Access point

door Jan Mulder

26

Waar gebruik je een wireless bridge voor?Voor een wireless bridge zijn verschillende namen: ethernet bridge, client bridge, wifi bridge. Het is allemaal hetzelfde. Wat is nou een wireless bridge en waar gebruik je die voor?

Een ethernet bridge is het omgekeerde van een access point. Je kunt het inzetten om een bekabeld netwerk component te verbinden met een draadloos netwerk. Een ethernet bridge wordt het meeste gebruikt om:

  • Point to point verbindingen te maken
  • Bekabelde netwerk apparaten met een draadloos netwerk te verbinden

Netwerk apparatuur met een draadloos netwerk verbinden

Verbinden we een apparaat met een draadloos netwerk, dan spreken we vaak van een client bridge. Het kastje is dan de draadloze client voor het netwerk apparaat. Omdat er geen drivers geïnstalleerd hoeven worden, kun je alles met een netwerkaansluiting draadloos maken.

De client bridge configureer je via je computer of laptop, daarna is hij klaar om bijvoorbeeld je Xbox, Wii of andere spelcomputer via de netwerk aansluiting draadloos te maken. Van een printer met een netwerk aansluiting maak zo eenvoudig een wifi printer.

Point-to-point verbinding

Een draadloze verbinding tussen twee locaties, ofwel een wifi bridge. In dit geval neem je een access point aan de ene kant (de zendkant) en een ethernet bridge aan de andere kant. De ethernet bridge pikt het netwerk van het access point op en hier kun je weer een bekabeld netwerk op aansluiten. Of je sluit weer een access point op de bridge aan om op de andere locatie ook draadloos op hetzelfde netwerk te kunnen werken.

Krachtige bridge

Client bridge, wireless bridge en ethernet bridge is dus hetzelfde apparaat. Een zeer krachtige bridge is de Engenius ECB-3220, die ook als access point te gebruiken is. Met een ECB-3220 als access point en een ander exemplaar als ethernet bridge, maak je dus een point-to-point verbinding. Een ECB-3220 als bridge ingesteld gebruik je dus bijvoorbeeld om je spelcomputer met je draadloze thuisnetwerk te verbinden.

Update 2012: De ECB-3220 is inmiddels vervangen door een nieuwe exemplaar van Engenius, de ECB-3500

De ECB-3500 is nog krachtiger dan zijn voorganger en kan net als de ECB-3220 als bridge gebruikt worden.

Bestel een ECB-3500 voor groot bereik

Andere bridge

Er zijn niet veel fabrikanten die nog client bridges maken voor indoor gebruik. Linksys had altijd de WET54G, deze bridge hebben ze vervangen door de WET610N. Deze Linksys bridge koop je onder andere bij Central Point. Bestel direct een WET610N bij Centralpoint
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.26 reacties op Waar gebruik je een wireless bridge voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑