Vrijwel iedereen beschikt tegenwoordig over een breedband verbinding en heeft meerdere apparaten die uitgerust zijn met een WiFi adapter. Logisch dat je gebruik wilt maken van draadloos internet. En dat doe je met een draadloze router. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten, zodat je de beste wireless router kunt zoeken voor jouw situatie.

Update 2017: Het originele artikel verscheen in 2010, voor een recent advies kunt u kijken naar ons nieuwe artikel: de beste wifi router 2017. Heeft u Ziggo? bekijk dan ons advies voor de beste ziggo router.

Er zijn verschillende snelheden, zowel draadloos als bekabeld, en er zijn andere zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een draadloze router aanschaft. Het maakt bijvoorbeeld uit waar je je draadloze verbinding voor gaat gebruiken en wat voor modem je hebt.

Een aantal keer per jaar zet ik de 5 beste routers van het moment op een rijtje. Bekijk meteen ze in het artikel beste router

Wat voor modem heb je?

USB modem
Gebruik je een USB modem voor je ADSL verbinding? Hier kan geen draadloze router op worden aangesloten. Een USB modem is sowieso achterhaald en kan de huidige snelheden van de ADSL verbindingen niet aan. Dat is zonde, ik raad je aan om een ethernet modem aan te schaffen.

Kabel modem
Heb je kabel internet? Dan heb je een kabel modem gekregen van je provider. Als je je kabel internet verbinding wilt delen met meerdere computers, dan zul je hier een router op aan moeten sluiten. En ook een wifi router kun je prima aansluiten op je kabel modem.

Ethernet ADSL modem
Heb je een ethernet ADSL modem? Dan is de kans groot dat dit een modem/router combinatie is. Veel modellen zijn zelfs al draadloos. In dat geval heb je dus eigenlijk al een draadloze router. Hier kun je prima een andere draadloze router op aansluiten, houd dan even rekening met het volgende:

 • Zet DHCP uit op je modem/router combinatie. Anders gaan zowel je modem/router als je nieuwe draadloze router IP adressen uitdelen. Dit gaat conflicten geven in je netwerk
 • Als je modem/router combinatie draadloos is, zet het draadloze deel dan uit. Anders zenden beide apparaten draadloze signalen uit en gaan ze op elkaar storen.

Heb je een modem/router combinatie die niet draadloos is en wil je deze draadloos maken? Dat kan ook met een access point, als je geen reden heb om een andere router te nemen.

Bekabelde poorten

Een draadloze router is ook altijd uitgerust met een ingebouwde switch en 4 netwerkpoorten voor bekabelde verbindingen. Hier zijn twee varianten van:

 • De standaard 10/100 Mbps poorten
 • Gigabit poorten met snelheden van 1000 Mbps

Wil je naast draadloos internet ook een snelle bekabelde verbinding, kies dan voor een draadloze router met gigabit switch. Wil je gebruik maken van de volledige snelheid zorg dan ook dat je een gigabit netwerkaart en cat6 bekabeling gebruikt.

Afneembare antennes

Van sommige draadloze routers zijn de antennes afneembaar. Deze kun je dan vervangen voor een andere variant. Houd er rekening mee dat een externe antenne het vermogen van je router niet vergroot: antennes bundelen het signaal in een bepaalde richting. Voor gebruik binnenshuis heeft het niet veel zin om een externe antenne te gebruiken. Voor point-to-point verbindingen is het wel handig dat de antennes afneembaar zijn, zo kun je bijvoorbeeld een richtantenne aansluiten. Wil je binnenshuis beter bereik? Zorg dan voor een draadloze router of access point met hoog zendvermogen. En denk hierbij ook aan een ontvanger met hoog zendvermogen. Zo haal je het grootste bereik!

Quality of Service

Quality of Service (Qos) zorgt ervoor dat bepaalde netwerktoepassingen die veel capaciteit vragen voorrang krijgen op het overige netwerkverkeer. Dat is ideaal voor gamen over het netwerk of het streamen van muziek of films.

Wat is nou de beste router?

Dat is afhankelijk van je wensen. Wil je gewoon gebruik maken van draadloos internet, dan volstaat een 802.11g router nog steeds prima. Ben je juist een gamer of wil je films streamen en heb je zowel een snelle draadloze als een bekabelde verbinding nodig? Zorg dan voor een draadloze router met QoS, dualband 802.11n en gigabit netwerkpoorten.

Wil je juis het beste bereik voor draadloos internet? Kijk dan naar draadloze netwerkapparatuur met hoog zendvermogen van fabrikant Engenius. Deze fabrikant maak apparatuur met een zendvermogen vanaf 100mW. Ze hebben zelfs een 600mW access point. Zorg ervoor dat je ook een ontvanger met hoog zendvermogen gebruikt.

Waar moet je op letten?

 1. Koop je een dualband wireless n router, zorg dan voor een dualband 802.11n wifi client. Het liefst van hetzelfde merk. Dan maak je optimaal gebruik van de snelheid van je router. Met een 802.11b/g kaart kun je ook met deze router verbinden, maar niet op wireless n snelheid.
 2. Wil je bekabeld met gigabit snelheid bestanden verzenden, zorg dan ook voor een gigabit netwerkkaart en cat6 utp kabels.

Een aantal keer per jaar zet ik de 5 beste routers van het moment op een rijtje. Bekijk meteen ze in het artikel beste router

59 gedachten over “Draadloze router kopen

 1. Hallo, een vraag om toelichting : Ik heb nu een D-link 615-dir. Op het draadloos netwerk zijn er een laptop, een tablet en 5 security camera’s, soms ook een desktop. Mijn probleem is het volgende : De tablet aanvaard sinds de nieuwe firmware geen “n” meer. Dus moet ik de router terug zetten naar “b en g”, hetgeen meebrengt dat de streaming van de camera’s trager gaat en ook de downloads van internet (heb ik de indruk ?!). Is dit alleen maar een indruk en kan “b en g” uiteindelijk volstaan ?
  Is de router voldoende geschikt voor trafiek van al deze apparaten ? Ik heb de router nu terug op “b,g,n” geplaatst en nu valt de verbinding geregeld weg ! Dan moet ik resetten en dan gaat alles wederom goed. Weet niet meer wat te doen of moet ik mij een andere router aanschaffen ? Veel vragen maar toch graag een antwoordt. Met dank

  1. Het is wel vreemd dat je DIR-615 opeens niet meer gezien wordt door je tablet als deze op wireless N staat. Een zelfde probleem heb ik gehad met mijn DIR-635 in combinatie met een Intel 3945abg adapter. Wellicht helpen de instellingen uit het artikel Draadloos netwerk wordt niet weergegeven.

   Overigens is het aansluiten van 5 draadloze camera’s wel wat veel op een ‘huis-tuin-en-keuken router’. Ik zou adviseren de camera’s bekabeld aan te sluiten.

 2. Hallo Jan,

  Ik zie op je site dat je verstand van zaken heb.
  ik surf met de buurmanmee die aan de overkant van de straat woont.
  nu willen we het signaal versterken dit zou kunnen met de DIR505.

  Nu heb ik een vraag over de D-link DIR 505.
  alles volgens boekje gedaan maar werkt niet ja een keer en dat was het.
  de LT ziet hem wel maar kan geen verbinden met de DIR505 maken dan is de DIR weer wel verbonden dan weer niet om hwet verhaal kort te houden het werkt gewoon niet

  weet jij hier een oplossing voor of moet ik een ander iets kopen.

  Graag u reactie

  groet Richard.

  1. Hallo Richard,

   Wanneer je met meerdere pc’s gebruik wilt maken van het netwerk zou je een Ruckus Metroflex kunnen proberen als repeater. Deze zijn wat krachtiger. Gebruik je slechts één laptop dan raad ik de Engenius EUB9603H aan. Het blijft even proberen, wellicht is het signaal van de buurman te zwak en moet er met externe antennes gewerkt worden.

 3. Hallo dhr. Mulder,

  Ik heb een moden van provider Online de Huawei hg655d, alleen hiervan vind ik de draadloos signaal zwak.
  Eerst heb ik een Repeater gekocht. de D-link dir 505. Als ik verbinding maak is het signaal voor een aantal uren versterkt maar daarna houdt hij ineens op, geen internet meer. Als ik het uit de stekker haal en het weer erin doe dan is de signaal weer goed voor een aantal uren.

  Daarna heb ik een Range extender gekocht van TP-link TL-WA830RE. Met deze heb ik precies het zelfde probleem, eerst goed signaal maar na een aantal uren houdt het weer op.

  Weet u of iemand anders wat het probleem is of wat het probleem kan zijn?

  Bedankt,

 4. Hallo Jan,

  Ik heb een Linksys WAG160N (ModemRouter). Daar zit een bekabelde laptop aan, een (inmiddels defecte) draadloze laptop, 2 smartphones en een Nintento op Wifi. Nu wil ik een nieuwe laptop draadloos maken. De netwerken worden gevonden maar kan geen verbinding maken. Nu blijkt ook dat als ik de bekabelde laptop draadloos wil maken, deze wel het netwerk ziet maar ook geen verbinding kan maken. De smartphones en nintendo blijven wel op de wifi. Waarom de laptop’s niet en de overige appartuur wel? Overigens moet ik wel regelmatig de modem/router resetten.
  Heb jij daar een verklaring voor.

  1. Hallo Albert,

   Dat is een vervelend probleem waar ik zo niet meteen een antwoord voor heb. Op welke standaard staat de router ingesteld (mixed, 11n, 11b/g)? Probeer de router eens op alleen 802.11g te zetten (dit is namelijk nog een pre-n product, wellicht dat het daarom niet werkt). Probeer als dat niet werkt eens of je wel draadloos kunt verbinden als de beveiliging helemaal uit is. En doe ook even een firmware update http://support.linksys.com/en-eu/support/gateways/WAG160N

   1. Hallo Jan,

    Bedankt voor je snelle reactie. Het is inderdaan een vervelend probleem. Ik heb de modem/router op G gezet en toen ging ineens de XP computer draadloos. Daarvoor had ik de kanalen al gewijzigd (via inSSID opgezocht welke de buren gebruiken). De Windows7 laptop ging niet draadloos. Daarna heb ik het weer op mixed gezet en wonder boven wonder bleef de XP draadloos, maar de belangrijkste draadloze Windows 7 niet. De firmware is mijn inziens update.
    Gelet op de vele negatieve reviews op de WAG160N heb ik besloten maar een nieuwe sitecom modem/router aan te schaffen. Nogmaal bedankt voor je hulp.

    Albert

 5. Hallo Jan,

  IK heb een ip wireless/wires camera gekocht bij Groupdeal (helaas). Merkloos
  Heb geen duidelijke installatie in het Nederlands, wel Engels en Chinees. Met Engels kan ik misschien wel een eind komen maar liever Nederlands.
  Mijn vraag; heb ik een router nodig? Ik heb van KPN interactieve tv. Internet en bellen draadloos. Het modem weet ik niet of dit ook een router is. Deze staat in de gangkast geinstalleerd en moet daar blijven. De tv is verbonden met een kastje (ontvanger) en in het stopcontact zit een wit knipperend stekkerkastje en zo;n zelfde in de gangkast.
  Wil ik mijn camera ergens plaatsen moet deze gekoppeld zijn aan een router.
  Heb ik een router nodig? zo ja welke moet ik kopen.
  Kom aub niet met moeileijke termen waar ik niets van snap, ik heb ook helaas niemand die mij hiermee kan helpen.’
  Dus mijn hoop is bij jou voor een oplossing.
  Als ik de vragen van andere lees ben ik bang dat ik er niets van ga snappen, maar wie weet.
  Vriendelijke groeten, Marian

  1. Hallo Marian,

   Je modem van KPN Interactieve TV is ook een router. Het aansluiten van je camera is heel eenvoudig. Je hebt het over een wit stekkerkastje, dat zijn homeplug adapters. Wanneer je nu een derde adapter aanschaft (liefst zelfde merk en model) kun je hiermee je camera aansluiten, er hoeft geen tweede kastje bij je modem. Heb je de homeplugs van KPN gekregen? Informeer eens of je 1 adapter erbij kunt krijgen.

   1. Hallo Jan,

    Dank voor je snelle reactie. Ik ga bij KPN informeren om zo’n wit kastje er bij te krijgen. Wat bedoel je met homeplug? Ik heb wel nog een 2e vermoedelijk ethernetkabel, deze witte kabel met gele plug zit ook in de ontvanger van het witte kastje naar de ontvanger, Ook in de meterkast is het zo verbonden met het modem.
    Als dit de homeplugs zijn dan heb ik die ook van KPN.
    Wacht weer even op je antwoord.
    Alsvast dank.

     1. Hallo Jan,

      Nog een klein vraagje. De homeplug Van KPN is blijkbaar van het merk Devolo. Nu wil ik die gaan kopen, helaas alleen per 2 verkrijgbaar heb ik gelezen.
      Welke moet ik hebben de 200 Mbps of de 500 Mbps?
      Marian

     2. Hallo Jan,
      Ben ik weer. Dank voor je adviezen ben er blij mee.
      De homeplug heb ik geïnstalleerd en het werkt..
      Heb waarschijnlijk de verkeerde camera gekocht, met deze kan ik niet opnemen, er kan geen sd kaartje in de camera (niet geschikt voor dit type staat vermeld in de handleiding die ik pas volledig heb kunnen downloaden). Echter bij de bediening in beeld staan wel een videocamera en foto plaatje, dan heb ik toch de mogelijkheid om op te nemen??? Mijn vraag aan jou is deze.: via een app op mijn gsm wil ik de camera op afstand bedienen.
      Groupdeal geeft niet volledig antwoord en kan mij niet helpen. Mijn hoop is weer op jou gevestigd. Het gaat om de zwarte camera van € 59.00 zonder merk. Misschien vraag ik nu te veel, ik ben al heel blij waar je me tot nu toe hebt geholpen.
      Wacht het weer af en alvast mijn dank,

      Groet, Marian

     3. Hoi Marian,

      Dit is een IP camera die je aan je netwerk hangt. Je kunt hem dan via internet of je pc benaderen en de beelden zien. Of je kunt opnemen is afhankelijk van de mogelijkheden van de bijgeleverde software. Opnemen, indien dat kan, gaat dan niet via een SD kaartje maar op de harde schijf van je pc.

 6. hallo jan,
  ik zit even met een dilemma…….ik heb een abonnement van ziggo 120 mbit/s down en 10 mbit/s upload
  dus je zou zegge dat is goed……ik heb een LINKSYS E2000 router en die moest kwa verhalen van de verkoper doen aan mijn wensen……maar goed alles aangesloten en ok ik heb internet met een bedraade computer behaal ik zoals verwacht 120 mp/s en een upload van 8 a 9 mb maar als ik nu dezelfde computer draadloos doe heb ik nog niet eens 10mb/s en dan zit ik er maar een meter of 6 vanaf ongeveer en dan over boven maar niet te spreken…….ik heb een huis met 2 verdiepingen dus je zou denken dat mot ie wel halen toch ? mijn router staat bij het raam omdat ik geen andre plek heb om het aan te sluiten ! nu heb ik ook al geprobeert om een ander kanaal te pakken maar geen verbetering !! nu heb ik ff gekeken op internet en dan staat er een router van sitecom de
  Sitecom WLR-6100 en die zegt optimale dekking en weet ik het allemaal !!! zou dat dan echt beter zijn of is er gewoon iets niet goed ??

  m.v.g.
  corne guijt

  1. Hallo Corne,

   Test eens met de verschillende WiFi kanalen en kijk of je verschillen in snelheid haalt. Kijk ook eens wat er gebeurt als je de encryptie op de router eventjes uitzet. Wat voor ontvanger gebruik je in de computer?

 7. Hallo Jan, mijn probleempje is dat ik mijn Acer laptop opnieuw heb geinstalleerd van Vista naar Windows7. Nu word naar de netwerksleutel gevraagd, je voelt hem al aankomen, juist, kwijt.
  Ik heb van Kpn een Siemens Gigabit SX551-WLAN dsl router. Wat zou de beste optie zijn? nieuwe sleutel of???

  Bijv.hart.dank Wim

   1. Dag Jan,
    Mijn probleem is opgelost. Heb ingelogt in de experiabox met “admin”, daar wat rond gesnuffeld en vond de beveiligingssleutel.
    Dank voor je hulp.
    Groeten Wim

 8. Dag Jan,

  Ik weet niet of ik hier juist ben, maar ik ben een beetje wanhopig.
  Sinds enkele dagen ben ik in het bezit van alles in 1 van ziggo. Ik heb daarbij het bekende Ubee modem tevens router gekregen. Hierop heb ik een desktop (bekabeld) een NAS (synology DS213+, bekabeld) en diverse apparaten via wifi aangesloten. Alle apparaten hebben verbinding. Nu wil ik in mijn UBEE modem wat poorten open zetten voor mijn NAS, maar als ik via portchecker controleer of ze openstaan dan wordt gezegd dat de poort dicht is.
  Bij mijn vorige modem (telfort) was dit allemaal geen probleem en werkte alles naar behoren.

  Kan het zo zijn dat het beter is om een “losse router” aan te schaffen en de “interne” router van ziggo uit te laten zetten een oplossing is? En zo ja, welke router moet ik dan kopen…

  Zou het super vinden als u mij kent helpen.

  Groeten Wout

 9. Dag Jan,
  Sinds kort zit ik op glasvezel van KPN. Hierbij een nieuwe Experiabox V8 gekregen. Sinds die tijd kan ik niet meer vanaf mijn IPad met AirPrint printen. Mijn printer is een HP 5520 eprinter. Voor deze wijziging ging alles goed. KPN stuurt mij het bos in. HP zegt dat de V8 bonjour niet ondersteunt. Moet ik er een router tussen plaatsen die bonjour wel ondersteunt en zo ja welke router is hiervoor geschikt?

  1. Beste Cees, dan zou je inderdaad een router op de Experiabox aan kunnen sluiten. Welke wel goed werkt met AirPrint durf ik zo niet te zeggen.

 10. Beste Jan,

  Sinds kort heb ik de Experiabox v8 van kpn. Nu staat deze nogal ver weg van mijn woning, dus wil ik hier een router op aansluiten. Echter krijg ik deze niet aan de praat. Het gaat om een Belkin f5d8235-4 router. Ik heb de internetkabel die binnenkomt op de gele poort aangesloten. Vanuit de box gaat er een kabel richting mijn woning (vanuit 1 van de overige 4 poorten) De PC vind mijn router wel, maar ik krijg geen internet verbinden. Geen geldige ip configuratie wordt er aangegeven.

  Hoe los ik dit op?

  Groet Stefan

  1. Beste Stefan,

   Heb je wellicht DHCP aanstaan op zowel de Belkin als de Experiabox? Geeft de Belkin een statisch IP uit de range van de Experiabox die niet in de DHCP range voorkomt. Dan zou het moeten werken.

 11. Beste Jan,

  Ik wil een nieuwe router gaan kopen. De router die ik nu heb is verouderd en traag aan het worden.
  We willen een router die onze 3 laptops, onze mobiele apparaten en de ps3 online kan voorzien van een snelle verbinding.
  Nu kwam ik uit bij een WD My Net N900. Is dit een router die voldoet aan deze eisen? Of heeft u alternatieven in deze prijsklasse tot 100 euro?

  Mvg Rick Willemsen

 12. Beste Jan,

  Wellicht dat je mij de goede kant op kan helpen, want ik zie door spreekwoordelijke bomen van WiFi-routers, -versterkers, repeaters en dLAN’s het bos niet meer.

  Ik heb ADSL via KPN (Experiabox) maar ik krijg niet meer dan 54Mbps uit het WiFi signal (802.11b/g). Het kanaal van de box heb ik al geoptimalisserd, maar mocht niet baten. Saillant detail verder is dat alle apparaten in huis ook over 802.11n beschikken (meerendeel 2.4GHz). Uitzondering is de experiabox dus. Deze lijkt software matig ingebakken te zijn in het apparaat, ik kan dit namelijk niet wijzigen en staat standaard op 802.11b/g, 2.4GHz en 54Mbps.

  WiFi apparaten zijn de iPhone’s, iPad, Laptops, TV en Xbox. De WiFi laat voornamelijk te wensen op het gebied van snelheid en connectiviteit:
  1) Voor de laptop is 54Mbps te traag wanneer ik via een VPN connective vanuit huis wil werken. uiteraard is deze snelheid voor de overige apparaten niet optimaal.
  2) Op de eerste verdieping valt van tijd tot tijd het signaal helemaal weg.

  De Experiabox staat in de meterkast welke in de uitbouw van de woning is gesitueerd. Vanuit hier heb ik destijds in een kamer op de eerste verdieping netwerk aansluitingen aangebracht (UTP CAT5 aansluiting). Deze sluit ik vervolgens aan op de 10/100 LAN connectie op de box (gebruikte ik vroeger voor een desktop PC in studeerkamer). De digitale TV ontvanger is ‘onbedraad’ op de box aangesloten via een dLAN (devolo 200 van KPN).

  Mijn vraag is wat ik als beste kan overwegen om het WiFi network te verbeteren.
  a) Gezien de randapparatuur lijkt een dual band WiFi router geen oplossing.
  b) Een dLAN (500 WiFi set) lijkt een geode oplossing. De vraag is echter of twee parralelle DLAN’s (een voor TV en een voor data) uberhaupt wel werkt.

  Ik hoop dat je op basis van bovenstaande details een advies kunt geven.

  Alvast bedankt.

  Mvg,
  Henk

  ps. Complimenten voor de geode en inhoudelijke site!

 13. Goedenavond Jan Mulder,

  Ik zie dat je echt verstand van zaken hebt en ik wil advies van jou om mijn netwerkt thuis te vervangen.
  Ik heb nu een 60 Mbit internet verbinding van UPC. Op mijn modem heb ik een Sisco Linksys G54 als Switch ingezet op de begaan grond. Daar heb ik een PC een Xbox, een Raspberry Pi XBMC, twee bewaking camera’s en een Famtocell voor het een eigen 3G dekking van Vodafone dan gaat er een kabel gaat naar zolder en daar heb ik weer een Sisco Linksys G54 als Switch ingezet een wifi printer, een Netgear NAS bekabeld en een laptop met een VPN verbinding. (ik werk op zolder)
  In huis maken we nog gebruik van 2 laptop’s en 2 tablat’s en 5 smartphones.
  Dus ik werk, Game en streamen filmsen muziek Thuis.

  Nu werkt alles best oké maar het netwerk zit op zijn max ik wil het verbeteren en naar de toekomst toe afhebben om klaar te zijn voor de nieuwe snelheden en het netwerk gebruik wordt ook steeds beter. Welke routers kan ik het beste nemen. In huis licht er overal cat6.

  Alvast bedankt voor je advies.

  met vriendelijke groet
  Don Dabbousi

 14. Over de Experiaboxen van KPN….. Inkomende kabel altijd aansluiten op de ORANJE! Gele aansluitpunten zijn voor de afgaande apparatuur. ik werk ermee dus vandaar :-)
  Heeft de router geen N wifi, dan is het tijd om KPN te bellen voor een nieuwe (kosteloos..)

 15. Goedemorgen Jan, mijn zonen zeuren al jaren aan mijn hoofd voor een betere Wifi verbinding. Nu hebben wij een standaard Modem/Router en wil wel een snellere modem aanschaffen. Ik heb een standaard verbinding van Tele2 van 20mb/s. vraag: heeft het dan uberhaupt zin dat ik een router aanschaf met 300mb/s? Moet ik dan mijn abonnement wijzigen?

  Wellicht valt dit in de categorie domme vragen, maar heel veel weet ik er niet van.

  dank alvast!
  groeten, jeroen

 16. heb ineens geen wifi beriek op mijn telefoon terwijl de rest van het gezin gewoon wifi bereik heeft.
  Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

 17. Hallo,

  Ik heb sinds kort alles in één van Telfort.
  Ik kreeg veel problemen met de tv-ontvanger en kwam er vrij snel achter dat de losse router op de experiabox v8 de boosdoener was.
  Nu zitten we met 3 telefoons en 2 laptops op de experiabox wifi, wat op zich heel goed gaat kwa snelheid.
  Maar het bereik van de wifi van het router/modem experiabox is belachelijk slecht en wil dus toch m’n vertrouwde Netgear router gebruiken.
  Wat kan ik veranderen of afstellen om toch ook wifi in de tuin te kunnen krijgen met de Netgear router?
  Het gaat overigens om een oud model router,type “Netgear WGR614 v7”.
  Een oud ding,maar een belachelijk goed bereik!
  Ik hoor graag een antwoord van je.

  Mvg,

  Danny

 18. hallo.

  heb sinds eergisteren geen wifi meer op mijn telefoon, hij vraagt nu om een wachtwoord.
  en ja die weet ik niet meer.

  ik heb kabel internet met een wifi router erop van icidu ?? heb ook al wat nummers uitgeprobeerd op het etiketje op de router maar geen succes.

  welke stappen moet ik nu ondernemen, want wifi op smartphone is wel goedkoper uiteraard.

 19. Goedemiddag Jan,

  Ik heb glasvezel met een Genexis hybrid modem, de snelheid van m’n abonnement bij m’n provider plinq is 100mbps. Nu heb ik een zeer slechte wifi dekking, op de eerste verdieping nauwelijks. Heb al een extender geprobeerd maar levert niet veel resultaat. Zou de EnGenius ECB300 of ECB350 voor het probleem van m’n slechte wifi dekking een oplossing zijn?

  Alvast bedankt voor je reactie

  Gr. Dorus

 20. Hallo,

  wij hebben wel wifi alleen als wij hem verbinden dan staat er ook dat we verbonden zijn maar kunnen we niks sturen op internet of andere dingen. wat moeten wie dan doen?

 21. hallo,

  Wij hebben een wifi router alleen als we hem verbinden staat er wel dat we verbonden zijn maar kunnen we niks sturen of op internet. Wat kunnen we hier aan doen?

 22. hallo,

  hebben net een nieuwe laptop en proberen verbinding te maken met draadloos wifi. Hij vraagt de sleutel en die begint bij ons met een F. de computer aanvaardt geen letter en geeft als foutmelding dat er 6 of 8 cijfers moeten worden gegeven.
  kan je hierbij helpen ?
  gr, bart

 23. Hallo,

  Sinds een tijdje hebben we 2 nieuwe Iphones in ons bezit. Nu heb ik hier het probleem dat de wifi verbinding steeds wegvalt na een par minuten als de telefoon niet wordt gebruikt. Whatsapp berichten komen dan dus ook niet binnen.
  Nu waren we laatst bij vrienden waar we op hun netwerk zaten. Hier bleef de verbinding wel de hele dag in tact. Toen vermoedde ik dat het probleem in onze router zat. Om dit te testen heb ik nog een extra router bijgeplaatst en daar op ingelogd met de telefoons. Nu blijft de verbinding wel gewoon werken…..
  Mijn vraag is nu of dit een instellingsprobleem is van de router? Het gaat om een Sitecom 300N X3 router.

  gr. ewald

 24. Hoi, ik wil een extra wiffi router op mijn zolder bijplaatsen, deze wil ik doormidden van een kabel verbinden met de modem van ziggo die in mijn meterkast staat om boven beter wiffi te krijgen. Nu heb ik op mijn modem van ziggo een camera aangesloten. Kan ik dan via de router welke op het zolder staat op mijn smartphone de beelde van de camera bekijken ?
  Gr Hans

 25. Hallo

  Ik heb sinds kort een glasvezel aansluiting voor internet.
  Ik wil nu ook draadloos kunnen werken.
  Zijn de routers in principe allemaal geschikt voor glasvezel?
  Graag hoor ik van u
  Gr André

 26. beste jan , ik heb een vraagje,nieuwe tv met smart gekocht.geeft aan verbinding oke maar er komt geen signaal wordt gevraagd naar een code heb ik ingevoerd maar geen beeld. kan je mij advies geven?? bij voorbaat dank F DE WILDT

 27. Dag Jan,

  Ik heb al lange tijd Ziggo alles in een. De modem/router hangen ook alweer een paar jaar in de meterkast. Ik kan mij voorstellen dat dit een keer niet meer voldoende is. Ziggo hoogt af en toe de snelheid op van internetten, maar kan mijn modem/router dat wel aan, of wordt het tijd om dit te gaan upgraden?
  We hebben een gezin met 2 pubers, met op de begane grond een bedrade huis pc, en verder een vaste pc, laptop, playstation en tv die internet krijgen via elk een powerline adapter. Daarnaast nog een ipad en natuurlijk alle telefoons met constante verbindingen.

  Wat in de meterkast hangt is een Ubee EVM 3200 en een Netgear WNR 3500 V2

  Ik werk nu op de laptop aan de keukentafel en heb een test gedaan met Ziggo speedtest, bedraad is 121,92 mbps download en 12,38 mbps upload. Via wifi is dit 44,02 mbps en 10,80 mbps upload.

  Ik hoor graag je advies.

  groet,
  Otto

 28. ik heb een misschien domme vraag, ik heb een modem/router in een van ziggo [geen antennes ] vraag is maakt het wat uit voor het bereil of ik het modem/router plat heen zet of aan de muurhang dan wel indicatie lampjes richting kamer of richting muur , m,a,w welke kant is richting wifi signaal het sterkst?

  hans

  1. Beste Hans

   Dat is geen domme vraag hoor :) De antennes kunnen een beter of slechter bereik geven wanneer je het modem kantelt. Meestal wordt het modem in de meterkast gemonteerd en hangt hij plat tegen een muur, dit is echter vrij ongunstig maar de meeste mensen doen dit omdat het zo mooi weggewerkt is. Zelf heb ik hem verticaal staan maar het kan zijn dat een horizontale stand bij jou weer betere resultaten biedt. Je kan eventueel een programma als netstumbler downloaden, deze laat je de signaal sterkte zien in een grafiek, zo kun je zien wat het effect is van het kantelen van het modem.

   1. Nico.
    bedankt voor je antwoord ik ga met netstumbler kijken wat de beste positie is , voor de goede order dit modem/router [ziggo ]heeft geen antennes

 29. Hallo,

  Ik ben op zoek naar snel internet, dat is bestand tegen het streamen van films etc, maar daarnaast ook een ver bereik heeft. Ik woon in Amsterdam op de 2e verdieping, maar heb ook een kamer op de 4e verdieping. Zelf ben ik vrij onbekend met routers/modems, vandaar heb ik jullie hulp nodig! Heb een pakket van ziggo besteld met 150 mbps. Kortom: welke router raden jullie mij aan? Of in welke combinatie met iets anders? Hoor het graag, thank!

  Gr Niels

  1. Lindy

   Nee dit is niet mogelijk. Je kan niet zomaar internet ergens vandaan toveren zonder een provider te hebben uiteraard :)

 30. Hallo Jan,

  Ik heb een vraagje, we willen graag in de schuur internet hebben. We hebben internet van Ziggo. De afstand vanaf het Modem/router (standaard van Ziggo) tot de schuur, is +- 11meter. We willen dit graag draadloos doen, maar hoe? Ik zie door de bomen het bos niet meer en aangezien er maar een paar weken per jaar gebruik wordt gemaakt van netflix/xbox in de schuur, willen we ook geen kapitalen gaan uitgeven.
  Vriendelijke groet Pearl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.