Installeren Omvormer

door Jan Mulder

16

Omvormer zonnepanelen aansluiten op routerSteeds meer mensen nemen zonnepanelen. Dat is een slimme manier om te besparen op je energiekosten. De opbrengsten van de zonnepanelen kun je vaak via de computer of tablet uitlezen vanaf de omvormer.

Het is soms nogal lastig om de omvormer goed te laten verbinden met de router. Daarom geef ik in dit artikel uitleg. Verbind de omvormer probleemloos met je draadloze router en lees de opbrengst van je zonnepanelen uit!

Slecht bereik

Veel omvormers hebben WiFi om zo draadloos met je router te kunnen verbinden. Het bereik is vaak erg slecht en er komt maar moeizaam een verbinding tot stand. Hoe komt dit?

In veel woningen bevindt de draadloze router zich op de begane grond en is de omvormer van de zonnepanelen op zolder geplaatst. De afstand is dus sowieso al een struikelblok. Daarnaast is het vermogen van de WiFi client in de omvormers vaak niet extreem hoog, waardoor het bereik een stuk minder is dan van de WiFi kaart in bijvoorbeeld je laptop.

Bereik verbeteren

Aan de kracht van de WiFi zender in de omvormer voor zonnepanelen is niets te veranderen. Wel kun je proberen om het bereik te verbeteren door een ander kanaal op je draadloze router te kiezen. Kies uit kanaal 1, 6 of 11. Eén van deze drie kanalen is altijd de beste keuze.

Homeplugs gebruiken

Lukt het niet om een goede WiFi verbinding tot stand te brengen? Vaak hebben omvormers ook een RJ-45 netwerkaansluiting. Je kunt de omvormer dan bekabeld op je router aansluiten. In plaats van een kabel te trekken kun je er dan voor kiezen om een starterkit van 2 powerline homeplugs te gebruiken. Lees hier meer over powerline homeplugs. Deze zijn ook uitermate geschikt voor het aansluiten van je omvormer op de router.
Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.16 reacties op Omvormer zonnepanelen aansluiten op router

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑