Digitale muziek wordt vanwege de eenvoud, de flexibiliteit en het gebruiksgemak steeds populairder onder thuisgebruikers. Steeds vaker worden cd’s onder de Kerstboom vervangen of aangevuld door cadeaukaarten voor muziekdownloads of streamingdiensten. Met de WMA-1000 WiFi Music Player van Sitecom kunnen AirPlay en draadloze DLNA-streaming worden toegevoegd aan bestaande stereo-installaties of actieve luidsprekers; een makkelijke en handige manier om toe te treden tot het digitale tijdperk.

Wanneer het compacte apparaat wordt aangesloten op een stereo-installatie, maakt het deel uit van het draadloze thuisnetwerk en is het streamen van muziek overal in huis mogelijk. Dankzij de standaard-audioverbindingen is de Wi-Fi Music Player compatibel met alle apparaten die voorzien zijn van een standaard-stereoplug of een optische connector. Ook biedt het apparaat een handige manier om de hoogwaardige audiokwaliteit van stereo-installaties of actieve luidsprekers te combineren met het gemak en de flexibiliteit van digitale muziek en streamingdiensten. Muziek afspelen op de ingebouwde luidsprekers van smartphones, tablets of laptops behoort met de WiFi Music Player tot het verleden.

Muziek streamen via AirPlay of DLNA

De Wi-Fi Music Player werkt met zowel Apple AirPlay als Android DLNA, waardoor muziekliefhebbers de vrijheid hebben om hun favoriete nummers vanaf vrijwel elk apparaat af te spelen. Het apparaat is uitermate geschikt voor huishoudens waarin mensen verschillende apparaten met muziek hebben, omdat iedereen in het gezin zijn favoriete muziek kan afspelen vanaf zijn eigen smartphone, tablet, Mac of pc. Ook vrienden en familieleden die op bezoek zijn, kunnen makkelijk een verbinding tot stand brengen en nummers delen. Nu de DLNA-standaard op de nieuwste Windows-, Android- en BlackBerry-telefoons en -tablets is geïmplementeerd, en bovendien een standaardfunctie is in Windows Media Player biedt de Wi-Fi Music Player een hoge mate van compatibiliteit. Dankzij AirPlay-ondersteuning is het streamen van muziek ook mogelijk vanaf iOS-apparaten en Mac’s en pc’s met iTunes en apps van streamingdiensten voor muziek zoals Spotify en Deezer.

Superieure audiokwaliteit

De Wi-Fi Music Player heeft de benodigde specificaties voor zelfs de meest veeleisende luidsprekers en stereo-installaties. Met een samplefrequentie van 48 KHz en een bitsnelheid van 320 Kbps stelt de Wi-Fi Music Player thuisgebruikers in staat om te genieten van een uitstekende draadloze audiokwaliteit, vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Met ondersteuning voor een breed scala aan audioformaten, waaronder FLAC en WAV, kan de Wi-Fi Music Player ook bestandsformaten zonder kwaliteitsverlies verwerken. Binnen een mum van tijd zullen thuisgebruikers ontdekken hoe goed digitale muziek vanaf een smartphone eigenlijk kan klinken.

Eenvoudige installatie en maximale compatibiliteit met stereo-installaties en actieve luidsprekers

In tegenstelling tot andere systemen voor draadloze muziekstreaming wordt de Wi-Fi Music Player geleverd met standaardaudioverbindingen en biedt het apparaat een maximale compatibiliteit met bestaande stereo-installaties en actieve luidsprekers. De Wi-Fi Music Player kan in slechts twee minuten tijd worden aangesloten en ingesteld met de meegeleverde S/PDIF- of audio-aansluitkabels, zonder dat er apps hoeven te worden geïnstalleerd of er een bekabelde verbinding met een computer nodig is. Het apparaat kan met één druk op de WPS-knop worden geïntegreerd in een draadloos thuisnetwerk. Gebruikers kunnen de Wi-Fi Music Player eventueel ook eenvoudig aansluiten via een eenvoudige webinterface.

Gratis Sitecom Media Controller-app voor iOS en Android

Met de Sitecom Media Controller-app kunnen muziekliefhebbers nog meer uit hun Wi-Fi Music Player halen. De gratis app is beschikbaar voor mobiele Apple- en Android-apparaten. Met de app hebben gebruikers vanaf DLNA-gecertificeerde apparaten in het thuisnetwerk, zoals pc’s, notebooks, tablets, smartphones en mediaservers, toegang tot hun muziek. Vervolgens verzenden zij hun muziek naar de Wi-Fi Music Player om deze af te spelen op een aangesloten stereo-installatie of actieve luidsprekerset.

De WMA-1000 Wi-Fi Music Player is nu verkrijgbaar en wordt geleverd met de uitgebreideSitecom-garantie van 10 jaar.

WMA-1000 kopen

De Sitecom WMA-1000 is onder andere te koop bij:

3 gedachten over “Wi-Fi Music Player van Sitecom

 1. Hallo Jan,
  Ik heb een sitecom musicplayer WM1000. Hij is aangesloten op mijn stereo en ik speel muziek draadloos af via airplay van mijn macbook of iphone. Op zich is het geluid goed, het probleem is alleen dat de muziek vaak wegvalt en stoort en dat is erg vervelend. Het gebeurt ook als ik verder niets op de computer doe en ook als internet wel gewoon werkt. En het gebeurt zowel als ik vanaf itunes muziek afspeel als bij spotify. Ik heb daardoor de indruk dat het probleem ergens ligt bij de musicplayer en niet zozeer bij het internet, maar heb er niet veel verstand van. Ik heb een sitecom 300N router en internet van ziggo. Mijn vraag is dan ook waar zou dit probleem door veroorzaakt kunnen worden en vooral hoe is dit te verhelpen? Hopelijk kunt u me helpen met deze dagelijks terugkerende ergernis.

  mvgr Anouk

 2. Een waardeloos ding. Ik heb een sitecom router. Ben ik heel tevereden mee. Ook met de app voor op mijn tablet. Dus op zoek naar een audio player dacht ik “meteen maar een goeie”.
  Hij werd snel geleverd. Het insteken van van twee stekkertjes was niet moeilijk. Het op het WPS/OPS knopje ervan en van de router drukken ging ook eenvoudig. Alleen, hoe weet ik dat de twee verbinding met elkaar hebben? Over LED’s, kleuren van LED’s en hun betekenis laat de handleiding zich niet uit. Nou ja, wat kan er fout gaan?

  Vervolgens op zoek naar de app van Sitecom voor mijn Samsung tablet SM-T700 met Android 4.4.2. Je kan in de Playstore zoeken wat je wilt, met welk steekwoord ook, de app van Sitecom is niet te vinden. Een vreemde app geprobeerd. Werkte niet.
  Na heel veel gepuzzel contact met de ondersteuning van Sitecom gezocht. Blijkt een ingehuurd bedrijf: Network Solution Centre, tel. 0900 381 0002, 80 cent per minuut. Zij vertelden mij dat Sitecom de app uit de Playstore verwijderd heeft. Zonder dat ook maar ergens te vermelden en zonder een alternatief voor te stellen. Daarom in samenspraak BubblePNP geïnstalleerd. Na heel veel gehannes en een half uur en 24 euro later nog geen resultaat. Men adviseerde om via webmail met Sitecom contact op te nemen.

  Via de webmail vernam ik dat op de router UPnP gezet (enabled) moest zijn. Met de handige app van Sitecom voor mijn router lukte dat niet vanaf mijn tablet. Die instelling is met de app niet te vinden. Dan maar vanaf mijn PC. Als computerfanaat beschik ik daar gelukkig nog over. Vanaf de PC lukte deze instelling.En wonderlijk (na zoveel gepruts), ik kon op mijn tablet opgeslagen muziekstukken via de Music Player op mijn audiosysteem afspelen. Alleen interesseerde mij dat nauwelijks. Ik wilde internetradio afspelen, bijvoorbeeld via TuneIn. Gaat via Bluetooth en Chromecast goed. Vanwege hun beperkingen, resp. gering bereik en ook TV moet aan, zocht ik juist zoiets als Music Player. En juist dat werkte niet. Blijk ik een licentie van de app BubblePNP te moeten kopen. Balen natuurlijk, maar de 4 euro extra toch maar betaald. Aanvankelijk hielp dat niet. Ik zou de tablet moeten rooten. Daarmee krijg je het volledige beheer van de tablet. Rooten schijnt wel wat gevaarlijk te zijn. Ik heb me suf gezocht naar een eenvoudige app of programma om te routen. Tevergeefs. Het is mij te link en te omslachtig.

  Wat ik vervolgens allemaal gedaan heb weet ik niet meer, maar het ding werkt.

  Sitecom mag van mij best eerlijk zijn in haar advertenties en op haar website. Door het ontbreken van hun app is het product volslagen INcompleet terwijl de bijgesloten en op hun site te vinden documentatie net zo gebrekkig is.

  Laat Sitecom alsjeblieft niet meer hoog van de toren roepen (wat ze doet) “We hebben er alles aan gedaan om de WiFi Music Player zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.”.

  Aad van der Arend

 3. Dag Jan,

  Met enige moeite het apparaat geinstalleerd. Echter na de software update naar iOS 9.2 werkt het niet meer. Is daar een oplossing voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.