Netwerksleutel kwijt? Achterhaal het wachtwoord van uw draadloze netwerk

100

Als je wilt verbinden met je draadloze netwerk maar je bent je netwerksleutel kwijt, wat doe je dan? Je kunt je draadloze router resetten en het opnieuw instellen. Maar gelukkig kan het ook anders!

Om je netwerksleutel te achterhalen is er een gratis programma te downloaden. Deze achterhaalt je wachtwoord voor draadloos internet. Het vindt zowel een WEP als een WPA key, deze staan namelijk verborgen opgeslagen op je computer.

WirelessKeyView

Dit programma heet WirelessKeyView en kun je hier downloaden. Installeer WirelessKeyView op een computer die al verbonden is met het draadloze netwerk. Met het programma kun je dan de naam van het draadloze netwerk zien en het bijbehorende wachtwoord. Erg handig als je een nieuwe laptop hebt gekocht, maar je netwerksleutel kwijt bent!

Gebruik

WirelessKeyView werkt vanaf Windows XP met service pack 1 en is een ideaal programma om uw wachtwoord te achterhalen als u uw netwerksleutel kwijt bent.

U hoeft niets te installeren, sla het .exe bestand ergens op uw harde schijf op en voer het vanaf daar uit. Het programma achterhaald het wachtwoord van uw draadloze netwerk.

Als de netwerksleutel die u kwijt bent een WPA key is, dan is deze door Windows veranderd in een binaire sleutel van 32 bits. Het programma kan deze niet meer omzetten, maar u kunt de 32 bits binaire netwerksleutel gewoon gebruiken om te verbinden met uw draadloze router!
Screenshot WirelessKeyView

Video voorbeeld

In de video bovenaan dit artikel laat ik zien hoe WirelessKeyView werkt. In dit voorbeeld download ik de x64 versie, omdat ik een 64-bits Windows versie heb. Heb je geen 64-bits Windows, download dan de gewone versie. Je download een zip-bestand, die je mij met Winrar ziet openen. Je kunt hier ook andere zip-software voor gebruiken zoals die standaard in Windows zit.

Nadat je het zip-bestand hebt uitgepakt open je WirelessKeyView. Bij ‘Key (Ascii)’ staat je netwerksleutel zoals je die hebt ingevoerd. Dit wordt niet bij iedereen getoond. Zie je daar niets staan, kopiër dan de lange reeks bij “Key (hex)”, deze werkt ook gewoon.

100 gedachten over “Netwerksleutel kwijt? Achterhaal het wachtwoord van uw draadloze netwerk

 1. …dan is deze door Windows verandert…
  Dat moet natuurlijk ‘veranderd’ zijn.

  Leuk programma voor amateurs. Het is dus niet aan mij besteed.

 2. Oeps, spelfoutje. Bedankt voor de hint, het is aangepast ;)

  Voor de mensen die weinig verstand van Netwerken hebben, is het juist een ideale tool om je netwerksleutel te achterhalen als je deze kwijt bent.

  1. Dag Piet zal ik maar zeggen. Ik gebruik ook Win 7.
   WirelessKeyView is beveiligd met een wachtwoord.
   Ik wou enkel weten welk wachtwoord u gebruik heeft om dat bestand te openen.
   Bedankt als u of iemand anders daarop wil antwoorden.

   Beste groeten;
   Robert

 3. Deze tool werkt nog niet helemaal correct met Windows 7, daar wordt aan gewerkt. Tot die tijd is er een workaround:

  Ga naar ‘Advanced options’ (F9) en kies voor ‘Use code injection method’.

  Zo werkt Wireless Key View prima onder Windows 7. Er is 1 maar: in sommige gevallen crashed lsass.exe. Je computer gaat dan opnieuw opstarten.

 4. Er verschijnt bij mij geen Netwerksleutel, ook niet via F9. Ik heb Windows 7. Wel het scherm zoals in de toelichting aangegeven maar dus niet ingevuld. “0 keys”
  Mijn laptop had altijd internet zonder ooit een sleutel te hebben ingegeven) maar na hem een paar weken niet gebruikt te hebben vraagt ie er ineens om. Kan het te maken hebben met verouderde intstellingen Norton, die kan nu immers ook niet meer automatisch updaten zonder internetverbinding?
  Dank

 5. ik kan ben mijn netwerksleutel ook kwijt maar ik kan geen engels dus download ik niks,kan iemand het mij ff in het NEDERLANDS uitleggen?

 6. Vraagje werkt dit ook als ik via mijn smartphone contact wil krijgen met mijn eigen netwerk waar ik mijn wachtwoord van kwijt ben.

 7. Hoe veilig is dit programma? Kan toch ook een truc zijn om de code te achterhalen? Sorry a;s ik wat achterdochtig lijk….

 8. Ik snap er nix van… Waar staat nu de netwerkbeveiligingssleutel want ik heb op de link geklikt en het bestand uitgepakt maar als ik dan op het icoontje WirelessKeyView klik dan komen er allemaal ellelange codes te staan…. Wie o wie kan mij helpen??

 9. Ik heb t zelfde als [Vraagje] … ik zie een lange link maar geen wachtwoord…
  bij mijn eigenschappen komen bolletjes, maar ik moet pc opnieuw installeren en ben dan alles kwijt. Ben niet de enige op t netwerk, maar ik weet t wachtwoord niet meer. Is de code hetzelfde als t wachtwoord dat ik normaliter invoer maar dan in een soort encryptie ofzoiets? BVD!

 10. dat programma wordt inderdaad als virus gezien, als een beestje, maar dat kan toch wel soms als het in conflict komt met de virusscanner ofzo zegt men…(men: mensen op forums die er verstand van hebben zoals de moderator enzo).

 11. Kan eindelijk na drie weken weer op m`n laptop via de router, moest wel eerst die lange key code van 60 getallen-cijfers invullen maar hij doet het weer.
  goed programma als je je wacht woorden kwijt bent.

 12. ik snap er niks van mij wirelesskeyview vind helemaal geen netwerken terwijl ik een hele lijs heb staan bij draadloze netwerken

 13. ik snap het niet echt, zal ik eerlijk zeggen!
  Kan je niet even meer informatie geven?
  Of bij de reacties de code’s zetten?

 14. bij mij geeft ie ook probelem hoor. ook ik ben het ww kwijt. dit programma werkt bij mij dus ook niet. ik krijg 0 keys..

 15. Voor de mensen die niet de moeite nemen om de site in het engels te lezen: Je moet eerst een computer hebben die wel is aangesloten op het draadloze netwerk, niet met een draadje maar op de draadloze manier zoals de meeste laptops. Dan kan je dit programma starten om je code te achterhalen, anders kan hij geen code vinden als je er nooit een hebt ingevoerd.

  Ten tweede: hij kan zo’n ellelange code van cijfers en letters geven, die moet je overnemen en hem invoeren, dit is misschien niet de code die je ooit hebt gebruikt om je netwerk te beveiligen maar hij werkt wel, sla deze code ook op want hij werkt later ook nog altijd.

  Ten derde: probeer wat, doe iets geks, probeer alle codes die er staan, het kan zijn dat je vaker op een ander draadloos internet hebt ingelogged. En niet gelijk capslock ragen a.u.b. als je het niet snaptXD

  Succes

 16. Werkt goed op Vista, en inderdaad virusscanner uitzetten.
  Maar stel me toch vragen bij het feit dat je van alle netwerken in je buurt de sleutel kan zien, en zo zal het mijne ook zichtbaar zijn.

 17. ( ik heb zelf een ellen lange code gevonden van cijfers en leters, maar kan je die wel gebruiken op een nieuw computer|?

  want hij geeft aan bij mijn een netwerk beveiligingssleutel : onjuist.. ;(

 18. Hoi,
  ik heb een paar vraagjes over dit programma,
  het lijkt me een uitstekend programma,
  maar kan er daardoor geen virus komen?
  en kan de persoon die deze site heeft nu
  niet op iedereens wifi draadloos internet?
  heeft er iemand die dit programma heeft
  uitgeprobeerd een virus gekregen?
  alvast bedankt voor het reageren.

 19. Hi, mijn computer is ook gecrashed en opnieuw geformateerd. Heb jullie programma geinstaleerd maar hij haald helemaal niets omhoog uit de computer. Hoe kan ik dit wachtwoord nu achterhalen?

 20. Voor degene die dit programma gemaakt heeft, ontzettend bedankt.
  Kan eindelijk aan de slag met mijn smartphone.
  Vond het wel aparet dat ik ook van andere routers de codes kon zien, zij kunnen dit hoogstwaarschijnlijk ook van mij!?

  Maar ik ben blij!!!! :-))))

 21. Hallo allemaal,

  Hier de oplossing voor mensen waarbij dit programma niet werkt, of niet vertrouwen.

  1: Typ dit in de adresbalk: 192.168.0.1 of 192.168.1.1
  2: wachtwoord en username: admin
  3:Klik links op “Basic”
  4: Nu staat er rechts ergens “shared key” Hierachter staat je netwerksleutel.

 22. ik heb het programmatje gedownload en als ik F9 druk komt er een scherm op waar staat : windows directory met een balk . nu is mijn vraag wat moet ik hier invullen ?

 23. Het programma werkt wel, alleen als ik de netwerksleutel invoer op de nieuwe pc, geeft deze aan dat hij geen verbinding kan maken met het draadloos netwerk, terwijl ik nu op de laptop gewoon wel verbinding heb. Wat moeten we nu? We willen graag met onze nieuwe pc online. Ik zie 2 netwerken staan, met allebei een hele lange code van zo rond de 40 cijfers/letters.

  Voor alle duidelijkheid: De nieuwe pc heeft dus wel een internetverbinding, maar we komen er niet op omdat de netwerksleutel ingevoer moet worden. Wat we dus gedaan hebben (d.m.v wirelesskeyview), maar de key geeft geen toegang.

  Ik hoop op een snelle reacte, alvast bedankt.

 24. Bedankt voor de link Jan Mulder. Ik heb de HEX-code gevonden. Ik gebruik een WEP-verbinding voor mijn internet. Mijn HEX-code bestaat uit 26 letters en is waarschijnlijk dus 128 bits neem ik aan. Kan ik deze HEX-code nu gebruiken als netwerksleutel voor wifi-verbinding? Oftewel: is deze HEX-code gelijk aan mijn netwerksleutel?

  De HEX-code is namelijk geen reeks aan allemaal letters of cijfers doorelkaar, maar wel een logisch wachtwoord. Mijn lange termijn geheugen weet alleen niet meer of dit ook mijn netwerksleutel is.

  Ik hoop graag snel meer te weten. Op dit moment kan ik de code helaas niet testen.

  Groet Andrea

  1. Beste Andrea,

   De code die je krijgt is niet hetzelfde als de HEX code die je ooit hebt ingesteld, het is een binaire code. Deze werkt echter wel gewoon en kun je dus gewoon als HEX code invullen.

 25. Ik heb een Sweex Wereles router 150 Ik heb een ipad gekocht , er wordt een wachtwoord gevraagt maar die kan ik nergens terug vinden, wie kan mij helpen, bijv.dank, Bob.

 26. Ik heb een Sweex Wereles router 150 Ik heb een ipad gekocht , er wordt een wachtwoord gevraagd maar die kan ik nergens terug vinden, wie kan mij helpen, bijv.dank, Bob.

 27. waar kan ik dit programma downloaden? want hier boven staat een knop om te downloaden maar dat programma wat je dan download heeft een andere naam

 28. wat een gedoe. Als je naast je klok op je internettoegang of internetverbinding klikt, klik je op netwerkcentrum openen. dan op draadloze netwerken beheren (bij mij linkerkant vh scherm) dan kom je in scherm met draadloze netwerken die je gebruikt (hebt). Klik je eigen aan, die je nu gebruikt. dan opent er een schermpje, dat heet eigenschappen van draadloos internet, Dan heb je 2 opties, VERBINDING en BEVEILIGING. Klik op de laatste, beveiliging dus. Dan zul je zien staan NETWERKBEVEILIGINGSSLEUTEL!!! Dat is het wachtwoord/code die je nodig hebt. Als je alleen stipjes ziet, klik dan eronder op TEKENS WEERGEVEN, (moet je wel de hoofdbeheerder van de pc zijn, anders moet je waarschijnlijk eerst nog toestemming geven) als je dit aanvinkt, dan veranderen de stipjes dus in de code die jij hebt opgegeven. (ooit). En nu niet weer vergeten, he!!

  veel succes met het vinden van jullie sleutel!

  (ps. Ik belde KPN en die medewerker zei dat ik de sleutel NOOIT op mijn pc zou vinden, ik moest een harde reset met het modem doen, en dan kun je de sleutel ingeven die achter of onder je modem staat, en die kun je dan ook op nieuwe pc gebruiken. Maar dat kan, maar veel makkelijker is bovenstaande manier! Ga naar je verbinding, eigenschappen, beveiliging, en klaar!
  ps.2. Ik belde KPN terug en nu kreeg ik er wel iemand voor die wist wat hij deed, want die zei gelijk dat het heel makkelijk was! Hij zou een notitie maken van de fout van zijn collega! Want die werd echt beetje boos toen ik hem zei dat het wel mogelijk moest zijn omdat ik eerder gebeld heb, en mijn huidige laptop zo aangesloten heb, toen had een medewerker van KPN mij uitgelegd hoe ik bij mijn key/sleutelcode kwam. Dat weet ik pertinent zeker! maar hij bleef volhouden dat het niet kon.
  Ps 3. Mijn 2e laptop gaf steeds aan dat de code niet goed was terwijl ik m toch echt vrijwel zeker goed had. Ik had de code wel goed, maar hij begon met een HOOFDletter, en dat was ik vergeten! ja dan kun je je code nog zo goed onthouden.. dan gaat het toch mis!)

  Hoop dat jullie hier wat aan hebben!
  grtjs uit Friesland!

 29. hi het kan nog makkelijker..

  configuratiescherm->netwerk en internet->-netwerkcentrum->draadloosnetwerk verbinding-eigenschappen draadloosnetwerk (MERK ROUTER)-beveiliging->tekens weergeven… et voila je wachtwoord!!

 30. Het is zo als op de meeste site, bla bla bla bla, maar niet het simpele icoontje download laten zien. Zal wel ergens anders zoeken voor een oplossing.

  NEST van een SITE

 31. @ Frieslandfriesland, Bedankt voor je duidelijke uitleg!!
  Ik had het door jouw tip binnen een minuut in orde, eigenlijk erg simpel… maar je moet het wel ff weten!
  Nu kan ik mijn smartphone gebruiken… eindelijk!!

  Thanks!

 32. Eindelijk gevonden; een 64 tekens grootte toegangssleutel. Het werkte vooral op m’n lachspieren toen ik daarmee ook werkelijk toegang kreeg.
  Trouwens alle respect voor Jan Mulder die kosteloos, geduldig en vriendelijk uitleg blijft geven aan ‘stoethaspels’ zoals ik ;) Chapeau!

 33. configuratiescherm->netwerk en internet->-netwerkcentrum->draadloosnetwerk verbinding-eigenschappen draadloosnetwerk (MERK ROUTER)-beveiliging->tekens weergeven… et voila je wachtwoord!!

  dit heb ik idd gedaan!!! maar helaas als ik op het vinkje tekens weergeven klik, gebeurd er niks en blijven het rondjes! kan iemand mij misschien hiermee helpen?

 34. hallo ik heb een ps3 en daar vraag die om de wpa code en ik heb wireless key view gedownload maar er staat
  0 keys
  alsjeblieft ik heb het nodig

 35. hallo, ik heb het programma gedownload en ik zie de HEX code staan en de adapter guid nu vraag ik me af of je met die codes ook kan inloggen via je mobiel, of dat je dan toch het werkelijk wifi wachtwoord moet hebben.

 36. Beste Jan en anderen,

  Wij hebben thuis een tablet. Deze is vooral leuk met de wifi. maar ik weet de code niet. Hoe kan ik deze op de imac achterhalen?

  Alvast bedankt voor jullie hulp!

  groetjes sandra

  1. Hoi Sandra,

   Zo’n tooltje als Wireless Key View heb ik nog niet kunnen vinden voor Mac. In sommige routers kun je wel je WPA sleutel vinden door erop in te loggen. Vaak kun je de router instellingen bereiken door 192.168.1.1 of 192.168.0.1. in je browser in te tikken. Mocht dit allemaal niet lukken, dan kun je de router resetten en hem opnieuw instellen.

  1. Hallo Bram,

   Het is niet mijn programmaatje ;) Er zijn overigens inderdaad sommige virusscanners die het voor een trojan horse aanzien, maar er zitten geen gevaren in dit tooltje. Google anders eens op WirelessKeyview.

 37. ik heb een vraagje
  ik wil graag met mijn telefoon op de wifi hier kunnen maar we zijn het achtwoord kwijt
  ik heb alles kunne openen. ik krijg wel de lange key(hex) code te zien maar niet de key(ascii) te zien
  ik heb geprobeerd de hexkey in te voeren op mijn telefoon maar die pakt die niet.
  nu is mijn vraag hoe kom ik er achter welke code ik wel moet hebben om met mijn telefoon te kunnen inloggen??
  mvg anja

 38. Geweldig, nu ook het internet op met de tablet.
  Stom om het ww te vergeten, maar toen ik het zag wist ik het weer, meteen opgeslagen in downloads en ook in mijn documenten, ook op de computer met kabelverbinding, kan het ten alle tijden weer terug vinden.
  Hartelijk bedankt.

 39. WOW! Zelfs ik, een blonde zeventienjarige dummie, kreeg het voor elkaar om op deze manier het wachtwoord terug te vinden: onwijs bedankt!!!

 40. Zeer bedankt, profesionals konden me niet helpen. Ik heb toch nog maar even doorgezet en ben op internet aan het zoeken gegaan naar een manier om de sleutel van onze router te achterhalen. En warempel nog gelukt ook dankzij uw programma. Niet gek voor een super amateurtje! Moet dus wel heel gebruiksvriendelijk zijn anders was het me nooit gelukt. Nogmaals dank en hulde!

 41. U hoeft niets te installeren, sla het .exe bestand ergens op uw harde schijf op en voer het vanaf daar uit. Het programma achterhaald het wachtwoord van uw draadloze netwerk.

  Weer een blunder! Achterhaald met een d. Hoogste tijd voor een basiscursus Nederlands. En schrijf nu niet, zoals op 9 februari 2010: oeps, spelfoutje. Dit zijn geen spelfouten. Dit is gewoon domheid!

 42. Beste mensen,

  Ik vraag me af waarom ik niet een lijst krijg met alle netwerksleutels van de diverse draadloze netwerken in mijn buurt. Ik krijg enkel en alleen de netwerksleutel van mijn eigen verbinding. Bij mijn verbindingen zijn er echter meer draadloze verbindingen in mijn wijk. Komt dit met de lage signaalsterkte van die andere verbindingen?

 43. Ik heb met belangstelling alle informatie gelezen, maar vraag mezelf af of ik deze vooraf gedeelde netwerksleutel moet wijzigen. Ik ben al in het beheermenu van mijn router geweest en denk dat dit moet kunnen. Ik heb hierover nog geen informatie op het internet kunnen vinden.

  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

 44. Beste

  Het programma werkt wel met windows 8 (de rede waarom ik mijn netwerksleutel opnieuw nodig heb) maar, het geeft mijn oude netwerksleutel weer… Met mijn nieuwe router heb ik een andere sleutel gekregen en dat is net het probleem, daar kan ik niet meer aan via de router, vroeger wel… Maar andere laptop andere manieren he.. :-)

  Heeft u enig idee?

  Groetjes

 45. iedereen heeft hat maar over de netwerksleutel maar daar onder staat een wachtwoord in bolletjes en DAT ben ik kwijt, die laat het proggie niet zien

 46. Vandaag voor slechts €3 een tweedehands TP link gekocht, geen internetmodem maar een wifiversterker. Hiervan heb ik echter geen toegangscode waar kan ik deze achterhalen of er mijn code op instellen van de modem die ik nu gebruik en wil blijven gebruiken. De TP link wil ik gebruiken op het terras waar mijn wifibereik niet komt. Laar ik eerlijk zijn en zeggen dat ik zo goed als niets van computers ken en misschien wel gerold ben maar voor €3 wou ik dat risico wel nemen. In mijn vriendkringen zit echter een computerkrak die dit waarschijnlijk wel kan met de juiste informatie. Het gaat om het volgende model; TL-WR1043ND ver:1.11 Ik heb ook de SIN nummer en het MAC Adddress en de PIN maar ik weet niet of dit nu al belang heeft.

 47. Goede morgen Ik heb een nw Laptop gekocht ik wil hem installeren Maar ik moet Maar ik moet mijn beveiligingssleutel voor netwerk invoeren Kunt u mijn een hind geven hoe ik dat moet doen Ik wil draadloos werken En gezien mijn leeftijd van 83 weet ik niet wat ik moet doen Ik hoor het graag van u Vr gr Bert

 48. Geachte heer Mulder,

  Met veel belangstelling heb ik kennisgenomen van uw artikel – wat is mijn netwerksleutel? – Doch voor zover ik het begrijp gaat het om netwerksleutels voor de gewone routers. Ik zit evenwel met het volgende probleem dat ik ook niet kan oplossen via de enorme Samsum Galaxy informatie.
  Ik gebruik mijn twee asus laptops met een Wifi aansluiting via Ziggo. Daarnaast gebruikte ik sporadisch mijn Iphone als router in situaties waar geen conventioneel netwerk aanwezig was.
  Ik ben na 7 jaar overgestapt op een Samsung Galaxy S10 en heb deze in het Netwerk opgenomen. Dat verliep niet ingewikkeld en kreeg een beveiligingssleutel toegewezen. Ik schreef deze dom dom dom niet op. Vandaag was ik weer aan het experimenteren en ef werd voor het maken van de netwerkverbinding weer om de sleutel gevraagd. Waar en hoe achterhaal ik die? Niemand weet het.
  Als u mij (met enig succes) kunt helpen betaal ik u uiteraard. Vriendelijke groet.

 49. Nieuwe Acer laptop gekocht. WPA 2 Netwerksleutel die op de experia box staat, ingevoerd. Geen succes. Wat doe ik fout?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.