door Jan Mulder

Netwerksleutel kwijt? Achterhaal het wachtwoord van uw draadloze netwerkAls je wilt verbinden met je draadloze netwerk maar je bent je netwerksleutel kwijt, wat doe je dan? Je kunt je draadloze router resetten en het opnieuw instellen. Maar gelukkig kan het ook anders!

Om je netwerksleutel te achterhalen is er een gratis programma te downloaden. Deze achterhaalt je wachtwoord voor draadloos internet. Het vindt zowel een WEP als een WPA key, deze staan namelijk verborgen opgeslagen op je computer.

WirelessKeyView

Dit programma heet WirelessKeyView en kun je hier downloaden. Installeer WirelessKeyView op een computer die al verbonden is met het draadloze netwerk. Met het programma kun je dan de naam van het draadloze netwerk zien en het bijbehorende wachtwoord. Erg handig als je een nieuwe laptop hebt gekocht, maar je netwerksleutel kwijt bent!

Gebruik

WirelessKeyView werkt vanaf Windows XP met service pack 1 en is een ideaal programma om uw wachtwoord te achterhalen als u uw netwerksleutel kwijt bent.

U hoeft niets te installeren, sla het .exe bestand ergens op uw harde schijf op en voer het vanaf daar uit. Het programma achterhaald het wachtwoord van uw draadloze netwerk.

Als de netwerksleutel die u kwijt bent een WPA key is, dan is deze door Windows veranderd in een binaire sleutel van 32 bits. Het programma kan deze niet meer omzetten, maar u kunt de 32 bits binaire netwerksleutel gewoon gebruiken om te verbinden met uw draadloze router!
Screenshot WirelessKeyView

Video voorbeeld

In de video bovenaan dit artikel laat ik zien hoe WirelessKeyView werkt. In dit voorbeeld download ik de x64 versie, omdat ik een 64-bits Windows versie heb. Heb je geen 64-bits Windows, download dan de gewone versie. Je download een zip-bestand, die je mij met Winrar ziet openen. Je kunt hier ook andere zip-software voor gebruiken zoals die standaard in Windows zit.

Nadat je het zip-bestand hebt uitgepakt open je WirelessKeyView. Bij ‘Key (Ascii)’ staat je netwerksleutel zoals je die hebt ingevoerd. Dit wordt niet bij iedereen getoond. Zie je daar niets staan, kopiĆ«r dan de lange reeks bij “Key (hex)”, deze werkt ook gewoon.
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.100 reacties op Netwerksleutel kwijt? Achterhaal het wachtwoord van uw draadloze netwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑