Draadloze router

door Jan Mulder

52

Sitecom WL-351 router instellenDe Sitecom WL-351 is conform draft 802.11n v 2.0 en tot 6 keer sneller dan de
standaardrouters die zijn gebaseerd op 802.11g, maar zijn ook nog steeds compatibel met 802.11g & 802.11b-apparaten.

De WL-351 is niet alleen een Wireless Access Point, maar functioneert ook nog eens als een full-duplex Gigabit-switch met 4 poorten die uw bekabelde Ethernet-apparaten aan elkaar koppelt met een snelheid van 10/100/1000 Mbps.

In dit artikel leest u hoe u de Sitecom WL-351 router kunt installeren.

Netwerkkaart instellen

Om de Sitecom WL-351 te installeren dient u de router eerst bekabeld aan te sluiten op uw computer of laptop. De netwerkkaart van uw pc moet zo ingesteld zijn, dat u automatisch een IP adres krijgt toegewezen.

Inloggen op uw Sitecom router

U kunt via uw internet browser inloggen op de Sitcom WL-351. Open een internet browser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox) en typ het volgende adres in de adresbalk: http://192.168.0.1. Vervolgens kunt u inloggen door de standaard gebruikersnaam en wachtwoord admin/admin te gebruiken.

Configuratie wizard

Klik op Instel hulp om de router te configureren. De “Instel hulp” verschijnt; controleer of de modem aangesloten is en klik op Volgende. Selecteer uw Nederland bij “Land”. Selecteer uw internetprovider. Klik op Volgende.

Afhankelijk van de provider die u kiest, kan het nodig zijn dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord, MAC-adres of hostnaam moet invullen in het volgende venster. Nadat u de juiste informatie hebt ingevuld, klikt u op Volgende.

Klik op Toepassen om de configuratie te voltooien.

Instellingen draadloze verbinding

U kunt parameters instellen die voor de draadloze stations worden gebruikt om verbinding te maken met deze router. De parameters omvatten “Modus”, “ESSID”, “Kanaal nummer” en “Verbonden client”. Schakel de draadloze functie hier in of uit. Klik op Toepassen en wacht totdat de module gereed & geladen is.

Beveiliging

Dit Access Point voorziet in complete beveiligingsfuncties voor een draadloos LAN, waaronder WEP, IEEE 802.11x, IEEE 802.11x met WEP, WPA met vooraf gedeelde sleutel en WPA met RADIUS. Met deze beveiligingsfuncties kunt u illegale toegang tot uw draadloos LAN voorkomen. Zorg ervoor dat uw draadloze stations dezelfde beveiligingsfunctie gebruiken, en worden ingesteld met dezelfde beveiligingssleutel.

  • SSID Selection Hier kiest u de SSID waarvoor u de beveiliging wilt instellen.
  • ESSID uitzenden Als u “ESSID uitzenden” hebt ingeschakeld, kan elk draadloos station dat zich binnen de dekking van dit Access Point bevindt, dit Access Point gemakkelijk lokaliseren. Als u een openbaar draadloos netwerk bouwt, wordt aanbevolen deze functie in te schakelen. Uitschakeling van “ESSID uitzenden” kan een betere beveiliging bieden.
  • WMM WiFi Multi Media, indien ingeschakeld, ondersteunt QoS voor een betere ervaring van audio, video en spraak in toepassingen.

WPA beveiliging

Wi-Fi Protected Access (WPA) is een geavanceerde beveiligingsstandaard. U kunt een vooraf gedeelde sleutel gebruiken om draadloze stations te authenticeren en tijdens communicatie gegevens te versleutelen. Deze sleutel gebruikt TKIP of CCMP (AES) om de encryptiesleutel vaak te wijzigen. De encryptiesleutel is door hackers daardoor niet gemakkelijk te kraken. Dit is de best mogelijke beveiliging die beschikbaar is.

Meer informatie nodig om uw Sitecom WL-351 router in te stellen?

Download hier de volledige handleiding.
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.52 reacties op Sitecom WL-351 router instellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑