Je wilt draadloos internetten, maar je draadloze netwerk komt niet ver genoeg of de verbinding valt steeds weg. De open source firmware DD-WRT biedt uitkomst!

Let er goed op dat je de juiste versie op je router zet. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je router onherstelbaar beschadigd raakt en je een nieuwe draadloze router kunt kopen. Om de juiste versie van de firmware te vinden, ga je naar de site van DD-WRT. In de Router Database zoek je het specifieke model van je router. Let op de juiste serie!

Voor ieder model waar DD-WRT firmware voor is, vind je op de site uitleg over de installatie. Hier leggen we de installaite voor de populaire Linksys WRT54GL uit.

WRT54GL met DD-WRT firmware

Met de DD-WRT firmware kun je de draadloze prestaties van je router verbeteren. Daarnaast biedt deze firmware nog meer mogelijkheden zoals ondersteuning voor SSH, FTP en SMB.

 1. Download de juiste firmware op www.dd-wrt.com
 2. Trek alle LAN en WAN kabels uit de router, behalve de LAN kabel tussen de pc met de gedownloade firmware en de router
 3. Voer een harde reset uit van de WRT54GL. Dat doe je als volgt:
  Voor een harde reset moet je de reset knop 90 seconden lang ingedrukt houden met een pen. Na de eerste 30 seconden trek je de voeding er uit. Na nogmaals 30 seconden steek je de voeding er weer in en na nog een keer 30 seconden laat je de reset knop los.
 4. Ga via een internet browser naar http://192.168.1.1, je komt in het configuratiemenu van de router. Ga naar administration -> firmware upgrade. Kies het zojuist gedownloade firmware bestand van DD-WRT en klik op upgrade.
 5. Nu dien je de harde reset van stap 3 te herhalen. Stel een draadloos netwerk in en beveilig deze.
 6. Steek alle kabels weer terug en stel je WRT54GL optimaal in.

1 gedachte over “DD-WRT firmware op je router

 1. Ik heb een vraag op marktplaats zit iemand linksys routers aan te bieden voor grof geld omdat hij ze heeft geconfigureerd naar een wifi hotspot extender zodat je bijvoorbeeld op de camping met 1 ticket via je eigen linksys met meerdere ter gelijk kan internetten.
  Nu kan dat ook wel met bijvoorbeeld een Ruckus metroflex 2211 die ik bezit maar wil verder weg dan nog 1 en dat wordt dan vrij prijzig.
  Er schijnt specifieke firmware te zijn om dit ook te doen met een linksys maar hoe ik ook google ik kan alleen informatie vinden bij dd-wrt over de wds station functie en dat is niet wat ik zoek.
  Weet jij misschien welke firmware van vermoedelijk dd-wrt hier voor wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.