draytek vigor 2132ac

Wat is de beste router voor Ziggo?
Een vraag die vaak aan ons gesteld wordt, vooral nu UPC samen is gegaan met Ziggo en de snelheden de afgelopen jaren zijn toegenomen zijn Ziggo klanten op zoek naar nieuwe routers. Waar moet u allemaal op letten bij de aanschaf van een nieuwe Ziggo router? In dit artikel geven wij advies voor de beste Ziggo router die bij uw abonnement past. Klik op uw type Ziggo abonnement hieronder om direct naar het advies te gaan.

Ziggo Connect & Play Start
Ziggo Connect & Play Complete
Ziggo Connect & Play Max

Ziggo connect & play start router

Het basis abonnement van Ziggo kan worden besteld in een alles-in-1 vorm met internet, telefonie en TV of met alleen internet en TV. Ziggo noemt deze abonnementsvorm ook wel Ziggo Connect & Play Start. Dit abonnement geeft u 40 Mbit/s download snelheid en 4 Mbit/s upload snelheid, meer dan voldoende voor normaal internet gebruik. Kiest u voor dit abonnement dan raden wij de volgende router aan.

Asus RT-AC56U – € 114,-

De Asus RT-AC56U is een dual-band Wi-Fi router waarmee u op zowel de 2,4 Ghz als de 5 Ghz Wi-Fi frequentie kunt werken. Dit maakt het mogelijk om verschillende apparaten tegelijk met de router te verbinden zonder dat ze elkaar storen. Zo ondersteunen bijvoorbeeld veel smartphones al 5Ghz Wi-Fi zodat deze ongestoord via 5 Ghz verbonden kunnen zijn terwijl uw andere apparatuur op de reguliere 2,4 Ghz frequentie werkt. Zo kunnen meerdere apparaten ongestoord van de volledige Wi-Fi verbinding gebruik maken.

De Asus RT-AC56U levert een maximale Wi-Fi snelheid van 876 Mbps en op de 4 bekabelde LAN aansluitingen een snelheid van 1000 Mbps. De WAN poort, waarop u het Ziggo modem aansluit heeft een snelheid van 1 Gigabit zodat u volledig gebruikt kunt maken van uw snelheid. De Asus RT-AC56u is de goedkoopste Ziggo router voor uw Ziggo start abonnement.

asus rt-ac52u

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Asus RT-AC56U te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Ziggo connect & play complete router

Het meest gekozen Ziggo abonnement is het Ziggo complete abonnement. Dit abonnement wordt aangeboden binnen het alles-in-1 abonnement met internet, tv en telefonie of alleen als internet en tv abonnement. Ziggo levert bij het connect & play complete abonnement een internet snelheid van 120 Mbit/s download en 12 Mbit/s upload. Om volledig gebruik te maken van deze snelheden raden wij de volgende Ziggo routers aan.

Netgear R7000 – € 169,-

De Netgear Nighthawk R7000 is een razendsnelle dual-band Wi-Fi router die de nieuwste Wireless-AC Wi-Fi standaard ondersteunt. De R7000 kan op zowel 2,4 Ghz als 5 Ghz Wi-Fi uitzenden zodat u meerdere apparaten tegelijk op verschillende frequenties kunt aansluiten. Dit zorgt voor minder storing en geeft u voor 5 Ghz apparaten snelheden tot wel 1300 Mbps.

De Netgear Nighthawk R7000 heeft ook 4 Gigabit LAN aansluitingen voor bekabelde aansluitingen. De Gigabit WAN poort zorgt voor een snelle verbinding tussen het modem en de router zodat u van de volle snelheid gebruik kunt maken.

De Netgear Nighthawk R7000 is de één van de beste Ziggo routers in combinatie met het Ziggo complete abonnement.

netgear nighthawk R7000

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Netgear Nighthawk R7000 te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Draytek Vigor 2132ac – € 249,-

Draytek routers zijn al jaren een perfecte combinatie met snelle kabel en ADSL abonnementen. De voorloper van de Draytek 2132ac staat dan ook nog steeds bij veel Ziggo abonnee’s thuis. Draytek is een wat minder bekend merk bij het grote publiek, maar de echte kenners weten dat er geen merk zoveel uitgebreide configuratiemogelijkheden en stabiliteit biedt dan Draytek.

Deze nieuwste Draytek 2132ac levert dual-band Wi-Fi met een snelheid van 300 Mbps op de 2,4 Ghz frequentie en 1300 Mbps op de 5 Ghz frequentie. Hij is voorzien van 4 Gigabit LAN aansluitingen voor bekabelde apparatuur en beschikt over een Gigabit WAN poort voor een snelle connectie met het Ziggo modem.

Zoekt u de beste Ziggo router met uitgebreide configuratiemogelijkheden en een ingebouwde firewall? Dan raden wij de Draytek Vigor 2132ac aan als beste Ziggo router voor het Ziggo Complete abonnement.

Draytek Vigor 2132ac

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Draytek Vigor 2132ac te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop

Ziggo connect & play max router

Het snelste abonnement van Ziggo is het Ziggo Connect & Play Max abonnement. Dit abonnement wordt aangeboden als alles-in-1 abonnement met internet, telefonie en TV of als abonnement met alleen internet en TV. Dit Ziggo abonnement levert snelheden van 200 Mbit/s download en 20 Mbit/s upload. Bij dit abonnement raden wij één van de onderstaande routers aan. Dit zijn de snelste routers van het moment voor wanneer alleen het beste genoeg is.

Asus RT-AC87U – € 215,-

Één van de top routers van dit moment is de Asus RT-AC87U. Met Dual-Band Wi-Fi met snelheden tot 1733 Mbps, Gigabit Ethernet, Dual-Core processor en speciale Quantenna antenne techniek is dit al snel één van de beste en vooral snelste routers van dit moment. Met deze router kunt u optimaal gebruik maken van uw Ziggo Max abonnement en sluit u moeiteloos meerdere apparaten aan via Wi-Fi.

De Asus RT-87U beschikt over QoS om dataverkeer prioriteit mee te geven zodat bijvoorbeeld streaming video van youtube of netflix, voorrang krijgt op minder belangrijk dataverkeer. Naast QoS heeft de router meer van dit soort slimme techniek om de snelste verbinding te kunnen garanderen. In deze prijsklasse is dit absoluut de beste ziggo router.

asus rt-ac87

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Asus RT-87U te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Netgear R8000 – € 299,-

De Netgear Nighthawk R8000 beschikt over Tri-Band Wi-Fi. Dit betekent dat hij 3 radio zenders aan boord heeft om uw apparatuur te verdelen over verschillende zenders. Deze router is ontworpen voor mensen met veel draadloze apparatuur zoals computers, tablets en smartphones. Tri-Band Wi-Fi zorgt ervoor dat alle apparatuur automatisch met de juiste frequentie wordt verbonden om zo altijd de snelste weg te garanderen.

Gebruikt u bijvoorbeeld smartphones met 5 Ghz Wi-Fi en computers met 2,4 Ghz Wi-Fi, dan zal de R8000 deze automatisch van elkaar scheiden zodat ze elkaar niet in de weg zitten en elk apparaat voldoende bandbreedte ter beschikking heeft.

Omdat er 3 Wi-Fi zenders aan boord zijn kan de R8000 snelheden bieden van 600 Mbps op de 2,4 Ghz band en 2 x 1300 Mbps op de 5 Ghz frequenties waarmee de totale Wi-Fi doorvoersnelheid op 3200 Mb/s komt!

De Netgear Nighthawk R8000 is dan ook zonder twijfel de snelste en beste Ziggo router van dit moment.

netgear nighthawk r8000

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Netgear Nighthawk R8000 te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Asus RT-AC3200 – € 299,-

Als alternatief voor de razendsnelle Netgear R8000 is er de Asus RT-AC3200. Deze router beschikt net als de R8000 over Tri-Band Wi-Fi en levert snelheden van 600 Mbps op 2,4 Ghz en 1300 Mbps op de beide 5 Ghz zenders.

De Asus RT-AC3200 is voorzien van allerlei handige software van Asus zoals Aicloud wat u de mogelijkheid geeft om bestanden op te slaan op een USB harde schijf en overal ter wereld te benaderen. Ook is de RT-AC3200 voorzien van speciale anti-virus, anti-spyware en anti-malware beveiliging van Trend Micro, zonder dat u hiervoor een apart abonnement hoeft af te sluiten.

Voor wie alleen het beste goed genoeg is, kunnen wij de Asus RT-AC3200 aanraden als beste Ziggo router voor 2015.

asus rt-ac3200

Bestellen
Klik op het winkel logo om de Asus RT-AC3200 te bestellen bij één van de onderstaande winkels:

routershop bol.com

Tips het kiezen van de beste Ziggo router

Bovenstaande adviezen kunt u gebruiken om de juiste keuze te maken bij het aanschaffen van een router voor Ziggo. Wilt u meer informatie over waar u allemaal op kunt letten bij de aanschaf van een router? Lees dan onze informatie pagina: beste Wi-Fi router 2017. Uiteraard kunt u ook onderaan deze pagina uw vragen achterlaten, deze zal ik dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

31 gedachten over “Beste Ziggo Router

 1. Beste Nico,

  Ik heb een overtollige DrayTek Vigo 2170n router liggen.
  Omdat dit een adsl router is: kan ik die eventueel wel gebruiken in een “router achter router” opstelling bij Ziggo? Dus achter de Ubee EVW320b?

  Groet,

  Michael.

 2. Denk dat je nog even de specs moet nalezen van de RT-AC52U
  die heeft nl geen 1 Gb poorten maar slechts 10/100 Mb niet van deze tijd meer.

 3. Ik heb een vraag.

  Als ik mijn ciso modem van UPC in bridgemode zet is deze niet meer te gebruiken voor mijn telefoon aansluiting.
  Dus ik kan niet anders dan de Cisco als router te laten werken.
  is het dan beter om een accespoint op de cisco aan te sluiten ipv een wifirouter?

  Groeten Sven

 4. Hallo Nico
  In mijn caravan wil ik graag ziggo hotspots kunnen ontvangen.
  Mijn idee was een wifi powerantenne van 9 dbi aansluiten op een router waardoor ik draadloos wifi van de camping en ziggo wifi hotspots zou kunnen ontvangen op diverse apparaten. Nu lees ik op verschillende plaatsen dat dit wat betreft de ziggo hotspots alleen lukt als de antenne rechtstreeks is aangesloten op de laptop zonder dat er een router tussen zit. Dit zou te maken hebben met bepaalde beveiligingen. Is er een router te leveren waarmee dit probleem niet speelt.

  1. Beste Bert,

   Er is in dit geval slechts 1 oplossing in de vorm van de Engenius EZ hotspot extender. Dit is het enige apparaat dat werkt op publieke hotspots die via een portal werken, ook werkt hij als enige op ziggo en FON netwerken omdat hij wel bepaalde certificaten ondersteund die andere producten niet ondersteunen. Het mooie aan de Extender is dat hij ook exact gemaakt is voor waar je hem voor gaat inzetten, een signaal oppikken van een hotspot en dat weer draadloos doorstuurt naar je eigen apparatuur.

   Er is tegenwoordig ook een indoor variant beschikbaar, deze heeft een hoger zendvermogen maar kan niet buiten worden gemonteerd, dit is de Engenius EZ repeater.

 5. Beste Nico,

  Mijn buurman heeft ( nog ) een oude motorola SBV 5120 met maar 1 ethernet-out.
  Heeft ook een Sweex LW50 wireless router maar kan niet zijn PC ( bekabeld ) en een tablet ( wireless ) gelijktijdig gebruiken. Het modem of de router wil maar 1 aansluiting gelijktijdig gebruiken.
  Alles zit op de Kabel van Ziggo.
  Hij heeft het “goedkoopste” Ziggo ( eerst Casema ) pakket met TV, Telefoon en een traag internetje.
  Hoe kan ik hem helpen ???
  Vast dank voor je “hints”

  1. Beste Ton,

   Het klinkt alsof zijn router als bridge staat ingesteld en het modem maar 1 WAN ip adres uitdeelt. Het apparaat wat als eerste verbind kan dan internetten, alles wat daarna komt heeft geen toegang. De sitecom moet in principe te gebruiken zijn als is hij wel echt heel erg oud. Controleer even of de router niet in bridge modus staat en echt als router fungeert.

 6. Beste Nico,

  Wij hebben de een cisco router van DELTA. Tot een paar weken terug geen problemen. Maar 3 weken terug merkte ik slechte verbinding. De router bevind zich op begande grond, in de woonkamer, vlak bij de tv in een hoek. Boven hebben we een ps4 staan. Telkens als ik de ps4 opstarte, gewoon verbinding. Maar 10 minuten later, is de verbinding weg. En dat elke dag als ik de ps4 opstarte. En als ik daarna de router opnieuw opstarte heb ik wel gewoon een goede verbinding voor lange tijd. Dat vind ik raar. Ik ben gaan zoeken om de wifi beter te maken. Heb het kanaal van de router verandert naar een minder druk kanaal, maar het helpt niks. En ook op mijn mobiel wordt ik eruit gegooid. Andere van mij niet.

  Ik wacht uw reactie af,

  Met vriendelijke groet,
  Kelvin Krombeen

  1. Beste Kelvin,

   Dit klinkt als een IP conflict wat kan komen door een verkeerde instelling van de router of het modem. Wanneer je een router achter het ziggo modem plaatst kunt je de modem het beste in bridge modus zetten om conflicten op router gebied te vermijden. De ziggo klantenservice kan het modem op afstand in bridge mode zetten voor je ( kan zelf helaas niet )

 7. Beste Nico,

  Om te beginnen wil ik je bedanken want de site heeft mij enorm geholpen om meer duidelijk te krijgen omtrent Wifi en repeaters maar het duizelt ook een beetje. Ik zit met de volgende.

  Ik heb nu een abonnement van Ziggo (connect and play) met een eigen D-link router welke 5 jaar oud is. Inmiddels is het gezin volop aan het consumeren Spotify, Netflix en youtube filmpjes en gaat het aantal draadloze devices ook over de 15 stuks. Wifi verbinding valt veelvuldig weg en verbinding is traag. Tevens is het bereik van het signaal op de 1e en 2e verdieping slecht.

  Ik wil als eerst overstappen naar Ziggo connect & play voor meer bandbreedte en twijfel over wat ik moet kiezen op het gebied van routers. De horizonbox mediabox van Ziggo die tegenwoordig ook 2.4 en 5Ghz in combinatie met EnGenius ECB350 of ECB300 om het bereik te vergroten op de 1e en 2e verdieping heeft of geen horizonbox en gebruik maken of een nieuwe router te kopen de Asus RT-AC87U in combinatie met EnGenius ECB350 of ECB300. Ik zou graag advies willen wat voor mij de beste keuze zou zijn. Ik hoor het graag en alvast bedankt voor het antwoord

  Met vriendelijke groet
  Roger

  1. Beste Roger,

   De AC87U zou een prima keuze zijn. Je kan deze combineren met de Engenius access points maar die werken op wireless-N wat te langzaam is voor je snelle Ziggo abonnement. Het is wel prima voor regulier internet gebruik maar ik zou er geen netflix overeen streamen bijvoorbeeld. Wat misschien beter is, is om naast de Asus router te gaan werken met een set powerline homeplug adapters http://www.routershop.nl/devolo-dlan-1200-wireless-ac-starter-kit/pid=34742?ct=006.003

   1. Beste Nico,

    Dank voor je snelle response.

    Geef je daarmee aan om niet te kiezen voor de horizonbox mediabox ? Ik keek zojuist nog even op de website van Ziggo en ze bieden ook 2 mogelijkheden om WiFi te verstrekken via powerline-adapter of internetkabel. Dus ik zou ook hier een combinatie van kunnen maken.

    Ik heb indertijd gekozen voor een eigen router omdat ik daar wat meer mogelijkheden mee heb. Weet jij toevallig of ik IP camera’s via de Ziggo horizonbox kan aansluiten en makkelijk een guest LAN kan creëren?

    Stel ik kies voor de Asus RT-AC87U in combinatie met de powerline homeplug adapters wordt het dan 1 netwerk of krijg ik kan 2 verschillende netwerken waar ik mij moet aanmelden?

    Ik heb ook de mogelijkheid om een netwerk kabel op de 1e verdieping te krijgen. Is er dan nog een ander of beter alternatief ipv powerline homeplug?

    Ben benieuwd naar je antwoorden en wederom bedankt

    Mvg
    Roger

    1. Beste Roger,

     De horizon box als router is niet ideaal, hij is daar toch wat te beperkt voor. Het is natuurlijk wel een handig en leuk apparaat voor het on demand gedeelte van ziggo dus het kan geen kwaad om deze erbij te nemen.

     Wanneer je een powerline combineerd met de Asus router heb je inderdaad 2 aparte netwerken. Een andere mogelijkheid is om alles via Devolo powerline te laten lopen en geen nieuwe router te nemen.

     Het is wel wat prijziger maar wanneer je de Devolo 1200+ wifi adapters gebruikt en je op elke verdieping 1 adapter neemt, dan kan je dankzij de wifi move technologie 1 dekkend wifi netwerk maken.

     Nadeel is dan wel dat je geen geavanceerde router functies hebt zoals QoS (voor gaming en streaming) en een wifi gasten netwerk. IP camera’s kan je dan ook niet in een gasten netwerk zetten.

     Wanneer geld geen rol speelt kan je ook nog eens kijken naar een seamless-roaming of in ieder geval fast-roaming oplossing, dan ga je werken met meerdere access points ( 1 per verdieping) die samenwerken onder 1 netwerknaam. Meestal wordt dit alleen zakelijk gebruikt omdat het nogal prijzig kan worden ( begint bij 300 eur per AP )

     Misschien hebben de mensen bij http://www.wifishop.nl een goed advies hierin, die lossen dit soort problemen dagelijks op :)

 8. Hallo Nico, ik heb vandaag de Asus rt ac 3200 gekocht. Maar ik weet niet hoe ik die moet aansluiten. Ik heb Ziggo en een Ubee wifi router type evw 3200. Deze heeft voorzover ik zie geen mogelijkheid een wan kabel op de router aan te sluiten. En bovendien weet ik niet hoe ik de ubee op bridge modus krijg. Wellicht kan ik beter een andere modem aanschaffen? Ik wil nog wel gebruik kunnen maken om te bellen via ziggo. Bedankt voor uw reactie! Mvg, Gert-Jan

  1. Beste Gert-Jan,

   De ziggo klantenservice kan het modem in bridge modus zetten, zelf kan je dit helaas niet doen. Je kunt de AC3200 aansluiten op de Ziggo modem door de 1e lan poort van de ziggo modem te verbinden met de WAN poort (meestal blauwe poort) van de AC3200. Het is aan te raden om ook even in te loggen op de ziggo modem en wifi uit te zetten zodat de asus dit ook kan overnemen.

 9. Beste Nico, ik las net je artikel over de beste router van 2016. Zeer interessant. Ik heb sinds kort een Ziggo zakelijk abonnement. Geen telefoon, wel tv en 200 mb internet. Ik heb altijd problemen met wifi verbinding gehad en het ziet er naar uit dat het nieuwe door Ziggo geleverde modem, Hitron CGNV-4, wel sneller is maar op de verdiepingen geen of slecht bereik. Ik begrijp dat je er een router achter of naast kunt zetten voor betere verbindingen. 2 tv’s, 2 labtops, playstation, 5 iphone’s, gamen en netflix. Budget geen issue. Wat kun je me aanraden?

 10. Beste Nico,

  Ik heb een Ziggo abonnement 40 / 4 Mbit/s met televisie en vaste telefoonverbinding. Ik heb twee routers achter de UBEE EVW3200 (320B) staan, te weten een Linksys WAG200G (uit 2006) op begane grond en een Cisco-Linksys E2000 beneden in de tuinkamers. Ik heb geen idee meer wat ik destijds in de ziggo router heb aangepast om de twee routers te laten werken. In ieder geval heb ik niet de wireless bridge mode toegepast (is disabled).

  Ik merk dat de WAG200G steeds slechter gaat presteren, die wil ik mogelijk vervangen door een ASUS RT-AC87U.

  Vraag: wat zou je me adviseren? ik heb twee verdiepingen (totaal 200m2 op begane grond en 60 m2 beneden en zou graag ook op het terras (55 m2 etage) en de tuin (50 m2) wifi verbinding willen hebben. Ik heb vrij dikke betonnen muren en vloeren.

  Ik heb er weinig verstand van en zoek naar de meest passende oplossing. Alvast dank voor je reactie!

  Groet Ed

  1. Beste Ed,

   De situatie zoals je die schets is vrij ingewikkeld om daar goede wi-fi dekking te realiseren. In dit geval wil ik je doorverwijzen naar http://www.wifishop.nl. Je kunt het beste even met hen contact opnemen zodat ze je van een beter advies kunnen voorzien dan ik. Zij doen dit dagelijks en mocht je een plattegrond of schets van de situatie hebben dan weet ik zeker dat ze met een goed advies kunnen komen.

 11. Beste Nico

  Hoogste 150 mb ziggo horizon met een netgear router 54 kbps wgr614 v9 wireless g router.

  Welke keuze moet ik bij een ziggo router maken?

 12. Goedemiddag Nico,

  Als ik het in eerste instantie lees lijkt het of de routers ter vervanging/ verbetering zijn van de ziggo router, maar ….
  Als ik het goe begrijp komen ze erachter en altij door de eigen ziggo router in bridge te laten zetten?
  Er is dus geen mogelijkheid om de hotspots te bewaren?

  Grieten Jeroen

 13. Hallo,

  Sinds het begin van mijn aansluiting bij ziggo alleen maar verbindingsproblemn. Lijtk ook steeds langzamer te worden, maar ziggo ziet geen probleem. zou graag overstappen op andere aanbieder, maar dat kan dus niet met de aangeboden snelheden op mijn adres. heb nu een UBEE modem, en zou een download moeten hebben van rond de 100mb. op zijn top haalt hij 50-60, maar de bedrade ps4 zit vaak maar rond de 10-15. Nu zie ik dat ik een losse router zou kunnen koppelen, en denk daarbij aan een netgear. Gaat dit het probleem tackelen, of krijg ik de snelheid daar substantieel mee omhoog.

  Groet Peter

 14. Hallo Nico,
  Als een devolo powerlineset niet tot het gewenste internetbereik op zolder leidt, zal een router achter mijn Ciscomodem dit dan wel lukken? En sluit ik dan bedrade apparaten (internetradio, beveiliging) dan aan op het router en router en telefoon nog op ciscomodem

 15. Beste Nico,
  Ik heb een ziggo zakelijk abbonement met 2 telefoon nummers, en een Cisco router/ modem.
  Hier achter heb in een accespoint voor beter WiFi bereik.
  Ik heb er 3 laptops 4 aipads 2 mobiele telefoons op zitten, nu valt geregeld het WiFi bereik van het accespoint weg waardoor ik geen WiFi bereik meer heb in het kantoor. Het kantoor zit op max 8 meter van de aansluiting.
  Volgens ziggo is alles in orde,
  Zou ik met een andere router beter uitzijn en zo ja welke.
  In afwachting op jouw reactie m.v.g.

 16. Beste Nico.

  heb een ziggo/upc abonnement van 200mb en 20mb up. alles werkt goed, alleen het bose systeem verlies steeds contact met de app, dus alleen handmatig te bedienen, nu heb ik me laten vertellen dat het WIFI niet stabiel genoeg is. heb nu de Technicolor modem/router TC 7200, heeft het zin om bij ziggo om een andere te vragen, zoja welke is dan de betere, kan dan ook deze in bridge zetten (dan ook geen vaste telefoon meer begrijp ik )en er een ander router achter zetten, maar dan moet ik er een kopen, als ik een beter van ziggo krijg is dat de voordeligste oplossing, toch ?
  Hoor graag wat je mening hiervan is, met groet Jack.

 17. Hallo Nico,
  Ik heb de connectbox (modem/router) van Ziggo en heb de Vigor 2133ac.
  Wat kan ik hiermee het beste doen?
  – de Vigor gebruiken als access point of
  – de connectbox in de bridgemodus laten zetten en de Vigor als router gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.