Draadloze router Sitecom X8 router

door Jan Mulder

6

Sitecom X8 Review WLR-8100

Gebruiksgemak
Beveiliging
Bereik
Snelheid

Conclusie: Met deze AC1750 router ben je helemaal bij de tijd. Hoewel de 5 GHz snelheid iets tegenvalt presteert deze router uitstekend op 2.4 GHz.

4.5
Van Sitecom kreeg ik de nieuwe X8 WLR-8100 router om te testen. Deze router voldoet aan de nieuwe 802.11ac standaard. Theoretisch zou deze router snelheden tot 1750 Mbps moeten kunnen halen.

Uiterlijk

Zodra je de doos open maakt zie je een strak ontwerp. De router is wit en ziet er zeer mooi uit. De router wordt geleverd met een handige standaard waarmee je de router rechtop kunt zetten. Daarnaast kan deze standaard gebruikt worden om de router aan de muur te hangen.

Installatie

De Sitecom X8 WLR-8100 wordt vooraf ingesteld geleverd. De netwerknaam en ook de beveiliging zijn al ingesteld. Je hoeft dus helemaal niets meer in te stellen! De netwerknaam en het wachtwoord staan op een sticker in het boekje vermeld.

Middels de OPS knop kun je de draadloze apparaten in je netwerk automatisch beveiligd laten verbinden met de WLR-8100. Van een echte installatie is dus niet te spreken: niet nodig! In ongeveer 2 minuten zat ik al op internet via deze nieuwe router.

Bereik

Het bereik van deze Sitecom X8 router is zeer goed. Ik meet met het programma inSSIDer goede signaalsterktes. Ook met een tweetal muren tussen mij en de router heb ik nog een aardige verbinding.

Snelheid

De snelheden van deze WLR-8100 zijn goed. Op 2.4 GHz meet ik een snelheid van 131 Mbps en op 5 GHz 237 Mbps. Deze router ondersteunt ook 802.11ac, waarbij 2.4 en 5 GHz gecombineerd worden. Hiermee haalde ik een snelheid van 363 Mbps. Voor het gebruik van AC heb je ook een ontvanger nodig die deze standaard ondersteunt en de behaalde snelheden zijn afhankelijk van de omgeving.

Beveiliging

De router is dus vanuit de doos al beveiligd met WPA/WPA2 beveiliging. Daarnaast kunt u gebruik maken van Sitecom Cloud Security. Deze oplossing van Sitecom blokkeert virussen, spyware, schadelijke websites en phishing en kan eventueel ook reclame filteren. Dit werkt voor alle apparaten die je gebruikt in je netwerk, dus je kunt ook reclame blokkeren op je tablet en smartphone. Sitecom Cloud Security is een halfjaar gratis en kost daarna 24,99 euro per jaar.

Conclusie

Met deze AC1750 router ben je helemaal bij de tijd. Hoewel de 5 GHz snelheid iets tegenvalt presteert deze router uitstekend op 2.4 GHz. De installatie is voor iedereen makkelijk te doen en met de beveiliging heeft Sitecom het ook goed geregeld.

De Sitecom X8 WLR-8100 is onder andere te koop bij:
Tags:


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.6 reacties op Sitecom X8 Review WLR-8100

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑