KPN Experiabox wachtwoord vergeten?

80

Heb je een Experia-box van KPN en ben je het wachtwoord kwijt? Dan geeft dit artikel de oplossing. We leggen hier uit hoe je het wachtwoord voor WiFi kunt vinden (ook wel beveiligingssleutel of WPA key) en wat het standaard wachtwoord voor de webinterface van je KPN Experiabox is.

Beveiligingssleutel KPN Experia Box vinden

Bij de meeste versies van de Experiabox staat de beveiligingssleutel op de onder- of achterkant van het modem. Hier vind je een witte sticker waarop je netwerknaam (SSID) en beveiligingssleutel vermeld worden. Zoek naar iets wat lijkt op ‘WPA / WPA2 (Wireless Key), dat is je wachtwoord voor draadloos internet.

Bij de grijze/zilveren Experiabox van Siemens is het wachtwoord niet te vinden op een sticker. Je kunt via de webinterface van de grijze KPN Experia Box ook de netwerknaam (SSID) en de beveiligingssleutel (WPA) opvragen.

Stappen:

 1. Sluit uw computer met een netwerkkabel aan
 2. Ga naar http://192.168.2.1/
 3. Log in met het wachtwoord ‘admin’
 4. Klik op [OK]
 5. Klik op [Advanced Settings]
 6. Klik op [Wireless Network]
 7. Klik op [Encryption and Authentication]
  Bij ‘pre-shared key’ staat de WPA sleutel.

Gegevens achterhalen met behulp van KPN Assistent

Je kunt de netwerksleutel ook uit de Experiabox halen met behulp van de KPN assistent. Hiervoor open je de KPN Assistent via het icoontje op je bureaublad of in de taakbalk en doorloop dan de volgende stappen:

 1. Kies voor de Internet- en e-mailassistent
  KPN Assistent
 2. Klik vervolgens op  Draadloos netwerk Assistent (WLAN)
 3.  Selecteer dan de optie Bestand met persoonlijke draadloos netwerkinstellingen (WLAN) exporteren
 4. Volg de stappen op het scherm.
 5. Selecteer een geschikte locatie om het bestand op te slaan. Het ophalen van de gegevens uit de KPN Experia Box is gelukt.

Wachtwoord om in te loggen op de KPN Experiabox

Wil je zelf wat aanpassen aan de instellingen in de webinterface van je Experiabox dan kun vind je hieronder de standaard wachtwoorden:

Type Experia Box Webinterface  Gebruikersnaam / Wachtwoord
Zilverkleurige KPN Experia Box (Siemens) http://192.168.2.1  geen / admin
Antracietkleurige KPN Experia Box (SpeedTouch 780) http://192.168.1.254  KPN / admin
Antracietkleurige KPN Experia Box (Thomson TG787v) http://192.168.2.254  KPN / admin
KPN Experia Box (Thomson TG789v) http://192.168.2.254  KPN / admin
Witte KPN Experia Box (Arcadyan, ARV7519) http://192.168.2.254  KPN / geen
Witte KPN Experia Box (ZTE) http://192.168.2.254  KPN / geen (Gebruik alleen Internet Explorer. Andere browser laten niet alles goed zien)
Wiite KPN Experia Box V8 http://192.168.2.254  KPN / geen

80 gedachten over “KPN Experiabox wachtwoord vergeten?

 1. Als ik naar 192.168.2.254 ga kan ik het login ID niet veranderen, er staat gewoon Admin achter. enig idee hoe ik dan in kan loggen (ik wil UPnP instellen)? ik heb de experia v8

  1. Beste Sean. Probeer dan eens gebruikersnaam ‘admin’ met wachtwoord ‘admin’, ‘password’ of geen wachtwoord.

   1. Bij mij heb ik datzelfde probleem, ik kan de gebruikersnaam ook niet veranderen. Die staat op Admin, en de volgende ww heb ik geprobeerd, zonder resultaat:

    [niks], admin, password, KPN, Admin, Password.

    Weet iemand het ww?

     1. Dank joppe!! Hierdoor eindelijk toegang tot witte Experia V8, wachtwoord bleek kpn (te zijn met kleine letters).

  2. sean ik had het selfde probleem maar ik heb het gefixed. je moet op de site want je kan admin niet veranderen druk je op hetmin dan rechtermuisknop en dan element contoleren als je iets anders krijgt gwn opnieuw doen maar dan doe je ipv disabled dubbelclick erop en typ enabled en je kan gebruikersnaam aanpassen het is “KPN” en geen w8woord

 2. Hallo Jan,
  Je heb me super geholpen… mijn dochters zijn weer blij.. en dan ik ook weer. prima uitleg !!

 3. Hallo

  Bij mij staat er ook Login ID ; Admin .die kan ik niet veranderen
  en ”admin” Admin ” Password ” password
  alles geprobbeert niks helpt kunt u mij aub helpen

  mvg

  1. Beste Pieter,

   Is het wachtwoord ook geen ‘admin’? Anders even resetten naar fabrieksinstellingen, dan zou de informatie van de sticker moeten kloppen. Of even contact opnemen met KPN.

 4. Jan, weet je of ik op mijn experiabox, die ik bedraad heb naar de computers, ook daarbij WiFi kan instellen en gebruiken? Of is het zo dat wanneer WiFi aan staat, dan alles draadloos moet.

  1. wifi en bedraad kun je tegelijk en doorelkaar heen gebruiken. Draadloos is een draadje zonder draad, die qua netwerk parallel zitten aan de bedrade kabels.
   Succes

 5. hallo Jan,
  Mijn vader heeft ook zo’n Experia box en we zijn ook het wachtwoord zoek. Nu wilde ik contact maken met de router, maar op een of ander manier lukt dat niet. Je ziet wel dat die zoekt naar verbinding maar de browser krijgt geen contact. Enig idee waar dat aan zou kunnen liggen? Firewall of virusscanner?
  Hij heeft al een tijdje deze box maar er is nooit een sticker geplaatst met de WPA sleutel.Vandaar dat we nu gewoon weer even moeten zoeken.
  Dank alvast als u ons weer op weg zou kunnen helpen. Kan ie zo genieten van wifi. ;)

  1. ECHT HEEL ERG BEDANKT JEFFREY!!!! Alles wat jan mulder zei werkte niet bij mij maar het ww 1234 wel! Echt heel erg bedankt de hele avond naar gezocht :D

   – Jip

  2. Heh, heh!!!!

   Wellicht ook handig voor KPN/Telfort dit password ook eens JUIST te publiceren op de kpn helpdesk site. Is dat nou zo moeilijk? Ook ik had alles al gepropeerd: , password, admin, KPN (alles met en zonder hoofdletters) etc. ook mijn SSID en Private Key (van de sticker) als een geprobeert (MET en ZONDER VGV).Niets help. Tja,….
   Hartelijk dank! Nu nog een MAC-filter proberen te zetten, anders wil de printer niet.

   J.

   1. Beste Sjakkel,

    Het is met mijn tips gelukt dus? Of met die van Jeffrey? Mooi om te horen! MAC-filter voor de printer? Tip: probeer de printer een vast IP te geven (neem aan dat het netwerkprinter is). Zorg er wel voor dat vaste IP niet in de DHCP range valt.

 6. Hallo Jan
  Ik heb een Experia Box TG 787 en wil deze draadloos met de smart tv verbinden, wat ik ook probeer het lukt niet om deze samen te laten communiceren de tv herkend wel het modem maar de koppeling hierna met de codes lukt niet ik, heb in het begin het wachtwoord en gebruikersnaam van de Experia Box op advies van KPN verandert heeft het hier door misschien te maken.

  Met vriendelijke groet
  Lex

 7. hallo,

  ik wil mijn wachtwoord wijzigen maar ik kom niet op mijn wbinterface: http://192.168.2.254/ . er staat wachtwoord geen. als ik dat als wachtwoord doe wordt het niet geaccepteerd, mijn eigen wachtwoord ook niet en niks invullen ook niet. wat moet ik wel invullen?

  mvg

 8. Ik heb een nieuwe glasvezelaansluiting gekregen van KPN. Nu heb ik een ipad maar wat ik ook doe maar krijg geen internet verbinding. Wat zou er fout kunnen zijn??

 9. Hallo,
  ik heb een keer mijn wachtwoord verandert van de experia box. maar tot mijn spijt ben ik het wachtwoord vergeten ik het echt alles geprobeerd. wat moet ik doen om hem te achterhalen?
  Mvg Tim

  1. Hallo allemaal,
   Ik had hetzelfde probleem, met geen mogelijkheid kon ik inloggen.
   De userid stond op Admin en was niet aan te passen.
   Net toen ik op het punt stond om een factory reset uit te voeren schoot me te binnen dat het wachtwoord misschien wel eens gewoon kpn kon zijn.
   Laat dat nu toch werken …. !!!!!

   Hopelijk werkt dit bij jullie ook !!!

   gr.

   Lucky Guesser

 10. Ik wil mijn router portforwarden voor een server, maar er staat dan “Admin” wachtwoord alles geprobeerd maar niks werkt,wij zijn een paar maanden geleden verhuisd, mischien ligt het daar aan help mij astublieft, Alvast bedankt.

 11. Hallo,

  ik weet het wachtwoord niet van de Experia box v9, een witte.

  het wachtwoord op het stickertje is ondertussen kwijt, hoe kan ik dit oplossen?

  groeten John

 12. Super Bedankt! Ik ben al zo lang bezig met het vinden van het wpa dat ik de zoektocht al had opgegeven, nu toch maar weer geprobeerd. Dit zal me zoveel schelen in mijn abbo! Op de KPN Site word er niet verteld dat er bij de Siemens box geen wpa code staat.

  Betere uitleg dat bij de kpn !

 13. Jan, bedankt voor je site!

  Het lijkt er alleen op dat je wachtwoorden lijst voor de experiaboxen niet klopt. Zie bovenstaande reacties.

  Voor de experiabox v8 is het wachtwoord in ieder geval kpn (in kleine letters!).

  1. Coen,

   Als je alle reacties goed zou hebben gelezen, dan was je opgevallen dat er in iedere geval 3 van alle genoemde wachtwoorden wel werken.
   Gebruikersnaam is (bijna) altijd; admin
   Wachtwoord (kan zijn :P): admin 0000 1234
   En anders………ff Googeluh…..

  2. na het resetten (via gaatje op box met paperclip) van de box bij ww niets invullen en inloggen , daarna meteen een nieuw ww aanmaken

 14. Wat kan mijn wachtwoord van de exp. box AEV75199 zijn?. Nooit ontvangen en toch de vraag.
  Beveiligingscode werkt niet. Soms wel verbinding met Ipad maar dan kan het opeens over zijn.

 15. Ik zie toch heel vaak de vraag “Wat is het wachtwoord” in combinatie met het gegeven dat ze hun inlognaam niet kunnen wijzigen, terwijl het antwoord al is gegeven:

  Ik heb een ZTE Experiabox V9. Inlognaam is “Admin” en is niet te wijzigen, wachtwoord is “kpn”.

 16. helaas, alle genoemde wachtwoorden, van kpn tot 0000, van ADMIN tot 1234 werken allemaal niet bij mijn Arcadyan V8.
  En wachttijd bij kpn meer dan 10 minuten aldus het bandje (plus dat ze waarschijnlijk ook niet weten wat het is…callcenter…)
  Nog meer suggesties??

 17. jawel, gevonden. Het wachtwoord is niets invullen. Zoals al door kpn werd beschreven.
  Echter: Het daaropvolgende scherm verplicht je om juist een wachtwoord aan te maken; iets dat op de site van kpn niet besproken wordt. Ik ging er van uit dat dit vervolgscherm een teken was dat het wachtwoord niet klopte! Aangezien je volgens kpn meteen in het hoofdmenu terechtkomt (wat dus niet zo is)
  Dus als je een vervolgscherm krijgt, gewoon stug invullen (oud PW = [niets] nieuw PW is ” kpn”) . En dan kun je verder.

 18. Ik had hetzlefde probleem als velen : bij het inloggen op de modem kreeg ik als login ID “Admin”, en dit kon niet veranderd worden.
  Met het wachtwoord “admin” of “Admin” lukte het niet in te loggen, en met niets in te vullen lukte het ook niet. Joppe had op 29 augustus al aangegeven dat het wachtwoord “kpn” was. Bedankt Joppe, want hiermee kon ik inderdaad inloggen.

 19. Een andere vraag: heb mijn SSID en Netwerk wachtwoord veranderd. Nu ik de wifi wil gebruiken wordt na intypen nieuw SSID om een wachtwoord gevraagd. Wat ik ook intik, het wordt niet geaccepteerd.
  Hoe zit dat?

 20. ik heb het probleem dat mijn gebruikersnaam Admin is wat ik niet kan veranderen
  en ik heb alle wachtwoorden geprobeerd en niks werkt. dit zijn de wachtwoorden die ik heb geprobeerd
  KPN kpn unkown blank admin password

 21. ik kocht een nieuwe notebook van asus en selecteerde mijn wifi van de (zilveren) experia box. Na het invullen van de netwerksleutel zei hij telkens dat hij geen verbinding met het netwerk kan maken. Toch doet mijn andere notebook het prima met die sleutel.
  Voordat ik met mijn notebook terug ga naar de winkel: kan ik nog iets anders poberen?

 22. ps het is al opgelost: kennelijk was het wachtwoord ooit veranderd, wist ik helemaal niet meer. Gelukkig had ik het ergens opgeschreven.

 23. Helaas, alle bovengenoemde wachtwoorden geprobeerd, maar niets werkt bij mijn witte Experia V8…
  Wie heeft een werkbare oplossing?

 24. Verwarring ww’s…misschien helpt dit:
  Experia box: er zijn 3 manieren om er (al dan niet) in te komen:
  – via browser, meestal IP 192.168.2.254 – dan meestal inlog Admin en als je het niet veranderd hebt, een van de hierbovengenomede ww’s
  – via Windows verkenner – door op Experia te klikken bij “netwerk”
  dan krijg je de vast ingestelde [Computernaam]/Admin. Het is mij onder windows 7 nog NOOIT gelukt er zo in te komen. Wel kun je naar een eventueel aangesloten mass storage of USB disk, denk ik, instellingen staan elders op dit formum, is een hele klus
  – via een vemelding in verkenner bij “andere apparaten” genaamd TR064, deze werkt net als bij de browser. Duurt meestal een minuut of 5 voordat deze melding in verkenner zichtbaar wordt.

  1. Mijn ervaringen zijn met de Arcadyan 7519 geweest en bij mijn reset/standaard codes waren: 0000 of gebruikersnaam : USER met code USER of “blank/niets invullen” met code “blank/niets invullen”

 25. Ik heb sinds kort de v10 versie,standaard naam is admin en niet te veranderen,bovenstaande wachtwoorden werken niet.
  Graag advies.

 26. Ik heb Experiabox V8 (VGV) en kon inloggen zonder wachtwoord. Heb dus nu wel een wachtwoord ingesteld omdat het verplicht was. Verder geen problemen met inloggen.

 27. Hallo Jan,

  Ik heb een witte KPN Experia Box (ARV7519) met de Wifi aan.
  Mijn PC is aangesloten per kabel, de wifi gebruiken we alleen voor twee iPhones. Met passwordbeveiliging.

  Sinds een paar maanden loggen de iPhones niet meer automatisch aan op de wifi, als we thuiskomen. Pas als we de Experia box een keer uit en aanzetten, lukt dat. Daarnaast valt de verbinding met de wifi soms vanzelf uit. En moeten we dus weer uit- en aanzetten.

  Ik kan via mijn PC inloggen op de Experia box en evt. instellingen wijzigen.
  Weet jij misschien hoe we dit kunnen oplossen? Alvast hartelijk dank voor je advies.
  Paul

 28. ik heb sinds 2 dagen in de thomson gateway de upnp aangezet, maar nu kom ik met geen mogelijkheid meer in de gateway.. als ik het ip-adres van mijn experiabox intyp moet ik ineens inloggen (dit heb ik nooit eerder hoeven doen).

  Welke gebruikersnaam en wachtwoord ik ook probeer, ik kan niet inloggen. Ik krijg de volgende melding altijd———- http://81.206.108.134 vraagt om een gebruikersnaam en wachtwoord. De website meldt: ‘index.html’——

  wie kan mij helpen, al was het maar de de instellingen terug te zetten op de fabrieks waarden

  1. Het IP adres wat je doorgeeft is je eigen externe (WAN) ip adres :)
   Om bij je thomson te komen moet je waarschijnlijk 192.168.1.1 intikken als adres.

   Werkt dit niet, tik dan bij windows in het veld uitvoeren bij het startmenu CMD in. Vervolgens ipconfig /all dan zie je een IP adres staan bij gateway,dit is het adres van de thomson.

 29. Hallo allen, ik heb een v10 box en kan op geen enkele manier inloggen. kpn (kleine letters, hoofdletters),00001234 etc werken gewoon niet. Iemand een andere optie??? Mvgr RIchard

 30. Voor de experiabox V10 wordt in sommige gevallen ook wel het standaard wachtwoord Experiabox-v10 gebruikt. (Ik heb zelf een V10 gehad met een -leeg- wachtwoord, na omruiling ivm problemen is het er nu een met bovenstaand wachtwoord)

 31. Hoi allemaal
  Kan iemand mij alsjeblieft helpen met het wachtwoord van de Experia Box v10
  ik heb de wachtwoorden: Admin admin Pasword pasword al geprobeerd
  help mij?!?!?

  1. Beste Pepijn,

   Voor V10 kan je het wachtwoord en user leeg laten als het goed is. Mocht dit niet werken dan even het modem resetten en opnieuw proberen. Je moet na de eerste installatie namelijk een eigen wachtwoord invullen. Eventueel kan je KPN vragen om op afstand dit voor je te resetten.

 32. Hi, Ik wil een aparte router van asus installeren type RT-AC66U, wil de routerfunctie van experiabox v8 uitzetten, maar kom niet in het systeem.Het IP adres van KPN werkt niet. Wat doe ik niet goed? Heb weinig verstand van deze zaken en had een instructie gevonden dus heb snel een router gekocht. Zit nu vast, help!! moet de DHCP optie zien te bereiken om de IP range te veranderen volgens de instructie. In de router wordt naast IP adres, subnet mask en default gateway gevraagd. Wat moet ik hier invullen

  1. Beste,

   In dit geval kan je het beste even iemand in uw omgeving vragen u te helpen. Op afstand is dit erg lastig uit te leggen.

 33. Heb via Telfort een Experiabox V8 toegezonden gekregen.
  Ik kom met geen mogelijkheid in de webinterface.

  De Experiabox geeft ook na hard resetten (20 sec. resetknop in, knipperende leds en rood) bedraad IP: 169.254.3.32
  via WiFi IP: 169.254.31.8
  Kan de ranges niet wijzigen met een (hard)reset.
  Wie weet hoe ik in de webinterface kan komen of is er een andere manier om de IP-Range aan te passen?

  1. Telfort klantenservice kwam tot de conclusie dat de modem defect is.
   Het standaard bekabelde ip-adres voor de experiabox V-8 is 192.168.2.254.
   Nieuwe is reeds verstuurd. Ik wacht af.

 34. Are we required to make our own passwords rather than use the password key on the modem? There are several people in iur household that use the internet. 2 tablets, 3 laptops, 1 desktop, 2 smartphones, and the ps4!!!!!! Making a passwrod change causes geeat issues!!!! If so how can I let everyone in the house easily access the internet without having to turn the desktop on for everyone to access?!!

 35. he ook ik heb een Witte experia box v8 en probeer dus in me router te komen maar niets van deze bovengenoemde opmerkingen werkt voor mij ik heb hem gereset en alles geprobeerd alle bovengenoemde ww dan wel niet niks in te vullen e.d ik ben echt ten einde raad ondertussen normaal is dit een piece of cake a walk in the park maar deze router speelt nu echt bitch met me dus aub heeft er iemand een antwoordt ik moet namelijk even een poort openen om mn ip camera te kunnen bereiken

 36. “Gebruik alleen Internet Explorer. Andere browser laten niet alles goed zien”

  Mijn Mac 11.2 heeft geen Internet Explorer. Mijn Ubuntu 20.04 ook niet….

 37. Witte KPN Experia Box (ZTE) http://192.168.2.254 KPN / geen (Gebruik alleen Internet Explorer. Andere browser laten niet alles goed zien)
  Pure onzin. Wachtwoord is Admin. Gebruikersnaam is nodig, maak je zelf. Bij de 1ste keer inloggen met alleen Admin dan kom je in het modem. De je ding en sluit af met het maken van een wachtwoord.
  Het: KPN / geen werkt in ieder geval bij het ZTE modem absoluut niet, veel achterhaald.

 38. waar ik niet uitkom is dat ik een intercom heb met 2.4 ghz hij heeft het even gedaan maar krijg hem niet meer aan de praat met de v9 van kpn weet niet wat ik verkeerd doe maar hij krijgt geen verbinding meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.