Draadloze router draytek vigor 2132ac

door Nico

31

Beste Ziggo RouterWat is de beste router voor Ziggo?
Een vraag die vaak aan ons gesteld wordt, vooral nu UPC samen is gegaan met Ziggo en de snelheden de afgelopen jaren zijn toegenomen zijn Ziggo klanten op zoek naar nieuwe routers. Waar moet u allemaal op letten bij de aanschaf van een nieuwe Ziggo router? In dit artikel geven wij advies voor de beste Ziggo router die bij uw abonnement past. Klik op uw type Ziggo abonnement hieronder om direct naar het advies te gaan.

Ziggo Connect & Play Start
Ziggo Connect & Play Complete
Ziggo Connect & Play Max

Ziggo connect & play start router

Het basis abonnement van Ziggo kan worden besteld in een alles-in-1 vorm met internet, telefonie en TV of met alleen internet en TV. Ziggo noemt deze abonnementsvorm ook wel Ziggo Connect & Play Start. Dit abonnement geeft u 40 Mbit/s download snelheid en 4 Mbit/s upload snelheid, meer dan voldoende voor normaal internet gebruik. Kiest u voor dit abonnement dan raden wij de volgende router aan.

Asus RT-AC56U – € 114,-

De Asus RT-AC56U is een dual-band Wi-Fi router waarmee u op zowel de 2,4 Ghz als de 5 Ghz Wi-Fi frequentie kunt werken. Dit maakt het mogelijk om verschillende apparaten tegelijk met de router te verbinden zonder dat ze elkaar storen. Zo ondersteunen bijvoorbeeld veel smartphones al 5Ghz Wi-Fi zodat deze ongestoord via 5 Ghz verbonden kunnen zijn terwijl uw andere apparatuur op de reguliere 2,4 Ghz frequentie werkt. Zo kunnen meerdere apparaten ongestoord van de volledige Wi-Fi verbinding gebruik maken.

De Asus RT-AC56U levert een maximale Wi-Fi snelheid van 876 Mbps en op de 4 bekabelde LAN aansluitingen een snelheid van 1000 Mbps. De WAN poort, waarop u het Ziggo modem aansluit heeft een snelheid van 1 Gigabit zodat u volledig gebruikt kunt maken van uw snelheid. De Asus RT-AC56u is de goedkoopste Ziggo router voor uw Ziggo start abonnement.

asus rt-ac52u

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Asus RT-AC56U te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Ziggo connect & play complete router

Het meest gekozen Ziggo abonnement is het Ziggo complete abonnement. Dit abonnement wordt aangeboden binnen het alles-in-1 abonnement met internet, tv en telefonie of alleen als internet en tv abonnement. Ziggo levert bij het connect & play complete abonnement een internet snelheid van 120 Mbit/s download en 12 Mbit/s upload. Om volledig gebruik te maken van deze snelheden raden wij de volgende Ziggo routers aan.

Netgear R7000 – € 169,-

De Netgear Nighthawk R7000 is een razendsnelle dual-band Wi-Fi router die de nieuwste Wireless-AC Wi-Fi standaard ondersteunt. De R7000 kan op zowel 2,4 Ghz als 5 Ghz Wi-Fi uitzenden zodat u meerdere apparaten tegelijk op verschillende frequenties kunt aansluiten. Dit zorgt voor minder storing en geeft u voor 5 Ghz apparaten snelheden tot wel 1300 Mbps.

De Netgear Nighthawk R7000 heeft ook 4 Gigabit LAN aansluitingen voor bekabelde aansluitingen. De Gigabit WAN poort zorgt voor een snelle verbinding tussen het modem en de router zodat u van de volle snelheid gebruik kunt maken.

De Netgear Nighthawk R7000 is de één van de beste Ziggo routers in combinatie met het Ziggo complete abonnement.

netgear nighthawk R7000

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Netgear Nighthawk R7000 te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Draytek Vigor 2132ac – € 249,-

Draytek routers zijn al jaren een perfecte combinatie met snelle kabel en ADSL abonnementen. De voorloper van de Draytek 2132ac staat dan ook nog steeds bij veel Ziggo abonnee’s thuis. Draytek is een wat minder bekend merk bij het grote publiek, maar de echte kenners weten dat er geen merk zoveel uitgebreide configuratiemogelijkheden en stabiliteit biedt dan Draytek.

Deze nieuwste Draytek 2132ac levert dual-band Wi-Fi met een snelheid van 300 Mbps op de 2,4 Ghz frequentie en 1300 Mbps op de 5 Ghz frequentie. Hij is voorzien van 4 Gigabit LAN aansluitingen voor bekabelde apparatuur en beschikt over een Gigabit WAN poort voor een snelle connectie met het Ziggo modem.

Zoekt u de beste Ziggo router met uitgebreide configuratiemogelijkheden en een ingebouwde firewall? Dan raden wij de Draytek Vigor 2132ac aan als beste Ziggo router voor het Ziggo Complete abonnement.

Draytek Vigor 2132ac

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Draytek Vigor 2132ac te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop

Ziggo connect & play max router

Het snelste abonnement van Ziggo is het Ziggo Connect & Play Max abonnement. Dit abonnement wordt aangeboden als alles-in-1 abonnement met internet, telefonie en TV of als abonnement met alleen internet en TV. Dit Ziggo abonnement levert snelheden van 200 Mbit/s download en 20 Mbit/s upload. Bij dit abonnement raden wij één van de onderstaande routers aan. Dit zijn de snelste routers van het moment voor wanneer alleen het beste genoeg is.

Asus RT-AC87U – € 215,-

Één van de top routers van dit moment is de Asus RT-AC87U. Met Dual-Band Wi-Fi met snelheden tot 1733 Mbps, Gigabit Ethernet, Dual-Core processor en speciale Quantenna antenne techniek is dit al snel één van de beste en vooral snelste routers van dit moment. Met deze router kunt u optimaal gebruik maken van uw Ziggo Max abonnement en sluit u moeiteloos meerdere apparaten aan via Wi-Fi.

De Asus RT-87U beschikt over QoS om dataverkeer prioriteit mee te geven zodat bijvoorbeeld streaming video van youtube of netflix, voorrang krijgt op minder belangrijk dataverkeer. Naast QoS heeft de router meer van dit soort slimme techniek om de snelste verbinding te kunnen garanderen. In deze prijsklasse is dit absoluut de beste ziggo router.

asus rt-ac87

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Asus RT-87U te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Netgear R8000 – € 299,-

De Netgear Nighthawk R8000 beschikt over Tri-Band Wi-Fi. Dit betekent dat hij 3 radio zenders aan boord heeft om uw apparatuur te verdelen over verschillende zenders. Deze router is ontworpen voor mensen met veel draadloze apparatuur zoals computers, tablets en smartphones. Tri-Band Wi-Fi zorgt ervoor dat alle apparatuur automatisch met de juiste frequentie wordt verbonden om zo altijd de snelste weg te garanderen.

Gebruikt u bijvoorbeeld smartphones met 5 Ghz Wi-Fi en computers met 2,4 Ghz Wi-Fi, dan zal de R8000 deze automatisch van elkaar scheiden zodat ze elkaar niet in de weg zitten en elk apparaat voldoende bandbreedte ter beschikking heeft.

Omdat er 3 Wi-Fi zenders aan boord zijn kan de R8000 snelheden bieden van 600 Mbps op de 2,4 Ghz band en 2 x 1300 Mbps op de 5 Ghz frequenties waarmee de totale Wi-Fi doorvoersnelheid op 3200 Mb/s komt!

De Netgear Nighthawk R8000 is dan ook zonder twijfel de snelste en beste Ziggo router van dit moment.

netgear nighthawk r8000

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Netgear Nighthawk R8000 te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Asus RT-AC3200 – € 299,-

Als alternatief voor de razendsnelle Netgear R8000 is er de Asus RT-AC3200. Deze router beschikt net als de R8000 over Tri-Band Wi-Fi en levert snelheden van 600 Mbps op 2,4 Ghz en 1300 Mbps op de beide 5 Ghz zenders.

De Asus RT-AC3200 is voorzien van allerlei handige software van Asus zoals Aicloud wat u de mogelijkheid geeft om bestanden op te slaan op een USB harde schijf en overal ter wereld te benaderen. Ook is de RT-AC3200 voorzien van speciale anti-virus, anti-spyware en anti-malware beveiliging van Trend Micro, zonder dat u hiervoor een apart abonnement hoeft af te sluiten.

Voor wie alleen het beste goed genoeg is, kunnen wij de Asus RT-AC3200 aanraden als beste Ziggo router voor 2015.

asus rt-ac3200

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Asus RT-AC3200 te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Tips het kiezen van de beste Ziggo router

Bovenstaande adviezen kunt u gebruiken om de juiste keuze te maken bij het aanschaffen van een router voor Ziggo. Wilt u meer informatie over waar u allemaal op kunt letten bij de aanschaf van een router? Lees dan onze informatie pagina: beste Wi-Fi router 2017. Uiteraard kunt u ook onderaan deze pagina uw vragen achterlaten, deze zal ik dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Nico en ik schrijf verschillende artikelen over netwerk en telecom oplossingen. Ik heb ruim 15 jaar ervaring met netwerken en Wi-Fi producten.31 reacties op Beste Ziggo Router

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑