Devolo dLAN 500 AV Wireless Plus Review

36

Van powerline homeplug fabrikant Devolo kreeg ik een starterkit Devolo dLAN 500 AV Wireless+ opgestuurd. Met deze adapters maak je een netwerkverbinding via het stopcontact, ook als deze zich in andere stroomgroepen bevinden.

Hoe het werkt

In de Devolo dLAN 500 AV Wireless Plus starter kit zitten twee homeplug adapters. De ene adapter steek je bij je router in het stopcontact en verbind je met een netwerkkabel op je router. De andere adapter plug je in een stopcontact waar je draadloos bereik wilt hebben en je kunt ook nog 3 apparaten via UTP aansluiten. Beide adapters hebben een ingebouwd stopcontact waar je weer een stekker in kunt steken, je raakt dus geen stopcontact kwijt.

WiFi

Je kunt deze adapters bijvoorbeeld gebruiken als je draadloze router niet voldoende bereik geeft. Plug bijvoorbeeld een adapter in het stopcontact op zolder of op een slaapkamer en sluit 3 apparaten met een netwerkkabel aan (bijvoorbeeld tv settop box, vaste pc en spelcomputer). Ook creëert de AV Wireless+ adapter een draadloos netwerk die je kunt gebruiken om je tablet of laptop met internet te verbinden.

Hieronder zie je de WiFi adapter met 3 netwerkaansluitingen en stopcontact met en zonder stekker erin:

Installatie

Ik was verbaasd over het gebruiksgemak van dit product. Het is echte plug & play en werkt direct uit de doos! Ik stak een adapter bij mijn router in het stopcontact en sloot deze met de bijgeleverde netwerkkabel op een vrije poort op mijn router aan. De andere adapter heb ik in een slaapkamer in het stopcontact gestoken. De adapters vonden elkaar meteen en er was direct sprake van een beveiligd draadloos netwerk via de Devolo adapters. De beveiligingssleutel staat achterop de WiFi adapter.

Hierna hoef je in feite niets meer in te stellen. Het is wel mogelijk om aanpassingen te doen, zoals de naam van het draadloze netwerk wijzigen. Ook is het handig om het WiFi kanaal aan te passen wanneer deze op hetzelfde kanaal zit als je draadloze router. Dit kan via een webinterface, maar bijvoorbeeld ook voor de app voor je mobiel. de dLAN Cockpit. Met deze app kun je je Devolo netwerk beheren:

Gebruik

Ik ben zeer te spreken over deze adapters. Naast de zeer simpele installatie wordt er ook nog eens een super stabiel netwerk gecreëerd. Het bereik van de WiFi homeplug is uitstekend en ik had een zeer snelle netwerkverbinding.

Conclusie

Wanneer je het bereik van je draadloze netwerk wilt vergroten is de Devolo dLAN 500 AV Wireless+ een perfecte keuze. Je hebt in 2 minuten draadloos internet uit je stopcontact, zonder installatie. Dit is de perfecte oplossing als je apparaten met een kabel wilt aansluiten en ook een goede draadloze verbinding nodig hebt op bijvoorbeeld zolder of een slaapkamer.

Devolo dLAN 500 AV Wireless+ is te koop bij:

routershop

36 gedachten over “Devolo dLAN 500 AV Wireless Plus Review

 1. Ik heb een gelijksoortige set maar het middelste lampje brandt bijna altijd rood in plaats van groen!! Kan dit aan het electriciteitsnet liggen? We krijgen dan bijna geen verbinding of heeeeel slecht

  1. Dit zou aan het elektriciteitsnet kunnen liggen, met name in woningen gebouwd voor 1970 wil de bekabeling wel eens slecht zijn. Het kan ook aan de verbindingsset liggen. Welk merk is het?

 2. Ik heb beide adapters in geplugd beide lampjes branden heb vervolgens de juiste adapter geselecteerd op m’n ipad en de code ingevoerd maar steeds krijg ik de melding onjuiste code. Enig idee wat te doen?

 3. Ik wil graag onze nieuwe PVR bedraad aansluiten op het netwerk d.m.v. deze homeplug, zodat ik content van de NAS kan streamen. Is de snelheid van de Fast Ethernetaansluitingen voldoende hiervoor? Wil namelijk ook graag de wifi inzetten om zo de dekking in huis en tuin te verbeteren, maar Gigabit homeplug’s zijn (nog) niet uitgerust met wifi. Aangezien de rest van mijn netwerk wel Gigabit is, lever ik dan niet teveel in? Muziek en foto zullen niet teveel problemen opleveren (hoewel instabiel, lukt dat ook nog wel met de wifi dongle achterin het apparaat), maar video wellicht wel?

 4. Ik heb 4x een ‘500 av wireless plus’ adapter van devolo,
  deze geven op mijn experia box van de kpn echter grote problemen,

  ik heb er daarna 1 adapter tussenuit gehaald,

  nu nog steeds de problemen dat het wireless en lan van de dlan adapters heel erg, niet mee te werken, traag en bijna niet reagerend is,

  echter had ik geen enkel probleem toen de verbinding nog verzorgd werd door de xs4all ‘fritz!box fon wlan 7360’

  de aansluiting op het stopkontact is goed en het contact onderling van de dlan is ook voortreffelijk,

  alleen het contact met de experia box laat het afweten,

  overigens als ik de pc rechtstreeks via de wlan of op de lan van de expreria box aansluit is de verbinding ook voortreffelijk,

  ik weet niet wat ik nu het beste kan doen om dit probleem op te lossen, ik hoop alleen maar dat de kpn niet een hardware/firmware lock (of hoe dat dan ook heet) op de experia box heeft gezet zodat alleen hun firmware en adapters er goed mee werken

  Mischien heeft iemand hierover nog enig advies?

 5. Ik wil Ziggo alles-in-1, maar de coax-aansluiting zit aan de andere kant van de kamer als waar de TV staat. Kan ik via de Devolo dLAN 500 AV Wireless+ gewoon TV kijken via het stopcontact met een coax-aansluiting?

  1. Hoi ik was even aan het surfen en ik heb precies dezelfde vraag als u een jaar geleden op deze site.
   Wat ik graag wilde weten of het inderdaad werkt want ik kon het antwoord op deze vraag niet vinden.
   Ik hoor graag van u,

   Groetjes Geja Haas.

 6. Mag ik je iets vragen Jan?
  Ik woon in een huis waar geen wifi is. Dat werkt niet hier in deze hele rij huizen.
  Mijn grote laptop heb ik op de tweede verdieping aan de snoer staan en de router zit op de begane grond in de meterkast. (het is een drive-in woning en we wonen dus op de 1e en 2e verdieping)
  Nu heb ik een klein laptopje erbij gekocht omdat ik ook graag in de woonkamer wil werken op de laptop.
  Ik heb een home plug set gekocht en het ene kastje in de meterkast aangesloten op het kabeltje van de router. Het andere kastje zit op de 1e verdieping in de muur. Helaas werkt het kleine laptopje niet. Hij krijgt geen verbinding.
  Kun jij mij ook adviseren hoe ik op de eerste verdieping met het kleine laptopje via wifi kan werken en op de 2e verdieping op de grote laptop die aan de snoer staat?
  Of is dit een onmogelijkheid?

 7. Hallo,
  Een vraag. Kunnen de devolo dlan 500wireless samen met de devolo dlan 500 duo om zo op andere tv s ook digitaal tv te kunnen kijken middels een tv ontvanger? Dus 1 starterskit van de 500 wireless en 2 500duo?

 8. Ik heb een week geleden de devolo dLAN 500 AV Wireless+ Starter Kit probleemloos geïnstalleerd, en hij werkt meteen perfect.
  Mijn probleem ontstaat wanneer ik met het programma of de app Cocktail de configuratie interface wil benaderen. Dit lukt op geen enkele manier: cocktail ziet alleen de basis-adapter (de “duo”). In telefonisch contact met devolo-support heb een aantal controles uitgevoerd, uiteindelijk de”wireless+” – adapter met netwerkkabel aan pc (Mac) verbonden. Toen ook dit geen resultaat had was de conclusie van devolo dat er een fout moest zitten in de adapter. Als ik het euvel belangrijk genoeg vond kon ik proberen de kit om te ruilen. Dit heb ik gedaan, maar de tweede kit vertoont exact hetzelfde euvel.
  Ik heb overwogen dan maar te leven met de beperking geen wachtwoord te kunnen wijzigen, maar mijn vertrouwen is zodanig aangetast dat ik nu niet zeker weet of er niet nog andere fouten zijn, ik kan niet checken of de dLAN-verbinding werkelijk wel beveiligd is.
  Ik ben benieuwd of er anderen zijn met vergelijkbare ervaringen, en of die een oplossing hebben gevonden.

 9. hallo,

  is het ook mogelijk om met de devolo 500AV zowel internet signaal als TV signaal te versturen?
  Ik krijg het namelijk niet voorelkaar. Elk afzonderlijk gaat wel goed, maar als ik zowel internet als TV inplug bij de router dan krijg ik storing en werken zij allebei niet helaas.
  Is hier een oplossing voor?

  Dank je wel.
  Aad

 10. Hallo, vraagje, heb gisteren de dLan 500 wifi met 2 adapters gekocht, alles gedaan volgens het boekje , Maar krijg geen enkele verbinding…. Buiten bereik staat er …. En nu?
  Iemand suggestie?
  Hoor het graag.

  1. Beste Janine,

   Probeer beide adapters naast elkaar in het stopcontact om te zien of het dan wel werkt. De adapters werken over verschillende groepen maar misschien heb je meerdere fasen aansluitingen en zijn de adapters elk op een aparte fase aangesloten, hierdoor zal het niet werken. Let er ook op dat je de adapters direct in een stopcontact steekt in de muur en niet in een stekkerdoos aangezien dit vaak problemen kan geven.

 11. Wij wonen in een nieuwbouwwoning (2010) waar nog geen glasvezel ligt. We zijn afhankelijk van de KPN box beneden in de meterkast. We ontvangen ook digitale tv via KPN op de begane grond en 2e etage. Die zitten op zo’n speciale stekkerdoos aangesloten.
  Op de 1e, 2e en 3e etage ontvangen we echter geen enkel WiFi signaal. Ook niet met een kpn WiFi versterker.. We hebben geen kabels liggen dus dat kan ook niet.

  Hoe krijgen we WiFi op de andere etages? Onze werkkamer zit op de 3e etage en dus is het voor ons van belang daar goed internet te kunnen ontvangen.

  Is een Devolo dlan 500 WiFi starter kit een oplossing voor ons? Of kan dat niet in combinatie met kon internet en KPN digitale televisie/expedia box?

  Ik hoor graag van u!

 12. Ik gebruik een Devolo 1200+ Starter kit naar volle tevredenheid. Ik heb er nu een Dlan 500 AV Wifi aan toegevoegd. Ik heb de adapter geinstalleerd cfm de handleiding De juiste leds branden op de adapter maar op mijn ipad bij de wifi gegevens wordt alleen het ipadres en het subnetmasker aangegeven. De router, DNS en zoekdomeinen zijn niet ingevuld in de wifi details. Ik kan dus geen wifi gebruiken met de devolo omdat de router niet herkend wordt. Wat kan er mis zijn?

  1. Beste Peter,

   Heb je de software van devolo gebruikt om de adapter toe te voegen aan de overige adapters? Dit is namelijk wel nodig zodat ze allemaal elkaar herkennen en de gegevens door kunnen geven aan elkaar.

 13. Is het mogelijk om de Devolo dLAN WiFi 530 aan te sluiten op het reeds bestaande signaal van KPN? Dit signaal is niet toereikend voor het gehele huis, vandaar deze set van Devolo aangeschaft. Echter krijg ik nu een apart WiFi signaal naast mijn KPN signaal. Dit zou ik graag tot één signaal willen krijgen, zodat ik er ook daadwerkelijk iets aan heb.

  Hopelijk kan iemand mij hiermee helpen.

  1. Beste,

   Dit is helaas niet mogelijk. Wat je wil is seamless roaming, dat zit alleen in dure apparatuur voor de zakelijke markt. Je kan eventueel wel dezelfde netwerknaam aan je devolo geven zodat hij overeenkomt met die van het KPN modem. Als je echter gaat rondlopen en hij wisselt tussen de KPN modem en de devolo dan zal er een kleine onderbreking plaatsvinden.

 14. Beste,

  Ik heb 2 dlan 200 aveasy van devolo. Ik wilde mijn wifi signaal uitbreiden en heb de dlan 500 av wireless + gekocht. Nu kan ik deze niet aansluiten met de dlan 200. Ik heb de dlan 200 ook geupdate met de firmwire. Wat kan ik het beste doen?

  1. Beste Marco,

   Zover ik weet werkt de 200 serie niet met de 500 of hoger. Je zal dus de 200 adapters moeten vervangen voor 500 of 1200.

 15. Ik heb op mijn kpn Experiabox met succes 2 kpn (Devolos) DVS200 in gebruik echter zonder wifi. Kan ik hieraan succesvol de Devolo 500 wifi koppelen?
  Ben

  1. Hi Ben,

   Dit gaat volgens mij niet werken, de 200mbps werken niet met de 500 mbps varianten geloof ik. De 500 werken wel weer met de nieuwere 600 en 1200 series.

 16. Hallo, ik heb een Connect box van Ziggo. Prima internet op de begane grond. Maar boven niet. Devolo startset Dlan 530 geplaatst. Werkt niet of slecht. Internetsnelheid komt niet boven 10 Mbits uit. Cockpit geeft aan 300 Mbit per adapter. Één op verdieping en één op zolder. Basisstation op begane grond direct aan modem gekoppeld. Graag een tip.

  1. Beste Jeffrey,

   Het kan kloppen dat je niet hoger dan 10 haalt, de 300 mbps verbinding staat voor de maximale snelheid die haalbaar zou moeten zijn draadloos, maar door signaal verlies en andere factoren is het vaak in de praktijk een stuk minder. Enige oplossing is om kabels te trekken of met losse access points te gaan werken.

 17. Goedenacht,

  Ik ben al om al zeer tevreden en heb de devolo 500mb.
  Nou heb ik 1 daarvan netjes in combinatie met de router en de andere had ik boven.
  Echter net eruit gehaald en die van boven ook beneden ingeplugged. (Ivm gamen met vrienden)
  Alleen nu heb ik geen internetverbinding meer, terwijl alles groen brand. Enig idee waar dit aan kan liggen?

  1. Hi Michel, Het zou moeten kunnen, het is slechts een vervanging van een kabel dus alles wat over een kabel kan, kan ook over de devolo.

 18. Hallo.
  Mijn adapters willen niet meer verbinden met elkaar, lampje met huisje brandt niet meer, en lampje op hoofdadapter blijft pinken.
  Adapter geeft wel een wifi-verbinding maar die kan je niet verbinden met smartphone of laptop.
  Heb al gereset maar blijft hetzelfde.
  Dit gaat om Devolo dLAN 500 AV Wireless+ Starter.
  Wat zou dit kunnen zijn? Hoe kan ik dit oplossen.

 19. Goedendag Jan,

  Ik heb deze set ook met een extra uitbreiding en ben er heel tevreden mee. Maar ik heb een vraagje over het instellen van een kanaal.
  Wat is het beste om een stabiel en sterk netwerk te maken. Moet je elke adapter een ander kanaal geven of is het beter om ze allemaal hetzelfde kanaal te geven. Ook heb ik gelezen dat kanaal 1,6,11 de beste kanalen zijn omdat daar minder storing op zou zitten van andere bronnen.

  Alvast bedankt voor antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.