Beveiliging WiFi met Windows XP

door Jan Mulder

2

Op WiFi met Windows XPOp 8 april 2014 stopt Microsoft de ondersteuning van Windows XP. Vanaf dan worden er geen nieuwe beveiligingsupdates uitgebracht. Wanneer je gebruik maakt van internet (bekabeld of via WiFi) met een pc met Windows XP is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Eigenlijk is het af te raden om Windows XP nog te blijven gebruiken, maar vermoedelijk zullen veel mensen en bedrijven dit toch nog een poos blijven doen. Het is dan een kwestie van tijd voordat er een achterdeurtje gevonden door kwaadwillenden. Dus gebruik je Windows XP nog op internet, volg dan in ieder geval de volgende tips.

Windows XP beveiligings tips

  • Maak alleen gebruik van internet via je thuisnetwerk. Liefst via een router met ingebouwde firewall. Maak geen gebruik van openbare WiFi netwerken zoals hotspots.
  • Zorg ervoor dat je uiterlijk 8 april Windows XP helemaal hebt bijgewerkt met de laatste updates.
  • Gebruik Internet Explorer niet meer, maar kies voor Google Chrome of Mozilla Firefox en stel één van beide browsers als standaard in.
  • Gebruik je Microsoft Office? Zorg ook hier dan voor de laatste patches en updates. Gebruik liever geen verouderde versie van MS Office.
  • Verwijder verouderde software van je pc en zorg ook bij je software voor de laatste versie en updates.
  • Zorg voor een goede firewall en anti-virus software op je pc.
  • Verwijder Java als je dit niet echt nodig hebt.
  • Bedrijven kunnen pc’s met Windows XP beter niet meer in het netwerk gebruiken.

De beste oplossing is toch echt overstappen naar een nieuwere versie. Wanneer Windows 8 je niet aanspreekt, zoek dan eens online. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om aan Windows 7 te komen. Ook zou je kunnen kiezen voor een ander besturingssysteem, zoals het open source OS Linux. Linux Mint is een goede versie voor mensen die overstappen van Windows.
Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.2 reacties op Op WiFi met Windows XP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑