Smartphones

door Jan Mulder

0

Huawei Ideos U8150Huawei Ideos 8150Op zoek naar een goedkope Android smartphone kwam ik uit bij de Huawei Ideos U8150. Het Chinese merk Huawei is in ons land vooral bekend van de Huawei Ideos tablets. Ik was dan ook zeer verbaasd dat ze een Android toestel op de markt hadden, dat was mij helemaal niet bekend.

Simlockvrije smartphone

Het toestel heb ik simlockvrij gekocht voor ongeveer € 175,00. Een abonnement had ik nog, maar ik wou graag een Android smartphone. Dit toestel is uitgerust met Android 2.2 (Froyo). Ik vond dit een betaalbare prijs voor een los toestel, de meeste smartphones zijn los een stuk duurder!

Inhoud van de doos

  • Huawei Ideos U8150
  • Lader
  • Handleiding

Internet en navigatie

Je kunt met de Huawei Ideos U8150 op internet via 3G en via WiFi. Daarnaast is het toestel uitgerust met een GPS module. Zo kun je bijvoorbeeld via de voorgeïnstalleerde navigatie app van Google Maps moeiteloos iedere bestemming bereiken.

3.2 megapixel camera

De Huawei Ideos U8150 is uitgerust met een 3.2 megapixel camera. De camera is niet van uitmuntende kwaliteit, maar ik kan hem ook niet slecht noemen. Een goede camera in een telefoon is voor mij niet zo belangrijk, daar heb ik wel een aparate digitale camera voor. De foto hieronder van het doosje van de Huawei Ideos is gemaakt met de camera van de telefoon. Dan heb je een idee wat je kunt verwachten:

Huawei Ideos U8150 doosje

Ook een Huawei Ideos U8150? Bestel hem simlockvrij of met abonnement bij Smartphonestunts!

Android apps

Het mooie van een Android telefoon is het grote aantal apps dat beschikbaar is. Een app is eigenlijk een klein programmaatje die je installeert op je telefoon. Een aantal handige apps zijn bijvoorbeeld 9292OV reisinformatie en de NS reisplanner. Voor de sociale media kun je bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Hyves apps installeren. In de Android Market vind je duizenden apps, waaronder bijvoorbeeld ook Angry Birds.

Filmpje van de Huawei Ideos U8150

Op youtube is een mooi promotie filmpje van deze smartphone te vinden. Ik heb hem hieronder voor jullie geplaatst:

Een aantal tips om je batterij te sparen

Het nadeel van een smartphone is het feit dat je batterij ontzettend snel leeg gaat. Er zijn wel een aantal mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de batterij van je Android toestel wat langer mee gaat. Hieronder enkele tips:

  • Zet het synchroniseren van achtergrond gegevens uit
  • Zet GPS, WiFi en Bluetooth uit wanneer je deze niet gebruikt
  • Zet het toestel op ‘alleen 2G netwerken’
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑