Powerline Homeplug als alternatief voor Wi-Fi

61

Laat uw Wi-Fi bereik u in de steek en zoekt u een goed alternatief voor Wi-Fi? Kijk dan eens naar een Powerline Homeplug oplossing. Vandaag de dag zijn er veel betrouwbare draadloze Powerline Homeplug oplossingen verkrijgbaar. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Veel mensen vragen ons vaak hoe ze hun Wi-Fi bereik kunnen vergroten. Om het Wi-Fi signaal te vergroten kunt u een aantal dingen doen.

In de meeste gevallen proberen mensen het met een Wi-Fi versterker. Echter raden wij dit vaak af aangezien de snelheid dan wordt gehalveerd en het effect vaak niet voldoende is. Naast de Wi-Fi versterkers zijn er nog enkele andere opties:

 1. De router vervangen voor een goede router
 2. Een sterk access point neerzetten
 3. Een kabel trekken
 4. Een Powerline Homeplug oplossing gebruiken

opties

Optie 1 is niet altijd mogelijk daar niet alle modems/routers kunnen worden vervangen. Neem bijvoorbeeld de KPN experia box of Ziggo modems, deze zijn niet te vervangen.
U kunt wel een router aansluiten op deze modems maar bent dan altijd nog afhankelijk van de modem die tussen uw nieuwe router en de provider staat. Wanneer hier poorten op geblokkeerd worden of VoIP verkeer wordt tegengehouden (zoals bij KPN) dan kunt u niet volledig genieten van alle functies in de router.

Optie 2 is het aansluiten van een los access point op uw bestaande modem/router. Dit access point zal dan worden gebruikt voor het draadloze gedeelte van uw netwerk. Het grote voordeel is dat een los access point, van bijvoorbeeld Ubiquiti of EnGenius, een veel grote bereik heeft dan de standaard zender in uw modem/router.

Megafoon effect
Zowel optie 1 als optie 2 hebben een groot nadeel. U kunt misschien wel uw router vervangen of een access point gaan gebruiken. U zal dan echter ook uw overige apparatuur moeten upgraden voor het beste resultaat.

Wi-Fi werkt als een megafoon effect, uw router of access point kan misschien heel hard schreeuwen, maar uw laptop op zolder kan niet terugschreeuwen. Om net zo hard terug te kunnen schreeuwen zal u op de laptop een Wi-Fi zender moeten installeren die ook een hoog zendvermogen heeft.

Dit neem weer extra kosten met zich mee en kan niet bij alle apparatuur worden toegepast. Uw smartphone en tablet zijn bijvoorbeeld niet te upgraden en zullen dan ook minder profijt hebben van een goede router. Het bereik zal dus wel enigzins beter worden, maar het kan beter.

Optie 3
De beste optie voor een stabiel signaal zonder twijfel. Klinkt gek misschien aangezien we een blog over draadloos internet schrijven. Maar niets verslaat de kabel wat betreft betrouwbaarheid. Het grote nadeel is natuurlijk het trekken van kabels door het hele huis. Daarnaast kan je geen kabel in je smartphone of tablet steken en mis je dus volledige draadloze vrijheid.

iphone

Optie 4
Het beste alternatief voor Wi-Fi zijn toch de Powerline Homeplug adapters. Het werkt vrij eenvoudig, u steekt een powerline adapter in het stopcontact en sluit vervolgens de adapter middels een korte netwerkkabel aan op een vrije netwerkpoort van uw modem/router.

De tweede adapter steekt u in het stopcontact in de kamer waar u Wi-Fi wilt hebben. Deze tweede adapter staat via uw stroomnet in verbinding met de eerste adapter en op deze manier krijgt hij dus ook het internet signaal door.

 

schemapowerline

 

Deze tweede adapter zend het signaal vervolgens draadloos uit zodat u in de kamer waar de adapter zich bevindt een Wi-Fi signaal heeft. Het mooie is dat deze adapters ook over verschillende groepen werken.

U kunt dus eenvoudig de adapter uit het stopcontact halen en in een andere kamer gebruiken. U kunt meerdere adapters in 1 netwerk gebruiken zodat u eindeloos kunt uitbreiden. Een soort mobiele Wi-Fi hotspot dus.

Powerline Homeplug Advies

Bijna elke fabrikant van netwerkapparatuur heeft tegenwoordig wel een powerline homeplug oplossing in het assortiment. Ik adviseer echter altijd het merk Devolo. De reden is dat ik al ruim 12 jaar ervaring heb met het merk en zij de eerste op de markt waren met betrouwbare hardware. Devolo is ook verantwoordelijk voor de homeplug standaard waar bijna elke fabrikant gebruik van maakt.

Onduidelijkheid over snelheid
Waar veel onduidelijkheid over heerst is de snelheid die fabrikanten vermelden bij de adapters. Zo wordt er bij veel adapters bijvoorbeeld een snelheid van 500 Mbps vermeld, echter klopt dit niet helemaal. De snelheid die wordt uitgedrukt is de snelheid tussen beide adapters, niet de snelheid van de adapter naar het aangesloten apparaat toe.

Zo hebben de meeste Powerline Homeplug adapters snelheden op de verpakking staan van 500 Mbps tot over een Gigabit maar zijn de LAN poorten op het apparaat maar 100 Mbps. Bij Wi-Fi adapters is de Wi-Fi snelheid van de adapter vaak maar 300 Mbps, met alle overhead en signaal kwaliteit meegenomen hou je daar minder van over.

Houdt hier dus rekening mee bij de aanschaf van zo’n adapter. Heb je een snel ziggo alles in 1 abonnement van 200 Mbps, dan zal een gemiddelde powerline adapter niet het maximale uit de verbinding weten te halen.

Ons advies
Er is op dit moment eigenlijk maar 1 echt goede set die wij adviseren om alles uit uw verbinding te halen, de Devolo dLAN 1200+.

devolo dlan 1200 plus ac

Deze adapters hebben Gigabit ethernet poorten zodat de maximale snelheid van uw internet abonnement bekabeld gewoon gehaald moet worden. Via Wi-Fi levert deze powerline adapter een maximale snelheid van 1200 Mbps. Op dit moment is dit dan ook de beste keuze op powerline homeplug gebied en een uitstekend alternatief voor Wi-Fi.

Bestellen
De Devolo dLAN 1200+ starterkit is nu te bestellen bij Routershop.nl

61 gedachten over “Powerline Homeplug als alternatief voor Wi-Fi

 1. LS.,

  Sinds afgelopen zomer heb ik problemen met WIFI (daarvoor nooit overigens). Volgens mijn provider zou dit aan interferentie liggen. Powerline adapters zouden een oplossing kunnen zijn, mits ik een modern stroomnetwerk zou hebben.Het stroomnetwerk in mijn huis is aangelegd tussen 1960 en 1970, dus nieuwe kabels maar met de oude kleuren. Verder is er een groep voor electrisch koken. Levert een en ander volgens U problemen op of kan ik overgaan tot de aanschaf van betreffende powerline adapters. Ik gebruik WIFI alleen voor de aansluiting van mijn laptop op Internet.
  Bij voorbaat dank, met vriendelijke groet,

  1. Beste,

   Geen probleem, ook met oude kabels moet dit gewoon werken. Wat je wel vaak ziet is dat in oudere huizen de snelheid iets terugloopt omdat er wat meer storing optreedt. Zolang de adapters maar direct in de wand worden gestoken en niet via een extern stroomblok moet het wel werken.

 2. begrijp ik het nou goed ? het internet signaal gaat van de 1e plug naar de 2e plug via de 230 Volt installatiedraden die in onze muur contact dozen aangesloten zijn, zwart, blauw en groen/geel ?
  kan ik mij geen voorstelling van maken hoe dat werkt !
  hoor graag een uitleg hierover

  1. Beste Peter,

   Ja dat klopt! Powerline gebruikt gewoon het stroomnet :) Een slimme uitvinding want je gebruikt een zeer betrouwbaar medium als een kabel zonder dat je ze nog eens hoeft te trekken. De techniek erachter zorgt ervoor dat de elektriciteit niet te veel invloed heeft op het signaal. Vandaar dat het eens in de zoveel tijd beter wordt en sneller kan. 10 jaar terug kon je nog maximaal 14 Mbps halen, nu zitten ze dus al boven de 1000!

   1. hoi Nico, het klopt dus wat een collega vertelde, hoe het echt in z’n werk gaat over onze 230V kabels zal boven m’n pet gaan, de collega appte net foto’s over zijn bestelde Powerline en inderdaad het werkt, bij hem op zolder waar dus slechte WIFI was, bedankt voor de info, gr Peter

 3. Beste Nico, de devola dlan 1200+ werkt dus ook met een modem van ziggo zoals Cisco EPC3928? En kan ik de adapter b.v. ook in de badkamer plaatsen voor internet en tv?

  1. Beste Mara,
   Ja dit moet met elke modem/router werken. In de badkamer zou ik het niet plaatsen, met vocht in de buurt een gevaarlijke combi :)
   TV kan alleen worden doorgegeven mits je TV provider werkt via netwerkkabels en niet via Coax.

 4. Beste Nico
  Als het goed is zou het ook moeten werken van huis naar een andere huis
  Mits dezelfde fase gebruikt wordt
  Hoe is jou visie hierop en heb je ervaring mee ?

  1. Beste Harry,

   Theoretisch kan het, maar dan moet je inderdaad op dezelfde fase zitten of een fase koppelaar gebruiken. Echter zijn de meeste adapters tegenwoordig voorzien van Encryptie die ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde adapters met elkaar kunnen communiceren.

  2. Een late reactie, toch kan ik het niet laten een antwoord te geven betreft van huis tot huis homeplug.
   Een zeer grote stoorfactor voor powerline adapters is de elektriciteit meter. En aangezien je van huis tot huis verbinding wil maken moet het signaal al twee elektriciteitsmeters passeren.
   Dit zal het signaal enorm verzwakken of zelfs een verbinding onmogelijk maken.
   Hou ook rekening met de maximale afstand van 300 meter elektriciteitskabel.

 5. Hallo Nico
  Ik heb sinds kort devolo 500.. met twee adapters .ik neem aan dat ze zo heten . Nu wil ik verdere uitbreiding.. graag nog 2 of 3 erbij. Is dit mogelijk?
  Kun je deze ook los bestellen? Volgens mij wel maar ze zijn dan wel duurder.
  De eerste adapters heb ik in de lengte van het huis. Dus ook naar de tuin .. maar nu wil ik de hoogte in.

  1. Beste Trudi,
   Dat werkt prima. Ik heb thuis 6 adapters aangesloten, wel moeten ze allemaal van hetzelfde merk zijn en je moet ze aanmelden bij het access punt dat op de router mer kabel is aangesloten. Los is idd duurder maar dan koop je gewoob big een keer het starterspakket. Bij meerdere accesspoints is de app van devolo cockpit handig.

 6. Beste Peter,

  Wij hebben sinds kort een nieuw huis en tele2 als provider voor internet,tv en bellen. Nu ligt niet overal een utp kabel dus we werken draadloos. Ik wil om tv te kijken boven gebruik maken van Devolo (ipv tele2 powerplugs) alleen hebben wij beneden (boven wel) geen geaard stopcontact bij bij het modem van tele2 is dat een probleem?

  Verder vroeg ik mij af of dit beter is dan de powerplugs van tele2.

  1. Beste Hielke,

   Een geaard stopcontact is wel beter maar niet 100% vereist. Devolo adapters zijn vaak van betere kwaliteit dan adapters van andere merken dus als je al Devolo gebruikt zou ik zeker nog een devolo erbij nemen.

 7. Hallo, ik zie ook een set van devolo die slechts € 39,- kost op routeshop: http://www.routershop.nl/devolo-dlan-500-duo/pid=44254

  Wat is het verschil met de set van € 186,- ? Heb ik wat aan die 1200 http://www.routershop.nl/devolo-dlan-1200-wireless-ac-starter-kit/pid=34742 ?

  Weten jullie van welke fabrikant Ziggo ze gebruikt en wat de kwaliteit hiervan is?

  https://www.ziggo.nl/internet/wifi-punt/via-stopcontact/

  Met vriendelijke groet,

  Sander

  1. Beste Sander,

   De goedkope is een bedrade variant die tot 500 Mbps kan. De 1200 is direct draadloos en ook veel sneller, het is ok een set van 2 adapters ipv de losse adapter van 500 mbps. Ik weet niet welke ziggo levert, ik denk een chinees product waar ze hun eigen logo op hebben geplakt :)

 8. Beste Nico,
  Ik zit ook al een tijdje te hannesen met mijn wifi signaal, m.n. in de tuin. Maar ik heb ook een bedrade desktop op de 1e verdieping. Die gaat nu via mijn router van netgear (modem ziggo alleen doorgever van UTP-signaal). De homeplug moet met een korte utp-kabel worden verbonden aan modem/router.
  Hoe kort is kort? De kabel tussen modem en router nu is ongeveer 10 meter, is dat te lang?
  Kan de homeplug ook achter mijn Netgear router? Als ik de laatste optie neem heb ik dus twee signalen vanuit één ruimte. Gaat dat elkaar niet bijten?
  Groetjes,
  Adri.

  1. Beste Adri,

   De kabel kan lang zijn in principe, 10 meter is prima. Je kan de homeplug ook achter een router gebruiken, 2 signalen in 1 ruimte is op zich geen probleem.

 9. Beste

  thuis worden 3 desktops, 2 tablets en 3 mobiele telefoons gebruikt verdeeld over boven en beneden.
  Ik overweeg om mijn Wifi problemen op te lossen de volgende oplossing :
  1 x dLAN 200+ en 2 x dLAN 1200+ WiFi ac aan te schaffen.

  De dLAN 200+ gaat naar de meterkast en 1 dLAN 1200+ Wifi ac naar de woonkamer en de andere naar de studeerkamer boven.

  Vraag is nu indien ik dit zo doe moet ik dan met gescheiden kanalen op de 2,4 GHz band gaan werken of mogen deze op het zelfde kanaal werken. Andere optie is 1 op de 2,4 GHz band laten werken en de andere op de 5 GHz band. Indien ik dat laatste uitvoer kan ik dan nog wel van het 2,4 GHz netwerk naar het 5 GHz netwerk werken en vice versa en hoe doe je dat dan?

  Of

  1. Beste,

   Ik neem aan dat u een dLan 1200 bedoeld en geen 200 ? de 200 is namelijk verouderd en kan niet samenwerken met de 1200. Wanneer u meerdere draadloze devolo adapters gebruikt kunt u er 1 netwerk van maken dankzij de wifi move technologie. De devolo’s schakelen automatisch naar de juiste frequentie en kanalen.

 10. Hallo Nico,allereerst dit,deze materie is geen standaard kost voor mij,
  maar ik wil toch graag een beetje meedraaien.
  Ik zou ook graag de LAN verbinding verder uitbreiden door de ganse hut.
  Jullie praten hier over heel veel Mbps.
  Ik heb namelijk mijn verbinding getest en zou volgens de provider een internetsnelheid binnenkrijgen van….3.28 Mbps.
  Ik heb een Linksys router WAG200G ik dacht dat ie per uitgang 100 Mbps doet.
  Misschien snap ik het niet,maar ik zie niet wat ik hier met een powerlineadapter van 1200 Mbps zou moeten.
  Misschien kan jij mij met de gepaste uitleg op de goede weg zetten

  1. Beste,

   Een powerline adapter van 1200 Mbps heeft geen nut op een internet verbinding met lagere snelheid. De maximale snelheid is de snelheid die de provider levert, je kan er wel snellere apparatuur achter het modem hangen maar daarmee zal je nooit je internet snelheid verhogen, alleen de snelheid van je interne netwerk kan worden verhoogd. Dus je kan wat sneller bestandjes delen onderling.

 11. Beste Nico,

  Ik heb een devolo wifi bij de router zitten, en twee versterkers op hogere verdiepingen. In het begin werkte de devolo prima, maar de laatste maanden pakken de laptops het signaal niet meer op. Ze geven aan dat de devolo goed werkt ( 5 streepjes) maar ze kunnen er niets mee. Heb jij enig idee hoe dit kan ?

 12. Beste Nico,

  Blijft je netwerknaam hetzelfde met meerdere adapter. Na devolo? Of wordt er een toevoeging aangeplakt ( zoals bv bij een repeater ) als je bv met je iPad door het huis loopt, pakt je iPad dan altijd het sterkste kanaal?

 13. Ik heb een tp-link SV 200 homeplug met wifi. Als ik in de buurt kom van dat extra wifi-signasl dan blijft mijn mobiel ‘hangen’ aan het zwakke signaal van kpn-router. Hij stapt niet over naar het sterke signaal van de powerline. Hiervoor moet ik eerst wifi op mobiel uit en weer aanzetten. Weet u een oplossing?

  1. Beste Gerard,

   Dit klopt, om dit wel vloeiend over te laten gaan naar de sterkste zender heb je seamless roaming nodig. Dit zit alleen in duurdere zakelijke apparatuur van merken als Ruckus, Aruba en Aerohive.
   Binnenkort komen er echter nieuwe goedkopere systemen op de markt voor de consument, deze worden ook wel Multi-Room wifi systemen genoemd, lees ons artikel over Multi-Room wifi om een indruk te krijgen wat er straks allemaal te verkrijgen is.

 14. Beste Nico,

  Weet jij toevallig of ik de Devolo dLAN 1200+ Kit adapters ook om kan omdraaien?
  Ik heb namelijk geen vrije LAN poort meer op mijn router en wil liever geen extra switch installeren.

  Dus: kan ik de adapter met de 2 gigabit LAN poorten ook bij de router gebruiken en de adapter met 1 gigabit LAN poort (die in hun handleiding altijd bij de router getekend staat) als ontvangende zijde gebruiken?

  Bij voorbaat dank voor je antwoord.

  1. Beste Paul,

   Ja hoor dit kan, Je zal de adapter wel altijd aan je router moeten hangen, dus minimaal 1 LAN poort gebruiken om naar de devolo te gaan, en dan kan je vanuit die devolo wel weer andere apparaten aansluiten die eerst op de router zaten aangesloten.

 15. Beste Nico
  Ik heb een Ziggo router die gekoppeld staat aan een NetGear router R7000. De NetGear router verzorgt mijn WiFi, DNS gaat via de Ziggo Router. Nu heb ik sinds kort laminaat op de tweede verdieping met zo een ondervloer van aluminium folie. Dit is een perfecte afscherming voor straling dus mijn WiFi is nu op de tweede verdieping zeer slecht. Ik heb wel een vaste netwerkkabel die ik rechtstreeks vanaf de tweede verdieping op de NetGear router kan aansluiten. Is er ook een oplossing om een Devolo of andere repeater op die ik op die netwerkkabel aan kan sluiten zodat mijn WiFi signaal op de tweede verdieping weer goed wordt? Ik heb een extender van LinkSys (RE2000) geprobeerd maar die krijg ik niet aan de praat (Wel contact met mijn netwerk maar geen Internet verbinding). Graag jouw advies. Al vast bedankt.

 16. Ik heb op zolder een slechte WiFi ontvangst waardoor onze draadloze printer is slecht verbinding kan krijgen.

  Nu lijkt me een homeplug met wifi een goede oplossing.

  Maar kan ik mijn printer dan vinden als ik beneden met mijn laptop iets wil printen en de WiFi van m’n zyxelbox gebruik en de printer de WiFi van de homeplug.
  En als ik twee adapters ga gebruiken, met twee aankomende tieners in huis is goede wifi noodzaak:).
  Zet ik dan de WiFi van de router uit of blijft het wel 1 netwerk waarop je de printer en bijv een Chromecast kan gebruiken?

  1. Beste Chrystel,

   Een devolo voor de printer zou een prima oplossing zijn. Mocht de printer een LAN aansluiting hebben dan kan je beter nog een normale devolo adapter nemen ipv een draadloze. De printer is dan gewoon onderdeel van het netwerk en elk apparaat wat met het netwerk is verbonden (bedraad en draadloos) zou moeten kunnen printen op de printer.

   Mocht je liever gewoon een goede wifi dekking door het hele huis hebben, dan zou de nieuwe Ubiquiti Amplifi wat kunnen zijn: https://www.wifishop.nl/ubiquiti-amplifi/tid=861

 17. Nico,

  Ik woon in een appartement op de 6de verdieping en heb in de parkeergarage een aparte, afgescheiden garagebox. Nu wil ik wifi in de garage hebben ivm het updaten van de software van mijn electrische auto. De garage zit op een aparte groep in de meterkast, totale afstand is denk ik zo’n 80m.

  Gaat dit werken of moeten de 2 adapters op dezelfde groep zitten?

  1. Beste Pieter,

   De powerlines werken over verschillende groepen dus ik verwacht geen probleem. De maximale afstand is 200 meter bekabeling in ideale situatie dus ik hoop dat de 80 meter niet te lang is. Kwaliteit en alles wat er tussen de kabels zit maakt de afstand namelijk korter.

 18. Hi Nico,

  bedankt voor dit artikel. Ik wilde een IP camera buiten aansluiten en heb ervoor gekozen jouw advies op te volgen. Out of the box aangesloten en het internet werkte prima. Op de adapter locatie getest met een LAN kabel naar mijn laptop en haalde dezelfde snelheden als direct op mijn router. So far so good :-)

  Vervolgens sluit ik mijn IP camera aan op mijn router om hem te testen en dit werkt zonder problemen. Dan het grote moment en ik sluit de camera via Lan kabel aan op de Devolo (waar ik dus de laptop al getest had op internetverbinding die prima bleek te werken). De camera wordt dan onzichtbaar in het netwerk. IP adres is niet zichtbaar en niet te pingen. Als ik hem dan weer in de router doe is hij weer zichtbaar. Heb nagevraagd in de winkel hoe dat zou kunnen komen maar ze hebben geen idee. Iemand adviseerde een cross cable te gebruiken tussen Devolo en de IP camera maar ook dat was de oplossing niet.

  Heb jij een idee?

  Groet,
  Mike

  1. Hi Mike,

   Dit klinkt wel vreemd, als je een laptop erop aansluit en je krijgt een IP adres van de router toegewezen zou de IP camera ook op deze manier moeten werken. Heb je de IP camera een vast IP adres gegeven of krijgt hij via DHCP van de router een IP adres? Beide zou ik namelijk even proberen. De Devolo zou transparant moeten werken en dus geen problemen moeten geven tussen de IP camera en router in.

   1. Hé Mike, heb je dit al opgelost?
    Ik heb hetzelfde probleem.
    Volgens mij krijgt alleen de Devolo een ip-adres van de router.
    Alles wat via de LAN-aansluitingen van de Devolo wordt ingeplugd heeft geen eigen ip-adres en kan dus ook niet gevonden worden in het netwerk …

 19. Dag Nico,
  ik heb een vraag over de powerline homeplug.
  ik wil graag wifi in de schuur, zo’n 10 meter van ons huis.
  ik begrijp dat dit systeem werkt ook als de schuur op een andere groep zit.
  nu krijgt onze schuur stroom van de buren….
  zou het bij ons dan ook kunnen werken?

  voor mijn begrip, als het van de ene groep in jouw eigen huis wel naar een andere groep in jouw eigen huis kan, gaat het signaal dan eerst naar de meterkast en hopt het daar dan over naar een andere groep? de groepen zitten toch helemaal niet aan elkaar vast?

  1. Hi Martijn,

   Dit zal niet gaan werken helaas. het gaat om de fase waarop alles is aangesloten. De groepen zitten op een fase aansluiting, en onderling kan er dan gecommuniceerd worden. Elke woning heeft zijn eigen fase aansluiting waardoor het niet mogelijk is om tussen woningen data te delen. Ook als je een meer fase aansluiting in huis hebt kan dit wel eens problemen geven.

 20. Hoi Nico,
  We hebben een ruime woning met glasvezel, de router daarvan is gemonteerd in de meterkast. We hebben op de bovenverdieping en in de keuken, op terras en soms zelfs in de woning slechte WiFi. Dat is ondanks het feit dat we boven op de overloop een TP-Link WiFi Range Extender en ook eentje in de keuken/terras hebben. Ik lees dat deze dikwijls geen oplossing bieden. In huis met studerende kinderen en de nodige apparaten die WiFi gebruiken is het dikwijls ergernis. Ook tv kijken via iPad is een ramp. Hoe kan ik deze ergernis oplossen? Poweline homeplug misschien en hoeveel adapters heb ik dan nodig? Toch niet in iedere kamer eentje. Of met access points? En hoeveel dan? Alvast bedankt voor uw reactie.

 21. Hallo, ik heb een Ziggo modem/router met daarachter een losse TP-link router gekoppeld ivm slechte wifi. Nu werkt het nog altijd matig dus wil homeplug gaan gebruiken. Sluit ik die dan aan op het modem, of de losse router? Of is het beter de losse router helemaal uit het netwerk te halen?

  1. Hi Tonnie,

   Je kan gaan werken met homeplug maar als je voor eens en altijd van wifi problemen af wilt zijn kan je het beste iets meer uitgeven en gaan voor de TP-Link Deco M5. Dan kan je je hele huis voorzien van goed wifi zonder draden te trekken. Op elke verdieping heb je dan een zender staan voor optimaal bereik.

 22. Ik heb twee DLAN 1200 uitbreidingen in mijn huis achter een basis unit en een Ziggo Connect Box. Nou krijg ik als ik de LAN poorten wil gebruiken dat er geen IP adres beschikbaar is. De WiFi werkt goed maar bekabeld krijg ik de boel maar niet aan de slag. Heb gekeken in de instellingen van zowel de adapters als in ziggo router en DHCP staat overal aan. Zie ik iets over het hoofd?

  1. Beste Joost,

   Als je een Dlan op een lan poort van het modem hebt aangesloten dan zouden andere adapters gewoon een IP adres moeten doorgeven. Let wel op dat het niet werkt wanneer de adapters op een andere fase aansluiting zitten mocht je een meer fase aansluiting thuis hebben.

   1. Bedankt voor je reactie Nico. Ik heb gecheckt maar we hebben maar 1 fase thuis. Heb je een idee waar het nog meer aan zou kunnen liggen?

    1. Hi Joost,

     Hmm vreemd. Het enige wat ik me kan bedenken is dat de bedrading in huis niet al te best is en de afstand misschien te lang. Gebruik ook geen stekkerdozen, die kunnen ook problemen geven. Kijk ook even of ze het in andere stopcontacten wel doen.

 23. Beste, ik heb die starterskit 1200+ aangeschaft. Wifi werkt perfect en 1 erhernet LAN uitgang ook voor mijn smart tv. Echter de 2de LAN werkt niet optimaal. Mijn Digicorder voor digitale tv krijgt wel een IP en Mac adress + primary en secondary DBS enz… maar ik kan geen video on demand of andere netwerkopties van digitale tv opvragen. Als ik de UTP kabel verwijder heb ik niet de netwerkdata op mijn digibox. Er komt dus wel netwerkdata uit de LAN, maar omgekeerd krijg ik precies geen connectie met de modem. Ik heb ook al een andere UTP geprobeerd, met hetzelfde probleem. Bedankt voor eventuele support. Grtn, Karel

  1. Beste Karel

   Het kan dat dit niet werkt omdat digitale TV gecodeerd is en niet doorkomt over een IP verbinding. Je kan dit het beste even navragen bij de provider, zij weten of dit wel of niet zou moeten werken.

 24. Ik had een brandende vraag over de devolo: ik heb het gekocht omdat ik boven mijn pc heb en slechte WiFi ontvangst. Door de devolo is de ontvangst boven heel goed van wifi doch beneden superslecht en instabiel. Wat te doen?

 25. Ik heb internet verbinding 200/50 mb van ziggo.
  Ik neem aan dat dan de powerline met 500 Mbps meer dan voldoende is en de 1200 Mbps teveel van het goede?

 26. Goedeavond,
  Voorheen was ik klant van KPN waarbij automatisch devolo componenten bijgeleverd aangezien. Omdat de wifi op de eerste etage slecht was heb ik zelf een DEVOLO Powerline adapter aangeschaft zodat de wifi boven ook uitstekend is. Dat heeft het ook allemaal gedaan tot dat ik bij Ziggo ben aangesloten sinds kort. Ziggo maakt geen gebruik van devolo componenten dus heb ik ervoor gekozen om de wifibooster van Ziggo ik huis te halen. Mijn vraag is of ik de DEVOLO Powerline adapter die ik dus eerder heb aangeschaft ook kan verbinden met de Ziggo booster.

 27. Beste Nico,

  Wij zitten op de 4e woonlaag van een appartementencomplex. Met een garage in de parkeergarage. Ik heb daar wel stroom maar geen WiFi bereik. Heb je daar een oplossing voor ?

 28. Hoi Nico,

  Ik heb momenteel een tplink set en die doet een beetje vreemd. Er zit 1 adapter in huis vebonden aan de router en de andere zit in mijn tuinhuis. In mijn tuinhuis heb ik gewoon stroom. Ik koppel in het begin beide adapters en dat gaat prima. Na een tijdje (dagen) wordt de verbinding minder. Af en toe valt hij helemaal weg. Dan weer een laar dagen later is er helemaal geen verbinding meer. Als ik de boel opnieuw installeer begint alles weer vantevoren met hetzelfde gevolg, Heb jij enig idee met deze sumiere beschrijving en Werkt Devolo beter dan tplink en is het waard om die te proberen?

 29. Hoi Nico,

  Dank je wel voor je duidelijke website.
  Wij hebben devolo-adapters, maar die op zolder blijft maar rood knipperen. Heb jij daar een verklaring voor? We hebben ‘m al uit het stopcontact gehad en opnieuw erin gedaan, de resetknop in drukken of een combinatie ervan…
  Niets lijkt te helpen!

  Groetjes, Karen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.