trax gps tracker

Met een GPS tracker kunt u uw kinderen, huisdieren, auto’s en eigendommen altijd in de gaten houden. Tegenwoordig zijn GPS trackers klein van formaat zodat u ze in de schooltas of broekzak van uw kinderen kunt stoppen.

De GPS trackers zijn real-time te volgen via Google Maps op uw smartphone en kunnen dankzij een techniek genaamd GeoFencing, automatisch een alarm sturen wanneer ze een bepaald gebied verlaten. Hieronder bekijken we een aantal GPS trackers en mogelijkheden van deze nieuwe techniek.

trax-map

GPS trackers voor kinderen

Ouders willen graag kunnen zien waar hun kinderen zich bevinden wanneer ze niet in het zicht zijn. Met een GPS tracker in combinatie met een smartphone of tablet is dat vandaag de dag een fluitje van een cent. Als voorbeeld nemen we de GPS trackers van het merk Trax. Dit zijn zeer kleine apparaatjes ter grootte van een lucifer doosje die via GPS in contact staan met een gratis app die u op uw smartphone of tablet kunt installeren.

trax gps tracker

De app stelt u in staat om op de kaart te zien waar uw kinderen zich bevinden. Met de GeoFencing functie kunt u bijvoorbeeld speeltuinen en huizen van vriendjes of vriendinnetjes markeren als veilige zones. U kunt instellen dat er een alarm wordt gestuurd wanneer deze veilige zones worden verlaten. In deze kleine GPS tracker zit ook een gyroscoop en accelerometer waarmee u een push bericht kunt sturen wanneer de tracker zich ineens met hoge snelheid verplaatst.

Kosten en abonnement
Dit soort GPS trackers werken allemaal met een SIM kaart en abonnement om een constante verbinding met de GPS satellieten te kunnen houden. Standaard zit er een 2 jarig abonnement inbegrepen in de aanschafprijs ( € 199,-) en na 2 jaar kunt u ervoor kiezen om voor € 3,- per maand het abonnement te verlengen.

De Trax GPS trackers zijn te verkrijgen bij: Trackingstore.nl

GPS trackers voor in de auto

Naast het traceren van personen is het voor veel mensen ook fijn om een GPS tracker in te bouwen in hun auto. Deze GPS trackers worden vaak gecombineerd met handige functies zoals een startonderbreker en kunnen alarm slaan wanneer een bepaald gebied wordt verlaten, of wanneer een bepaalde snelheid wordt bereikt. In dit voorbeeld nemen we de Starcom Helios onder de loep.

starcom helios advanced gps tracker

De Starcom Helios Advanced is een GPS tracker met startonderbreker die u eenvoudig kunt laten inbouwen in uw auto. Deze GPS tracker werkt met GPS en Glonass satellieten zodat hij overal ter wereld is te traceren via de handige Starcom webportal.

Dankzij geofencing is het mogelijk om bepaalde gebieden te markeren als veilige zones om zo alarm te slaan wanneer de zone wordt verlaten. De ingebouwde accelerometer kan bij bepaalde snelheden een bericht sturen naar de software zodat u bij diefstal direct bericht krijgt van de bewegende auto.

De Starcom Helios is uit te breiden met identificatie apparatuur zodat bestuurders zich eerst moeten identificeren voordat de auto kan starten. Dit voorkomt diefstal en geeft in de web portal precies weer, wie er wanneer in de de auto heeft gereden. Deze uitbreidingen zitten er standaard niet bij en zijn dus optioneel.

Kosten en abonnement
De Starcom Helios Advanced is verkrijgbaar vanaf € 249,- en wordt geleverd met een T-mobile SIM kaart en abonnement voor 1 jaar. Na dit jaar kunt u het abonnement verlengen voor € 60,- per jaar.

De Starcom Helios Advanced is te verkrijgen bij: Trackingstore.nl

GPS trackers voor goederen

Naast personen en voertuigen willen veel mensen ook hun waardevolle goederen kunnen traceren om diefstal te voorkomen of gestolen goederen terug te vinden. In deze categorie GPS trackers zijn er een groot aantal verschillende trackers te krijgen. Hieronder behandelen we een drietal trackers.

Mini GPS tracker
Één van de kleinste GPS trackers voor goederen is de SPOT Trace. Deze kleine tracker geeft u de mogelijkheid om uw goederen real-time via Google Maps te volgen en is zeer compact en waterdicht. Bij deze GPS tracker kunt u kiezen uit verschillende abonnementsvormen vanaf € 119,- per jaar.

spot trace gps tracker

De Spot Trace stuurt berichten via e-mail of SMS afhankelijk van uw instellingen.
De SPOT Trace GPS tracker is te verkrijgen bij: Trackingstore.nl

Langdurige tracking
Wilt u iets traceren voor een langere periode zonder dat er stroom aanwezig is? Dan is de Starcom Kylos Forever misschien wel de beste keuze. Deze GPS tracker heeft namelijk een accuduur van wel 3 jaar.

Via het web portal of gratis app kunt u altijd de locatie van de tracker opvragen. De Starcom Kylos Forever beschikt ook over een licht-, temperatuur- en bewegingssensor en kan meldingen via e-mail of SMS sturen wanneer er iets gebeurd.

starcom kylos forever gps tracker

De Starcom Kylos Forever GPS tracker is te verkrijgen bij: Trackingstore.nl

GPS hangslot
De Starcom Watchlock is een GPS hangslot die bijhoudt waar het slot zich bevind en wanneer hij geopend en gesloten wordt. Dit is handig voor waardevolle goederen die achter slot en grendel worden bewaard maar waar meerdere mensen toegang tot hebben.

starcom watchlock GPS hangslot

Via uw telefoon, tablet of computer kunt u altijd direct de locatie van het slot inzien en weet u of het slot open of gesloten is. Wanneer het slot geopend wordt kan er automatisch een e-mail of sms worden gestuurd zodat de eigenaar van het slot altijd op de hoogte wordt gehouden.

Het Starcom Watchlock GPS hangslot kan worden besteld bij: Trackingstore.nl

Andere vormen van Tracking

Naast bovengenoemde GPS trackers zijn er ook andere manieren om personen of goederen te traceren, denk bijvoorbeeld aan de zeer populaire techniek RFID tracking.

Tracking kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld uw sleutels terug te vinden, door middel van een bluetooth tracker zoals de Gigaset G-tag trackers.

g-tag

Deze kleine trackers staan via bluetooth 4.0 in verbinding met uw smartphone en kunt u bijvoorbeeld aan uw sleutelbos bevestigen. Wanneer u uw sleutels kwijtraakt kunt u met behulp van uw smartphone en gratis app de sleutels eenvoudig terugvinden door middel van een geluidsignaal en hodut de app bij waar de sleutels voor het laatst gezien zijn.

Deze bluetooth trackers zijn verkrijgbaar vanaf € 19,-.

11 gedachten over “GPS trackers

 1. Beste Nico,
  ik vraag me af of er ook een techniek bestaat waarbij je gebruik maakt van bijvoorbeeld blue-tooth in combinatie met GPS zodat de GPS locatie van een voorwerp via blue-tooth naar een smartphone kan worden gestuurd en zichtbaar kan worden gemaakt op een kaart (google map bijvoorbeeld).
  Eigenlijk de GPS tracker functionaliteit maar dan zonder SIM kaart waarbij gebruik wordt gemaakt van een telefoonnetwerk.

  Ik hoor graag van je,
  Mvgr
  Een nieuwsgierige lezer

   1. Inzake die G-tags, ik ben mijn sleutels kwijt. Binnen welk bereik moet ik zijn om een realtime verbinding te hebben tussen de G-tag en mijn Iphone ?

    1. Beste Stefan,

     Ongeveer 20 meter. Als het goed is geeft de G-tag wel weer waar hij voor het laatst gezien is op de app zodat je enigzins in de buurt kan zoeken :)

  1. Nico heb je al zoon systeem gevonden?

   Ik ben ook opzoek. Ik zou graag in mijn bedrijf al mijn machines een ble mee willen geven. Denk aan trilplaten en stampers enz enz. Dan in elke bus een telefoon/tablet plaatsen. Deze geeft de laatst bekende locatie aan via internet. Dan weet ik altijd waar de machines staan. Vervolgens al mijn personeel ook een ble mee geven dan weet je wie er in welke auto is geweest en wie het er heeft laten staan. Al het overige personeel. Kan dan meteen zien waar de machines staan. Hierdoor veel minder zoek werk binnen het bedrijf op een relatief goedkope manier.

   Ik hoor graag of er al zoon systeem bestaat. Een iets uitgebreider systeem zou zijn dat je ook digitaal zou kunnen toevoegen keuring certificaat en gebruiksaanwijzing en of er een probleem is met het apparaat. Zodat monteur meteen kan zien wat er met de machine aan de hand is enz enz.

   Groetjes sebastiaan de graaf
   Westerlaken bv

 2. Beste Nico ik ben op zoek naar een gps-tracker die gebruik maakt van wifi die Ziggo klanten naar buiten toe delen. Dus een tracker zonder telefoon kaartje.

  1. Hi Dimitri,

   Ik weet niet of zoiets bestaat. Zover ik weet zijn GPS trackers alleen voorzien van een gps chip omdat een wifi chip er nog eens bij wel veel van de kleine accu zal vragen.

 3. Hoi Nico,
  Leuk en interessant stuk.
  Waar ik naar op zoek ben is het volgende.
  En simpel en goedkoop track and trace systeem op WIFI.
  Op een groot (festival) terrein zijn vaak spullen zoek..
  Dit groot terrein heeft een groot wifi bereik.
  Ik zou de grote dingen willen voorzien van “iets” zodat je op je Phone de dingen weer terug kan vinden.
  20 meter bluetooth is dan een te klein bereik. Een duur abonnement is een beetje te gek omdat het festival maar 2 weken duurt. Het terrein waarover ik spreek is 400 meter bij 500 meter.
  Bestaat zo iets?
  Groetjes Ivo

  1. Beste Ivo,

   Er zijn systemen waarbij dit kan, echter zijn de trackers dan vaak wel vrij groot. Als je echt veel kleinere dingen wilt tracken dan zal je denk ik naar RFID oplossingen moeten kijken icm scanners, een heel erg dure oplossing. Je zou eventueel kunnen kijken of zoiets in de verhuur ergens verkrijgbaar is.

 4. Hallo
  Onze gps tracker werkt dus via gps of glonass
  Maar soms geeft hij een rare positie aan.
  Dan staat hij plots op WiFi.
  En de route is dan ook niet te volgen naar deze positie
  Hoe kan dat ?

 5. Hoe kan ik voorkomen dat ik ongewenst en ongevraagd gevolgd word via mijn mobil? Is er een ap die dat kan voorkomen of zijn er andere wegen, bij voorbaat hartelijk dank voor welke reaktie dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.