De beste Wi-Fi access points van 2023

0
De beste wi-fi access points

In dit artikel kijken we naar de beste Wi-Fi access points van dit moment. Wanneer het bereik of snelheid van uw Wi-Fi modem/router onvoldoende is, kunnen Wi-Fi access points een goede vervanging of uitbreiding zijn van uw Wi-Fi netwerk.

Wanneer u één van de onderstaande access points kiest, bent u verzekerd van een een goede aankoop. De onderstaande access points zijn allemaal eenvoudig te installeren en beheren via een app en kunnen via de netwerkkabel van zowel stroom als data worden voorzien dankzij PoE (power over ethernet).

Top 5 Wi-Fi access points

De onderstaande access points zijn momenteel de beste Wi-Fi access points voor een goede Wi-Fi verbinding.

TP-Link EAP610 Slim

De EAP610 slim is een zeer goed access point met WiFi 6 ondersteuning. Dit access point biedt snelheden van 574 Mbps op 2,4GHz en 1200 Mbps op 5GHz. Bovendien heeft dit access point een goed zendvermogen om 1 tot 2 verdiepingen in een woonhuis van goed Wi-Fi te voorzien.

TP-Link EAP653 Slim

De EAP653 slim is net weer een stapje sneller dan de EAP610 en levert 2400 Mbps op de 5GHz Wi-Fi standaard. Dit access point is aan te raden wanneer er iets meer snelheid nodig is voor bijvoorbeeld draadloze game consoles zoals de Playstation, Xbox of Nintendo Switch die draadloos verbonden worden. Dit access point is ook prima om klein zakelijk in te zetten.

TP-Link EAP660 HD

DE EAP660 HD levert op de 2,4GHz standaard een snelheid tot 1148 Mbps en op de 5GHz standaard 2400 Mbps. Dit access point is zeer geschikt voor een grotere groep gebruikers. Ideaal voor een huishouden met veel draadloze apparatuur waar extra snelheid ook gewenst is. Dit access point is ook prima zakelijk in te zetten voor kleine tot middelgrote kantoorruimtes.

Ubiquiti UniFi 6 Plus

De Ubiquiti UniFi 6 plus is een instapmodel Wi-Fi 6 access point die net als de TP-Link EAP610 prima dienst doet om 1 tot 2 verdiepingen te dekken in een woonhuis. De Ubiquiti UniFi 6 plus is eenvoudig te beheren via een app en levert 574 Mbps op de 2,4GHz band en 2400 Mbps op de 5Ghz band.

Ubiquiti UniFi 6 Pro

De Ubiquiti UniFi 6 Pro is een access point met hoog zendvermogen en is in staat om veel apparatuur tegelijk te verbinden. Deze access point is ideaal voor zakelijk gebruik of in woningen waar veel draadloze apparaten zijn die gebaat zijn van hogere Wi-Fi snelheden. De U6-Pro haalt snelheden tot 4800 Mbps op de 5GHz band.

Hoeveel access points en waar plaats ik ze?

Over het algemeen kan je het beste 1 access point per verdieping gebruiken voor het beste resultaat. De bovenstaande access points kunnen Wi-Fi leveren op 2 verdiepingen maar bij de 2e verdieping zal de snelheid en het bereik al aardig beginnen terug te vallen. Het beste is om een Wi-Fi access point aan het plafond op elke verdieping te monteren, zo centraal mogelijk.

Wi-Fi heeft vrij zicht nodig om zo goed mogelijk te werken. Muren en plafonds dempen het signaal dus hoe minder obstakels er zijn, des te beter is dit voor het bereik.

LET OP: Deze access points dien je bekabeld aan te sluiten met een netwerkkabel. Het kan dus nodig zijn om kabels te trekken door de woning. Wanneer dit geen optie is, raden wij aan om eens te kijken naar Wi-Fi mesh oplossingen. Of verbind de access points via een powerline oplossing via het stopcontact.

Professioneel Wi-Fi voor zakelijke toepassingen

Zoekt u een zakelijke Wi-Fi oplossing? Dan raden wij u aan om een stapje hoger te kijken naar de access points van Ruckus Wireless of Aruba instant on.

Deze access points zijn voorzien van hogere kwaliteit hardware en uitgebreidere beheermogelijkheden. Access point in deze klasse kunnen meerdere gebruikers aan en bieden meer beveiligingsmogelijkheden voor zakelijke gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.