Nieuwe draadloze router gekocht en je wilt deze instellen? In dit artikel lees je hier alles over.

De voorbereiding

Voordat we de nieuwe router op het modem gaan aansluiten, moeten we deze eerst configureren. Haal de router uit de verpakking, sluit de adapter aan en steek de stekker in het stopcontact. Sluit de router nog niet op het modem aan.

Om de draadloze router in te stellen, moeten we deze met een netwerkkabel op de computer aansluiten. Hiervoor dient de netwerkkaart ingesteld staan op DHCP (automatisch een IP adres verkrijgen). Standaard is dit vaak al het geval, controleer of de instellingen van je LAN-adapter overeenkomen met de afbeelding hieronder:
DHCP

De router benaderen

Sluit de router met een netwerkkabel aan op de netwerkaansluiting van je computer of laptop. Via een internetbrowser kun je in het configuratie menu van de router komen. De router benader je door het ip adres als internetadres in de browser in te voeren, vaak is dit 192.168.1.1 of 192.168.0.1. Welke dat precies is, lees je in de handleiding van je draadloze router.

Router handleiding

Het IP adres van je router is dus meestal één van bovengenoemde, de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn vaak beide ‘admin’. Omdat dit per model nog wel eens wil verschillen geef ik hieronder een aantal links naar handleidingen van de bekende merken. Dit kan je helpen bij het instellen van je router.

Het instellen van de router

Vaak hebben de nieuwe routers een handige installatie wizzard. De basis instellingen zijn vaak voldoende voor normaal gebruik. Wel wil ik je nog een aantal extra tips geven.

Wachtwoord van de router instellen.

De standaard gebruikersnaam van een draadloze router is meestal ‘admin’. Het wachtwoord is vaak ook ‘admin’, dit is dus makkelijk te raden. Het is verstandig om als eerste direct het wachtwoord te veranderen naar iets dat moeilijker te raden is. Je voorkomt hiermee dat iemand de instellingen van je router kan veranderen.

Draadloze snelheid kiezen

Als je een wireless n router hebt, kun je ervoor kiezen om de snelheid op 802.11n only te zetten. Soms levert dit wat problemen op, kies in dat geval voor ‘mixed’ 802.11g en 802.11n indien je router dit ondersteunt. Heb je geen wireless n router, kies dan voor 802.11g (54 Mbps).

Netwerknaam kiezen

Je kunt je draadloze netwerk een naam geven, dit vul je in bij SSID. Dit is de naam die je op je computer of laptop ziet bij beschikbare draadloze netwerken. Hier kun je bijvoorbeeld je naam of achternaam invullen. Kies voor een naam waardoor je je eigen draadloze netwerk makkelijk herkent.

Het uitdelen van IP adressen instellen

Standaard staan de meeste routers ingesteld op DHCP. De router deelt dan automatisch IP adressen uit. Voor normaal gebruik is dit voldoende, ga je echter van port-forwarding gebruik maken dan kies je voor vaste IP adressen. Zorg er dan wel voor dat je vaste IP adressen gebruikt die niet in de DHCP range voorkomen. Meer weten? Lees hier alles over IP adressen.

Draadloze beveiliging

Het is aan te raden om tijdens het installeren van je router ook je draadloze netwerk te beveiligen. WPA2 is de beste beveiliging. Kies in eerste instantie hiervoor. In de praktijk  blijken sommige draadloze adapters hier wat problemen mee te hebben. Is dat bij jou ook het geval? Kies dan voor ‘gewone’ WPA. Kies in geen geval voor WEP, deze beveiliging is makkelijk te kraken. Ook MAC adres filtering mag eigenlijk geen beveiliging genoemd worden, een MAC adres is eenvoudig te klonen.

De router aansluiten

Voor het beste bereik is het aan te raden de router buiten de meterkast te plaatsen. Probeer zelf even uit op welke plek je het beste bereik ervaart. Zet je modem en de router uit. Sluit het modem met een utp netwerk kabel aan op de WAN poort van de router. Vervolgens zet je eerst je modem aan en wacht je tot deze helemaal is opgestart. Daarna zet je de router aan. Nu zou alles moeten werken en kun je verbinden met het draadloze netwerk die je herkent aan de naam die je hem zelf hebt gegeven.

67 gedachten over “Router instellen

 1. Hallo,
  We hebben laatst een router (Sitecom 300N) aangeschaft. Als je beschikbare netwerken bekijkt dan vind laptop 1 het netwerk. Laptop 2 vind allerlei netwerken echter niet ons eigen netwerk. Hoe kan dat? Komt het doordat laptop 2(“een oudje”) WPA2 niet aankan?

  1. Mijn router is aan een stekkerdoos aangesloten en dus niet direct in een stopcontact, kan het zijn dat dit nadeliger is voor een optimale werking?

 2. hallo
  mijn router vertraagd als ik een wachtwoord aanmaak.
  zonder wachtwoord erg snel, met wachtwoord opend hij traag een website,

 3. Mijn vraag:
  Mijn vriendin en ik willen graag op een caravan internet hebben.Deze caravan staat op een priveterrein.
  Als de eigenaar van dit terrein internet heeft via een provider kan ik dan via een router internet krijgen ??!
  Of moet ik dan een dongel kopen.
  En zijn die dongels alleen bij KPN te verkrijgen of ook via UPC of Vodafone ?
  Is het voorts ook mogelijk om een helpdesk te krijgen die met je meekijkt op het scherm ??

  bvd dank !!!

  gr. Freek

  mvg Freek Kuperus(06-15494005)

 4. Dirk,

  Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de router op 802.11n only staat. De oudere laptops kennen deze nog niet. Zet de router, zo mogelijk, dus op Mixed of op 802.11g.

  Gerralt

 5. Hallo,

  Ik heb een vreemd iets. Als ik boven bij mijn zoon in de computer een wifi adapter van sitecom aansluit en probeer verbinding te maken met mijn sitecom beneden dan lukt dit niet. Hij is beveiliogd met WPA2 en een wachtwoord. Hij zit ook mijn sitecom staan in de draadloze verbindingen maar geeft een hele andere beveiliging aan als ik er met de muis op ga staan. Wat kan dit zijn ?

  Met vriendelijke groet,
  Joop.

  1. Beste Joop,

   Gebruik je software van Sitecom om verbinding te maken? Ik adviseer alleen de drivers te installeren en het beheren van draadloze netwerken door Windows te laten afhandelen. Dus niet de software van Sitecom gebruiken.

 6. Hallo,

  Ik heb een vraag.
  Ik wil mijn Sitecom WL351 beveiligen.
  Encryptie staat op Disable. dit verander ik in WPA-PRE-Sharedkey.
  dan komt er een velt te voorzijn, met voor afgedeeldsleutel en daar achter komt een code wachtwoord testaan, deze code staat ook onder mijn router, maar het probleem is dat deze code te lang is bij het aan melden van mijn draad loos internet als ik mij wil aan melden met deze code dan komt er te staan deze code is te lang maxi 8 tekens, ik heb ook al geprobeerd om deze code te veranderen maar daar mee krijg ik geen toe gang tot mijn router.

  met vriendelijke groet,

  Nick

  1. Hallo Nick,

   Je haalt hier twee dingen door elkaar. De WPA Pre-Shared key en de WPS PIN code. De PIN code is het getal van 8 tekens die gevraagd wordt. Deze kun je of onder op de router vinden, of in het menu.

 7. middag

  ik heb een Sitecom N300 router en gebruik wondpws 7
  wanneer verbonden word met internet staat er in het icoontje rechtsonder een rood kruisje en valt mijn
  internet telkens weg
  verder de melding instellingen van de computer komen niet overeen met de veeisten van het netwerk

  zou u mij kunnen vertwllen wat dit is

  alvast bedankt

  Leen

 8. Hallo,

  Een WiFi router X4 N300 gekocht, van Sitecom, aan te sluiten op een Versatel modem, deze heeft een beveiligd netwerk. De nieuwe router wordt door de laptop wel herkend, zegt dat er internettoegang is maar ook dat dat het netwerk niet herkend wordt. Wat te doen. De netwerksleutel ingetypt maar het lijkt alsof deze vanzelf veranderd wordt in minder tekens als ik deze sleutel opnieuw intyp. Ik weet niet wat te doen.
  Een bekende vertelde dat ik de fabrieksinstellingen van de Versatel modem moet instellen door te resetten maar ik weet de fabrieksinstelling niet, ben bang dat ik het dan helemaal niet meer aan de praat krijg.

  1. Beste Sacha,

   Het zou kunnen zijn dat je een IP conflict hebt doorat zowel het Versatel modem als de Sitecom router IP adressen uitdelen via DHCP. Het veranderen van de netwerksleutel is wel vreemd. Ik zou adviseren even contact op te nemen met Sitecom support en zeker niet de fabrieksinstellingen van je Versatel modem te resetten.

 9. goedemorgen , wij hebben een router/modem van telfort.
  alles werkt , ook het wifi gedeelte.
  alleen komen 2 laptops niet op internet.
  mac adressen in de router gezet EN toestemming gegeven , maar ze kunnen geen verbinding maken.
  het netwerk is wel te zien als ze scannen naar netwerken met de laptops.
  wat doe ik fout ?
  nu zijn er 7 apparaten via wifi ” aangesloten” op de router .
  mvg nico.

  1. Beste Nico,

   Speel eens met de beveiligingsinstellingen. Probeer eens WPA met TKIP, WPA met AES of de WPA2 varianten ervan. Het kan zijn dat het probleem daarmee opgelost is.

 10. Ik wil van mijn router (EnGenius EB0998) de gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen. Staat nu op admin / admin. Als ik in mijn webbrowser het IP-adres in typ, kom ik wel in een menu, maar zie nergens hoe ik dit kan wijzigen.

  grt

 11. Beste Jan

  Ik heb een Linksys router type WRT54GL.
  Deze functioneerde altijd prima maar sinds een paar weken wordt er vanzelf een cijfer achter de netwerknaam gezet.
  B.V. netwerknaam Marcel2 is het bestaande netwerk naam.
  Na 1 uur of 1 dag is zeer wisselend staat er ineens Marcel2 3 en dan vindt mijn printer hem niet meer.
  Elke keer moet ik dan met een kabel mijn router in om de netwerknaam opnieuw in te typen.
  De netwerknaam in de router is niet veranderd dus staat gewoon op Marcel2.
  Het netwerk is beveiligd wap2.
  Heb jij enig idee wat er aan de hand kan zijn en of dit op te lossen is?
  Ik hoor graag van je.

  Groeten Marcel

 12. Beste Jan

  Ik heb een sitecom router van een jaar of 5 met in 2 ook al wat oudere pc’s een dongle. Kan ik diezelfde dongles blijven gebruiken wanneer ik een nieuwer model sitecom router koop ?

 13. tip en advies; wij zitten nu op glasvezel zijn overgestapt van UPC naar BreedbandHelmond.
  Gezien in onze woning veel metalen in zitten is de Wifi ontvangst ongeacht matig tot zwak.
  Zo heb ik zelfs als extra vesterker een range extender erbij maar dat helpt maar een beetje en nog valt met regelmaat de Wifi verbinding weg ???
  ik hebt zelf nu als tip twee routers (van Netgear de W3700 en W3700v2) een voor boven en een voor beneden gezien de modem twee internet uitgangen heeft en wat doet het wel.
  alleen ik heb nu wel twee SSID in ons netwerk zitten maar wisselde het veel in de verbinding waar ligt dat aan???
  Wat gaat er hier verkeerd en hoe stel ik dit juist in.

  Bij voorbaat alvast bedankt voor eventuele adviezen

  1. Beste Noa,

   Nee het beste is buiten de meterkast, de modem en de router worden met elkaar verbonden via een UTP netwerkkabel. Deze kabel mag zelfs 100 meter lang zijn in theorie. De reden dat de meterkast een ongunstige plaatst is, is vanwege de interferentie van stroomkabels en het feit dat de router in een gesloten omgeving zit. Radiosignalen ketsen als het ware of op obstakels zoals muren en plafonds, door een apparaat dan in een gesloten kast te stoppen wordt het signaal ernstig verzwakt. Het beste is om een router vaak aan het plafond te hangen zelfs, omdat de meeste routers in een soort champignon achtige vorm uitzenden krijg je op die manier de beste dekking in een huis, let hierbij wel op dat onder de router dan weer geen signaal aanwezig is, dus plaats je hem op de 2e verdieping, dan heb je op de 3e waarschijnlijk geen bereik, maar de eerste en 2e verdieping hebben wel goede ontvangst.

 14. Wij hebben een X7 AC1200 router, alleen komen we niet verder dan de router, de modem ( glasvezelkabel van Caiway) wil hij niet ‘passeren’om op internet te kunnen komen….
  Tevens wil hij niet naar 5Ghz switchen als we de button op de router 2 sec inhouden en het witte lampje brandt.

  Wie weet raad?

 15. Op weg naar Spanje hebben wij op schiphol een SITECOM 3G mobele Wi-Fi WLM-1000 v 1 001 gekocht in Spanje heb ik bij Movistar een SIM card gekocht met € 20,00 belkosten en alles volgens installatie boekje ingesteld, het werkte geweldig de twee mobiele telefoons en de MacBook Pro werkte, wij vonden het een ei van Columbus, maar na een dag was ons bel tegoed op en hebben weer € 20,00 bel tegoed gekocht helaas was dat naar ruim een dag ook op, we hebben het weinig gebruikt maar wel b.v. de telegraaf gelezen. Onze vraag is wat is zo duur want € 40,00 is erg veel misschien moeten we wel een andere Simkaart kopen of zijn onze mobiels en MacBook verkeert ingesteld. Wie kan mijn vraag beantwoorden. Ruud

 16. Hallo ik heb een vraag over de asus rt ac87u.
  Ik mijn wifi bereik willen vergroten zodat die meerdere kanalen kan pakken het schijnt dat je dan de mw zou moeten aanpassen? Welnu ik zie dit niet in de instellingen van deze router wellicht moet erdan andere firmware op alleen ben ik daarin wel een leek om te zoeken welke firmware en hoe in te stellen. Zou iemand mij kunnen helpen?

 17. Hallo, Heb aan deze kant Ziggo alles in een pakket met 120 Mbps, heb van ziggo de Ubee router, nu heb ik de sitecom WLR-7100 X7 AC1200 gekocht om deze op zolder te plaatsen om bekabeld aan te sluiten en om wifi te gebruiken, WIFI van ziggo komt niet tot de zolder, maar nu heb ik op zolder bedraad niet hoger dan 70 tot 75 Mbps heb een draad van ubee lan naar sitecom wlan, wat moet ik nu doen om toch de 120 Mbps te krijgen op zolder bekabeld met de Sitecom?

 18. ik heb een wireless-N mini router, ik had die router in het internet gezet van mijn oude wifi kastje maar nu heb ik een nieuw wifi kastje en doet de link het niet meer waarop je alles moet installeren. ik heb op het internet gezocht naar andere links voor dit product. en ik vond er eentje die het deed maar daar kon ik niet op inloggen met het wachtwoord en gebruikers naam wat ik heb gekregen bij me router.

  kunt u mij hier mee helpen

 19. ik heb een wireless-N mini router, ik had die router in het internet gezet van mijn oude wifi kastje maar nu heb ik een nieuw wifi kastje en doet de link het niet meer waarop je alles moet installeren. ik heb op het internet gezocht naar andere links voor dit product. en ik vond er eentje die het deed maar daar kon ik niet op inloggen met het wachtwoord en gebruikers naam wat ik heb gekregen bij me router.

  kunt u mij hier mee helpen

 20. Ik heb het wachtwoord van internet veranderd. Het lukt niet deze in te voeren. Mijn PC geeft automatisch “netwerkvereisten controleren” aan en daarna “kan geen internetverbinding maken”. Wat te doen?

  1. Janny,

   Je kunt de router meestal resetten door met een paperclip aan de achterkant van de router op reset te drukken. Voor het instellen kan je het beste even met de fabrikant van de router bellen.

 21. Ik heb een ac68u en heb een ip camera via kabel met router verbonden
  Ook heb ik een exteren hd via usb 2 aangesloten
  Nu wil ik via ftp de beelden van de camera opslaan op mijn hd maar ik heb ftp op router ingesteld maar kan alleen via een total commander daar op komen, via een exteren computer en ook mijn camera niet
  Wat moet ik precies instellen

 22. Zou iemand mij kunnen helpen!
  Ik heb een jaar geleden mijn sitecom geinstalleerd en het werkt uitstekend.
  Nu wil ik wat aanpassingen doen aan mijn network, maar kan nergens mijn gebruikersnaam en wachtwoord vinden.

  Wat kan ik doen?

 23. Ik heb twee routers, een Thomson TG789vn waarvan het wifi uitstaat en een Sitecom x8 1750.
  Nu is laatst genoemde ingesteld als switch. Dus niet meer direct te benaderen. Als ik mijn desktop een vast IP adres geef in de reeks van de Thomson dus 192.168.1.43 bijvoorbeeld zie ik mijn Sitecom ook niet. Ook als ik hem aan mijn computer verbind zie ik hem niet? Hij heeft IP 192.168.8.100.
  Hoe kan ik hem dan benaderen?

  1. Beste Rene

   De Sitecom staat waarschijnlijk ingesteld als router, als switch alleen lijkt me niet dat je deze kan instellen. Je hebt nu als het ware 2 routers op elkaar aangesloten, niet echt een ideale situatie. Je kunt het beste de sitecom even resetten en als router instellen met wifi en dan aansluiten op de thomson en daar het router gedeelte uitzetten.

 24. HELP ik krijg een radiosignaal door de boxen van mijn PC. Vangt mijn router die op? Zo ja, wat doe ik daar aan?
  En ook de lamp boven mijn PC veroorzaakt een bromtoon door de boxen heen.

  Wat is hier aan de hand?

  Graag z.s.m. antwoord. Wordt een beetje gek van een jengelende radio die ik vreselijke muziek vind draaien en die ik niet uit kan zetten.

 25. Hallo,
  Heeft u ook informatie over de adsl modem/router Asus DSL-N55U (Annex A) – Modem Router – N300
  ? Ik kocht deze om mijn linksys te vervangen. Ik had een goede internetverbinding via Scarlet, maar mijn modem/router werd kapotgebliksemd. Vandaar de aankoom van Asus DSL-N55U (Annex A) – Modem Router – N300
  . Ik kan geen verbinding met het internet maken. Ik heb de gegevens van mijn provider. Bij het invullen van het paswoord en na het drukken op OK, krijg ik steeds weer hetzelfde scherm waarop ik mijn paswoord moet ingeven. Is er iemand die me kan helpen? Alvast bedankt

   1. Dit deed ik al. Zij vertelden me dat waarschijnlijk de protocollen in deze modem/router dienen te worden aangepast. De gebruikte protocollen bij Scarlet zijn de volgende;
    protocol
    PPPoE
    eNcapsullatie LLC
    vpi 8
    vci 35

    Maar ik weet absoluut niet hoe ik deze in de modem/router kan aanpassen.
    Hopelijk weet jij, of iemand anders op dit forum raad?
    Alvast bedankt.
    Miranda

    1. Beste Miranda,

     Je kan dan het beste even met Asus bellen, die kunnen je een stuk sneller helpen :) 0591 570290

 26. Hallo, ik heb gisteren mijn router geinstalleerd, maar wnr ik mijn toestellen probeer te verbinden met het wifi netwerk, krijg ik te zien dat een slechte verbinding werd vermeden. Maar het netwerk heeft een goed signaalsterkte en kan wel worden opgeslagen.
  Wat kan ik hieraan doen om mijn toestellen toch te kunnen verbinden met het netwerk?

 27. Hallo,

  Al enkele maanden aan het klooien met onze internetverbinding. Wij hebben pas een nieuwe Ubee moden gekregen van Ziggo hiervoor hadden we een Cisco. Toen dezelfde problemen. We hebben altijd vol WIFI maar het internet valt steeds weg. Ziggo zegt dat onze verbinding prima is en dat klopt alleen het internet valt weg dan krijg je de melding op je toestel dat je geen internettoegang hebt. Op alle devices komt dit probleem voor.

  Weet u misschien waar dit aan kan liggen ben inmiddels radeloos….

  Met vriendelijke groet,

  Linda

  1. Beste Linda,

   Helaas zou ik het zo niet durven zeggen, ik ben bang dat je in dit geval toch echt een “handig neefje” moet inschakelen die wat dingen probeert.

 28. Goedemorgen,
  Waarschijnlijk een vraag met een simpele oplossing maar ik kom er even niet uit.
  Ik probeer bij mijn modem te komen door het ip adres (zoals beschreven) in te voeren. Helaas krijg ik: deze site is niet bereikbaar.
  Ik kom dus simpelweg niet voorbij stap 1 om mijn draadloze modem in te stellen.
  Heb je suggesties?

  1. Goedemorgen,

   Wij hebben naast onze modem nog een Netgear router maar vinden het bereik nog steeds slecht, daarnaast heb ik ik de router ook nog via de utp bekabeld naar een PC maar toch wordt de verbinding vaak verbroken en onthoud de pc de router naam niet.
   Hoop dat iemand mij wat handige tips kan geven.

   1. VRAAG: We hebben een KPN Experia Box met 4 uitgangen voor tv/pc. Een van de uitgangen hebben we gebruikt om een ander modem op aan te sluiten (Sitecom Wi-Fi GiGabit router N300). Beide modems hebben een eigen netwerknaam en wachtwoord. We willen graag voor het Sitecom modem dezelfde netwerknaam en wachtwoord instellen als voor de Experia Box (dus die als ‘hoofdmodem’). Kan dit en zo ja, hoe moeten we dat doen? Alvast bedankt.

 29. Hoe kan ik voorkomen dat mijn laptop steeds verbinding probeer te maken met open wifi signalen uit de buurt i.p.v. met enkel mijn eigen ?
  is er een mogelijkheid om de overige signalen te markeren zodat deze nooit gebruikt mogen worden ?
  mijn laptop werkt met windows 10

  1. Beste Roland,

   Meestal zit er een knop op de laptop om wifi aan en uit te zetten. wanneer je dan thuis bent en je zet hem aan zou hij in eerste instantie altijd naar een bekend netwerk moeten gaan. Ben je niet thuis en zet je wifi aan, dan gaat hij automatisch zoeken naar netwerken in de buurt. Zover ik weet is er geen instelling in windows om automatisch scannen tegen te gaan, het is wel mogelijk om het uit te zetten via een commando, maar dan moe je die ook steeds weer gebruiken om hem aan te zetten.

 30. Ik heb een ECB350 op de zolder hangen aangesloten via UTP op een asus RT-AC87U.
  Nu heb ik op 1 laptop Dell Latitude E7470 (een jaar oud) dat de SSID van de ECB meestal niet wordt gezien. Als de ECB wordt gereset en ik scan met deze laptop dan ziet hij hem na een tijdje. De andere laptops (4 stuks, diverse leeftijden) hebben hier geen enkel probleem mee.. Waar zou dit aan kunnen liggen?

  1. Beste Theo,

   Wanneer andere apparatuur geen probleem heeft kan het aan de laptop liggen. Een driver die misschien minder goed overweg kan met de chip in de engenius kan de boosdoener zijn. Vroeger was dit vaak het geval met intel wireless chips die niet goed met atheros chips uit wireless apparatuur samenwerkte. Je zou eventueel een los wifi usb adaptertje kunnen proberen op die laptop om te zien of het probleem dan opgelost is.

 31. Hallo,

  ik heb een sitecom X6 n600. ik heb glasverbinding de netwerkkaart geeft aan in de status 1000 Mbps, als ik zonder router direct op de glasvezelmodem ben aangesloten. wanneer ik mijn router aansluit staan mijn netwerkkaart bi de status 100 Mbps. Moet ik iets wijzigen in de Modem?
  Ik heb een 1000 Mbps netwerkkaart. een cat 5E Utp kabel.

  Ik hoor graag van je.

  1. Beste,

   Ik zie geen reden waarom hij niet op 1 Gbps moet werken. De sitecom heeft gigabit poorten en als de kabel een normale UTP kabel is zou het geen problemen moeten geven. Heeft u al een andere kabel geprobeerd om uit te sluiten dat het de kabel niet is? Bij slechte kabels komt het wel vaak voor dat er wel verbinding gemaakt kan worden maar de snelheid niet optimaal is en maar tot 100 Mbps komt.

 32. Beste,

  Ik heb een vraag waar de meeste geen antwoord op hebben. Gezien uw ervaring hoop ik dat u mij wel kunt helpen.
  Het volgende is aan de hand:
  Wij hebben 2 kastjes (volgens mij beide routers) 1 witte Netgear (de wifinaam hiervan is Netgear) en 1 zwarte Cisco (de wifinaam hiervan is UPC). Op zowel de UPC als de NETGEAR kan ik beide op het wifi kanaal en heb dus ook op beide internet. Het rare is ten eerste waarom hebben wij 2 kastjes en ten tweede ze geven ook nog allebei een wifi signaal af.
  Ik heb zelf met mijn wifi analyser (app op mijn mobiel) gekeken naar het signaal van beide en deze zijn over het algemeen vrij sterk. Ze fluctueren natuurlijk wel steeds, maar ze zijn in verhouding met de andere routers hier in de buurt de 2 sterkste. Enkel 1 buurman komt enigszins in de buurt qua sterkte.
  Daarnaast heb ik ook gelezen dat signalen elkaar kunnen verdrukken, maar ik heb tot op heden nog niet kunnen achterhalen of de 2 signalen die wij hebben elkaar verdrukken of juist versterken. Ik heb al het nodige opgezocht/gevraagd over een eventuele bridge modus voor de UPC (dit omdat deze iets minder sterk is dan de Netgear) maar vrijwel niemand weet inhoudelijk of dit veel verschil gaat maken en hoe het überhaupt kan dat we 2 WIFI signalen hebben. Ik heb de technische dienst van de UPC ook al gebeld, maar ook zij weten het niet.
  Dus concreet: hoe kan het dat we 2 wifi signalen hebben? versterken of verzwakken ze elkaar? kan 1 uit of kunnen ze het beste beiden aan blijven om een zo optimaal internet te hebben. Het gaat mij erom om een zo goed mogelijk internet te hebben om games te kunnen spelen.
  Wel weet ik toen we mijn laptop hebben gehaald en een router hebben gehaald ze vroegen wat voor soort router we wilden hebben. Toen heb ik gezegd tegen mijn vader doe maar een goede sterke router (game router voor meerdere gebruikers hadden ze het toen der tijd over). Ik weet ook niet of dit ermee te maken kan hebben.

  Met vriendelijke groet,
  Matties Nijhof

  1. Beste Matties,
   Ik heb geen idee waarom dat zo aangesloten is, hier zal je toch echt even bij de persoon moeten zijn die dit heeft aangelegd destijds. 2 signalen die hetzelfde doen is inderdaad overbodig, dus ik vermoed dat je de netgear kunt weghalen, tenzij hier bekabeld niks op aangesloten zit, de cisco is het modem en die kan je niet weghalen.

 33. Ik heb in mijn winkel wifi. Klanten kunnen met ons wachtwoord ook gebruik maken van deze wifi(wachtwoord uitschakelen gaat niet).
  Maar ik wil graag dat elke keer als een klant onze winkel bezoekt en gebruik maakt van onze WiFi, zij op onze webpagina komen. Voorbeeld: als je in een Ah binnen bent en je akkoord gaat met de Ah WiFi voorwaarden je daarna naar de Ah website gaat.

  Hoe kan je dat instellen?

 34. Hoi heb een nieuwe 4 G router van KPN.
  Wifi netwerken zijn goed alleen mijn computer met een ethernetkabel kan geen internet verbinding maken.
  Wie kan mij hierbij helpen?

 35. hallo,
  ik wou mijn router vervangen met een nieuwe(niet die door de provider geleverd) maar ik weet niet zeker of dit wel zomaar kan, of moet ik eerst mijn provider contacteren hiervoor? de reden dat ik mijn router wil vervangen is omdat hij niet sterk genoeg is. telkens als ik mijn draadloze muis boven insteek verliest hij verbinding, maar beneden korter bij gaat alles prima. ook de playstation4 gaat dan raar doen. weet iemand een krachtige router hiervoor?

  dus als ik een nieuwe router zoals bijvoorbeeld de Netgear Nighthawk AC1900 R7000 wil aansluiten kan ik die gewoon aansluiten en de oude fritzbox 7360 wegdoen en dan zou ik gewoon internet moeten hebben?

  1. Beste Jonas,

   De problemen die je beschrijft zijn heel vreemd en zou zeker niet aan de huidige router en/of de muis moeten liggen. Je kan het beste even iemand inschakelen die ter plekke naar de situatie komt kijken.

 36. Beste Jan
  Net een router gekocht maar ik kan het stekkertje van de modem er niet in kwijt evenals het stekkertje van de vaste telefonie komt er niet in. Wat te doen ?

 37. Besten, Ik probeer de configuratie van mijn Engenius ECB 300N te veranderen (wil hem als een access point instellen) Echter inloggen op de router lukt niet.
  Heb wifi op mijn computer uitgezet en vervolgens via een ethernet kabel (RJ45) het apparaat aangesloten op mijn Mac (en amok de ECB 300 aangezet uiteraard) 192.168.1.21 in mijn bowser (Safari) ingetypt maar dit wordt niet herkend (zegt kan geen verbinding maken met internet). Ik heb de idee dat er telkens automatisch http:// voor het IP adres wordt gezet. Hetzelfde gebeurt als ik dit op een windows computer met Microsoft Edge doe. Weet iemand een oplossing?

 38. Ik huur een chalet en er zit wel een internet kastje in de meterkast voor het dsl internet maar deze zit vrij ver van het woongedeelte af
  Ik heb geen computer en wil graag alleen internet in huis voor mijn mobiel en het netflix casten naar de telivisie
  Nu had ik over de rps router gelezen maar dit kan alleen via de computer?

  En raad u mij aan om extra kabel.aan te schaffen en het helemaal vanaf de meterkast 10 a 20m naar de woonkamer te trekken of is het goedkoper een basis abbonement te nemen en iets van router of ander kastje te zoeken wat voor draadloos internet in het woongedeelte zou kunnen zorgen
  Wat is de beste en met name de goedkoopste oplossing, mijn budget is maar klein helaas

 39. Ha Jan, ik hoop dat je me kunt/wilt helpen.
  Ik heb een glasvezel-router van movistar uit Spanje meegenomen. Ik wil hem in NL gebruiken als extra router voor betere ontvangst in mijn huis. Ik probeer (via de wifi-verbinding van de router) met ip-adres 192.168.1.1 in de router te komen. Maar ik krijg de melding “192.168.1.1 gebruikt een niet-ondersteund protocol.”.

  Wat doe ik verkeerd?
  Dank alvast. Harmen.

 40. Een vraag: Ik heb een Experia v10 van KPN en kan toegang krijgen tot deze router via admin en een ww dat ikzelf kan bepalen. Eenmaal in het programma van deze router kom ik onder de tab Internet een menu tegen waar gebruikersnaam en ww zijn ingevuld. Het lijkt me toe dat dit door de installateur van KPN is verricht om uiteindelijk connectie met het internet te krijgen. Inlognaam is niet admin maar een samenstel van letters en cijfers. Het ww hiervan is mij ook niet bekend. Is deze gedachte juist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.