Beveiliging

door Jan Mulder

1

Veilig onlineOnveilig internetten: het is een probleem dat in omvang blijft toenemen. In veel gevallen wordt het erg gemakkelijk gemaakt om misbruik te maken van de data op internet. We laten persoonlijke informatie op internet slingeren waar personen met kwade bedoelingen mee aan de haal gaan.

Of we openen onveilige bestanden waardoor programma´s zich automatisch op onze computer installeren die persoonlijke wachtwoorden en codes kunnen registreren. Deze worden vervolgens gebruikt voor illegale praktijken. Als gevolg hiervan is het van groot belang om zoveel mogelijk te streven naar veilig internet gebruik. Het is eenvoudig voor ieder individu om waakzaam te zijn, gedrag aan te passen en op die manier de online veiligheid te vergroten.

Toch worden men steeds slimmer en kunnen beveiligingssystemen steeds gemakkelijker gekraakt worden zonder dat internet gebruikers daar iets aan kunnen doen. Dit heeft tot gevolg dat veilig internet gebruik steeds lastiger wordt zonder hulpmiddelen zoals virusscanners en spamfilters.

Virusscanner

Virusscanners en spamfilters zijn instrumenten die mensen kunnen gebruiken om hun computer optimaal te beschermen tegen andere internet actievelingen die verkeerde bedoelingen hebben. Via het internet worden door misbruikers vaak computervirussen verspreid. Doordat internetgebruikers bestanden downloaden kan het virus zich in de computer nestelen.

Een virusscanner controleert bestanden op virussen. Als er ongebruikelijke software in de computer opgemerkt wordt, dan geeft de virusscanner daar melding van en lost het probleem op. Een spamfilter onderwerpt uw binnenkomende e-mails aan een test om te bekijken of het onder spam valt. Spam is een verzamelnaam voor ongewenste e-mail en reclameboodschappen. Berichten die uit de test komen als zijnde spam, worden door een spamfilter volgens de wensen van de internetgebruiker gemarkeerd, gewist of in een aparte inbox geplaatst. Op deze manier worden de berichten niet zomaar geopend en kan voorkomen worden dat virussen gemakkelijk in de computer binnendringen.

Online

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe internetaanbieder, zijn in de meeste gevallen gefocust op een combinatie van snel en goedkoop internet. Ze kijken niet naar de overige diensten en/of producten die een internetaanbieder wel of niet biedt. Om op een veilige manier gebruik te maken van het internet zijn een goede virusscanner en spamfilter echter een voorwaarde. Voor een virusscanner en spamfilter van goede kwaliteit moet vaak een behoorlijk bedrag worden neergeteld. Sommige internetaanbieders echter, hebben een virusscanner en spamfilter opgenomen in hun internetpakket zodat u deze niet meer los hoeft aan te schaffen. Een voorbeeld daarvan is online.nl. Op deze manier betaalt u één keer een bedrag en bent u meteen verzekerd van veilig internet.
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Eén reactie op Veilig online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑