Internetverbinding delen

Internetverbinding delen

Met Conectify kun je eevnoudig een hotspot opzetten met je laptop, zo kun je de internetverbinding delen met andere apparaten. Handig wanneer je bijvoorbeeld in een hotel zit waarbij de WiFi ontvangst op je tablet of smartphone tegenvalt. In tablets en smartphones zit vaak een wat zwakkere WiFi ontvanger.

Gratis

Van Conectify is een betaalde en een gratis variant. Bij de betaalde versie kun je ook 3G netwerken delen en zelf de naam van het netwerk aanpassen. Maar de gratis variant volstaat prima voor het opzetten van een gedeelde internetverbinding.

Conectify

Hoe werkt het?

Zit je in een hotel waar je een zwak WiFi signaal hebt, gebruik dan de Engenius EUB9603H als ontvanger. Download en installeer Conectify. Hiervoor het je een laptop met Windows 7 of 8 nodig.

Nadat Conectify geïnstalleerd is start het programma op. Een venster opent met de vraag of je wilt upgraden naar de Pro variant. Deze kun je gewoon wegklikken middels het rode krusje. Er wordt door Connectify een nieuw draadloos netwerk opgezet via je internet draadloze kaart van de laptop. De naam van dit netwerk is ‘Conectify-me’ en het wachtwoord is te lezen in het venster van Conectify:

Kies het netwerk dat je wilt delen onder ‘Internet to Share’ en klik op ‘Start Hotspot’. Vervolgens wordt er een draadloos netwerk opgezet waarmee je met je tablet of smartphone kunt verbinden.

2 thoughts on “Internetverbinding delen

 1. Reactie op Connectify programma.
  Werkt fantastisch maar helaas is de freeware versie waardeloos.
  De eerste week wordt het programma na elke 90 minuten uitgezet en moet je na mededeling dat de pro-versie te koop is, de zaak opnieuw opstarten. Na een week wordt het programma om de 30 minuten uuit gezet en is dus nauwelijks te gebruiken.

  Een ander probleem is dat Connectify bijna om de twee weken met een nieuwe versie komt en dat je deze versie moet installeren omdat de oude versie gewoon na een paar weken helemaal niet werkt.

 2. Beste,

  Ik maak nu gebruik van digitenne ik wil overgaan op tv kijken mbv wifi. Dit signaal wil ik nu versterken op mijn boot zodat ik via mijn GSM en Casten tv kan kijken. Kunt mij aangeven wat ik dan moet istalleren.
  m.vr.gr.
  G.Muders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.