Homeplug

door Jan Mulder

108

Devolo dLAN 500 WiFiIn bed, bank of bad: op elk apparaat overal in huis het sterkste wifi-signaal met devolo dLAN 500 WiFi, zo kondigt devolo de nieuwe WiFi homeplug adapters aan.  De nieuwe WiFi Move-technologie zorgt voor complete wifi-dekking in het gehele huis.

Een perfect wifi-bereik in het gehele huis is mogelijk en zeer eenvoudig. De dLAN 500 WiFi met WiFi Move-technologie van devolo biedt niet alleen de best mogelijke wifi-dekking, maar geeft iedereen – of je nu in bed ligt, in bad of op de bank zit – zeer eenvoudig toegang tot het thuisnetwerk. En daar is geen technische kennis voor nodig. De wifi-infrastructuur heeft iedereen al in huis, namelijk het elektriciteitsnetwerk. Met de dLAN Powerline-technologie van devolo maakt iedereen van deze infrastructuur een hoogwaardig wifi-netwerk. Met een aantal compacte Devolo dLAN 500 WiFi-adapters in stopcontacten op verschillende plekken in huis is heel eenvoudig een groot wifi-thuisnetwerk te maken.

dLAN 500 WiFi – het compacte toegangspunt via je stopcontact

Met de dLAN 500 WiFi introduceert devolo zijn meest compacte adapter tot nu toe. Het apparaat, even groot als een stopcontact, ondersteunt de wifi-n-standaard en is eenvoudig te koppelen met andere dLAN 500 WiFi-adapters in huis. Dit creëert een ‘wifi-bubbel’ die ervoor zorgt dat gebruikers met hun mobiele apparaten vrij van kamer naar kamer kunnen bewegen, altijd met de best mogelijke wifi-ontvangst. De overgang van de ene adapter naar de andere gebeurt zonder dat de gebruiker daar iets van merkt. Het apparaat – ongeacht of het een smartphone, laptop of tablet is – selecteert automatisch de sterkste signaalbron. De dLAN 500 WiFi beschikt verder over een snelle Ethernet-netwerkpoort voor het aansluiten van een desktopcomputer of andere netwerkapparaten. Daarnaast is het draadloze netwerk ook aan en uit te zetten via een knop op de adapter.

Eenvoudige installatie via app voor smartphone en tablet

Dankzij de app voor smartphones en tablets (iOS/Android) is WiFi Move zeer eenvoudig te installeren. Kijk dus snel bij de Apple of Android apps.De intuïtieve gebruikersinterface zorgt ervoor dat de installatie door iedereen binnen enkele minuten is uit te voeren – specialisten of niet-specialisten. Alle instellingen gelden direct voor alle adapters, waardoor het volledige netwerk slechts eenmalig geconfigureerd hoeft te worden. Bij toevoeging van nieuwe adapters tot het netwerk zijn alle instellingen te kopiëren van een adapter naar alle andere – dit met een druk op de knop. De app beschikt over een wifi-tijdschakelaar waarmee de adapters automatisch uitgaan op de ingestelde tijd. Voor geavanceerde gebruikers biedt de app opties zoals MAC-filtering, inplannen, gasttoegang en ouderlijk-toezichtopties.

Betere prestaties dan conventionele wifi-repeaters

Gebruikers hebben met de WiFi Move-technologie draadloos-internetbereik tot in de verste hoeken van hun woning. De meerdere compacte adapters creëren samen een gedeeld wifi-netwerk. Met het groeiende aantal mobiele apparaten dat thuis wordt gebruikt, neemt het belang van een stabiele wifi-toegang tot in de verste uithoeken toe. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde devolo WiFi Move-technologie dat na een installatie van enkele minuten een optimale wifi-toegang garandeert. Hierdoor is devolo WiFi Move-technologie aanzienlijk beter dan wifi-modems of wifi-repeater-oplossingen. Conventionele repeaters reproduceren slechts een signaal dat al zwak van zichzelf is. WiFi Move-toegangspunten, zoals de dLAN 500 WiFi, voorzien echter altijd in volledige wifi-prestaties doordat data wordt gedistribueerd via het elektriciteitsnetwerk die iedereen in zijn of haar huis heeft.

Devolo dLAN 500 WiFi is onder andere te koop bij:

routershop
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.108 reacties op Devolo dLAN 500 WiFi

 1. Gerben van Schoonhoven zegt:

  Beste,

  Op dit moment gebruik ik naar volle tevredenheid interactieve tv van KPN via de powerline adapters op 1 slaapkamer. (D200 adapters van Develo).
  Nu wil ik op een ander slaapkamer ook interactieve tv aansluiten, dus ik kan mijn bestaande set van adapters uitbreiden met een extra adapter. Heb al getest op de slaapkamer en het signaal komt prima binnen.

  Echter ik wil eigenlijk ook op die slaapkamer (zolder) mijn wifi signaal versterken, dus heb ik gekeken naar de dlan 500 wifi. Nu is mijn vraag:

  Kan ik deze adapter gebruiken voor het uitbreiden van mijn wifi signaal + op de slaapkamer interactieve tv kijken. Of moet ik dat gaan scheiden en 2 aparte netwerken opzetten (1 voor de interactieve tv en 1 voor het wifi signaal).

  Kun jij me adviseren wat ik het beste kan doen ?

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Gerben,

   Je kunt gewoon een extra adapter toevoegen. Als ze allemaal van Devolo zijn dat is dat volledig compatible.

   • Peter zegt:

    Beste,
    de WIFI van de dLAN500 blijkt enkel compatibel met een andere dLAN als deze laatste rechtstreeks op de router is aangesloten.
    Ik heb 2 Devolo int6400 waarvan 1 op router is aangesloten en deze communiceert perfect met de andere Devolo int6400 én dLAN500 over het net, doch ik kan mijn WIFI over dLAN500 niet aan de praat krijgen.
    De uitleg bij Devolo support is jammer genoeg naast de kwestie alsof ik niet genoeg IP adressen op mijn router zou hebben. Euhm… ik kan gerust nog 10-tallen mobiele toestellen over Wifi laten connecteren op mijn router.
    Enige optie lijkt me mijn Devolo int6400 te vervangen door allemaal dLANs.

  • Bert Bastiaan zegt:

   IK geloof dat het antwoord van Jan Mulder niet klopt.
   Je wifi maakt gebruik van een ander netwerk als dat van je interactieve tv, 2 gescheiden netwerken dus

 2. de vries zegt:

  hallo ik probeer de wifi devolo 500 netwerk kit te instaleren echter krijg ikde 2e adapter niet aann het werken

  de andere werkt uitstekend als de werkende weg haal en de andere probeer dan doet hij niks , ook samen doet aleen een het doe ikiets verkeerd????

  gaarne u reactie

  theo

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Theo,

   Het zou kunnen dat er iets mis is met de adapter. Neem even contact op met Devolo 0900-0400629.

  • Piet de Jong zegt:

   ik heb hetzelfde probleem. 2e adatper zowel gekloond op de router als op de eerste extender. werkt niet. En simpeler zou het eigenlijk niet moeten.

 3. Micky zegt:

  Dag heer Mulder,

  ik heb o.a. naar aanleiding van uw site een Devolo Dlan 500 WiFi set gekocht. Nu heeft deze set naast het al bestaande netwerk dat de router verspreid een apart netwerk opgebouwd. Het schakelen tussen deze twee netwerken doen mijn telefoons etc niet correct.
  Meestal is het zo dat een apparaat op het “oude” netwerk blijft zitten terwijl er al wel een beter (Devolo) beschikbaar is. Ik moet dan handmatig schakelen.

  Is er een manier om dit op te lossen?

  Heel erg bedankt!

 4. Andrea Room zegt:

  Geachte heer Mulder,

  Ik heb de Devolo Dlan 500 Wifi aangesloten op het netwerk. In eerste instantie werkten de beide Wifi repeaters erg goed. Zowel in de keuke als op de slaapkamer een goed Wifi bereik met de telefoon/laptop. Echter na het aansluiten van de tweede tv op het netwerk van de Wifi repeater in de slaapkamer, heb ik geen Wifi bereik meer in zowel de keuken als op de slaapkamer, de tv werkt overigens wel goed. Als ik contact probeer te maken met Wifi geeft wordt er aangegeven: netwerk uitgeschakeld vanwege trage internetverbinding. Hoe kan ik dit oplossen?

  Ik zie uw reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groet,
  Andrea Room

 5. Aart Bijsterbosch zegt:

  Hallo Hr. Mulder;
  Ik krijg mijn Devolo wifi versterker niet meer op mijn netwerk. (500 Mbps).
  Ik heb hier nooit problemen mee gehad maar nadat ik hem via een kabel aan een pc had verbonden kan ik niet meer via de versterker op het netwerk .(met mobiel enz.)
  Netwerk is KPN glasvezel, experia box V8.
  Hij geeft wel een goede signaalsterkte af.
  Ik hoop dat het iets met instellingen te maken heeft.

  Ik zie uw reactie graag tegemoet.

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Aart, reset de Devolo even naar fabrieksinstellingen. Dit doe je door de resetknop langer dan 10 seconden ingedrukt te houden. Hierna stel je hem opnieuw in. Op Devolo.nl zijn eventueel handleidingen te vinden.

 6. marc zegt:

  hallo,
  ik heb voor kennissen een devolo network kit 500 wifi aangeschaft, hun hebben glasvezel van caiway.
  op de glasvezelmodem zit geen draadloos internet dus wilde ik met deze kit een draadloos netwerk opzetten maar ik krijg met geen enkele mogelijkheid draadloze internetverbinding. als ik de utp kabel in de homestation steek en vanuit de homestation in mijn laptop heb ik wel verbinding en heb ik alles ingesteld. maar zo gauw ik op draadloos internet overga komt er te staan dat ik geen internet toegang heb. ergens heb ik gelezen dat caiway met een ander soort IP werkt ofzo. klopt dat ? en wat kan ik hier aan doen

  mvg marc

 7. Maurice zegt:

  Hallo hr. Mulder,

  Ik gebruik de Devolo dlan 500 duo (zonder wifi signaal) , mijn vraag , is het mogelijk om ook mijn wifi netwerk te versterken door enkel een wifi adapter aan te schaffen ?
  Werkt deze i.c.m. de dlan 500 duo ?

  m.vr.gr. Maurice

 8. Marco zegt:

  Beste heer Mulder,

  Ik heb een experiabox V8 met een 3 tal AV200 homepluggen en interactieve TV. Een 4e plug welke ik onlangs heb geïnstalleerd is een Devolo Dlan 500 wifi. Dit om ook beter bereik op de boven te hebben. Het probleem wat nu ontstaat is dat mijn Iphone zijn wifi steeds verbreekt. Als ik met behulp van het programma inSSIDer zie ik nu 2 x een draadloos signaal waarvan ik denk dat mijn Devolo Dlan plug net iets sterker is dqn de Experiabox. Hierdoor doet mijn wifi op de Iphone het dus niet vanwege het conflict. Hoe kan ik dit oplossen zodat er maar 1 sterk signaal is?

 9. Tamara zegt:

  Ik heb een starterspakket aangeschaft, maar krijg bij het configureren devolo niet meer in mijn wifilijst. Ik heb t even gehad en toen ik het wachtwoord in wilde vullen, viel de stroom uit. Nu kan ik hem in mijn wifi lijst, op tablet, telefoon en laptop niet meer vinden. Inmiddels heb ik hem gereset, maar krijg niets meer terug. Hoe krijg ik devolo weer in mijn wifilijst?

 10. carin van toornburg zegt:

  Wij hebben getracht de devolo te installeren. Ik krijg geen internet verbinding omdat hij niet te vinden is op de wifi lijst. Hij heeft het s ochtends wel gedaan maar s middags was het over met de pret.

 11. Broekstra zegt:

  VandaG de dlan 500 wifi van devolo aangeschaft.
  Snelle installatie werd mij beloofd. Dus niet, na 4 uur heb ik het opgegeven. De adapter die verbonden is met de router blijft knipperen , vplgens de handleiding heeft hij dan geen verbinding. Nergens te vinden hoe je dat kan tackelen. De andere adapters hebben wel verbinding met de routeradapter maar ik krijg geen wifisignaal. Iemand een idee wat er verkeerd gaat

  • Nico zegt:

   De adapter die niet werkt, werkt die wel als je hem in het stopcontact steekt van een adapter die wel werkt?
   Let er ook op dat de adapters soms niet goed werken in stekkerblokken. Gebruik altijd een stopcontact uit de muur.

 12. carine du bois zegt:

  Hallo,
  Ik heb een dlan 500 wifi gekoppeld aan mijn dlan 200av mini.
  In het devolo cockpit programma, op mijn laptop zie ik de 2 adapters,zitten, als ik 1 ervan verbind met een netwerkkabel aan mijn pc.

  Ik zie ook de nieuwe devolo in mijn tablet en smartphone, maar ik kan geen verbinding met internet krijgen. IP-adres ophalen wordt gestart en na een tijd krijg ik de melding
  “netwerk uitgeschakeld vanwege trage internetverbinding.” Hoe kan ik dit oplossen?
  Ook met mijn laptop kan ik niet op internet via de nieuwe toegang !

  Mvg,

  Carine.

 13. Elke zegt:

  Hallo,
  Mijn devolo versterker deed het prima, maar sinds een paar dagen kan hij niet meer verbinden. Hij staat tussen mijn WiFi signalen maar als ik hem wil verbinden blijft hij proberen te verbinden zonder echt te verbinden. Het WiFi lampje brand constant maar het huisje knippert langzaam, wat kan ik hier tegen doen?
  Groetjes,
  Elke

 14. Kenneth zegt:

  Hallo,
  Net als Elke werkte mijn devolo dLAN 500 wifi perfect tot 3 juni. Ik kan geen verbinding meer maken met de devolo. Hij is wel zichtbaar tussen de wifi’s verbindeingen. Ik heb ook geprobeerd deze te resetten door het knop onderaan 10 seconden in te drukken, maar helaas geen resultaat. Ook met een andere wifi verbinding kan ik de site van mijn devolo wifi niet bereiken.
  Hoe kan ik deze probleem oplossen?
  Groetjes,

  Kenneth

 15. Kenneth zegt:

  Vandaag 8-6-2015 devolo support aan de lijn gehad. De basis station was zijn signal verloren met de andere station. Oplossing is basis station uit de stopcontact halen steek hem in een stopcontact naast een van de station, druk op het knopje met huisje op het station en daarna kort op de knopje op de basisstation. Op beide station gaan ze nu knipperen en na 2 minuten moeten de lampjes constant blijven branden. Als de lampje van de basisstation langzaam knippert betekent dat hij de verbinding met de rest van de station kwijt is geraakt.

  Daarna kan de basisstaion weer eruit gehaald worden en weer aankoppelen aan de router en in het stopcontact. Alles werkt weer prima bij mij.

  Kenneth

 16. Martijn zegt:

  Mijn devolo werkt niet. Het huisje blijft maar knipperen. Als ik de reset knop ingedrukt houd moet hij uitvallen dat doet ie ook niet wat moet ik doen?

 17. Dick zegt:

  Hr. Mulder,

  Als ik de Devolo dLAN 500 WiFi gebruik, krijg ik dan naast mijn bestaande KPN-netwerk een tweede netwerk met een andere naam?
  Zo ja, moet je dan, als je van locatie wisselt, iedere keer in de instellingen van de tablet bijvoorbeeld een netwerk kiezen?

 18. Peter van Tiggele zegt:

  Hallo,

  Van de week heb ik de Devolo DLAN 500 WIFI gekocht en geïnstalleerd. Op dit moment maak ik alleen gebruik van het TV signaal die via de DLAN 500 WIFI adapter bekabeld wordt doorgegeven. De adapter geeft ook aan dat ik een goede WIFI-verbinding heb. Echter als ik inlog via mijn tablet of Telefoon op de Devolo-adapter krijg ik geen internetverbinding. Ik ben hier nu al meer dan 10 uur mee bezig en krijg het niet opgelost. Wie kan mij helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Peter

 19. verhoef zegt:

  net ook de devolo gekocht maar hoofdstation blijft maar knipperen en de reset knop werkt ook niet

 20. Frank Pauwels zegt:

  ik zie in mijn devolo cockpit 3 van mijn 4 toestellen maar de laptops in huis herkennen maar 1 devolo punt. De rest lijkt onzichtbaar. Wat moet ik doen ? De 4e adapter verschijnt niet in de cockpit en er brandt slechts 1 lampje. Deze krijg ik niet meer geactiveerd ?

  Devolo 500 Wifi adapters

 21. Rick zegt:

  Kan het zijn dat ik geen internet verbinding krijg via de adapter omdat ik een oude groepenkast heb?

  Ik heb via iemand gehoord dat het misschien aan de fases kan liggen?

  heb hiervoor een netgear geprobeerd deze, met deze kreeg ik ook geen internet verbinding.

 22. Kenneth zegt:

  Hallo Martijn,

  Sorry voor de late reactie, maar je moet de basis stationn en een van de andere station naast elkaar in de stopcontact steken en dan wat ik eerder hebt geschreven uitvoeren. Ik hoop dat het lukt succes.

  Kenneth

 23. Stephanie zegt:

  Beste,

  Ik heb vandaag de Devolo dLAN 500 WiFi aangeschaft, maar het installeren lukt niet bepaald. Mijn telefoon en laptop vinden het WiFi-netwerk wel, maar bij beide blijft het netwerk laden en krijg ik dus geen verbinding. Hoe kan dit opgelost worden?

  Mvg,

  Stéphanie

  • Nico zegt:

   Beste Stephanie,

   Dit komt waarschijnlijk omdat 1 van de devolo’s die je op je modem of router hebt aangesloten niet juist is geconfigureerd. Je kan het beste even met Devolo contact opnemen om je door de installatie te leiden. Op http://www.devolo.nl staan de contactgegevens.

 24. nadia livramento zegt:

  Hoi goedemiddag

  hoelang duurt het voordat de devolo 200 gaat verbinden met elkaar ? Ik heb altijd 2 verbindingsset gebruikt en deze deden het prima. Vandaag wilde ik graag een derde erbij doen en nu licht dat huisje dat alles bij elkaar verbind niet meer en nu kan ik geen interactieve tv meer kijken. Heb al tig keer op dat kleine knopje aan de onderkant grdrukt om alles te verbinden helaas geen succes. Kan iemand mij aub helpen ?
  Groeten Nadia

 25. Rein zegt:

  Hallo ik heb voor de beneden verdieping een router van Netgear (Model R7000)
  deze werkt prima op de beneden verdieping maar voor in de tuin en op de bovenverdiepingen heb ik drie devolo’s geplaatst. is het ook mogelijk om deze samen met de Netgear te laten draaien als één wifi netwerk.

  • Nico zegt:

   Beste Rein,

   Dit is helaas niet mogelijk, je hebt dan namelijk seamless roaming nodig wat je eigenlijk alleen in professionele wifi apparatuur terugvind. Ik weet niet of de R7000 en de devolo’s het ondersteunen maar als tussenoplossing kan je kijken of ze WDS ondersteunen bij de wifi settings. Dan kan je wel roamen tussen de netwerken alleen niet naadloos en valt de verbinding heel even weg als je rondloopt en tussen 2 wifi punten schakelt.

 26. jan zegt:

  vanmorgen alle adapters gereset omdat er problemen mee waren. Nu getracht van voren af aan te beginnen maar de adapter die met router is verbonden blijft knipperen. Router werkt naar behoren.

 27. Raven zegt:

  Vandaag een Devolo dlan 550 WIFI gekocht. Adapter met netwerkkabel aangesloten aan het modem. Installatie verder uitgevoerd zoals beschreven in het boekje.
  Bij de 2 adapters op iedere verdieping branden het WIFI signaal en “huisje” stabiel wit. Signaalsterkte is heel sterk aanwezig op PC, Tablet en telefoon.

  Ik kan alleen niet met de PC, Tablet of telefoon inloggen op het netwerk van Devolo.
  Op de twee adapters staan twee verschillende WIFI inlogcodes. Echter deze werken niet bij het inloggen op het netwerk.

  Wat doe ik fout of ligt het niet aan mij?
  Iemand die mij kan helpen?

  Alvast bedankt

  • Nico zegt:

   Beste Raven,

   Meestal zit er op de adapter ook een WPS knop. als je die indrukt en je daarna probeert te verbinden moet het lukken. Mocht het niet lukken, kijk dan even op http://www.devolo.nl voor het helpdesk nummer. De nederlandse helpdesk loopt dan even met je door de installatie en dan moet het zeker gaan lukken!

 28. marcel zegt:

  Mijn Dlan200 wireless N heeft geen icoontje meer in cockpit om de instellingen van de wifi te veranderen.
  Ik kom niet meer in de ingebouwde configuratie interface.Ook niet naar reset en terugzetten fabrieksinstelling. Vroeger stond er een extra icoon om de instellingen te veranderen.
  Ik heb het ip adres al ingevuld maar ik kom niet in de instellingen?
  Weet iemand wat ik nog kan doen?

 29. Jacques zegt:

  hallo beste,
  het basisstation is zijn signaal kwijt en blijft dus knipperen, naast een adapter plaatsen om het signaal weer op te pikken werkt niet ( vorige keer wel).
  Wie heeft er een oplossing?
  Jacques

 30. Inge zegt:

  Hallo,

  Ik heb in de woonkamer een devolo apparaat geinstalleerd en in mijn werkkamer. Doel: wifi versterken. Nu wil ik op mijn slaapkamer ook een apparaat installeren vanwege interactieve TV van KPN. Kan ik gewoon een extra apparaat kopen en op die manier boven tv kijken? (dus dat de 3 samenwerken waardoor ik in mijn kantoor nog steeds de goede wifi heb en boven interactieve tv kan kijken?)

  • Nico zegt:

   Beste Inge,

   Ja dit zou moeten werken indien de TV alleen een internet aansluiting nodig heeft. Meestal heb je ook een coax aansluiting nodig (bij ziggo in ieder geval).

 31. robert zegt:

  Hallo,

  Kun je powerline tv en powerline internet tegelijkertijd gebruiken of stoort dat elkaar. Ik heb een devolo set voor de tv.

  Rob

 32. Leo zegt:

  waardeloze knommel, werkt niet

 33. N. Breve zegt:

  Beste heer Mulider,

  Vraag over dit systeem in relatie tot wifi modem ziggo.

  Ik heb van Devolo de stekkers met dlan 1200+wifi ac geïnstalleerd. Dat werkt prima.
  De is nu verbonden met mijn vaste pc en de wifi werkt ook met mijn iPhone.

  Het Devolo systeem heb ik gekoppeld aan een Ziggo cisco-epc3928 modem.
  Echter die modem zend ook een wifi signaal uit.

  Is het niet verstandiger als ik het wifi signaal van deze modem uitzet om interferentie te voorkomen met het Devolo wifi signaal? Of maakt dat niets uit en hoeft dat niet?

  En, als ik het wifi singaal van het modem uit moet zetten? Is dit dan de beste manier:
  https://www.ziggo.nl/klantenservice/wifi/wps-functie/uitschakelen/ubee-wifi-modems

  Dank alvast voor de reactie.

  Mvgr., N. Brevé

  • Nico zegt:

   Beste,

   Op zich kunnen beide naast elkaar draaien maar als je die van Ziggo niet gebruikt kan je hem beter uitzetten zodat er minder storing kan optreden bij het signaal van de devolo.

 34. Cas vergouwen zegt:

  Ik heb de dlan 500 van devolo maar ik heb hem proberen aan te sluiten maar dan geeft hij op de wifi van de devolo aan dat ik een wachtwoord moet ingeven maar die weet ik niet en ik kan hem niet vinden

  • Nico zegt:

   Beste Cas,

   Even resetten en opnieuw installeren? ik weet je wachtwoord ook niet :) anders even met de devolo helpdesk bellen.

 35. Kenai zegt:

  Hallo ik ben Kenai kunt u me vertellen wat ik moet doen ik heb de devolo in het internet geplaatst de iPad reageert op het internet,maar hij verbind niet het WiFi knopje brand groen maar het huisje knippert ik heb het al heel lang en heb geen internet wat moet ik doen?

 36. Yoshi zegt:

  Wij hebben thuis devolo gebruikt als uitbreiding van ons wifi netwerk maar wij merken enkele problemen wanneer we onze iPhone/ipad aansluiten. We zijn dan even verbonden met het netwerk dat Devoll uitbreid maar na een tijdje worden we er gewoon af gesmeten.. Dit probleem merken we niet op een windows-phone..

  Wat zou ik kunnen doen?

  • Nico zegt:

   Beste Yoshi,

   Ik merk zelf ook vaak dat apple producten zoals de iphones en ipad’s problemen geven met Wi-Fi netwerken en android/windows apparaten niet. Ik ben bang dat dit niet echt op te lossen is. Het zou allemaal prima moeten werken namelijk.

 37. Kenai zegt:

  CAS ik weet wat u moet doen de internet code staat op de acterkant van de devolodlan 500 wij konden het eerst ook niet vinden.

 38. Kenai zegt:

  Beste Nico,
  Bedankt voor de reactie.

 39. Quinten zegt:

  Hallo, sinds 2 weken werken mijn dLan adapters niet meer. De adapters geven wel een signaal af, maar dit signaal is echter niet te gebruiken en ik denk dat het komt omdat de power knop van de dLan 500 duo adapter rood knippert en dit was eerder nooit. ik kan nergens vinden wat dit betekent en wat ik eraan moet doen om het powerknopje weer groen te laten worden op de dLan 500 duo adapter. Kan iemand mij helpen?

 40. Harry zegt:

  Ik heb de devolo 550 wifi aangeschaft. In de handleiding wordt beschreven dat dit systeem werkt op verschillende fases van het stroomnetwerk. Niet dus! Meerdere wifi spots geconfigureerd. Deze werken allemaal goed totdat ik deze in een contactdoos druk welke op een andere fase zit. Helaas werken ze dan niet meer. Doe ik iets verkeerd?

 41. Robert Bas zegt:

  Hoi het huisje van mijn devolo 500 blijft groen knipperen ook na de resset knop ingedrukt te hebben wat kan ik doen heb nu geen wifi

 42. Ellen zegt:

  Hallo,

  wij hebben lang gebruik kunnen maken van Devolo dLAN 500 Duo zonder problemen, met twee kleine adapters in verschillende kamers van het huis. Nu kunnen we echter geen verbinding meer maken met de wifi van Devolo en geeft hij de boodschap “Toegangspunt in gebruik. Trage internetverbinding.” weer. Ook geeft de smartphone of laptop wel een goede internetsterkte aan, maar kunnen we geen verbinding maken. Ook de lichtjes van de kleine adapters knipperen niet, enkel het lichtje op de grote (waar de etherkabel in gaat).

  Kan iemand ons helpen? We hebben al proberen resetten en opnieuw verbinden, alsook de etherkabel en alle adapters uittrekken…

 43. Bettina v Breemen zegt:

  Kan een develo 500 bij een develo 200 gezet worden
  Hopelijk kan mij iemand hierop antwoorden

  Groetjes Bettina

 44. Tyshawn zegt:

  Hallo

  Ik heb vandaag een develo 500 aangeschaft ik heb alle stappen gevolgd maar als ik wil verbinden komt er te staan dat het IP-adres niet configureert kan iemand mij hier A.U.B. mee helpen want ik heb alle reacties gelezen maar kom geen stap verder.

  • Benjamin zegt:

   Ik heb hetzelde probleem, na een jaar trouwe dienst nu regelmayig een adapter die dit probleem geeeft. Fabrieksinstellingen herstellen werkt bij mij tijdelijk…tot het probleem zich weer voordoet. Ben benieuwd of iemand de oplossing weet. Lijlt echt aan de adapters te liggen…want ik heb er 3 en het is er steeds 1 die problemen geeft

 45. Mireille zegt:

  Beste Jan,
  Heb de devolo dLAN 500 aangeschaft en geïnstalleerd volgens handleiding. Kan op zolder nu niet op m’n pc zien of ik via de devolo verbinding heb. heb wel verbinding met ziggo, maar dat is slechts 1 staafje, waarbij internet telkens wegvalt. Heb je een tip?
  groeten,
  Mireille

 46. Albert zegt:

  Hallo ik wil 1 devolo gebruiken in mijn huis de andere bij de buren 150 meter verderop zou dit lukken via stopcontact

 47. Eddie zegt:

  Ik heb sinds zaterdag een devolo 500 wifi.
  Ik krijg alle ledjes netjes groen aan het branden maar ik krijg de devolo netwerkverbinding niet in mijn netwerklijst.
  Hoe zou ik dit kunnen verhelpen.
  bij voorbaat dank

  • Sander zegt:

   Heb gisteren-nacht een Devolo 500 met twee pluggen geinstalleerd. Ging goed, alle lampjes waren groen en knipperden niet. Net werk gevonden, inloggen: nee dus. Uiteindelijk via de cockpit (Cd-tje) naar de instellingen van het Acces Point gegaan. Daar een nieuw eigen wachtwoord opgegeven. Gesaved en…. bingo! Doet het prima nu!

 48. Guus zegt:

  Beste Jan,

  Ik heb al een tijdje een devolo 500 WiFi set.
  Deze werkt naar behoren. Nu moest ik extra punt creeeren voor het aansluiten van een desktop. Op aanraden van een medewerker van de mediamarkt een devolo dlan 1200+ aangeschaft. Echter krijg ik deze niet gekoppeld

  Graag Ie ik uw reactie tegemoet.

 49. Hans van Meurs zegt:

  Devolo Cockpit werkt niet op 2 pc’s bij mij, wel het programma op zich, maar herkend ze niet meer onderling terwijl ze wel goed werken, iemand hier ook problemen mee of weet een oplossing?

 50. John zegt:

  Ik maak al enige tijd gebruik van 2 dLan 500 adapters in verschillende kamers. Sinds vorige week geeft 1 van de 2 adapters alleen nog maar een snel WiFi signaal af tot op max 2 meter van de adapter. Wanneer ik verder weg zit, stort de hele WiFi snelheid in en is draadloos internet niet meer te gebruiken. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn en hoe dit op te lossen?

 51. Joop zegt:

  Als langjarig A gelicenseerde radiozendamateur volg ik met interesse de discussie over PLC perikelen. Om zelf een indruk te krijgen heb ik onlangs een PLA5456 aangeschaft, waarvan de data transfer in het spectrum 2 – 86 MHz (AV2) plaatsvindt. Het is inderdaad een P&P kit. De interactieve TV kon probleemloos via het lichtnet met de Experia box worden verbonden. Tot zover was de werking zoals beloofd. Echter, toen ik mijn zender inschakelde was de verbinding verbroken. Beeld bevroor en geluid was weg op alle frequentiebanden waarvoor ik vergunning heb om te mogen zenden. Voor mij komt PLC dus niet in aanmerking en heb de kit geretourneerd. Snel een CAT 5 kabel getrokken en kijk nu storingsvrij interactieve TV.

 52. Chris zegt:

  Devolo DLAN 500 aangeschaft.
  Alles lijkt goed (lampjes blijven branden en knipperen niet, hij komt ook gewoon in mijn lijst van WIFI verbindingen met vol signaal).
  Maar hij geeft geen internetverbinding.
  Niet op de laptop en niet op de Ipad.
  Waarom werkt het niet??

  • Nico zegt:

   Beste Chris,

   Je hebt neem ik aan ook een bekabelde adapter aangesloten op je modem? Want alleen een wifi adapter komt je niet ver mee.

   • Chris zegt:

    Hi Nico

    Bedankt voor je reactie.

    Jazeker.
    Ik heb gewoon alle stappen van de gebruiksaanwijzing uitgevoerd. Inclusief het bekabeld aansluiten van de dLan Duo op mijn modem.
    En het linken van de twee stations etc.

    Alle lampjes branden zoals het hoort.
    In de Wifi lijst is ook de devolo gewoon te vinden met 100% signaal. Alleen met de melding Geen internetverbinding.

    Gr.
    Chris

 53. Fred zegt:

  Mijn zoon maakt van de dlan duo op de zolder. Hij gebruikt dat voor zijn ps4 en dat werkt prima. Maar ik merk dat de overige aparaten in huis slechter functioneren. Wij maken gebruik van de fodafone Home gateway. Mijn zoon gebruikt wel, zo heb ik zijn eigen netwerk met zijn eigen inlog. Kan het minder functioneren van de overige apparaten komen doordat meerendeel van de snelheid en mb naar zijn verbonding gaat?

  • Nico zegt:

   Hi Fred,

   Het kan dat alle bandbreedte voor 1 verbinding wordt gebruikt. Om dit tegen te gaan zal je een router nodig hebben met QoS, de meeste routers hebben dit tegenwoordig wel. Voor advies welke router je het beste kunt kopen kan je bete reven kijken bij ons artikel: beste wifi router 2017.

 54. JL. Meekma zegt:

  Devolo DLAN 500 (met twee extra adapter)vorig jaar aangeschaft doet het al een jaar prima, maar sinds vandaag doe een adapter het niet meer.
  Alles lijkt goed (lampjes blijven branden en knipperen niet, hij komt ook gewoon in mijn lijst van WIFI verbindingen met vol signaal).
  Maar hij geeft geen internetverbinding.
  Niet op de laptop en niet op de Ipad en niet op de telefoon.
  Hoe kan dit van de ene op de andere dag doet een adapter het wel en de andere niet meer.
  Wat kan ik hieraan doen of wat moet ik doen om de ene weer werkend te krijgen.

  Waarom werkt het niet??

  • Nico zegt:

   Beste,

   In dit geval kan je het beste even met de devolo helpdesk bellen, die kan helpen bij het troubleshooten.

  • Agnes zegt:

   Beste JL. Meekma,

   Ik had hetzelfde probleem – nadat we van vakantie terugkwamen werkten beide adapters van de Devolo DLAN 500 niet meer. Alle lichtjes op groen, maar geen inernetverbinding. Ik heb het als volgt opgelost:
   – De twee adapters in stopcontacten dichtbij de DLAN router plaatsen (de plug die met het modem is verbonden)
   – Verbinding tussen router en modem verbreken door het kabeltje naar de modem er uit te halen
   – Router resetten door op het knopje onderaan te drukken (ik heb het een paar seconden ingedrukt gehouden, maar weet niet of dit nodig is)
   – Adapters resetten door (kort) met een paperclip in het gaatje onderaan de adapters te drukken (terwijl ze in stopcontact zitten).
   – Kabeltje van het modem weer in de router steken en Yes: alles deed het weer!

   Het idee hiervoor heb ik uit dit youtube filmpje:https://www.youtube.com/watch?v=Ml_wpa719t8

   Deze persoon heeft nogal een oerwoud aan stekkers en kastjes, waardoor het niet zo duidelijk is wat hij precies doet. Maar het basisidee om alles te resetten terwijl het modem unplugged is lijkt dus wel te werken.

   Veel succes

 55. Marie-Paule zegt:

  Beste,
  Ik heb reeds 1 devolo D500 in gebruik en die doet het prima.
  Daarop een D550 aangesloten, zonder problemen, maar die is nu defect (lampjes branden ook niet meer). Dus een nieuwe uitbreiding D500 aangekocht en die krijg ik niet geconnecteerd. Soms wordt hij heel even herkend op mijn apparaten (ipad, iphone…) maar dat signaal verdwijnt vrij snel. De eerste devolo is dan meteen ook verdwenen en moet opnieuw opgestart worden.
  Hoe krijg ik dit opgelost ?

 56. jill zegt:

  Ik heb een devolo 550+ geinstalleerd. In eerste instantie op het dichts bijzijnde stopcontact toen werkte alles. Later op zolder geplaatst toen bleef het huisknopje rood knipperen zowel op die in de meterkast als op zolder. Na ze gereset te hebben knippert alleen die in de meterkast nog rood. Hij geeft wel gewoon internet. Maar vraag me af waarom hij rood knippert. Ik zou denken dat hij wit moet branden.

 57. Marjon zegt:

  Moet je de dLan 500 wifi opnieuw installeren bij een nieuw modem?

 58. Pauline zegt:

  Hoi, ik heb een vraag. We hebben de Devolo 500 met 2 adapters. Al dagen ben ik bezig, ieder keer krijg ik de melding; Kan ip adres niet verkrijgen. Ook resetten helpt niet. Coolblue gebeld, hadden geen antwoord.
  Ik doe alles volgens de handleiding, al zo vaak alles opnieuw aangesloten. Wie kan mij wel helpen?

 59. Wim zegt:

  Moet de stekkerdoos/ingang voorzien zijn van aarde voor de 500

 60. Sabina zegt:

  Goedemorgen, mijn Devolo set heeft altijd perfect gewerkt, maar nu al langer problemen met Ziggo qua signaal. Op dit moment is dat weer even op orde maar heb hiervoor hele netwerk gereset. Nu doen mijn Devolo’s (5 stuks) het weer prima als ik Cockpit mag geloven maar via tablet en smartphone kan er niet langer mee verbonden worden. Hij vraagt om een wachtwoord (dat heb ik aangepast in Cockpit) maar blijft zeggen dat hij geen verbinding kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑