Access point

door Jan Mulder

3

Engenius EOC-2611P outdoor APEngenius, voorheen bekend als Senao, heeft een nieuw access point voor buiten gebruik op de markt gebracht. De Engenius EOC-2611P is de opvolger van de EOC-2610.

Verbeteringen

De EOC-2611P is 100% compatible met zijn voorganger 2610. Engenius heeft de behuizing iets steviger gemaakt en de interne antenne is vervangen door een circulair gepolariseerde antenne. En vooral dit laatste is interessant als u het access point wilt inzetten in een omgeving waar u veel last heeft van bossages of gebouwen.

Circulair gepolariseerde antenne

Deze van de NASA afkomstige technologie wordt gekenmerkt door schroefvormige straalpatronen. Hierdoor kunnen, in tegen stelling tot gewone lineaire patronen, dempende factoren beter overwonnen worden. Ideaal voor complexe situaties, zoals panden met plafonds van gewapend beton of straalverbindingen met hinder van bossages. De antennes zijn geschikt voor indoor en outdoor toepassingen.

Waar kun je dit access point voor gebruiken?

U kunt de EOC-2611P buiten ophangen als u gebruik wilt maken van draadloos internet ver achter in uw tuin. Ook is deze outdoor unit als client in te stellen, ideaal als hotspot ontvanger voor op de camping of voor een point-to-point verbinding.

Doordat het outdoor access point via PoE (Power over Ethernet) gevoedt wordt, hoeft er geen stopcontact dicht in de buurt te zijn.

De configuratie kunt je doen via een overzichtelijke webinterface. Zo kun je het toestel eenvoudig instellen als een bijkomend accesspoint – en kun je het (bijvoorbeeld) met WPA-2 beveiligen. Deze Engenius krachtpatser beschikt over een hoog zendvermogen (600 mW) en heeft een krachtige circulair gepolariseerde antenne ingebouwd. ZDNet schreef onlangs al over de voorganger EOC2610. Lees de review van ZDNet.

600mW krachtpatser in de tuin? Bestel dan gelijk een Engenius EOC-2611P!
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.3 reacties op Engenius EOC-2611P outdoor AP

 1. Renee zegt:

  Beste Jan,

  Ik zoek een oplossing zoals boven beschreven. Ik heb nog wel een vraag. ik begrijp dat het access point een sterker signaal uitzendt. Maar hoe zit het met de ontvangst (als ik met mijn tablet achter in de tuin zit)?

  Met vriendelijke groet,

  Renee

 2. Mirism zegt:

  We willen op de boot gebruik maken van de WiFi in de jachthaven, maar het bereik is niet voldoende. Wat kan ik op de boot monteren zodat ik wel gebruik kan maken van deze WiFi? Is dat een buitenantenne met router binnen of een accesspoint?
  Het liefst zonder kabel van buiten naar binnen.

  • Nico zegt:

   Beste,

   In dit geval raden wij altijd een buitenantenne aan die via een kabel weer naar een access point gaat. Ubiquiti heeft erg mooie oplossingen hiervoor. Op http://www.wifishop.nl staan enkele antennes en access points die je hiervoor kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑