Beveiliging

door Jan Mulder

1

Veilig onlineOnveilig internetten: het is een probleem dat in omvang blijft toenemen. In veel gevallen wordt het erg gemakkelijk gemaakt om misbruik te maken van de data op internet. We laten persoonlijke informatie op internet slingeren waar personen met kwade bedoelingen mee aan de haal gaan.

Of we openen onveilige bestanden waardoor programma´s zich automatisch op onze computer installeren die persoonlijke wachtwoorden en codes kunnen registreren. Deze worden vervolgens gebruikt voor illegale praktijken. Als gevolg hiervan is het van groot belang om zoveel mogelijk te streven naar veilig internet gebruik. Het is eenvoudig voor ieder individu om waakzaam te zijn, gedrag aan te passen en op die manier de online veiligheid te vergroten.

Toch worden men steeds slimmer en kunnen beveiligingssystemen steeds gemakkelijker gekraakt worden zonder dat internet gebruikers daar iets aan kunnen doen. Dit heeft tot gevolg dat veilig internet gebruik steeds lastiger wordt zonder hulpmiddelen zoals virusscanners en spamfilters.

Virusscanner

Virusscanners en spamfilters zijn instrumenten die mensen kunnen gebruiken om hun computer optimaal te beschermen tegen andere internet actievelingen die verkeerde bedoelingen hebben. Via het internet worden door misbruikers vaak computervirussen verspreid. Doordat internetgebruikers bestanden downloaden kan het virus zich in de computer nestelen.

Een virusscanner controleert bestanden op virussen. Als er ongebruikelijke software in de computer opgemerkt wordt, dan geeft de virusscanner daar melding van en lost het probleem op. Een spamfilter onderwerpt uw binnenkomende e-mails aan een test om te bekijken of het onder spam valt. Spam is een verzamelnaam voor ongewenste e-mail en reclameboodschappen. Berichten die uit de test komen als zijnde spam, worden door een spamfilter volgens de wensen van de internetgebruiker gemarkeerd, gewist of in een aparte inbox geplaatst. Op deze manier worden de berichten niet zomaar geopend en kan voorkomen worden dat virussen gemakkelijk in de computer binnendringen.

Online

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe internetaanbieder, zijn in de meeste gevallen gefocust op een combinatie van snel en goedkoop internet. Ze kijken niet naar de overige diensten en/of producten die een internetaanbieder wel of niet biedt. Om op een veilige manier gebruik te maken van het internet zijn een goede virusscanner en spamfilter echter een voorwaarde. Voor een virusscanner en spamfilter van goede kwaliteit moet vaak een behoorlijk bedrag worden neergeteld. Sommige internetaanbieders echter, hebben een virusscanner en spamfilter opgenomen in hun internetpakket zodat u deze niet meer los hoeft aan te schaffen. Een voorbeeld daarvan is online.nl. Op deze manier betaalt u één keer een bedrag en bent u meteen verzekerd van veilig internet.
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Eén reactie op Veilig online

 1. Radio Freak zegt:

  Ik heb ooit een iets meer dan 15.000 virussen gehad op mijn laptop (bloos) en ik merkte wel dat mijn laptop wel een beetje raar deed zoals hangen , traag open gaan van een pagina enz. En de vermoedelijke redenen lag aan het feit dat een omdat ik een Virus Scanner (de nek had omgedraaid zoals dat noemt) en de de eerste virus heeft de scanner lam gelegd een zeer gekende truck las ik later.

  En als die lam ligt dan kan de rest ongestoord naar binnen en de Virus Scanner wordt dan een slapende hond want dat is wat de virus makers natuurlijk zeer graag willen , namelijk niet ontdekt worden. Ik maakte elke week een scan en ik kon niks vinden en de updates kwamen keurig binnen. Er was zogezegd niks aan de hand haha niks was minder waar natuurlijk. En de hoofdschuldige was een download programma iets met Lemon of zo iets ik ben de naam al weer vergeten. De naam Nutella groep van allerlei type download zegt me ook nog wel iets.

  En omdat ik toen er nog niet erg goed van op de hoogte was hoe je een laptop terug naar de fabrieks instelling moest terug zette want dat was vrij nieuw. Heb ik het laten doen in een winkel waar ik vaste klant ben en daar schrokken ze zelf toch ook wel een beetje over die 15.000 en misschien veel meer wie weet virussen. En toen heb ik een legale betaal versie gekocht en sinds dien nooit géén enkele virus meer gehad , en eigenlijk scan ik nog nauwelijks misschien ook niet zo een heel erg goed idee , maar de update worden wel gemaakt elke dag zowat. En ook elke dag een rootscan.

  Het is wel gebleken dat betalen voor een anti virus scanner zeker de moeite waard is. En als je het gaat omrekenen wat het je per dag kost dan is dat eigenlijk niet zo heel erg veel geld. Alleen wel 1 x jaar nieuwe sleutels kopen en dat kost dan wel een aardig bedrag maar het loont de moeite. De virus scanner die ik komt van een Rus en zijn naam is de naam van de Virus Scanner. En een van de betere omdat die in zowat elke test die er is toch wel met komt en schouder boven de meeste uitsteekt er zijn er enkele die iets beter zijn maar , dan weer andere nadelen hebben bv de prijs en te veel geheugen in beslag nemen. En das ook wel een min punt.

  ” Aldoende leer je en een Ezel stampt géén twee keer tegen de zelfde steen ” haha , maw ik heb wel een les geleerd en ook een ervaring rijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑