij de bestanden kunnen.

De Huawei E5577Cs-321 bestellen? klik hier

AVM fritzbox 6840
AVM fritzbox 6820
De AVM FritzBox 6820 is een populaire 4G router welke boordevol functionaliteiten zit. Het is een uitstekende 4G router voor zowel thuis als klein zakelijk gebruik.

De AVM FritzBox 6820 beschikt over 4 Gigabit LAN poorten en ingebouwd dual-band Wi-Fi access point welke snelheden tot 300 Mbps mogelijk maakt. Het apparaat beschikt over een uitgebreide VoIP telefooncentrale zodat u eenvoudig uw VoIP telefoons kunt aansluiten op de router. De AVM FritzBox 6820 beschikt tevens over een ingebouwde firewall en VPN mogelijkheid.

Voor 4G gebruik kunt u een SIM kaart in de router steken en maakt u binnen enkele ogenblikken verbinding met uw mobiele provider. U kunt instellen dat de router overschakelt naar 4G wanneer uw vaste verbinding uitvalt. De AVM FritzBox 6820 biedt een downloadsnelheid van 100 Mbps en een uploadsnelheid van 50 Mbps via de 4G verbinding.

De AVM FritzBox 6840 bestellen? klik hier

Huawei b890
Huawei b890
De Huawei B890 is een ideale 4G router welke dienst kan doen als backup voor bedrijven of particulieren. Niet alleen internet, maar ook telefonie als backup zodat u altijd bereikbaar blijft wanneer uw vaste internet aansluiting het begeeft. Ook op locaties waar geen vaste aansluiting mogelijk is maar waar u wel graag internet en telefonie wilt hebben is de Huawei B890 uitermate geschikt.

De Huawei B890 heeft een SIM-lock vrij kaartslot voor uw 4G simkaart en levert een download snelheid van 100 Mbps met een upload snelheid van 50 Mbps. Het interne Wi-Fi netwerk werkt op zowel 2,4 GHz als 5 GHz waarop u tot 32 Wi-Fi apparaten kunt aansluiten.Het is mogelijk om 3 apparaten bedraad aan te sluiten op de 3 Gigabit LAN poorten.

Telefonie via VoIP kunt u beschikbaar maken door DECT handsets aan te melden. Het is mogelijk om tot 6 draadloze handsets aan te melden waardoor de Huawei B890 ideaal is voor kleine bedrijven die niet zonder internet en telefonie kunnen.

De Huawei B890 bestellen? klik hier

4G backup voor scheepvaart

In de scheepvaart is een internet aansluiting niet altijd vanzelfsprekend. Omdat een schip niet altijd op een vaste locatie ligt en Wi-Fi hotspots niet in elke haven aanwezig zijn is 4G een prima oplossing voor dit probleem. In veel havens waar geen Wi-Fi hotspots zijn te vinden, is er vaak wel een 3G of 4G verbinding mogelijk.

De constructie van een schip blokkeert vaak radiogolven waardoor communicatie wordt verstoord. Er zijn gelukkig een aantal oplossingen voor de scheepvaart die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn. Merken als Conel, Locomarine en Pepwave hebben speciale hard- en software oplossingen die het eenvoudiger maken om 4G en Wi-Fi te combineren in de scheepvaart. Klik op onderstaande link om de oplossingen te bekijken.

Bekijk hier 4G oplossingen voor de scheepvaart

4G backup voor transport

Pepwave Max BR1Conel 4G router In de transportsector is 4G enorm in opkomst dankzij de groei in mobiel internetgebruik. Mensen verwachten Wi-Fi in de bus of trein en ook chauffeurs hebben de wens om met internet verbonden te zijn.

Tegenwoordig zijn er hele mooie 4G oplossingen voor de transportsector beschikbaar waarbij industriële apparatuur via verschillende 3G en 4G providers verbonden is met internet en dit via Wi-Fi met gebruikers kunnen delen.

De merken Pepwave en Conel beschikken over speciale apparatuur die u bijvoorbeeld in een bus kunt monteren. In deze apparaten kunt u meerdere SIM kaarten plaatsen zodat de internetverbinding altijd behouden blijft, zelfs op hoge snelheid. Via een intern Wi-Fi netwerk kunnen alle reizigers dan van snel Wi-Fi worden voorzien.

Deze professionele 4G routers zijn niet alleen ideaal voor de reizgers en chauffeurs, maar kunnen ook locatiegegevens van het vervoermiddel doorsturen. Hierdoor zijn deze producten ideaal voor reisorganisaties en goederentransporteurs.

Bekijk hier 4G oplossingen transport

Vragen over 4G

Heeft u een specifieke situatie waar 4G misschien een uitkomst kan zijn? Of heeft u een 4G oplossing die niet naar wens is? Stel gerust uw vraag en wij zullen u van een zo goed mogelijk antwoordt voorzien.

105 gedachten over “Alles over 4G routers

 1. Een vraag ik wil internet op de camping en dan niet via de mast die hier staat want die zijn niet goed Dus leg mij uit wat ik moet kopen wat voor routeren toebehoren ben zelf een leek op dat gebied het is voor op mijn laptop doe alleen chatten en spelletjes en op Facebook ik haal niets binnen Bedank voor het lezen

 2. Beste Nico,
  Goed artikel, het heeft me geholpen bij het kiezen voor de Huawei e5377s-32. En die werkt uitstekend.
  Eén probleem doet zich voor: het verzenden van email bij gebruik van e5377 lukt niet. Mijn provider is KPN (smtp.kpnmail.nl). Wat moet ik instellen, opdat het wel lukt?

  1. Beste Cees,

   Wanneer je 4G gebruikt buiten het KPN netwerk om, kan het zijn dat je geen toegang hebt tot de SMTP server van KPN. Dit doen ze om te voorkomen dat niet-KPN klanten hun mailserver kunnen misbruiken.

 3. Ik zoek een router met simkaart voor op de camping om de satelliet ontvanger van tv vlaanderen MP-201hd recorder te verbinden met een lan verbinding

  1. Beste,

   Ik weet niet of u dan een 4G router nodig heeft. De satelliet ontvanger kan ook op een normale wifi router denk ik, 4G is in dit geval niet echt nodig. Voor de zekerheid kunt u het beste even bellen met de mensen bij http://www.mobielverbinden.nl die kunnen voor u uitzoeken wat u precies nodig zou hebben.

 4. Beste Nico,
  Wellicht een domme vraag, maar wat zijn de nadelen van een 4g verbinding thuis? De kosten wellicht?
  Ik heb nu een tele 2 mobiel abonnement met 3000mb 4g verbinding per mnd.
  Deze verbinding zou ik graag als hotspot gebruiken thuis. Is dat mogelijk met zo’n router en wat voor simkaart moet ik dan gebruiken, die van tele2 heb ik natuurlijk nodig voor mijn telefoon.
  Groeten,
  Eline

  1. Beste Eline,

   Nadeel is het datalimiet van de provider. 3 Gb is niet veel en is niet voldoende om je bestaande internet lijn te vervangen. Er komen abonnementen met een “onbeperkt” datalimiet, maar daar willen providers ook niet dat je de sim kaart in een MiFi router steekt. Dus voorlopig kan je deze oplossing het beste gebruiken voor op reis of als backup/tijdelijke oplossing voor wanneer er geen vaste lijn aanwezig is.

 5. Beste Nico,

  ik heb een sim kaart van Simyo een USIM, kan ik deze gebruiken om een netwerk te creeren met een bijv. Conel 4G router.

  Ik wil aan deze router div. apparaten aansluiten die ik van buitenaf wil benaderen via een IP adres.

  ik hoop dat je me kunt adviseren hierin.

  Gr.
  Dennis

  1. Beste Dennis,

   Dit is zover ik weet mogelijk. Voor de zekerheid kan je het beste even bellen met Joey van Mobielverbinden.nl op nummer 030 669 1226. Hij kent deze routers door en door :)

 6. Hallo.
  Ik heb de volgende vraag. Wij hebben op de camping geen internet. Nu wil ik dus een klein 4g netwerk opzetten met 3 vrienden. Met 1 router en 1 simkaart en wifi-versterkers. De radius moet ongeveer 100mtr zijn. Is dat mogelijk? En wat moet ik dan aanschaffen.

 7. Beste Nico,
  Momenteel heb ik via een vaste lijn internet in een vakantiehuis. Dit is echter zeer duur, we betalen voor de vaste lijn die nooit gebruikt wordt en voor internet…. Men raadde me aan om een 4G router te plaatsen. Zodat we enkel betalen als we ter laatste zijn. We gebruiken het internet om de krant te downloaden, de e-mails te bekijken en eventueel wat e-banking. We hebben ook TV Vlaanderen met schotel. Wat is de beste oplossing? 4G of is internet via TV Vlaanderen ook mogelijk?

  1. Hi Gerda,

   Voor licht internetgebruik is 4G prima, let alleen wel op de datalimiet want als je daar overheen gaat zijn de kosten vrij hoog. Op http://www.mobielverbinden.nl staan handige 4G routers waar je een sim kaart in kunt stoppen en vervolgens draadloos via wifi de tablets, smartphones en pc’s kunt verbinden.

 8. Beste Nico,
  wil een 4g router gaan aanschaffen,kan ik hiermee ook iptv probleemloos mee laten draaien?
  Kan je me adviseren hoeveel gb ik nodig ga hebben bij een tv gebruik van 3 uur per dag?

  1. Beste,

   4G routers gebruiken een sim kaart om internet via een mobiele provider te krijgen, net als smartphones. IPtv loopt via de telefoonlijn of kabel van de provider. Je IPtv zal dus waarschijnlijk niet via 4G gaan lopen, dit is me niet helemaal duidelijk. Sowieso durf ik geen schatting te geven wat TV kijken qua dataverbruik kost :)

 9. Ok dit wordt een lastige!

  Rond 10 september hebben wij een evenement die we kunnen livestreamen. Nu is een bekabeling op locatie ontzettend duur dus zaten wij te kijken naar 4G.
  Het is een tweedaags evenement en we zullen per dag 10 uur livestreamen. We verbruiken 2GB per uur dus het komt uit op 20GB+ per dag (aantal uur is een schatting).
  Dit is dus geen ‘licht verbruik’ maar best wel pittig. T-mobile biedt ‘onbeperkt internet’ aan maar we weten allemaal dat ze na 4GB de snelheid zo verlagen dat je er vrijwel niks meer mee kan. (Dit is voor ons GEEN optie!)

  Heb jij een idee? je zou mij en mijn team er enorm mee helpen

  1. Beste Roland,

   4G zou ik dan niet doen, misschien beter om dan toch een point to point wifi opstelling te gebruiken, bijvoorbeeld die van Mimosa is er g goed en niet te duur http://www.wifishop.nl/mimosa-b5-lite-point-to-point/pid=46351
   Je moet dan alleen iemand in de buurt vinden die voor 2 dagen zijn of haar ziggo abonnementje met wat leuke bandbreedte ter beschikking wil stellen :) Mocht dit niets zijn bel voor de zekerheid even met http://www.wifishop.nl , die hebben misschien nog meer oplossingen.

 10. Hoi Nico,

  Als je het hebt over een 4g router kan ik er dan ook een 3g sim kaar in doen. Wij reizen per boot in verschillende landen en kopen lokale simkaarten. Soms 4g vaak nog 3g. Kan ik dan altijd met een 4g router werken? Ook als ik met deze simkaart dehotspot op een IPad geblokkeerd is?

  Alvast bedankt!

 11. We hebben een prepaid 4G (draadloos)modem.
  Ook hebben we een M7 MP-201 receiver van Canal Digitaal die we met het internet kunnen verbinden.
  Weet jij/u wellicht wat het verbruik aan MB/GB dan per maand zal zijn?

  Alvast bedankt!

 12. Ik heb een meo router in Portugal te leen waarmee ik wifi kan ontvangen en mee kan internetten op mijn smartphone.
  Nu wil ik graag zo’n router aanschaffen om op een camping in Belgie te gebruiken. Wat heb ik buiten mijn eigen simkaart (abonnement van t-mobile) voor mijn telefoon daarvoor nodig? Moet ik hiervoor in Belgie een aparte simkaart kopen voor de router of kan ik mijn eigen simkaart dan gebruiken van mijn gsm?

  1. Beste Henk,

   Buiten de 4G mifi router om kan je gewoon je eigen SIM gebruiken, maar dan kan je uiteraard niet gebeld worden op dat moment, dus het beste is om een apart abonnement af te sluiten voor 4G gebruik en die nieuwe SIM kaart te gebruiken in de router.

 13. Hallo,

  Ik heb een Fritz!box 6840LTE gekocht. Ik heb daarin een Sim kaart geplaatst van Robin Mobile met een abonnement voor 3G. Maar de box kan de verbinding niet opzetten. Mijn vraag is: Lukt dit wel met een Robin Mobile abonnement met 4G of is een Sim kaart voor 3 G hetzelfde als 4G.

  Alvast bedankt.

  Groeten,

  Sam

 14. Beste Nico,

  Wij hebben de Huawei E5786 vandaag geïnstalleerd, maar het lijkt of niet alle servers bereikbaar zijn. De meeste webpagina’s kunnen we gewoon bezoeken, maar kunnen b.v. niet bij onze mail (via een VPS). Ik kan geen firewall vinden die we kunnen uitzetten.

  Een idee hoe we dit kunnen tackelen?

  Dank alvast

 15. Beste Nico,

  We hebben een ASUS 4G-N12 modem/Router en een SIM abonnement bij KPN. Het netwerk draaid prima daarop. Echter bij het mailen klopt de SMTP niet, we hadden hiervoor Ziggo.

  Vraag: Welke SMTP instelling moeten we gebruiken bij deze 4G oplossing met een KPN Sim-only abonnement?

  Groet,
  Alex

 16. wij gaan verhuizen naar een “buitengebied”- nu zag ik ik een T mobile reclame onberkt internet. kan ik deze simcard dan in de een 4G modem doen- en welk modem zal ik dan kopen?

 17. Beste Nico,

  Wij zijn verhuisd naar het buitengebied in een tijdelijke woonunit. We zijn wel voorzien van stroom, maar niet van telefoonaansluiting. Nu ben aan het zoeken naar draadloos internet via WIFI, zodat ik op de laptops, ipad en mobiel tegelijk kan internetten. Heb KPN gebeld en met de dongel kun je alleen via 1 laptop op internet, verder niet op andere apparaten. Nu zie ik bij bovenstaande berichten dat ik dus ook een 4G Modem/router met simkaart hiervoor kan gebruiken? En dan een apart abonnement voor deze Modem/router is dan inderdaad handiger dan de simkaart telkens uit je mobieltje halen. Deze simkaart kan ik neem ik aan bij elke internetaanbieder regelen? Nog even over televisie. Misschien weet u daar ook nog iets voor. We hebben geen tv aansluiting. Digitenne lijkt mij de beste optie? Of zijn er nog andere mogelijkheden hiervoor?

  Alvast bedankt voor uw reactie en met vriendelijke groet,

  Lieke

 18. Ben op zoek naar een vaste 4G router (zonder vast net) waarmee ik met het mobiele nummer van de ingestoken simcard kan bellen en gebeld worden. Kent u misschien zo’n router?

   1. I.v.m. de slechte ontvangst via de vastelijn denk ik er over om over te gaan naar een 4G Router deze routers zijn echter, m.u.v. bellen via VoIP, niet geschikt voor bellen (VoLTE). Alleen de Fritzbox 7340 met dongel biedt die mogelijkheid. Beter is het natuurlijk om er een te hebben waarbij e.e.a. is ingebouwd vandaar mijn vraag. Netgear heeft iets dergelijks gehad maar is van de markt gehaald.

 19. Goedemorgen,

  Kan mijn huawai 5377s ook permanent aan de laadkabel? Dan kan er in onze vakantiewoning mogelijk een wifi camera aan worden gekoppeld en kunnen we via een app enigzins toezicht houden.
  Ik heb geen idee hoeveel dataverkeer dat kost, maar als we hem instellen op detectie is dat wellicht te overzien. Kan het mifi apparaatje het aan als het permanent wordt opgeladen? Op de locatie is geen vaste aansluiting mogelijk.
  Vast bedankt!

  1. Hi Cees,

   Het is niet aan te raden omdat ze na een langere tijd erg warm kunnen worden en de accus net als bij mobiele telefoons gemaakt zijn om te laden en ontladen. Een camera via 4G kost aardig wat dataverkeer, wanneer je hem op bewegingsdetectie zet zal het wel een stuk minder zijn.

 20. Goedendag, Ik heb een Huawei EEN aangeschaft. Wanneer ik naar het IP adres op het ga, wordt niet alleen automatisch Roaming uitgezet, maar zelfs de connectie. Mijn vraag moet Roaming nu wel in zowel in binnenland en buitenland wel of nie5 worden aangezet?

 21. beste nico,

  wij hebben een router, aangesloten op de pc. de pc verbind dan al automatisch met de router. alleen de mobiele apparaten doen het niet, zoals ipad en telefoon.

  1. Beste William,

   De router sluit je aan op het modem van de provider, vervolgens kan je de PC aansluiten op de router met een kabel. als het een draadloze router is kan je een wifi netwerk opzetten en moeten de tablets en mobieltjes gewoon kunnen verbinden. Als je er niet uit komt raad ik je aan even bij de verkoper na te vragen hoe je het beste de router kunt configureren hiervoor.

 22. Goedemorgen,

  Graag zou ik uw advies willen vragen over het volgende en welk product hier het best bij past:

  In mijn camper wil ik gebruik maken van het volgende:
  – ik wil meerdere toestellen, iPads op een router aansluiten zodat deze gebruik kunnen maken van het internet.
  – ik wil een Chromecast kunnen aansluiten zodat ik mijn Chromecast kan gebruiken om Netflix naar mijn tv te streamen via mijn telefoon.

  Ik wil deze router kunnen voorzien van internet via mijn telefoon. Ik heb een onbeperkt data abonnement. Ik wil deze telefoon het liefst draadloos of bijvoorbeeld via Bluetooth kunnen verbinden met de router (ik wil eigenlijk niet mijn sim kaart uit mijn telefoon halen)

  Ik kan nu mijn iPads al via de hotspot functie van mijn telefoon (Samsung galaxy S6) met elkaar verbinden en zo gebruik maken van internet. Alleen kan ik nu niet mijn Chromecast gebruiken omdat deze in een WiFi netwerk verbonden moet zijn.

  Ik dacht dit probleem op te kunnen lossen door bijvoorbeeld een 4G router welke ik voorzie van internet via mijn telefoon en welke dan een WiFi netwerk opzet waarin ik mijn iPads en Chromecast kan gebruiken.

  Ik ben niet direct op zoek om het internet van de campings te gebruiken omdat deze vaak te traag zijn om te kunnen streamen maar dit zou ooit wel een optie kunnen zijn.

  Wat voor router of opstelling zou u adviseren of ziet u andere mogelijkheden om mijn Chromecast te kunnen gebruiken?

  Met vriendelijke groet,

  Rein Nooijen

 23. Hoi.

  Ik wil in een garagebox een Ip camera hangen aan een 4G router (cradelpoint bijvoorbeeld) en dan thuis (100Km verderop) de beelden bekijken op mijn TV. Wat is mogelijk ??

  Bedankt.

 24. Hallo,

  Ik woon momenteel tijdelijk in Denemarken op kamers in een soort van studentenhuis. Alleen het internet hier is bagger. Maar dan ook echt bagger. Als ik met het wifi verbind dan heb ik soms een download snelheid van 4,5 mbs, maar helaas ook vrij snel veranderd dat weer naar een snelheid van minder dan 100 kbs.. Helaas voor mij is het vaker minder dan 100 kbs. Het is dus ook niet erg stabiel.
  Onlangs dacht ik; misschien dat het gewoon aan de omgeving ligt en aan het signaal van mij laptop. Dus ik heb een usb versterker gekocht en geprobeerd. Het eerste uur ging dit super. Maar helaas vlak daarna slecht, en het lijkt wel een slechtere verbinding dan zonder de usb versterker.

  Aangezien ik van online gamen hou is dit dus waardeloos voor mij. Ik zit dus te denken een 4g router te kopen met onbeperkt internet om zo te kunnen gamen. Is dit een goed idee en zou dit mijn internet problemen verhelpen? Een beetje laggen af en toe in een spel kan ik wel tegen (niet teveel natuurlijk) maar het moet vooral stabiel zijn en niet variëren van <100 kbs en 4,5 mbs. Is een 4g router hiertoe in staat?

  Groeten,
  Tycho

 25. Goedemorgen,

  Ik woon in een studio in Amsterdam, maar ik heb geen directe telefoon of internetaansluiting. Ik overweeg nu een 4G sim only abonnement met een 4g modem. Doel is om wifi te hebben voor mijn telefoon en mijn laptop te gebruiken. Ik kijk tv en series via mijn macbook en download af en toe wat. Geen abnormaal gebruik, wel belangrijk dat het kijken naar tv en series normaal verloopt?

  Wat raad je aan? En is de onbeperkte data die men nu aanbiedt ook werkelijk onbeperkt of komt hier een verbinding voor in de plaats met een beperkte snelheid na een bepaald aantal gb? Ik kan niet inschatten hoeveel gb’s ik nodig heb voor bovenstaande doelen.

  Alvast dank voor je advies!

  Groeten,

  Joric

  1. Hi Joric,

   Zover ik weet is de data onbeperkt maar wel “fair use” dus gebruik je teveel bandbreedte dan kunnen ze daar iets tegen doen. TV kijken en veel series downloaden is mogelijk maar gebruikt wel ontzettend veel data, dat zou wel eens een probleem kunnen zijn met zo’n abonnement. Is kabel geen optie? Een ziggo abonnement via de kabel is denk ik nog een betere keuze.

 26. Goedemorgen,

  Graag zou ik willen weten of het mogelijk is om met een sim van tele2,
  en een 3g/4g router met telefoon aansluiting, kan bellen en gebeld kan worden met een analoge telefoon die aan de router is aangesloten.
  Als het niet kan waarom zit er dan een telefoon aansluiting op?

  Met vriendelijke groet,
  Bas

  1. Mijn abonnement is net door Tele2 beeindigd omdat ik de sim in een router had zitten. De algemene voorwaarden staan alleen gebruik in een telefoon toe. Heel irritant, want Tele2 is de enige aanbieder van onbeperkt 4G data, voorzover ik weet.
   Kent iemand een aanbieder die onbeperkte data levert voor gebruik in routers?

 27. Goedendag,
  Heeft u ervaring met een camera bewakingsssyteem met zeg 3 bewakings camera’s op een 4g router?
  Zo ja wat kun je hiervoor het beste gebruiken?

  Groeten en alvast dank voor uw reactie,
  Marco

  1. Beste Marco,
   zelf geen ervaring mee maar in principe als je wifi camera’s gebruikt kan je die op een 4G modem met wifi gewoon aansluiten mits de afstand niet te ver is. Je kan het beste even met de mensen bij http://www.netcamshop.nl contact opnemen, die weten alles van camera’s en routers.

 28. Hallo, bij Tmobile zijn twee 4g-abonnementen mogelijk: 1 waarbij je een simkaartje krijgt die je in een huawei kastje doet die als hotspot werkt. Dit heeft geen datalimiet (per maand). Daarnaast is er een beperkt 4g abonnement waarbij je een 4g modem krijgt waar je ook een buitenantenne op aan kan sluiten.
  Mijn vraag is, werkt de simkaart van optie 1 (hotspot) ook in een 4g modem? Zodat ik kan profiteren van onbeperkt internet maar wel een ‘stabieler’ signaal heb.

  1. Hi Marc,

   Dit zou ik niet durven zeggen, het kan heel goed dat t-mobile de sim kaart koppelt aan de hardware zodat hij niet werkt wanneer hij in een andere apparaat wordt gestopt.

 29. Hallo Nico, ik heb een vraag. Woon in buitengebied aan een enkele koperen telefoondraad van KPN. Gebruik die om via een experiabox V9 een alles in een pakket af te nemen. Nu is de snelheid technisch gelimiteerd tot ca 10 Mb/s en heb ik na lang aandringen een Huawei 4G modem gekregen. Die wil ik opnemen in mijn netwerk zodanig dat ik het 4G signaal (afh van waar ik dat ding neerzet tot ca 50 Mb/s) in mijn netwerk kan omzetten, zowel bekabeld als via WiFi. Hoe sluit ik dit op elkaar aan?

  1. Beste Joost,

   Volgens mij kan je ze niet samen laten werken omdat je dan een load balancing router nodig hebt. In principe heb je nu namelijk 2 modems, 1 via ADSL en 1 via 4G. Die moet je combineren tot 1 netwerk. Je kan ze nu dus niet op elkaar aansluiten en dan van beide verbindingen gebruik maken. Je zou eventueel een load balancing router kunnen nemen met 2 WAN poorten en dan daar de experiabox en de huawei op aansluiten, dan zou het moeten kunnen. Vraag het voor de zekerheid even bij de mensen van https://www.mobielverbinden.nl die hakken vaker met dit bijltje dan ik :)

 30. Beste Nico,
  Zijn de 2 telefoon poorten op een Huawei 593s 22 4G router alleen voor een VOIP telefoon aansluiting of kun je er ook een telefoon op aansluiting die het beltegoed van de simkaart kan gebruiken? Zo ja, wat voor type telefoon is dat dan? Alvast bedankt,
  Groeten,
  Simon

 31. Ik ga op een plek wonen waar ik via de vaste lijn maximaal 6 mb/s kan krijgen. Met opgroeiende kinderen veel te weinig.
  Nu dacht ik een abbonnement te nemen van 35 euro bij T mobile: onbeperkt 4G data in combinatie met een router. Kan dit en welke router zou ik technisch gesproken dan het beste kunnen nemen? Er moeten minimaal 4 apparaten tegelijk kunnen inloggen.

  Hartelijke groet,

 32. Beste Nico,

  Heel hartelijk dank voor alle informatie, heel behulpzaam!

  Wij gaan in een buitengebied wonen met zeer traag kabelinternet, en overwegen daarom een 4G router. Bijkomend probleem is dat in het dak van het huis metalen platen zitten, waardoor het bereik op telefoons binnen vaak zeer matig is (buiten is het prima). Zouden we dit voor een router op kunnen lossen met een antenne op het dak, en een kabel naar binnen waar de router op aangesloten is?

  Bij voorbaat dank!

  Charlotte

 33. Bij mijn bekabelde netwerk thuis kan ik van overal ter wereld mijn netwerk, lees mijn nas, bereiken.
  Als ik gebruik zou maken van een 4G-router die aangesloten is op mijn netwerk, kan ik dan ook van buitenaf mijn nas bereiken?

 34. Hallo, fijn dat u al deze vragen wilt beantwoorden: ik zie de mijne er nog niet tussenstaan.
  Ik woon in een bunker, ja letterlijk, met knetterdikke muren. Internetten binnenshuis valt niet mee, al gaat het met het mobieltje echt prima (robin mobile/kpn). Ineternet op de laptop is al jaren een heus probleem. Heb lang een dongel gehald (een stickie) met een t mobile abonnement, maar dat was zoo traag en onbetrouwbaar. Er is hier heen mogelijkheid tot vaste aansluitingen, dus ben behoorlijk afhankelijk van t mobiele netwerk.
  Zijn er ook routers die gemakkelijk door beton gaan, want ik lees hier dat er wel speciaal voor boten iets ontwikkeld is.
  Tips?
  Dank
  Maya

 35. Beste ontvanger,

  Ik heb een Huawei E5372 router – met een Tele2 4G kaartje erin voor onbeperkt internet en bellen. Als ik mijn Imac via draadloos netwerk met de router verbind werkt internet perfect, maar VOIP bellen niet, als ik dan weer op een ander netwerk ga werkt bellen perfect.

  Ik heb gezocht en ergens gelezen dat het met SIP instellingen te maken heeft, maar geen idee waar ik dit moet aanpassen. Hoop dat u mij kunt helpen. Kijk uit naar uw reactie, en bij voorbaat dank voor uw hulp.

  1. Beste Robbert,

   Soms blokkeert de provider voip verkeer, zeker in het geval van 4G omdat er bepaalde voorwaarden aan 4g abonnementen hangen waarbij niet al het dataverkeer toegestaan is. Helaas is hier weinig aan te doen.

 36. Vandaag van tele2 te horen gekregen dat G4 abonnement word beëindigt ivm gebruik in een router, iemand een slimme oplossing??

  Gr Harold

 37. Eveneens vandaag bericht gekregen van Tele2 dat hun SIM kaart niet (langer) gebruikt mag worden in een draadloze router. Binnen 14 dagen de SIM kaart verwijderen uit de router, anders wordt de dienst beeindigd.
  Weet iemand een provider met een zelfde abonnement, unlimited data, 5 GB per dag?

 38. Is een simcard nodig om wifi signaal door te geven aan meerdere devices. Om camping kun je dan volstaan met abonnement op hun wifi hotspot en mbv een mifi router dit door te geven naar bv ipad, iphone en notebook? Kunnen alle mifi routers hiervoor gebruikt worden?

 39. Hallo,

  Ik ga binnenkort in een yurt wonen. Maar hier is geen vaste lijn aanwezig.
  Is een 4g router goed voor dagelijksgebruik?
  Social media, mail, netflix, games, etc.
  Wat voor simkaart heb ik dan nodig?
  Verder nog tips?

  1. Beste Falco,

   Een 4G router is prima maar let wel op dat niet elke provider het toestaat om een 4G abonnement in een router te gebruiken ivm dataverbruik.

 40. Beste,

  we hebben de intentie om helemaal van Belgie naar het zuiden van Frankrijk te varen.(misschien tot midden Spanje.

  Is er iemand die een heel goed wifi systeem kan aanbevelen voor aan boord ?

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Mvg,
  Danny

 41. Beste,
  Ik wil graag op een terrein zonder wifi een webcam plaatsten waarmee ik thuis nu en dan de plek kan controleren. Dus niet voor constant gebruik. Het moet wel opgeladen worden met usb via een solar systeem. welk systeem (snelheid) adviseert u hiervoor?

 42. Hoi ik wil graag een back-up 4G router voor als het normale netwerk wegvalt. het is voor een restaurant en wil graag de muziek kassa pin apparaat camera’s en diverse laptops bedraad oa. online houden. is dit mogelijk met zo`n mifi apparaat en hoeveel bedraad spul kan ik daaraan hangen? welke kunt u mij adviseren?

 43. Hallo Nico,

  Ik heb een huawei 4g moden e5186s die ik graag op de camping wil gebruiken om een ip cam aan te sluiten en dan via de smartfone kan bekijken . Is dit mogelijk met deze modem want ben er mee bezig geweest maar begin eraan te twijfelen of dit gaat werken.

 44. Hey,

  Kan iemand me vertellen, of ik met deze 4g router mijn chromecast en laptop kan laten werken? Deze 4g router zorgt er dus voor dat ik zonder problemen internet heb thuis? Mvg Iris Dries

 45. Ik woon in een gebied waar ik alleen internet kan hebben via een 4g router.
  Mijn vraag is nu waarom mijn signaal zo sterk varieert. Met metingen heb ik soms 0.5 mbps en het maximum is 16.5 mbps.
  Kan je mij hiervoor een verklaring geven en eventueel een oplossing om een meer stabieler verbinding te hebben.

  Ik heb wel al externe antennes geplaatst

 46. Ik heb een vakantiewoning waar wekelijks ± 25 gasten verblijven in de Ardennen. Ik heb binnen geen telefoon of internet bereik. (met een versterker kan ik op 1 plaats in de woning telefoneren) Buiten kan ik telefoneren of op internet gaan (zoeken waar ik de beste ontvangst heb). Ik heb de flybox van Orange geprobeerd. Binnen niets, buiten op sommige plaatsen 1 streepje. Wat zijn de mogelijkheden met een 4G modem en eventueel buiten antenne’s ?

  1. Hi Luc,

   De eenvoudigste oplossing is de aanschaf van een sim-kaart router.
   Zorg ervoor dat deze externe antenna inputs heeft met SMA connectors (als die ze niet heeft, dan is wellicht een adaptor nodig). Omdat je in een gebied zit met heel erg zwak signal zijn externe breedband antennes nodig.
   Als je line of site hebt met de base station van je provider, dan is een Poynting XPOL-2-V3-xx een hele goede oplossing. Bedenk alleen, dat als de base station of grid is, dan is er geen internet.
   De zekere oplossing is een oplossing met 2 OMNI-292 all-weather cellular broadband omnidirectional antennas van Poynting. Deze video kan intersant zijn voor je: https://www.youtube.com/watch?v=Gum8vRtvhzY. Dit zijn vrij grote antennes, maar die zullen zeker werken op alle frequenties.

 47. Ik gebruik als enige internetverbinding een Alcatel LinkZone MW40V 4G mobiele modem/router. Op mijn pc heb ik een vpn dienst geïnstalleerd. Is mijn internetverkeer traceerbaar via de simkaart in de modem?

 48. Goedenavond,

  Ik ben in het bezit van een Huawei B618s-22d met een simkaart met een 097 nummer.
  Als ik hier mijn sim-kaart met mijn 06 nummer in stop kan ik dan ook gebruik maken van internet?

 49. Goedemorgen Nico,
  Ik heb alle vragen gelezen maar die van mij kom ik niet tegen. Het volgende:
  Ik heb een huisje in het buitengebied. Daar is 4G niet heel best. Nu wil ik graag internet en TV in dat huisje hebben. Ook zou het mooi zijn als er zoiets als Netflix gekeken kan worden
  Nu ben ik totaal niet thuis in deze materie maar lees dat jij het wel snapt Haha
  Er is wel stroom en ik zou evt ook een soort antenne neer kunnen zettten
  Ik hoop dat je mij kunt helpen
  Alvast mijn dank,
  Alex

 50. Hoi Alex, ik zit met hetzelfde probleem, Nico reageert al een tijdje niet meer, heb jij al een oplossing gevonden voor jou probleem, mvg
  Johan

 51. Hallo, hoewel ik niets te verbergen heb, wordt er gewaarschuwd voor de producten van oa Hauwei. Wat is een goed niet-Chinees alternatief?

  Het maakt me niet uit als dat 2x duurder is. Het is voor een tijdelijke woonruimte.

  Eric

 52. Dat Nico, Ik heb een 4G router gekocht maar ik krijg slechts ‘limited service’. Ik heb het geprobeerd met twee verschillende simkaarten van twee verschillende providers (allebei met databundels), maar geen succes. Het schijnt dat niet alle simkaarten / abonnementen geschikt zijn voor een router. Waar vind ik zoiets?

 53. Ik heb een Muama Ryoko gekocht. Als ik in Nederland een simkaart wil kopen met 4G, waar doe ik dat dan? Hoe heet zo’n kaart? Gaat de provider extra kosten berekenen los van de kosten van de kaart?

 54. Een vraagje, ik heb een mobiele router. Nu hebt ik ontdekt dat de router begrensd is tot 25GB. Wat is daar de reden van, en gaat dat in de toekomst verbeteren, dus meer GB. Dank voor de reactie, wachtende Didier

 55. Hi Nico,
  Mijn schoonouders wonen in een huis met veel beton en bovendien een oude ADSL lijn. Lage snelheid internet. Hier wil ik wat aan doen. Ik dacht zelf te gaan werken met 4g en hopelijk in de toekomst 5g.
  Het bereik van 4g is redelijk, niet waanzinnig. Dus een sterke antenne is noodzakelijk denk ik.
  Mijn vragen die jij misschien zou willen beantwoorden:
  1) Zijn er al oplossingen voor zowel 4 als 5g, zodat we straks niet een nieuwe router moeten aanschaffen?
  2) Denk jij dat het 4g netwerk sterk genoeg is om vervolgens weer door te zetten naar een Mesh Wifi Netwerk (zoals Google Nest, waar ik zelf tevreden over ben)

  Al vast veel dank voor je reactie!
  Wouter
  p.s. gek genoeg kan ik de reacties hierboven niet lezen, staan voornamelijk grijze streepjes.

 56. Beste Nico, dit is misschien een oplossing voor een tijdelijk internet in een 2e verblijf in een appartementsgebouw aan de kust. Is jouw info ook geldig voor België?
  Werkt zo’n 4G router ook met herlaadkaarten of is een abonnement bij een provider noodzakelijk?

 57. Ik woon in Spanje en hier is vaak slechte verbinding. Wel hebben we 4G en dus willen we een router aanschaffen en een simkaart met onbeperkte data. De telefoonmaatschappijen verkopen dat ook voor veel geld. Nu zijn er ook Sim only te koop met onbeperkte databundel ( wel fair use tot 500GB) die veel goedkoper zijn. Men doet het nu voorkomen alsof die Sims niet geschikt zijn voor in een router maar alleen voor telefoons. 4G verbinding is toch 4G verbinding. Nu aarzel ik wel. Is het mogelijk dat op een of andere manier te blokkeren dat het voor een 4G router gebruikt wordt?

 58. Beste Nico,

  Dank voor je duidelijke artikel.
  Ik heb toch nog een vraag over de verbinding via 4G.
  Wij zitten erg afgelegen waardoor via koper amper 3mb per seconde te halen was, daarom heb ik een mr600 van tp link geplaatst met T-Mobile simkaart.
  Hiermee is 100mb download en 40mb upload een ping van 23ms en een jitter van 4ms aanwezig, wat waanzinnig goed werkt.
  Alleen er is één probleem.
  We hebben een video intercom, en deze werkt wel maar op onze telefoon zien we nooit beeld, dit heb ik bij de leverancier uitgezocht en dit komt doordat er teveel vertraging is met het uploaden van de video waardoor de intercom in storing schiet, ..
  Nu is mijn vraag, is onze 4g verbinding te verbeteren en waar zou de oplossing gezocht moeten worden?

  Hartelijk dank alvast voor het lezen van mijn vraag!
  We hebben een

 59. Beste Nico,
  Bedankt voor je overzicht in de 4g oplossingen.
  Ik zelf heb een MR4600 van TP link voor onze boerderij .
  Nu vroeg ik me af hoe de werking van een 4G modem is, staat de verbinding altijd open of wordt er op vraag gestuurd bij een 4g modem.
  Want ik ervaar namelijk problemen bij onze video intercom, deze gaat wel over op het locale netwerk maar op onze mobiel komt er geen beeld binnen, dit lijkt met upload vanuit locale netwerk naar het internet toe te zijn.
  Bij een speedtest komt Download 85mp ps
  Upload 40mb ps
  Ping 27ms
  Jitter verschild nogal, soms 80ms

  Kunt u mij de juiste richting op sturen om dit probleem te verhelpen?

 60. In een vakantiehuisjes complex hebben we drie lijnen van ca 25MB op een wifisysteem dat al die huisjes bedient. Dat gaat via schotelantennes waar vaak wat mee is. Bovendien willen we de bandbreedte vergroten.
  Kan dit met gsm routers?
  Is het simpel veranderen van de input in het WiFi systeem?
  Kan je dan meerdere gsm routers inpluggen?

 61. Hoi hoi. Welke data simkaart past in router huawei b 525-23 a. Heb geen internet aansluiting in me appartement. Deze router deed het ff met een KPN sim kaart erin. Heb deze router via via….nu is die kaart op afgelopen. Wil graag een goedkope oplossing.

  Gr

 62. Dag Nico,
  Compliment voor dit artikel. Geeft veel info over 4g routers, maar toch mis ik nog iets (of ik heb het over het hoofd gezien :-) ).
  Ik heb een mifi router op de camping om er voor te zorgen dat ik in ieder geval altijd internet heb. Ook omdat ik internet nodig heb voor mijn werk. Nu heeft mijn accu van de router het begeven, wat geen ramp is, maar ik vroeg mij af of er ook een mifi router is die gewoon op 220 volt werkt ipv op een accu en die er dus voor zorgt dat, als het wifi net van de camping het begeeft, er overgeschakeld wordt naar 4G.

  Ik hoor graag van je.

  Met vriendelijke groet,

  Tjebbe

 63. Hola,

  Vraag ik heb een TP-link MR200 V1 router met daarin een Orange simkaart. Ik gebruik dit apparaat in Spanje op een plek waar slecht bereik is (slechts 1 streepje). Daarom een externe (richt) antenne gekocht. Echter het bereik verbetert niet én leidt regelmatig tot storing. De router ligt er dan helemaal uit. Het apparaat staat dan op drie streepjes en 4G is weg. Soms pas na uren gaat ie het uit zichzelf weer doen.

  Heeft iemand een idee wat hier aan de hand én wat ik er aan kan doen.
  Bij voorbaat dank
  René

 64. Weet iemand een LTE modem voor 4G thuis extra snel van T-mobile en al een standaard profiel heeft? Huidige Huawei modem B2368-66 werkt niet stabiel. Dank voor de informatie. Ik dacht dat de modemkeuze bij de diverse providers vrij is. Maar T-mobile geeft geen enkele keuze mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.