Draadloze router

door Jan Mulder

23

Sitecom X4 N300 Review WLR-4100

Eenvoudige installatie

Gebruiksgemak
Beveiliging
Bereik
Snelheid

Conclusie: Op zoek naar een goed presterende router die eenvoudig te installeren is? De Sitecom WLR-4100 is dan een goede keuze. Goede prestaties en plug & play. De router is al beveiligd dus je hoeft niets meer in te stellen.

4.5
Van Sitecom kreeg ik de nieuwe router uit de X4 N300 serie, de WLR-4100. Een 2.4 GHz wireless N router die tot 300 Mbps draadloos kan en voor bekabelde aansluiting voorzien is van gigabit poorten. Ik heb hem voor jullie getest.

Uiterlijk

Het eerste dat me opvalt wanneer ik de doos open maak is het strakke design. Het is een mooie en compacte router. De router wordt geleverd met een handige standaard waarmee je de router rechtop kunt zetten. Daarnaast kan deze standaard gebruikt worden om de router aan de muur te hangen.

Installatie

De Sitecom X4 N300 wordt vooraf ingesteld geleverd. Als je hem uit de doos haalt heeft het draadloze netwerk al een naam (SSID) en is de beveiliging (WPA2) al ingesteld. Je hoeft dus helemaal niets meer in te stellen! De netwerknaam en het wachtwoord staan op een sticker in het boekje vermeld.

Middels de OPS knop kun je de draadloze apparaten in je netwerk automatisch beveiligd laten verbinden met de WLR-4100. Van een echte installatie is dus niet te spreken: niet nodig! Binnen 2 minuten was ik online.

Bereik

Het bereik van de router is goed te noemen. Ik meet met het programma inSSIDer goede signaalsterktes. Ook met een tweetal muren tussen mij en de router heb ik nog een aardige verbinding. Op grotere afstand wordt de kwaliteit van het signaal wel snel minder, maar internetten is dan nog steeds mogelijk.

Minpunten

Echte minpunten heb ik niet aan de WLR-4100 kunnen ontdekken. Het ligt er alleen even welke eisen je stelt aan een draadloze router. Zo is dit model niet dualband (geen 5 GHz) en heeft deze router geen USB-poort om een printer of harde schijf op aan te sluiten.

Conclusie

Heb je geen dualband router nodig en zit je niet op een router met USB-poort te wachten? Dan is de Siteocm WLR-4100 de ideale router voor mensen die geen zin hebben in een ingewikkelde installatie. Goede prestaties en plug & play. De router is al beveiligd dus je hoeft niets meer in te stellen.

De Sitecom X4 N300 is onder andere te koop bij:
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.23 reacties op Sitecom X4 N300 Review WLR-4100

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑