Draadloze router

door Jan Mulder

40

Sitecom WLR-6000 als beste getest door de ConsumentenbondOpnieuw is een router van Sitecom als beste uit de test gekomen. In november 2012 heeft de Consumentenbond de Sitecom WLR6000 als beste uitgeroepen in een test.

De N750 X6 (WLR-6000) kreeg het cijfer 8,0 als eindoordeel in deze test, op het punt beveiliging werd zelfs een 10,0 gescoord.

Voordelen

De Consumentenbond wist geen nadelen van deze draadloze router op te sommen. Wel noemde de bond de volgende voordelen van de WLR-6000:

 • Goede draadloze prestaties
 • Zeer eenvoudige installatie
 • Dualband-ondersteuning
 • Gigabit-aansluitingen

Over de N750 X6 WLR-6000

Deze Sitecom router behaalt op 2.4 GHz draadloze snelheden tot 300 Mbps en 450 Mbps op 5 GHz. Bekabeld kunnen snelheden tot 1 Gbps worden behaald. De router is standaard “out of the box” beveiligd volgens de beveiligingstandaard WPA2. Creëer een beveiligd thuisnetwerk met een druk op de OPS (One Push Set-up) knop.

Deze Sitecom WLR-6000  is voorzien van Sitecom Cloud Security: deze in de router geïntegreerde beveiliging beschermt alle apparaten in je netwerk tegen internetcriminaliteit tijdens het surfen.

Je koopt de WLR-6000 onder andere bij:

Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.40 reacties op Sitecom WLR-6000 als beste getest door de Consumentenbond

 1. Jacques zegt:

  Beste Jan ,
  Het is een leuke site en ik hoop dat u mij kan helpen.
  ik wil mijn Sitecom Wireless Gigabit Router 300N WL-351 als een extender gebruiken ,dus WDS. het signal oppaken van Sitecom WLR-6000 . Ik zal echter niet weten hoe het werkt, instellingen etc……
  Moeten ze beide op wds staan???

  Met vriendelijke groeten,
  Jacques.

 2. Danny zegt:

  ik ben op zoek naar een nieuwe router, ik heb nu de netgear wndr 3700, een dualband router.
  ik heb hier, een ipad op de 5ghz aangesloten, op de 2,4 zit een pc laptop en 2 iphones.
  nu is het zo dat de iphones af en toe geen “verbinding”hebben.

  ik ga ervan uit dat het ligt aan de router, aangezien de laptop en de ipad er dan geen last van hebben.
  het enige vreemde vind ik dat het steeds 1 van de 2 iphones is.

  ligt het aan de router? en is deze best geteste van de consumentenbond een verbetering qua verbinding, snelheid en bereik?

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Danny,

   Het probleem zit hem in het vermogen van de WiFi chip in de iphones. Met deze router zou je zeker verbetering moeten werken. Je kunt ook kiezen voor een access point met hoger zendvermogen, zoals Engenius die maakt.

 3. frans kramers zegt:

  beste Jan,

  Ik heb net een WLR-4000 – Wireless Gigabit Router N300 X4 gekocht.
  De installatie ging prima en hij doet het best goed maar soms is de internet verbinding verbroken, ik heb wel wifi ontvangst maar internet signaal is weg, als ik de modem reset, doet hij het weer, dit gebeurd voornsmelijk als ik met de telefoon of tablet connectie maak en iets ga streamen, meestal halverwege stopt ie er mee. Enig idee waar dit aan ligt.

  Mvg

  Frans K.

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Frans,

   Ik zou adviseren eens een ander WiFi kanaal te kiezen. Met het gratis programma inSSIDer van Metageek kun je kijken welke kanalen druk bezet zijn. Kies dan voor een ander kanaal.

 4. Albert-Jan zegt:

  Beste Jan,

  Vraag van mijn kant. Ik heb gisteren deze router aangeschaft.
  De handleiding is onduidelijk. Functies worden wel beschreven, maar een stappenplan ontbreekt. Zo doende heb ik het volgende probleem. Als ik de ESSID uitzet, valt de WIFI weg => het betreffend apparaat ziet in ieder geval het netwerk niet meer. WPS staat wel aan. Kunt u mij een beetje op weg helpen in deze?
  Met vriendelijke groeten en alvast fijne Feestdagen gewenst.

  Groeten Albert-Jan

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Albert-Jan,

   Hoe wil je de WLR-6000 gebruiken? Zoals ik uit je verhaal opmaak zet je hem als repeater in. Kun je me wat meer informatie geven? Welk ander apparaat gebruik je?

   • Albert-Jan zegt:

    Hallo Jan,

    Aller eerst de beste wensen voor 2013.

    De router hangt hier echt als router in het netwerk. Tenminste dat is wel de bedoeling. Aan deze router “hangen” de volgende apparaten:
    LAN: 1 PC
    WLAN: 4 laptops
    2 pc’s
    2 Tablets
    4 mobiele telefoons.
    1 draadloze printer

    Ik heb ondertussen WPS uitgezet n.a.v. de berichtgevingen m.b.t. hacken. Maar ik wil graag ook mijn SSID uitzetten, want wat je niet direct ziet, ga je ook niet proberen te kraken lijkt mij. Maar als ik dat doe, dan kunnen de tablets en de telefoons het netwerk niet meer vinden.

    Instellingen:
    MODUS=AP
    Power saving: uit
    Band: 2.4 GHz (802.11n)
    Fragmentdrempel: 2346
    RTS-drempel: 2347
    Beacon-interval: 100
    DTIM-periode: 1
    Data-snelheid: auto
    N Data Rate: auto
    Kanaal bandbreedte: auto 20/40mhz
    Preamble type: lange preamble
    CTS-beveiliging: auto
    TX-power= 100%

    Beveiliging:
    ESSID uitzenden: aan
    WMM: aan
    Encryptie: wpa vooraf gedeelde sleutel
    wpa type: wpa2(AES)
    Vooraf gedeeld sleutel type: Passphrase

    Deze hangen allemaal in de 2.4G omgeving.

    Ik hoop dat deze informatie toereikend is.
    Ik ben voor de rest qua router en instellingen dik tevreden. Misschien dat de mogelijkheid om tijden, dat men niet online mag komen, mee te geven wel handig zou zijn voor de jeugd, maar ook dat is geen echt onoverkomelijk probleem: stekker eruit en het probleem is opgelost.

    Het is heel fijn dat ook op dit gebied er iemand is die zijn kennis gewoon wilt delen met de medemens. En met gewoon bedoel ik zeer zeker de helderheid en begrijpelijkheid van het geschreven woord.

    Ik hoor graag van jou.

    Met vriendelijke groeten,

    Albert-Jan Bosch

    • Jan Mulder zegt:

     Hallo Albert-Jan,

     Het is een veel voorkomend probleem dat sommige apparaten het netwerk niet meer kunnen vinden als het SSID is uitgeschakeld. Ik raad je ook aan dit niet te gebruiken. Het biedt een schijnveiligheid, met een simpel programmaatje kunnen deze netwerken gewoon worden gevonden. De beste veiligheid is nog steeds encryptie.

     • Albert-Jan zegt:

      Hallo Jan,

      Oke. Duidelijk. De encryptie is geen probleem. Die heb ik goed ingesteld; leestekens+letters+cijfers

      Als een niet-uitgezonden SSID inderdaad zo te achterhalen is, dan heeft het weinig zin om dat dicht te gooien. Dan is het hoogstens een extra drempel.
      In ieder geval weer bedankt voor de toelichting. Zo wordt een leek toch weer een stukje wijzer.

      Met vriendelijke groeten,
      Albert-Jan

 5. Andius Teijgeler zegt:

  Beste Jan,

  ik heb deze router aangeschaft en stuit op het volgende probleem. Alle apparaten kunnen contact maken met de router, maar slechts 1 device heeft toegang tot ionternet. Meeste devices zijn Apple (IMac, Ipads Iphones, MacBook Pro), maar windows computer herkent zelfs de router niet. Alles is draadloos en provider UPC geeft niet thuis. Connectie van router is met kabel en telefoon Touchstone modem (Aeeis TM 502 B/ 220). Heb je een advies?

  Groet,

  Andius Teijgeler

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Andius,

   Staat de DHCP server aan op de router en alle pc’s ingesteld op automatisch IP adres ontvangen? Probeer het eens met de encryptie (beveiliging) uit. Kun je dan wel verbinden? Test in dat geval eens met verschillende encryptie mogelijkheden WPA / WPA2 met AES of TKIP.

 6. pascal zegt:

  beste Jan,

  Ik heb een wlr-6000 achter het ziggo modem aangesloten.
  Nu wil ik deze op de 5ghz gaan gebruiken draadloos, maar als ik dit instel op de pc(192.168.0.1) dan zie ik nergen op mijn apparaten deze als wlan vermeld. Ik kan deze alleen op 2.4 ghz zien overal (laptop en playstation3) Ook op progr. inssider zie ik alleen 2.4 kanalen, niks op 5 ghz.
  Wat doe ik verkeerd?

  mvg

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Pascal,

   Het lijkt erop dat je wifi adapter geen 5 GHz gebruikt. Heb je een wifi adapter die dualband is? Mocht dat wel zo zijn dan kan het zijn dat deze niet simultaneous dual band is en je hem moet instellen op 5 GHz.

 7. Marc zegt:

  Dag Jan,

  Als je een recente laptop en PC hebt, heb je dan nog een voordeel met een USB wifi adapter? Het gaat mij vooral om de snelheid (ivm glasvezel 100mps up en downstream), niet zozeer de ontvangst.

  Groeten, Marc

 8. Emci zegt:

  Beste Jan,

  Goeie site !! Mijn complimenten!

  Ik zie goeie serieuse antwoorden in een prettig ogende en overzichtelijke site :)

  Hier kan ik hopelijk antwoord krijgen op mijn vraag.

  Bij een vriend probeer ik een zo prettig mogelijk netwerk te configureren.

  Hij heeft op de begane grond een KPN glasvesel aansluiting.
  Van deze KPN router/modum router gaat een kabel naar zolder waar een Sitecom X 5 is aangesloten.
  Wifi van de sitecom staat op AP modus.En heeft een andere SSID naam.
  De sitecom boven geeft een prima signaal, maar deze config is volgens mij niet ideaal zodra je aan de wandel gaat met je tablet.

  Op de sitecom X5 heb ik dhcp uitgeschakeld en het een vast IP adres gegeven in de zelfde range als de kpn box beneden.192.168.1.100

  Is wat ik hieronder voorstel een betere config om overal in huis rond te kunnen lopen met de tablet, of moet het toch anders?

  Beide routers instellen als wifi AP.
  beneden en boven zelfde SSID naam.
  Knp router beneden = dhcp
  KPN router en sitecomX5 zijn met elkaar verbonden via een utp kabel (GB verbinding)
  Beneden channel 11
  Boven channel 6
  WPA2 key gelijk aan elkaar??

  Over een paar dagen ga ik naar hem toe.
  Graag je reactie.

  Grt,

  Emci

 9. A. T zegt:

  Hallo Jan,

  WIj hebben een Sitecom WLR-6000 router aangeschaft. Dit werd ons aangeraden aangezien onze huidige router de X3 geen bereik had door het hele huis en de X6 een sterker signaal zou hebben.

  We hebben de X6 opgehangen waar de X3 ook hing en het bereik is op 1 meter na hetzelfde. Dit houdt in dat onze router op de begane grond hangt en wij op de 1e verdieping al slecht bereik hebben en op de 2de verdieping geen bereik.

  Kan jij ons vertellen waar dit aan zou kunnen liggen?

  groeten
  astrid

 10. Mary-Lou zegt:

  Beste Jan, Ik heb een een wlr-6000 achter mijn ziggo modem (EPC3925) staan omdat het wifi bereik van het Ziggo modem niet ver genoeg reikt. Echter nuknalt iedere dag het internet er uit. Als ik de WLR-6000 uit en aan schakel dan werkt het weer, maar een dag later ligt het internet er weer uit. Soms doet het het wifi van het Ziggo Cisco modem het nog wel maar meestal houdt dat er naar enige tijd ook mee op. Ziggo meldt mij dat de twee routers met elkaar”clahsen” en dat ze op elkaar moeten worden afgesteld, maar tot nu toe heeft niemand (including Ziggo) mij kunnen melden hoe dit dan moet.

  Kun jij hier raad geven?

  • Wil zegt:

   Beste jan,

   Wij hebben hetzelfde probleem als Mary-Lou. Ook wij hebben een ziggo wifi modem en het internet werkt nu niet goed. Wij hebben als grootste probleem dat het internet telkens switcht over de verschillende laptops, computers, tv en playstation. Wij hebben ziggo gebeld en die zegt dat het niet aan het signaal ligt maar aan de router. Ook hebben ze het wifi gedeelte van het modem uitgezet zodat er geen conflict bestaat tussen de verschillende wifi’s. Wij hebben de router N750 X6 (WLR-6000).

   Kun je ons misschien ook raad geven?

 11. Jeroen zegt:

  Beste Jan,
  Ik heb een WLR-6000 gekocht en aangesloten op de kabelmodem van upc.
  Het netwerk is gereed en de laptop ziet deze en maakt verbinding. Echter een internet verbinding komt niet tot stand. Een oude router, wrt45G, aangesloten op de gelijke manier geeft wel internet met alleen een lage doorvoer snelheid. Daarom had ik de nieuwe WLR gekocht. Ik heb het IP adres al aangepast naar 192.168.1.1 om een mogelijke IP conflict op te heffen.

  Groeten Jeroen

 12. edu zegt:

  hoi
  WLR-6000 gekocht omdat deze volgens de tv reclame zogoed wifi berijk zou hebben.
  in de kamer waar de router ligt gaat het wel maar een kamer ernaast is al slecht.
  op de bovenste verdieping is er al geen wifi meer.
  heb je tip of is het gewoon een kl…. router.

 13. Werner zegt:

  Hi,

  Wij hebben een wlr 6000 aangeschaft. Deze werkt prima alleen nu doet de AirPrint het niet meer…… Wij hebben een HP Photosmart 5520 printer. Deze werkt wel alleen AirPrint doet t niet meer. En hij maakt geen verbinding met onze iMac.
  Kun jij ons helpen?

  Groeten,

  Werner

 14. Rien zegt:

  Beste Jan,

  Ik heb ook de WLR-6000 aangeschaft.
  Deze hangt achter mijn CaiWay kabelmodem om zodoende een wireless netwerk te creeren.
  Bedraad netwerk geen enkel probleem. Poorten draaien op 1gb.
  Probleem ontstaat bij wireless. Ik heb zowel voor de 5Ghz als de 2.4Ghz een SSID gemaakt en zichtbaar in netwerk gezet.
  Feit is dat mijn laptop de 5Ghz SSID vindt en probleemloos connect, maar mijn beide smartphones (Iphone4 en Black Berry) en de Canon wireless printer niets vinden.
  Hiervoor had ik een KPN experiabox ( geen caiway) en was vinden en connecten geen enkel probleem met hiervoor genoemde apparaten.

  Misschien heb je een idee/suggestie.
  Mocht je meer info wensen dan hoor ik het wel.

  Alvast dank voor je hulp in deze.

  Met vr. groet,

  Rien

 15. Bas zegt:

  Ik heb een Sitecom WLR-4000. Op een andere “oude”-router Linksys WRT54G draai ik sinds enige tijd naar grote tevredenheid DD-WRT. Is al iemand bekend met DD-WRT op een Sitecom WLR-4000?

 16. angelique zegt:

  Hallo,

  Ik hoop dat je mij kan helpen. Ik heb een Cisco modem van ziggo waarvan ik de bridge modus uit heb laten zetten. Mijn sitecom 300 4x staat aangesloten op de lan1 van de Cisco. Op de lan2 van de sitecom staat mijn pc aangesloten. De rest zijn smartfones en tablets.
  Zonder de sitecom was het signaal al waardeloos, en ook met een huawei repeater ertussen kreeg ik op mijn Samsung s3 steeds een verificatie fout en geen Wi-Fi, tenzij ik alles weer resette.
  Nu met de sitecom als router en de repeater eruit, wordt steeds het Wi-Fi signaal verbroken.

  ik hoop dat je mij kan helpen want ik heb het nu wel een beetje gehad.

  groetjes Angelique

 17. Nordine zegt:

  Hallo

  Jan je moet mij helpen !!!! ik heb vandaag de hele dag ONLINE lopen bellen, maar zij zeiden dus dat mijn probleem bij de Router ligt. Mijn vraag is dus over de NAT TYPE 3 verbinding. ik wil die graag naar 1 of 2 zolang ik maar tegen vrienden kan spelen op mijn playstation… Ik heb een Konig Router best onbekend. wil best wel een nieuwe kopen als het moet maar eerst kijken of jij er een beetje verstand van hebt met dat nat type. loop ookal de hele dag te google maar er staat niks over mijn soort router.

  ik hoop het graag van je.

  met vriendelijke groet.

  Nordine

 18. Adilson Fortes zegt:

  Hallo,

  ik heb een sitecom x6 n900, mijn wifi is echt traag vooral met het downloaden mijn upload gaat als een trein. nou weet ik dat WMM de boosdoener is hoe kan ik dit uitschakelen? ik heb alles al geprobeerd firmware upgrade, factory reset. maar de dropdown geeft mij gewoon niet de mogelijkheid om het uit te schakelen.

  ik hoop dat je een bypass heb voor me

  Adilson

 19. emma zegt:

  Hallo Jan,
  Ik heb een vraag wat betreft de aankoop van een router
  Ik heb een Tablet gekregen via MikroGids
  Yarvik
  Luna 7
  7″Capacitive
  Cortex A9 1 GHZ CPU
  High Performance Graphics
  4GB
  Google Play
  Android 4.1 Jelly Bean Alle informatie die op de doos staat Welke router is geschikt voor deze Tablet?
  Vriendelijke groet Emma

 20. Aleksandr zegt:

  Goedenavond,

  Ik stuit op een probleem die te maken heeft met ziggo modem/router en mijn wlr600 450n x6. Nu heeft mijn router geen internet meer, wat heel vreemd is! Mijn vraag is hoe dit op te lossen is? Is het de modem van ziggo ubee die met de mijn sitecom conflicteer of wat kan de probleem zijn, ik natuurlijk wel wifi maar geen internet!

  Groeten,

  ALEKS

 21. Remco zegt:

  Hallo Jan,

  Ik heb een experiabox van KPN (V8) (glasvezel). De wifi daarvan is niet optimaal en daarom heb ik de sitecom WLR-6000 gekocht.
  Nu wil ik de experiabox eigenlijk alleen nog als modem gebruiken en het internet signaal rechtstreeks door laten geven aan de Sitecom. Ik wil gebruik kunnen maken van alle beveiligingsmogelijkheden van de sitecom.
  Vanaf de sitecom ga ik alle computer bedraad en draadloos dan aansluiten.
  Kun jij mij aangeven via welke poorten ik de beide routers aan elkaar moet aansluiten en welke instellingen ik eventueel moet wijzigen?
  IP-adres van experiabox is standaard: 192.168.2.254
  IP-adres van sitecom is standaard 192.168.0.1

  Alvast bedankt voor je hulp.

 22. tom zegt:

  Hallo Jan,

  Wij hebben sinds twee jaar een Sitecom WLR6000, echter sinds een paar maanden ‘hapert’ de WIFI verbinding hinderlijk.

  Met de Router is verbonden:

  Thermostaat
  2x Laptop
  2x mobile telefoon
  1x android beamer
  IP camera

  Het netwerk is beveiligd met WPA2 sleutel. Dit heeft altijd goed gewerkt.

  Ik weet mij geen raad en sta op het punt een nieuwe te gaan kopen…
  Ik heb geprobeerd te updaten, maar daar kan ik geen geschikte update voor vinden..

  Groeten,

  Tom

  • Nico zegt:

   Beste Tom,

   Met wat oudere routers die geen dual-band of tri-band wifi hebben kan het voorkomen dat de 2,4 ghz band waar je nu op werkt een beetje vol komt te zitten. Omdat bijna iedereen op deze frequentie werkt en je zelf ook al 6 apparaten hebt, raakt het een beetje overbevolkt op die band. De sitecom heeft gelukkig wel dual-band dus wat je zou kunnen proberen is om enkele apparaten met 5 Ghz te verbinden, waarschijnlijk kunnen je smartphones dit wel. Dit kan al een hoop schelen. Mocht dat niet werken, dan is het aan te raden om een wat sterkere router aan te schaffen. Voor router advies kan je kijken op onze pagina: Beste Wi-Fi router 2015

 23. frans zegt:

  Een kennis heeft een WLR 8100 aangeschaft. Hij gebruikt een ADSL verbinding. Bij aansluiten van de ADSL kabel komt bij de router het WAN lampje NIET op. Hij heeft dus geen verbinding met het WAN. Een oude router,die je aansluit heeft dat wel. De ADSL connector is een kleine connector met minder pins. Is dit mogelijk het probleem?

  groet, frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑