Beste Cloud Provider Kiezen

Mobiel werken brengt beveiligingsuitdagingen met zich mee. Als bedrijf kun je deze stuk voor stuk zelf tackelen of je zoekt een cloud provider die dit voor je uit handen neemt. Maar hoe vind je de beste en veiligste provider?

Het overstappen naar mobiel werken betekent dat er mensen vanaf een groot aantal verschillende locaties willen inloggen op je bedrijfsnetwerk. Dat brengt een behoorlijk veiligheidsrisico met zich mee.

Kwaadwillenden kunnen deze openingen immers misbruiken om je netwerk binnen te komen, en zo data ontvreemden of beschadigingen aanrichten. Je zult dus maatregelen moeten nemen om dat te voorkomen. Maar hoe doe je dat?

WiFi risico’s bespreken

In een interview met HP gaf ik aan dat elke goede beveiliging  bestaat  uit een ruim pakket nauwkeurig op elkaar afgestelde maatregelen. ‘Elke vorm van device- en informatiebeveiliging begint bij de gebruiker’, vertelde ik HP. ‘Je zult mensen dus bewust moeten maken van de grote risico’s die samengaan met het openstellen van een netwerk. Dat betekent dat je je mensen goed moet voorlichten over bijvoorbeeld de wijze waarop malware wordt verspreid en de kwetsbaarheid van een open WiFi-verbinding. Vanuit dat inzicht kun je een gebruikersovereenkomst maken met gedragsregels die iedereen onderschrijft.”

Complete artikel lezen

Wil je graag precies weten hoe je de veiligste cloud provider kunt kiezen? Lees dan het complete interview dat ik gaf voor de website van HP over mobiel werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.