Homeplug

door Jan Mulder

36

Devolo dLAN 500 AV Wireless Plus Review

Echt plug & play!

Gebruiksgemak
Beveiliging
Bereik
Snelheid

Conclusie: Wanneer je het bereik van je draadloze netwerk wilt vergroten is de Devolo dLAN 500 AV Wireless+ een perfecte keuze. Je hebt in 2 minuten draadloos internet uit je stopcontact, zonder installatie.

5
Van powerline homeplug fabrikant Devolo kreeg ik een starterkit Devolo dLAN 500 AV Wireless+ opgestuurd. Met deze adapters maak je een netwerkverbinding via het stopcontact, ook als deze zich in andere stroomgroepen bevinden.

Hoe het werkt

In de Devolo dLAN 500 AV Wireless Plus starter kit zitten twee homeplug adapters. De ene adapter steek je bij je router in het stopcontact en verbind je met een netwerkkabel op je router. De andere adapter plug je in een stopcontact waar je draadloos bereik wilt hebben en je kunt ook nog 3 apparaten via UTP aansluiten. Beide adapters hebben een ingebouwd stopcontact waar je weer een stekker in kunt steken, je raakt dus geen stopcontact kwijt.

WiFi

Je kunt deze adapters bijvoorbeeld gebruiken als je draadloze router niet voldoende bereik geeft. Plug bijvoorbeeld een adapter in het stopcontact op zolder of op een slaapkamer en sluit 3 apparaten met een netwerkkabel aan (bijvoorbeeld tv settop box, vaste pc en spelcomputer). Ook creëert de AV Wireless+ adapter een draadloos netwerk die je kunt gebruiken om je tablet of laptop met internet te verbinden.

Hieronder zie je de WiFi adapter met 3 netwerkaansluitingen en stopcontact met en zonder stekker erin:

Installatie

Ik was verbaasd over het gebruiksgemak van dit product. Het is echte plug & play en werkt direct uit de doos! Ik stak een adapter bij mijn router in het stopcontact en sloot deze met de bijgeleverde netwerkkabel op een vrije poort op mijn router aan. De andere adapter heb ik in een slaapkamer in het stopcontact gestoken. De adapters vonden elkaar meteen en er was direct sprake van een beveiligd draadloos netwerk via de Devolo adapters. De beveiligingssleutel staat achterop de WiFi adapter.

Hierna hoef je in feite niets meer in te stellen. Het is wel mogelijk om aanpassingen te doen, zoals de naam van het draadloze netwerk wijzigen. Ook is het handig om het WiFi kanaal aan te passen wanneer deze op hetzelfde kanaal zit als je draadloze router. Dit kan via een webinterface, maar bijvoorbeeld ook voor de app voor je mobiel. de dLAN Cockpit. Met deze app kun je je Devolo netwerk beheren:

Gebruik

Ik ben zeer te spreken over deze adapters. Naast de zeer simpele installatie wordt er ook nog eens een super stabiel netwerk gecreëerd. Het bereik van de WiFi homeplug is uitstekend en ik had een zeer snelle netwerkverbinding.

Conclusie

Wanneer je het bereik van je draadloze netwerk wilt vergroten is de Devolo dLAN 500 AV Wireless+ een perfecte keuze. Je hebt in 2 minuten draadloos internet uit je stopcontact, zonder installatie. Dit is de perfecte oplossing als je apparaten met een kabel wilt aansluiten en ook een goede draadloze verbinding nodig hebt op bijvoorbeeld zolder of een slaapkamer.

Devolo dLAN 500 AV Wireless+ is te koop bij:

routershop
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.36 reacties op Devolo dLAN 500 AV Wireless Plus Review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑