Access point

door Jan Mulder

1

Engenius M35 access pointTja, wat moet ik er van zeggen. Engenius heeft met de M35 weer een geweldig product geleverd. Je krijgt hoog zendvermogen en belachelijk veel functionaliteit voor een redelijke prijs. Een professioneel apparaat voor de prijs van een consumenten product. Ik was behoorlijk onder de indruk van de mogelijkheden toen ik voor het eerst met de Engenius M35 ging ‘stoeien’.

Dit indoor access point heeft maar liefst 630mW zendvermogen en is ideaal als toegangspunt voor draadloos internet thuis. Tevens is het M35 accesspoint ideaal in te zetten in kantoren. Vanwege de MESH functionaliteit is er een netwerk te bouwen waarbij meerdere units draadloos met elkaar zijn verbonden.

Nooit meer slecht bereik? Bestel dan direct een Engenius M35!

Diverse toepassingen

De M35 is in te zetten als verschillende apparaten. Zo kan het apparaat als gewoon access point functioneren, kun je hem als client inzetten en kan de Engenius M35 als MESH access point worden gebruikt. In totaal heeft dit product maar liefs 7 verschillende mogelijkheden.

Voordelen

Zoals ik in het begin al aangaf, krijg je een professioneel prodcut voor de prijs van een consumenten router. De belangrijkste voordelen van de M35 zijn:

 • 630mW zendvermogen, dus zeer groot bereik
 • Via SNMP op afstand te beheren
 • Ingebouwde DHCP server
 • MESH functionaliteit

Een draadloos MESH netwerk

Ga je de Engenius M35 thuis inzetten, dan zul je door het zendvermogen van 630mW geen MESH netwerk met meerdere accesspoints hoeven maken. Dan heb je voldoende aan één apparaat als access point of als draadloze router met DHCP server. Wil je echter een draadloos netwerk in een groter gebouw, bijvoorbeeld een kantoor, dan is dit een goedkope oplossing voor een professioneel draadloos netwerk.

In het MESH netwerk maken meerder M35 units draadloos contact met elkaar, er hoeft dus maar 1 unit bekabeld op de gateway te worden aangesloten. Doordat alle units draadloos met elkaar verbinden blijft je netwerk gewoon draaien als er onverhoopt een access point uitvalt. Het draadloze MESH netwerk ziet er als volgt uit:

Engenius M35 MESH

Single radio MESH

De Engenius M35 maakt gebruik van single radio MESH. De accesspoints zijn uitgerust met 1 radio waarmee ze draadloos met elkaar in verbinding staan. De draadloze clients verbinden met dezelfde radio. Het is aan te raden niet meer dan 4 access points in een single radio MESH netwerk te gebruiken, anders blijft er weinig bandbreedte over.

4 access points zijn meer dan voldoende voor een fabriekshal of een behoorlijk kantoor. Wilt u een groter netwerk, kijk dan naar een dual- of multiradio MESH oplossing.

Nooit meer slecht bereik? Bestel dan direct een Engenius M35!
Tags: , , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Eén reactie op Engenius M35 access point

 1. wim zegt:

  wij verhuren 14 appartementen in een complex en willen in de appartementen wifi hebben, kunt u ons hiermee helpen.
  Zoja zou u dan contact met ons kunnen opnemen op tel.nr. 06-51222264.

  Met vriendelijke groet en alvast bedankt,
  Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑