Installeren

door Jan Mulder

40

WiFi bereik vergroten‘Hoe kan ik het bereik van mijn WiFi vergroten?’ Dat is een vraag die ik vaak krijg. Mensen hebben bijvoorbeeld boven op de slaapkamer een slechte ontvangst. Of geen bereik in de tuin. Gelukkig zijn er producten met een beter bereik. Ik leg uit wat je kunt doen om thuis het bereik te vergroten.

EnGenius is sterker

De producten van EnGenius zijn veel sterker dan de standaard draadloze routers. Ik heb al veel mensen blij gemaakt met geweldig bereik door het gebruik van een EnGenius access point. De EnGenius ECB350 is momenteel het best verkochte model. Doordat het zendvermogen tot 20 x krachtiger is wordt het bereik van je draadloze netwerk stukken beter.

Hoe te gebruiken?

De access points van Engenius zijn geen router. Ze zorgen voor een draadloos signaal maar moeten wel op een router worden aangesloten. Ik adviseer meestal het volgende:

  • Sluit een ECB350 op uw huidige router aan
  • Geef de ECB350 hetzelfde SSID (naam van het draadloze netwerk)
  • Geef de ECB350 dezelfde WPA of WPA2 sleutel

Je kunt in dat geval je huidige router ook gewoon wireless laten uitzenden. Nog beter is het om de ECB350 dan bijvoorbeeld op de 1e verdieping te plaatsen. Je dient de ECB350 wel met een kabel aan te sluiten, dus als er geen kabel getrokken kan worden zet hem dan naast je huidige router.

Let op! Gebruik wel een ander kanaal dan het kanaal waarop de draadloze router uitzendt. Kies uit kanaal 1, 6 of 11. En geef de Engenius ECB350 en je draadloze router beide een andere. Een ander optie is het uitzetten van WiFi op je router en alleen het Engenius access point voor het WiFi signaal laten zorgen.

Wanneer je ervoor gekozen hebt om zowel de draadloze router als het nieuwe access point draadloos te laten zenden, dan heb je één draadloos netwerk gecreëerd door gebruik van hetzelfde SSID en beveiliging. Je draadloze ontvanger in laptop, tablet of smartphone zal automatisch verbinden met het apparaat die het beste signaal heeft.
Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.40 reacties op WiFi bereik vergroten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑