Beveiliging

door Nico

29

Wi-Fi Camera Keuzehulp



In ons dagelijks leven gebruiken we Wi-Fi voor onze computers, tablets, telefoons en veel andere apparatuur. De afgelopen jaren is de techniek achter Wi-Fi dusdanig gegroeid dat het nu mogelijk is om zeer stabiele draadloze verbindingen op te zetten met hoge bandbreedte. Dankzij deze ontwikkelingen kunnen we bijvoorbeeld video beelden in hoge resoluties draadloos streamen via Wi-Fi.

Wi-Fi camera’s maken hier tegenwoordig gebruik van om in hoge kwaliteit bewakingsbeelden door te sturen zodat u overal ter wereld uw eigendommen in de gaten kunt houden. In dit artikel willen wij u een aantal Wi-Fi camera’s laten zien en bespreken we de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn voor zowel thuisgebruik als zakelijk gebruik.

Bereik Wi-Fi Camera’s

Een Wi-Fi camera sluit u aan op uw eigen draadloze Wi-Fi netwerk. De kwaliteit van de Wi-Fi verbinding dient optimaal te zijn, aangezien video in hoge resolutie best wat bandbreedte nodig heeft en een stabiele verbinding een must is. Wanneer er meerdere muren en plafonds tussen de Wi-Fi camera en uw Wi-Fi router zitten kan het signaal ernstig verstoord worden.

Om dit zoveel mogelijk te voorkomen kunt u het beste voor u de camera plaatst, even met een tablet of smartphone het Wi-Fi bereik controleren op de plek waar u de Wi-Fi camera gaat plaatsen. Is dit niet voldoende, raadpleeg dan even onze informatiepagina voor het versterken van uw Wi-Fi signaal.

Wanneer u met meerdere apparatuur gebruik maakt van uw Wi-Fi netwerk kunt u het beste een wireless-ac router gebruiken. Deze router zorgt voor een zo goed mogelijk signaal omdat hij met meerdere frequenties en veel apparatuur tegelijk overweg kan. Raadpleeg onze informatiepagina “Beste Wi-Fi Router 2015” voor advies.

Eenvoudige Wi-Fi camera’s

Wanneer u weinig budget heeft en toch een goede kwaliteit Wi-Fi camera zoekt, kunt u kijken naar camera’s van het merk Foscam. Deze camera’s zijn prima voor thuisgebruik en zijn vrij eenvoudig te installeren door mensen zonder al te veel technische kennis. De Foscam camera’s zijn bovendien te bekijken via de gratis app op uw smartphone zodat u overal ter wereld uw huis in de gaten kunt houden. De Foscam Wi-Fi camera’s worden veelal ingezet als baby en huisdier camera’s vanwege de bewegingsdetectie en nachtzicht.

Foscam Wi-Fi camera’s voor indoor gebruik

Foscam fi8910w Foscam FI8910W
De Foscam FI8910W is het instapmodel uit de Foscam serie en kost minder dan € 70,-. De FI8910W levert beelden op een lage resolutie van 640 x 480 en is hierdoor niet echt geschikt om personen te identificeren. Deze Wi-Fi camera is wel uitstekend om beelden op te slaan om bijvoorbeeld diefstal te registreren en huisdieren te bewaken.

De camera beschikt over een bewegingsdetectie mogelijkheid zodat u via e-mail op de hoogte wordt gehouden. De camera beschikt ook over een nachtzicht to 8 meter en is verkrijgbaar in zwart en wit.

Foscam fi9821w Foscam FI9821W
De Foscam FI9821W gaat een stapje verder dan de FI8910W en levert beelden op een HD resolutie van 1280 x 720. Dit maakt de camera geschikt om personen beter te identificeren en om meer details te zien zoals bijvoorbeeld diefstal van kleinere voorwerpen.

Ook de FI9821W beschikt over een nachtmodus van 8 meter en is leverbaar in zwart en wit met een richtprijs van € 95,-. De camera heeft als extra functie ook nog een SD kaartslot zodat beelden direct op de SD kaart kunnen worden opgeslagen.

Foscam fi9831w Foscam FI9831W
De derde en meest populaire Wi-Fi camera van Foscam is de FI9831W. Dit model heeft een nog hogere resolutie van 1280 x 960 en beschikt net als de FI9821W over een SD kaartslot. De camera kan net als zijn kleine broers worden gedraaid en gekanteld op afstand, zo kunt u altijd de juiste hoek vastleggen.

De ingebouwde microfoon en luidspreker zorgen ervoor dat de camera ook eventueel in een hal kan worden gebruikt voor toegangscontrole. De FI9831W heeft een richtprijs van € 110,- en is leverbaar in zwart en wit.

Bovengenoemde Wi-Fi camera’s beschikken allemaal over een kleine Wi-Fi antenne dat zorgt voor een iets betere ontvangst. Het bereik moet voldoende zijn voor een gemiddeld woonhuis en kan door iedereen worden gemonteerd en geïnstalleerd zonder al te veel technische kennis. De camera’s zijn te bestellen via onderstaande winkels:

bol Netcamshop centralpoint

Foscam Wi-Fi camera’s voor outdoor gebruik

Voor outdoor gebruik heeft Foscam 3 modellen die bestand zijn tegen regen en wind en prima kunnen worden ingezet om uw voordeur, tuin of carport te bewaken.

foscam fi9804w Foscam FI9804W
De Foscam FI9804W is een eenvoudige Wi-Fi camera voor buiten en levert beelden op een HD resolutie van 1280 x 720. Deze camera is uitstekend voor bewaking van tuin of carport. Dankzij 12 infrarood LEDs heeft u tot wel 20 meter nachtzicht.

De gratis app laat u direct beelden kijken of uw smartphone of tablet maar de camera is ook via een PC te bekijken. De camera wordt geleverd inclusief montage materiaal, de richtprijs is € 109,-.

foscam fi8919w Foscam FI8919W
De Foscam FI8919W is een zogenaamde PTZ camera. PTZ staat voor Pan Tilt en Zoom wat inhoud dat de camera kan bewegen en inzoomen naar de gewenste positie. Deze camera maakt het mogelijk om grotere gebieden in de gaten te houden.

De resolutie is helaas wel wat minder, met slechts 640 x 480 pixels maar de camera beschikt wel over een nachtzicht van 15 meter. De richtprijs van deze camera ligt op € 139,-.

foscam fi9805w Foscam FI9805W
Als laatste is er de Foscam FI9805W, de populairste camera van de 3. Deze camera heeft een hogere resolutie van 1280 x 960 pixels in verhouding tot zijn kleine broer, de FI9804W.

De 36 infrarood LEDs geven u een nachtzicht tot wel 30 meter wat deze camera uitermate geschikt maakt voor het bewaken van grotere tuinen of parkeerplaatsen.Deze outdoor Wi-Fi camera heeft een richtprijs van € 149,-.

Deze outdoor Wi-Fi camera’s van Foscam zijn onder andere te bestellen via de onderstaande websites:

bol Netcamshop centralpoint

Professionele Wi-Fi camera’s

Wanneer video kwaliteit van groot belang is zal een Foscam camera niet meer voldoende zijn. Een professionele Wi-Fi camera levert beelden op een minimale resolutie van 720p en heeft een betere lens met uitgebreide software zodat diefstal detectie en personen identificatie een stuk gemakkelijker wordt. Wij selecteren hieronder een aantal camera’s van D-link en Vivotek voor zowel indoor als outdoor gebruik.

Indoor gebruik:

d-link_dcs-2132l D-Link DCS-2132L
De DCS-2132L is een professionele Wi-Fi camera van D-link waar een veel betere lens wordt gebruikt dan bij de instapmodellen van D-link. Dit model beschikt over een resolutie van 720P en levert beelden via de browser van uw PC of de gratis D-link app op uw tablet of smartphone waar u ook bent.

Deze camera beschikt over bewegingsdetectie en nachtzicht tot 5 meter. Met behulp van electronische PTZ (ePTZ) kunt u in de ruimte inzoomen op plekken die extra aandacht nodig hebben. De D-Link DCS-2132L is geschikt voor thuisgebruik maar kan ook uitstekend worden ingezet voor zakelijk gebruik.

Uiteraard zijn beelden direct op te slaan op bijvoorbeeld een NAS oplossing of direct op een SD kaart.

Deze camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

bol Netcamshop
vivotek_ip8133w Vivotek IP8133W
De Vivotek IP8133W is een professionele Wi-Fi IP camera met een zeer goede lens waarmee beelden op een resolutie van 1280 x 800 worden weergegeven. De Vivotek beschikt over 2 afneembare antennes waardoor het mogelijk wordt om sterkere antennes aan te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn indien de camera in een bijgebouw wordt geplaatst waar geen eigen Wi-Fi netwerk aanwezig is.

Met behulp van een goede Wi-Fi antenne voor buiten kunt u zo het bereik aanzienlijk vergroten. Het is mogelijk om met 10 gebruikers tegelijk naar de camera stream te kijken.

De Vivotek heeft een handige PIR sensor voor bewegingsdetectie op infrarood basis en beschikt over een ingebouwde microfoon en luidspreker. Deze camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

Netcamshop
d-link_dcs-6010l D-Link DCS-6010L
De D-Link DCS-6010L is een professionele Wi-Fi camera van D-link met een 360 graden fisheye lens. Dit maakt de camera zeer geschikt voor het bewaken van winkels en kantoren. De beelden hebben een hoge resolutie van 1600 x 1200 pixels en zijn direct te bekijken op PC, tablet of smartphone.

Deze camera beschikt uiteraard ook over bewegingsdetectie en een microfoon en luidspreker combinatie. De camera is ook aan de muur te bevestigen in plaats van het plafond, u heeft dan een brede 180 graden kijkhoek ter beschikking. Deze camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

bol Netcamshop

Outdoor gebruik:

Bij outdoor gebruik dient de camera uiteraard beschermd te zijn tegen water, wind en vuil. Een zogenaamde IP certificering geeft aan waar de camera tegen bestand is. Het IP certificeringsnummer verteld wat over de mate van beveiliging. Om meer te leren over de verschillende IP codes kunt u de handige Wikipedia pagina raadplegen. Voor camera’s die u buiten gaat gebruiken is het belangrijk dat ze een IP66 of IP65 bescherming bieden, dit biedt namelijk bescherming vuil en regen.

Bij outdoor Wi-Fi camera’s is uiteraard ook het bereik van groot belang. Omdat veel Wi-Fi netwerken alleen binnenshuis werken kan het soms lastig zijn om een outdoor camera met uw Wi-Fi netwerk te verbinden. Hiervoor zijn verschillende oplossingen te bedenken zoals een externe Wi-Fi antenne. Voor meer mogelijkheden kunt u ook altijd even kijken op www.wifishop.nl uiteraard.

Onderstaande Wi-Fi camera’s zijn professioneel in te zetten om beelden in hoge resolutie te bekijken in een outdoor situatie.

vivotek_ip8336w Vivotek IP8336W
De Vivotek IP8336W is een professionele Wi-Fi camera met een resolutie van 1280 x 800 op 30 FPS. Deze outdoor Wi-Fi camera beschikt over 16 x digitale zoom en 6 infrarood LEDs voor 5 meter nachtzicht.De digitale zoom in combinatie met de hoge resolutie maken deze camera ideaal om alles in de gaten te houden.De Vivotek is IP66 gecertificeerd waardoor hij stof- en waterbestendig is, zelfs bij zeer hevige regenbuien. Bekijk hieronder de zeer heldere beelden die deze camera levert.

De camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

Netcamshop
d-link_dcs-2332l D-Link DCS-2332L
De D-Link DCS-2332L levert high definition beelden op 720p en is voorzien van een IP65 certificering wat betekent dat deze camera tegen vuil en water kan. De camera is te monteren dankzij de handige bijgeleverde voet en de beelden zijn direct op een smartphone of tablet te bekijken dankzij de gratis D-link app.Omdat de camera voorzien is van een luidspreker en microfoon kunt u deze camera ook perfect inzetten voor toegangscontrole. De uitstekende lens en software maken dit een ideale buitencamera voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

De camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

bol Netcamshop

Beveiliging en montage

Hopelijk heeft u met behulp van bovenstaande informatie een beter beeld gekregen van de verschillende type camera’s en de mogelijkheden op gebied van Wi-Fi camera’s. Een belangrijk onderdeel wat we graag nog even apart willen benoemen is de beveiliging van uw camera. Alle Wi-Fi camera’s beschikken over de mogelijkheid om WPA2 beveiliging toe te passen. Wij raden u sterk aan om dit altijd te gebruiken zodat alleen u toegang heeft tot de beelden van de camera. Wanneer u uw Wi-Fi camera niet beveiligd kan iedereen eenvoudig meekijken wat het voor inbrekers natuurlijk wel erg makkelijk maakt.

Ook bij het bevestigen van de camera moet u rekening houden met de juiste locatie van de camera. Zorg ervoor dat de camera altijd buiten handbereik wordt gemonteerd zodat het niet eenvoudig wordt om de camera snel te verwijderen of blokkeren. Bij een outdoor camera hoeft u in principe geen rekening te houden met weersomstandigheden als regen maar het kan geen kwaad om de camera toch onder een afdekking te hangen.

Ook bij outdoor camera’s is het verstandig deze zo ver mogelijk buiten handbereik te houden, houdt met het bevestigen ook rekening met de nieuwe wetgeving omtrent camera gebruik.

Meer informatie

Indien u vragen heeft over Wi-Fi camera’s stel deze dan gerust hieronder. Voor professioneel advies en installatie van camera’s kunt u eventueel ook terecht bij www.netcamshop.nl.
Mocht uw vraag niet direct gaan over een camera maar over een probleem met Wi-Fi in combinatie met een camera, dan beantwoorden wij deze ook graag voor u.




Tags: , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Nico en ik schrijf verschillende artikelen over netwerk en telecom oplossingen. Ik heb ruim 15 jaar ervaring met netwerken en Wi-Fi producten.



29 reacties op Wi-Fi Camera Keuzehulp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑