Draadloze printer

door Jan Mulder

8

Draadloos printenHandig, meerdere computers en laptops in huis. Maar als je een bestand wilt printen, moet je naar de computer toe waarop de printer zit aangesloten. Maar dat is straks verleden tijd, want je leest hier alles over draadloos printen! En dat kan op verschillende manieren. We bespreken de beste opties.

Printer delen in Windows

Op de computer waarop de printer is aangesloten stel je in Windows in dat je deze printer wilt delen. Nu is de printer ook beschikbaar voor de andere computers in je (draadloze) netwerk.

Een nadeel van de optie printer delen is dat de computer waarop de printer is aangelsoten altijd aan moet staan als je wilt printen. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden!

Printserver gebruiken

Als je het vervelend vindt om steeds de computer die fungeert als printserver aan te laten staan, kun je ook een losse printserver aanschaffen. Hier sluit je dan je printer op aan en deze maak je via je netwerk (router) beschikbaar voor alle computers in het netwerk. Een printserver sluit je met een ethernet kabel aan op de router, een draadloze printserver kan draadloos met een draadloze router verbinden.

Er zijn ook draadloze routers op de markt met ingebouwde printserver. De printer sluit u dan met usb op de router aan.

Netwerkprinter gebruiken

Een netwerkprinter is een printer met ingebouwde printserver. Deze sluit je dus zonder tussenkomst van een computer rechtstreeks op je router aan. Er zijn ook draadloze netwerkprinters, deze kunnen draadloos met een draadloze router verbinden. Een draadloze netwerkprinter wordt ook wel wifi printer genoemd.

Wifi printer

Wifi printers worden steeds populairder. Zonder tussenkomst van een computer verbinden ze draadloos met je draadloze router. Zodra deze verbinding tot stand is gekomen, is de wifi printer beschikbaar voor alle computers in je netwerk.

Vrijwel alle winkels die computers verkopen hebben ook printers. Steeds meer printers zijn uitgerus met draadloze netwerkfunctionaliteit. Bij de volgende internetshops kun je een wifi printer aanschaffen:

Tip

Inkt voor de printer nodig? Lees het artikel inkt bestellen!
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.8 reacties op Draadloos printen

 1. Jan Kunst zegt:

  Mijn draadloze HP printer maakt standaard gebruik van mijn thuis netwerk middels SMC.
  Nu heeft Ziggo de zgn wifispots op veel plaatsen ingevoerd in Nederland.

  Opvallend is dat deze laatste eigenlijk een betere/sterkere verbinding heeft dan mijn SMC.
  Dus schakel dikwijls over naar Ziggo Wifispots. Echter mijn printer staat ingesteld op thuis (SMC dus)

  Wat moet ik doen om vanuit beide verbindingen te kunnen printen ipv terug te moeten naar SMC als ik iets wil printen?

  Hetzelfde zou het geval zijn als ik (met toestemming) gebruik zou maken van het netwerk van mijn bv buurman (die mij dan wel zijn beveiligingssleutel moiet geven)

 2. Henk zegt:

  Waarom gaat mijn Epson XP-322 niet automatisch aan als ik via mijn Wifi netwerk een afdruk wil maken? Mijn vorige Canon printer had dit wel. Nu moet ik steeds de printer handmatig aanzetten.

 3. henk zegt:

  Kan mijn canon printer mp 240 zonder wi-fi met losse wiffi aan het draaien krijgen

 4. Jos zegt:

  Kan mijn wifi printer ook werken via hotspot van mijn mobiele telefoon?

 5. Joke zegt:

  Hallo ik heb een nieuwe modem en nu doet m’n printer het niet meer weet niet hoe het werkt.

 6. Jeroen zegt:

  Wat is nu een beetje een goede draadloze printerserver voor een redelijke prijs?

 7. jolanda zegt:

  ik heb mijn epson printer aangesloten via de usb. werkt perfect, maar ik wil ook wel eens printen vanaf mijn mobiel en dus via wifi. hoe sluit ik dit aan, zonder ook de vaste verbinding van mijn pc te verliezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑