Access point Internetverbinding delen

door Jan Mulder

2

Internetverbinding delenMet Conectify kun je eevnoudig een hotspot opzetten met je laptop, zo kun je de internetverbinding delen met andere apparaten. Handig wanneer je bijvoorbeeld in een hotel zit waarbij de WiFi ontvangst op je tablet of smartphone tegenvalt. In tablets en smartphones zit vaak een wat zwakkere WiFi ontvanger.

Gratis

Van Conectify is een betaalde en een gratis variant. Bij de betaalde versie kun je ook 3G netwerken delen en zelf de naam van het netwerk aanpassen. Maar de gratis variant volstaat prima voor het opzetten van een gedeelde internetverbinding.

Conectify

Hoe werkt het?

Zit je in een hotel waar je een zwak WiFi signaal hebt, gebruik dan de Engenius EUB9603H als ontvanger. Download en installeer Conectify. Hiervoor het je een laptop met Windows 7 of 8 nodig.

Nadat Conectify geïnstalleerd is start het programma op. Een venster opent met de vraag of je wilt upgraden naar de Pro variant. Deze kun je gewoon wegklikken middels het rode krusje. Er wordt door Connectify een nieuw draadloos netwerk opgezet via je internet draadloze kaart van de laptop. De naam van dit netwerk is ‘Conectify-me’ en het wachtwoord is te lezen in het venster van Conectify:

Kies het netwerk dat je wilt delen onder ‘Internet to Share’ en klik op ‘Start Hotspot’. Vervolgens wordt er een draadloos netwerk opgezet waarmee je met je tablet of smartphone kunt verbinden.
Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.2 reacties op Internetverbinding delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑