Draadloze printer

door Jan Mulder

4

Wifi printerWaren de netwerk printers enige jaren geleden nog erg duur, tegenwoordig zit een netwerk aansluiting vaak standaard op een printer. Dat is handig, zo kunt u met alle computers in huis gebruik maken van dezelfde printer zonder kabels te verwisselen.

Een draadloze printer, ook wel wifi printer genoemd, is een netwerk printer die verbinding met uw draadloze netwerk kan maken. Als het om gebruiksgemak gaat, is een draadloze printer de beste koop. De meerprijs valt erg mee, daarom is een wifi printer zeker het overwegen waard.

Beste printer

Wat de beste printer voor u is, hangt af van uw wensen. De beste printer bestaat niet, maar het is handig om met een aantal zaken rekening te houden. Maakt u weinig afdrukken en drukt u foto’s af via een foto service? Koop dan gewoon de goedkoopste printer die u kunt vinden.

Maakt u regelmatig afdrukken? Schaf dan een printer met gescheiden inkt systeem aan.

Bekijk verderop in dit artikel de lijst met beste printers van dit moment (update 31 mei 2014)

Welke draadloze printer heb ik zelf?

Zelf bezit ik een Canon Pixma MX340. Deze wireless printer is een echte alleskunner. Ik kan ermee printen, scannen, faxen en kopiëren. Onder mijn bureau op de studeerkamer zit een plank waar deze printer op staat. Doordat deze draadloos met mijn router is verbonden, is de enige kabel een stroomkabel. Ik ben zeer tevreden over deze printer!

Wifi printer

Wat betreft de aansluting is een draadloze netwerkprinter (wifi printer) het meest gebruiksvriendelijk. U kunt een wifi printer overal in huis neerzetten en afdrukken vanaf alle computers in huis. Een multifunctional kan printen, kopiëren en scannen. Erg handig om in huis te hebben!

Voor een draadloze wifi printer, multifunctional en met gescheiden inkt systeem betaalt u tussen de 100 en 150 euro.

Wireless printer aanschaffen

Vrijwel alle winkels die computers verkopen hebben ook printers. Steeds meer printers zijn uitgerust met draadloze netwerkfunctionaliteit.  De beste WiFi printers van dit moment vind je hier in de top WiFi printers van 2014:

Canon PIXMA MG5550


Een hoogwaardige All-in-One Wi-Fi printer voor thuis met print-, kopieer- en scanfunctionaliteit. Deze printer heeft 5 gescheiden inktcartridges, geavanceerde connectiviteit voor smartphones en rechtstreeks printen vanuit de cloud, plus de optie voor XL inktcartridges.

Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

Epson Expression XP-605


De Epson Expression Premium XP-605 is de perfecte oplossing voor thuisgebruikers die geïnteresseerd zijn in het afdrukken van foto’s en een Wi-Fi-printer nodig hebben waarmee glanzende foto’s en scherpe, heldere tekstdocumenten kunnen worden afgedrukt. 

Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

HP Photosmart 5520 – e-All-in-One


De Epson Expression Premium XP-605 is de perfecte oplossing voor thuisgebruikers die geïnteresseerd zijn in het afdrukken van foto’s en een Wi-Fi-printer nodig hebben waarmee glanzende foto’s en scherpe, heldere tekstdocumenten kunnen worden afgedrukt.

Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

Samsung SL-C460FW


Elke klus is met de Samsung SL-C460FW/SEE all-in-one kleurenlaserprinter snel en makkelijk geklaard. Dankzij de geavanceerde NFC en Wi-Fi technologie kun je eenvoudig printen vanaf en scannen naar jouw smartphone. Met Google Cloud Print kun je vanaf verschillende apparaten documenten afdrukken.

Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

Canon Pixma printers vaak als beste getest

Zelf heb ik dus een Canon Pixma MX340 wifi printer. Er zijn veel modellen uit de Canon Pixma serie als beste getest door diverse computerbladen zoals PC Magzine, Computer Totaal en Computer Idee. Ook de consumentenbond heeft al eens een Canon Pixma printer als beste getest. Hieronder vind je een lijst met Pixma printers die als beste getest zijn met tussen haakjes door wie deze printer als beste is getest.

  • PIXMA MG5350

– Digifoto Starter: Super Award

  • PIXMA MG4150

– Consumentengids: Beste Koop (08/12)

  • PIXMA MX435

– Consumentengids: Beste Koop (08/12)

  • PIXMA MX515

– Consumentengids: Beste Koop (08/12)

  • PIXMA MG8250

– TIPA Award: Best Multifunction Photo Printer 2012

  • PIXMA MG5250

– Kieskeurig: Best Reviewed

  • PIXMA MP495

– PCM Magazine – Beste koop
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.4 reacties op Wifi printer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑