In ons dagelijks leven gebruiken we Wi-Fi voor onze computers, tablets, telefoons en veel andere apparatuur. De afgelopen jaren is de techniek achter Wi-Fi dusdanig gegroeid dat het nu mogelijk is om zeer stabiele draadloze verbindingen op te zetten met hoge bandbreedte. Dankzij deze ontwikkelingen kunnen we bijvoorbeeld video beelden in hoge resoluties draadloos streamen via Wi-Fi.

Wi-Fi camera’s maken hier tegenwoordig gebruik van om in hoge kwaliteit bewakingsbeelden door te sturen zodat u overal ter wereld uw eigendommen in de gaten kunt houden. In dit artikel willen wij u een aantal Wi-Fi camera’s laten zien en bespreken we de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn voor zowel thuisgebruik als zakelijk gebruik.

Bereik Wi-Fi Camera’s

Een Wi-Fi camera sluit u aan op uw eigen draadloze Wi-Fi netwerk. De kwaliteit van de Wi-Fi verbinding dient optimaal te zijn, aangezien video in hoge resolutie best wat bandbreedte nodig heeft en een stabiele verbinding een must is. Wanneer er meerdere muren en plafonds tussen de Wi-Fi camera en uw Wi-Fi router zitten kan het signaal ernstig verstoord worden.

Om dit zoveel mogelijk te voorkomen kunt u het beste voor u de camera plaatst, even met een tablet of smartphone het Wi-Fi bereik controleren op de plek waar u de Wi-Fi camera gaat plaatsen. Is dit niet voldoende, raadpleeg dan even onze informatiepagina voor het versterken van uw Wi-Fi signaal.

Wanneer u met meerdere apparatuur gebruik maakt van uw Wi-Fi netwerk kunt u het beste een wireless-ac router gebruiken. Deze router zorgt voor een zo goed mogelijk signaal omdat hij met meerdere frequenties en veel apparatuur tegelijk overweg kan. Raadpleeg onze informatiepagina “Beste Wi-Fi Router 2015” voor advies.

Eenvoudige Wi-Fi camera’s

Wanneer u weinig budget heeft en toch een goede kwaliteit Wi-Fi camera zoekt, kunt u kijken naar camera’s van het merk Foscam. Deze camera’s zijn prima voor thuisgebruik en zijn vrij eenvoudig te installeren door mensen zonder al te veel technische kennis. De Foscam camera’s zijn bovendien te bekijken via de gratis app op uw smartphone zodat u overal ter wereld uw huis in de gaten kunt houden. De Foscam Wi-Fi camera’s worden veelal ingezet als baby en huisdier camera’s vanwege de bewegingsdetectie en nachtzicht.

Foscam Wi-Fi camera’s voor indoor gebruik

Foscam fi8910w Foscam FI8910W
De Foscam FI8910W is het instapmodel uit de Foscam serie en kost minder dan € 70,-. De FI8910W levert beelden op een lage resolutie van 640 x 480 en is hierdoor niet echt geschikt om personen te identificeren. Deze Wi-Fi camera is wel uitstekend om beelden op te slaan om bijvoorbeeld diefstal te registreren en huisdieren te bewaken.

De camera beschikt over een bewegingsdetectie mogelijkheid zodat u via e-mail op de hoogte wordt gehouden. De camera beschikt ook over een nachtzicht to 8 meter en is verkrijgbaar in zwart en wit.

Foscam fi9821w Foscam FI9821W
De Foscam FI9821W gaat een stapje verder dan de FI8910W en levert beelden op een HD resolutie van 1280 x 720. Dit maakt de camera geschikt om personen beter te identificeren en om meer details te zien zoals bijvoorbeeld diefstal van kleinere voorwerpen.

Ook de FI9821W beschikt over een nachtmodus van 8 meter en is leverbaar in zwart en wit met een richtprijs van € 95,-. De camera heeft als extra functie ook nog een SD kaartslot zodat beelden direct op de SD kaart kunnen worden opgeslagen.

Foscam fi9831w Foscam FI9831W
De derde en meest populaire Wi-Fi camera van Foscam is de FI9831W. Dit model heeft een nog hogere resolutie van 1280 x 960 en beschikt net als de FI9821W over een SD kaartslot. De camera kan net als zijn kleine broers worden gedraaid en gekanteld op afstand, zo kunt u altijd de juiste hoek vastleggen.

De ingebouwde microfoon en luidspreker zorgen ervoor dat de camera ook eventueel in een hal kan worden gebruikt voor toegangscontrole. De FI9831W heeft een richtprijs van € 110,- en is leverbaar in zwart en wit.

Bovengenoemde Wi-Fi camera’s beschikken allemaal over een kleine Wi-Fi antenne dat zorgt voor een iets betere ontvangst. Het bereik moet voldoende zijn voor een gemiddeld woonhuis en kan door iedereen worden gemonteerd en geïnstalleerd zonder al te veel technische kennis. De camera’s zijn te bestellen via onderstaande winkels:

bol Netcamshop centralpoint

Foscam Wi-Fi camera’s voor outdoor gebruik

Voor outdoor gebruik heeft Foscam 3 modellen die bestand zijn tegen regen en wind en prima kunnen worden ingezet om uw voordeur, tuin of carport te bewaken.

foscam fi9804w Foscam FI9804W
De Foscam FI9804W is een eenvoudige Wi-Fi camera voor buiten en levert beelden op een HD resolutie van 1280 x 720. Deze camera is uitstekend voor bewaking van tuin of carport. Dankzij 12 infrarood LEDs heeft u tot wel 20 meter nachtzicht.

De gratis app laat u direct beelden kijken of uw smartphone of tablet maar de camera is ook via een PC te bekijken. De camera wordt geleverd inclusief montage materiaal, de richtprijs is € 109,-.

foscam fi8919w Foscam FI8919W
De Foscam FI8919W is een zogenaamde PTZ camera. PTZ staat voor Pan Tilt en Zoom wat inhoud dat de camera kan bewegen en inzoomen naar de gewenste positie. Deze camera maakt het mogelijk om grotere gebieden in de gaten te houden.

De resolutie is helaas wel wat minder, met slechts 640 x 480 pixels maar de camera beschikt wel over een nachtzicht van 15 meter. De richtprijs van deze camera ligt op € 139,-.

foscam fi9805w Foscam FI9805W
Als laatste is er de Foscam FI9805W, de populairste camera van de 3. Deze camera heeft een hogere resolutie van 1280 x 960 pixels in verhouding tot zijn kleine broer, de FI9804W.

De 36 infrarood LEDs geven u een nachtzicht tot wel 30 meter wat deze camera uitermate geschikt maakt voor het bewaken van grotere tuinen of parkeerplaatsen.Deze outdoor Wi-Fi camera heeft een richtprijs van € 149,-.

Deze outdoor Wi-Fi camera’s van Foscam zijn onder andere te bestellen via de onderstaande websites:

bol Netcamshop centralpoint

Professionele Wi-Fi camera’s

Wanneer video kwaliteit van groot belang is zal een Foscam camera niet meer voldoende zijn. Een professionele Wi-Fi camera levert beelden op een minimale resolutie van 720p en heeft een betere lens met uitgebreide software zodat diefstal detectie en personen identificatie een stuk gemakkelijker wordt. Wij selecteren hieronder een aantal camera’s van D-link en Vivotek voor zowel indoor als outdoor gebruik.

Indoor gebruik:

d-link_dcs-2132l D-Link DCS-2132L
De DCS-2132L is een professionele Wi-Fi camera van D-link waar een veel betere lens wordt gebruikt dan bij de instapmodellen van D-link. Dit model beschikt over een resolutie van 720P en levert beelden via de browser van uw PC of de gratis D-link app op uw tablet of smartphone waar u ook bent.

Deze camera beschikt over bewegingsdetectie en nachtzicht tot 5 meter. Met behulp van electronische PTZ (ePTZ) kunt u in de ruimte inzoomen op plekken die extra aandacht nodig hebben. De D-Link DCS-2132L is geschikt voor thuisgebruik maar kan ook uitstekend worden ingezet voor zakelijk gebruik.

Uiteraard zijn beelden direct op te slaan op bijvoorbeeld een NAS oplossing of direct op een SD kaart.

Deze camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

bol Netcamshop
vivotek_ip8133w Vivotek IP8133W
De Vivotek IP8133W is een professionele Wi-Fi IP camera met een zeer goede lens waarmee beelden op een resolutie van 1280 x 800 worden weergegeven. De Vivotek beschikt over 2 afneembare antennes waardoor het mogelijk wordt om sterkere antennes aan te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn indien de camera in een bijgebouw wordt geplaatst waar geen eigen Wi-Fi netwerk aanwezig is.

Met behulp van een goede Wi-Fi antenne voor buiten kunt u zo het bereik aanzienlijk vergroten. Het is mogelijk om met 10 gebruikers tegelijk naar de camera stream te kijken.

De Vivotek heeft een handige PIR sensor voor bewegingsdetectie op infrarood basis en beschikt over een ingebouwde microfoon en luidspreker. Deze camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

Netcamshop
d-link_dcs-6010l D-Link DCS-6010L
De D-Link DCS-6010L is een professionele Wi-Fi camera van D-link met een 360 graden fisheye lens. Dit maakt de camera zeer geschikt voor het bewaken van winkels en kantoren. De beelden hebben een hoge resolutie van 1600 x 1200 pixels en zijn direct te bekijken op PC, tablet of smartphone.

Deze camera beschikt uiteraard ook over bewegingsdetectie en een microfoon en luidspreker combinatie. De camera is ook aan de muur te bevestigen in plaats van het plafond, u heeft dan een brede 180 graden kijkhoek ter beschikking. Deze camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

bol Netcamshop

Outdoor gebruik:

Bij outdoor gebruik dient de camera uiteraard beschermd te zijn tegen water, wind en vuil. Een zogenaamde IP certificering geeft aan waar de camera tegen bestand is. Het IP certificeringsnummer verteld wat over de mate van beveiliging. Om meer te leren over de verschillende IP codes kunt u de handige Wikipedia pagina raadplegen. Voor camera’s die u buiten gaat gebruiken is het belangrijk dat ze een IP66 of IP65 bescherming bieden, dit biedt namelijk bescherming vuil en regen.

Bij outdoor Wi-Fi camera’s is uiteraard ook het bereik van groot belang. Omdat veel Wi-Fi netwerken alleen binnenshuis werken kan het soms lastig zijn om een outdoor camera met uw Wi-Fi netwerk te verbinden. Hiervoor zijn verschillende oplossingen te bedenken zoals een externe Wi-Fi antenne. Voor meer mogelijkheden kunt u ook altijd even kijken op www.wifishop.nl uiteraard.

Onderstaande Wi-Fi camera’s zijn professioneel in te zetten om beelden in hoge resolutie te bekijken in een outdoor situatie.

vivotek_ip8336w Vivotek IP8336W
De Vivotek IP8336W is een professionele Wi-Fi camera met een resolutie van 1280 x 800 op 30 FPS. Deze outdoor Wi-Fi camera beschikt over 16 x digitale zoom en 6 infrarood LEDs voor 5 meter nachtzicht.De digitale zoom in combinatie met de hoge resolutie maken deze camera ideaal om alles in de gaten te houden.De Vivotek is IP66 gecertificeerd waardoor hij stof- en waterbestendig is, zelfs bij zeer hevige regenbuien. Bekijk hieronder de zeer heldere beelden die deze camera levert.

De camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

Netcamshop
d-link_dcs-2332l D-Link DCS-2332L
De D-Link DCS-2332L levert high definition beelden op 720p en is voorzien van een IP65 certificering wat betekent dat deze camera tegen vuil en water kan. De camera is te monteren dankzij de handige bijgeleverde voet en de beelden zijn direct op een smartphone of tablet te bekijken dankzij de gratis D-link app.Omdat de camera voorzien is van een luidspreker en microfoon kunt u deze camera ook perfect inzetten voor toegangscontrole. De uitstekende lens en software maken dit een ideale buitencamera voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

De camera is te verkrijgen bij onderstaande winkels:

bol Netcamshop

Beveiliging en montage

Hopelijk heeft u met behulp van bovenstaande informatie een beter beeld gekregen van de verschillende type camera’s en de mogelijkheden op gebied van Wi-Fi camera’s. Een belangrijk onderdeel wat we graag nog even apart willen benoemen is de beveiliging van uw camera. Alle Wi-Fi camera’s beschikken over de mogelijkheid om WPA2 beveiliging toe te passen. Wij raden u sterk aan om dit altijd te gebruiken zodat alleen u toegang heeft tot de beelden van de camera. Wanneer u uw Wi-Fi camera niet beveiligd kan iedereen eenvoudig meekijken wat het voor inbrekers natuurlijk wel erg makkelijk maakt.

Ook bij het bevestigen van de camera moet u rekening houden met de juiste locatie van de camera. Zorg ervoor dat de camera altijd buiten handbereik wordt gemonteerd zodat het niet eenvoudig wordt om de camera snel te verwijderen of blokkeren. Bij een outdoor camera hoeft u in principe geen rekening te houden met weersomstandigheden als regen maar het kan geen kwaad om de camera toch onder een afdekking te hangen.

Ook bij outdoor camera’s is het verstandig deze zo ver mogelijk buiten handbereik te houden, houdt met het bevestigen ook rekening met de nieuwe wetgeving omtrent camera gebruik.

Meer informatie

Indien u vragen heeft over Wi-Fi camera’s stel deze dan gerust hieronder. Voor professioneel advies en installatie van camera’s kunt u eventueel ook terecht bij www.netcamshop.nl.
Mocht uw vraag niet direct gaan over een camera maar over een probleem met Wi-Fi in combinatie met een camera, dan beantwoorden wij deze ook graag voor u.

29 gedachten over “Wi-Fi Camera Keuzehulp

 1. goede avond

  ik heb 3 ip camera maar hij ziet er maar 1 hoe kan ik dit het best oplossen ik heb een router van ziggo

  ik hoop dat u mijn kan helpen

 2. Beste Nico,

  Ik wil in een huis in Spanje een beveiligingscamera plaatsen.
  Graag zou ik deze camera kunnen bedienen en de beelden bekijken vanuit Nederland.
  In de woning in Spanje is uiteraard Wifi aanwezig.
  Hoe ga ik hierbij te werk?

  1. Beste Wies,

   Je zou in dit geval een wi-fi camera kunnen aanschaffen en deze op het netwerk aansluiten. Via een app an je dan meestal de camera overal ter wereld bekijken. Een zeer populaire wi-fi camera is de netgear Arlo http://www.netcamshop.nl/netgear-arlo-camera/pid=36148

   Deze camera is volledig draadloos vanwege een ingebouwde accu die wel 6 maanden meegaat. Deze camera heeft een bewegingssensor die een melding geeft wanneer er iets gebeurd zodat je direct via bijvoorbeeld een smartphone of tablet kunt zien wat er aan de hand is. Je kunt deze set uitbreiden met meerdere losse Arlo camera’s.

 3. hallo Nico . ik zoek naar een buiten camera met wifi . ik heb er al 2 geprobeerd maar ik heb een probleem met installatie van de camera . het probleem is nl dat ik thuis geen vast internet heb . alles gaat via wifi . weet jij of er dus camera,s zijn die ik niet hoef te installeren via een vaste verbinding voor ik er gebruik van kan maken ?
  bv via een cd of de installatie die via een smartphone gaat
  bvd theo

 4. Ik heb 2 Foscam FI9805W camera’s

  Die hebben ongeveer een jaar prima gewerkt, maar sinds een tweetal maanden kan ik deze camera’s niet meer via de app gebruiken, ook niet meer via de pc.

  Reeds één van de twee volledig opnieuw geïnstalleerd, maar niks lukt nog.
  Waar de camera’s geplaatst zijn gebruik ik wifi van Proximus, maar in mijn andere locatie maak ik gebruik van Telenet. Steeds hetzelfde “login fail: connect fail”

  Wat doen we verkeerd? Ten einde raad.

  ilse

 5. Hallo
  ik ben in bezit van een Elro C803ip helaas moet deze aangesloten worden op een pc of laptop voor opnames.
  ben naar een winkel geweest en heb mij een Foscam C1 gekocht.
  Deze camara heeft een mooi beeld overdag.
  Maar nu komt het: heb de camara (net als de elro) in de nok van mijn gevel waar een venster in zit.
  Dus de camara kijkt naar buiten naar de oprit van de woning overdag geen probleem maar bij duister/nacht dan zie ik niets omdat de lampjes van infrarood(in sw camara) op het glas reflecteerd (bij de elro geen last van) heb camara retour gebracht.

  ik zoek een wifi camara (indoor) met sd kaart infrarood. zonder dat de lampjes problemen gaan geven.
  (de Elro geeft bij nacht goed zicht.)
  welke raad U mij aan.

  groet
  Jan

 6. Hallo,
  Ik heb een Foscam FI9821W camera en tot nu toe kon ik die beelden alleen thuis kijken. Ik wil graag dat ik ook buiten huis kan kijken.
  Ik heb op internet overal gekeken maar ik heb er niks aan. Het is ook zo dat de ID van deze camera Hzd-129…-Decca (vanwege privacy heb ik op die stippen de andere cijfers niet gedaan). De app die ik gebruik is eview7
  Kunt u misschien helpen hoe ik buiten huis ook nog naar de live beelden kan kijken?
  M.v.g Alma

 7. Je schrijft dat er goede Wifi verbinding moet zijn op plaats waar camera komt. Verbinding daar met Router is niet heel goed, maar met een geplaatste range-extender van Netgear uitstekend. ( …._ext ).
  Of moet de verbinding met Router ?

  1. Beste Lon,

   Met een range extender zou ik niet werken. De snelheid wordt door de range extender gehalveerd en er is nooit een constante verbinding omdat de versterker steeds moet schakelen tussen verzenden en ontvangen. Dit komt het beeld niet ten goed. Bij video en spraak data is een constante verbinding nodig met voldoende bandbreedte om een goede kwaliteit te krijgen. Het kan dus wel, maar je zal nooit de beste kwaliteit krijgen.

 8. ik heb een beveiligingscamera hangen en ik kan via mijn mobiel alles zien. hij werkt op wifi. Ik en mijn vriend hebben beide de app. hij heeft 3 weken goed gefunctioneerd. Vanacht ging elk uur een alarm af. later bleek het de beveiligingscamera te zijn. stekker uit het stopcontact gehaald en het alarm is uit. zodra ik de stekker er weer in steek gaat na enige minuten weer een alarm af. weet jij wat dit kan zijn in mijn camera

 9. Beste Nico, Ik heb deze bewakingscamera met hdcvi techniek. Kan deze ook draadloos worden gemaakt?

  Ik zie graag je reactie tegemoet

 10. Beste Nico, Ik heb een vakantieverblijf in Brabant en ben op zoek naar 2 draadloze camera’s, er is wel een probleem de wifi thuis gaat via KPN en in Brabant via Ziggo, wat is het advies welke camera’s ik kan toepassen ? en is het verschillende netwerk nog een probleem.

  1. Hi Theo,

   Voor echt goed camera advies kan je het beste even bellen of mailen met de ip camera experts van http://www.netcamshop.nl , er zijn heel veel mogelijkheden op camera gebied en budget speelt ook een belangrijke rol in kwaliteit en mogelijkheden.

 11. Ik zou graag een camera in mijn auto willen hebben omdat men ik korte tijd een aantal schades aan mijn auto heeft toegebracht. De auto staat altijd op dezelfde plaats en zou de camera het liefst in de auto plaatsen. Gaat dit lukken? En met de Wifi die vanuit het huis moet komen? Ik zou het beeldmateriaal graag via een App op mijn telefoon willen afspelen. Sorry maar ik heb er geen enkel verstand van. Bedankt vast!

  1. Hi Marianne,

   Zover ik weet is hier geen oplossing voor. Tenzij de auto voor het huis staat zou je een camera op de auto kunnen richten en bevestigen aan de woning.

 12. Als je kiest voor een outdoor IP camera zou ik toch wel voor tenminste 3 megapixel kiezen. Dat maakt de kans op arrestatie bij een eventuele inbraak toch aanzienlijk groter!

 13. Hallo, ik zoek een betaalbare camera om dieren in mijn tuin te observeren. Welk type camera is daarvoor geschikt? Het liefst een minicamera.

 14. Ben op zoek naar bewakings camera’s die veel meer kunnen dan belden op nemen. Ik wil de temperatuur, vochtigheid meten en ook verlichting kunnen schakelen en rook mee detecteren.
  Dus een camera met bewaking, rookmelder en klimaat bewaking.

 15. Hallo.

  Vooraan mijn wlning heb ik nu een sensor voor de verlichting van mijn woning aan te leggen in de avond als er iemand passeert. Ik had deze graag vervangen met een outdoor ip camera op wifi die als er iemand op mijn eigendom komt ik melding krijg op mijn gsm met foto of live video maar hij zou ook die lichten moeten aandoen in de avond. Bestaat dit? Concreet is dit een lichtsensor met ingebouwde camera die werkt op wifi. Elektriciteit is beschikbaar.

 16. Onze buitencamera doet het uitstekend, maar nu zijn wij aangesloten op glasvezel met een nieuwe wifi code etc. nu kan ik geen beeld meer krijgen, hoe kan ik de nieuwe wifi code installeren ? Ik weet niet meer hoe ik het via de pc op kan vragen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.