Steeds meer toepassingen gaan via internet, waardoor je apparatuur op het modem moet aansluiten. Dat kan draadloos via WiFi, of met een kabel. Sommige toepassingen zijn niet geschikt om draadloos via WiFi te doen, zoals bijvoorbeeld IP televisie zoals Interactieve TV van KPN. De kans op haperend beeld is dan behoorlijk groot. Ook online gamen met een spelconsole zoals de playstation kan moeizaam gaan via een wireless netwerk. Gelukkig is er een oplossing waardoor je geen kabels hoeft te trekken: een draadloze verbindingsset via het stopcontact.

Met de homeplug AV adapter van Devolo maak je een netwerkverbinding via het stroomnet in je huis. Een goede optie is de dLAN AVplus. Deze adapter kan snelheden aan tot 500 Mbps. Ideaal voor spraak en video weergave zonder vertraging. De ene adapter sluit je aan bij het modem, de andere bij het apparaat dat je wilt aansluiten. Het maakt niet uit dat het modem en het apparaat op een andere groep zitten en doordat de adapter zelf ook een stopcontact heeft, gaat er geen stopcontact verloren!

Voordelen Devolo dLAN AVplus

 • De dLAN® 500 AVplus bouwt snel en eenvoudig een netwerkverbinding op via het stroomnet in je huis
 • Doordat de adapter is voorzien van een geïntegreerd stopcontact gaat er geen stroomaansluiting verloren
 • Het geïntegreerde netfilter verbetert de gegevensdoorvoer binnen het thuisnetwerk
 • Overdrachtssnelheden tot max. 500 Mbps voor toepassingen die een grote bandbreedte vragen (zoals digitale IP TV)
 • Eenvoudige beveiliging via een druk op de knop

Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

Digitale TV draadloos aansluiten

Indien je digitale televisie hebt via je internet modem, van bijvoorbeeld XS4All, KPN of Tele2, hoef je geen kabel van je modem naar je set top box te trekken. Je sluit simpelweg een adapter aan bij het modem en één bij de TV. De verbinding gaat via het stroomnet en werkt probleemloos. Een aansluiting ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Interactieve TV draadloos aansluiten

Op dezelfde manier kun je een Playstation, Xbox of Wii aansluiten op je modem. Geen gedoe met kabels en geen last van storing of vertraging zoals bij je draadloze netwerk via WiFi kan optreden.

Draadloze verbindings set aanschaffen

Indien je besluit je apparatuur via het stopcontact op het netwerk aan te sluiten heb je diverse mogelijkheden. Onder andere Linksys, Netgear en Sitecom maken homeplug adapters. Ik adviseer om te kiezen voor Devolo. Hier heb ik zelf de beste ervaringen mee en deze Duitse firma is de uitvinder van de powerline producten en maakt als sinds 2002 producten die aan de homplug standaard voldoen.

Wil je een computer via het stroomnet op internet aansluiten, dan volstaat een langzamere variant, maar wil je een televisie of spelcomputer aansluiten dan zou ik de dLAN 500 AVplus kiezen. De 500 Mbps bandbreedte is perfect voor digitale of interactieve televisie en het spelen van online games. De starterkit bevat 2 adapters, één voor op het modem en de andere adapter om je tv, spelcomputer of pc mee aan te sluiten.

Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

Voor welke digitale tv is deze oplossing geschikt?

Deze draadloze verbindingsset is geschikt voor digitale televisie via internet, ook wel bekend als IP TV. Dat is digitale televisie via je ADSL modem. Voor digitale tv over de kabel (zoals Ziggo) werkt dit niet, maar vaak is kabels trekken dan ook niet nodig. De coax aansluiting is wel aanwezig in je huis.

De volgende providers leveren IP televisie via ADSL:

 • XS4ALL
 • KPN
 • Tele2
 • Online

78 thoughts on “Draadloze verbindingsset

 1. kun je me vertellen of het mogelijk is meerdere sets te gebruiken om een signaal naar meerdere toestellen door te geven? en moeten die op elkaar afgestemd zijn? kun je dat instellen? of moet je dan in één keer een set van 4 kopen?
  Alvast bedankt!
  Ron

 2. Beste Ron,

  Met de sets van Devolo kun je meerdere apparaten aansluiten. Je kunt een starterskit kopen met 2 en later bijvoorbeeld nog een starterskit van 2 of één losse adapter. Dit hoeft niet tegelijk.

 3. Ik probeer al een tijdje 3 plugs aan te sluiten maar het lukt me niet. Een plug zit aan de modem waar de kabel mijn huis binnenkomt. Een andere aan m’n digitale tv en deze werken goed. Maar als ik er dan nog een 3e wil aansluiten in mijn bureau werkt deze niet. Het straffe is dat wanneer ik de plug aan mijn tv uittrek deze in m’n buro wel werkt.

  Iemand een idee hoe dit komt en boe dit te verhelpen?

 4. @ Stijn.

  Ik heb precies hetzelfde probleem.
  Echter komt er bij mij nog bij dat sinds de derde er even aan heeft gehangen (en het heeft gedaan) de andere televisie’s problemen blijven geven m.b.t. ontvangst.
  herken je dat ?

 5. Beste Tessa en Stein,

  Hebben jullie al een oplossing gevonden voor dit probleem?
  Ik heb nu namelijk het zelfde probleem, maar weet me geen raad!

  Groeten Erwin

 6. @ Erwin, Tessa en Stein:

  Zorg ervoor dat alle adapters de nieuwste firmware hebben, hoe dat moet lees je in de handleiding van de fabrikant. Ligt er dus aan welk merk jullie gebruiken.

  Staat er encryptie aan op de adapters? Bij Devolo dien je dit dan ook voor de derde te doen. Dat gaat als volgt:

  Nadat je de nieuwe adapter hebt aangesloten, drukt je – binnen 2 minuten – > 1 secondelang op de encryptieknop van een adapter in uw bestaande netwerk en vervolgens > 1 seconde lang op de encryptieknop van de nieuwe Devolo adapter. Klaar!

 7. Kun je ook adapters van verschillende merken samen gebruiken. Bv. 2 adapters vanTele2 en nu een 3e adapter van een willekeurig merk/andere aanbieder?

 8. Ik heb me laten vertellen door KPN dat je maximaal 2 TV’s kunt aansluiten omdat je anders op alle TV’s hetzelfde te zien zou krijgen…?? Dit lijkt me onzin, het TV signaal wordt toch gewoon op het electriciteitsnet gezet en vervolgens opgepikt door de adapter die het naar de decoder leidt?
  In theorie zou je toch best 4 of 5 TV’s moeten kunnen aansluiten?

 9. Beste Jan,

  Is het ook mogelijk om verschillende homeplugs door elkaar te gebruiken voor verschillende signalen?

  Uitleg: ik heb 2 homeplugs die ik gebruik om het iptv signaal van mijn modem naar mijn telfort decoder te krijgen. Ik wil echter ook mijn televisie op internet aansluiten om zo filmpjes op youtube aan te kunnen zetten. Dat zijn 2 verschillende signalen die ik dan met 2 verschillende sets homeplugs door wil geven. Werkt dat aangezien de 2 sets homeplugs op 1 en dezelfde groep zitten?

  dank alvast.

  1. Hallo Arjo,

   Je kunt prima een 2e setje gebruiken om je TV op internet aan te sluiten. Dit geeft geen enkel probleem. Je kunt het vergelijken met netwerkkabels, daarmee sluit je ook meerdere apparaten op het modem aan. Voor de zekerheid zou ik wel weer een zelfde soort set adapters kopen.

 10. Hallo Jan,
  Momenteel heb ik interactieve TV van de KPN maar over een paar maanden krijg ik een glasvezel aansluiting.
  Werkt dit systeem via het stopcontact dan ook nog?.

  Vr.gr.Alex van Beek

  1. Beste Alex,

   Dat werkt ook met glasvezel. Wanneer je een heel snel abonnement neemt, zou ik wel de 500Mbps homeplug adapters nemen.

 11. Beste Jan,

  Ik ben op pad geweest voor een draadloze verbondingsset. Ik heb thuis nu glasvezel.
  Is het zo dat alle verbindingssets alléén werken via de aansluiting met een datakabel?
  Nét voor mijn kinderen een nieuwe TV voor op de slaapkamer gekocht, met aan de achterkant 5 verschillende
  aansluitmogelijkheden, echter géén aanluiting voor een datakabel.
  Kan ik dan wel een draadloze verbindingsset gebruiken, of wordt het draden trekken?

  vr.grt. Nip

 12. Jan,
  Ik heb mijn tv en internet via Tele2. Sinds enige tijd gebruik ik met succes powerplugs voor mijn TV signaal. Nu wilde ik ook mijn internet via powerplugs laten lopen zodat ik ook boven kan internetten. Dus een set nieuwe powerplugs gekocht in totaal heb ik nu 4 powerplugs. Dit moest ook omdat het internetsignaal via een andere poort loopt.

  Echter krijg ik geen internetsignaal op mijn powerplugs.

  Om er zeker van te zijn dat de nieuwe powerplugs werken, heb ik deze alleen aangesloten. Op dat moment kreeg ik wel een internetverbinding. Vervolgens de powerplugs voor het tv-signaal weer aangeslotenmet als resultaat dat mijn internetverbinding weer weg valt. Hoe kan ik dit oplossen ?
  Groet, Jolanda

 13. Jan en overige,

  Ik lees hier dat het gebruik van zowel IPTV als Internet gewoon door elkaar gebruikt kan worden.

  Ik ben van plan hiervoor een 3e adapter te kopen, echter als ik KPN bel voor advies krijg ik het antwoord dat dit (nog) niet mogelijk is.

  Naar mijn weten mag je maar 1 adapter per stopcontact aansluiten en helaas heb ik maar 1 stopcontact in mijn meterkast (waar het modem hangt).

  Kunnen jullie mij vertellen dat ook al zegt KPN dat een set van 3 (1 op modem, 1 op decoder TV en 1 op pci kaart desktop) niet werkt, het wel kan werken?

  Het bevreemd mij dat het niet zal kunnen werken, gezien het mijns inziens, hetzelfde breedband signaal doorgeeft.

  Alvast dank.

 14. Ik heb een paar weken geleden een set devolo dlan met wifi gekocht en het werkte prima,
  Maar na een incident met mijn tablet 10.1v die ineens niet meer via down internet had en ik het niet voor elkaar krijg om alles weer op een lijn te krijgen.
  Foutmelding betreft het niet meer weten of ik het beveiligingswachtwoord van mijn netwerk wat ik daarvoor ook al had kan gebruiken. Zo te zien niet want er komt stevast een meldin dat er iets verkeerd zit met de wachtwoorden

  Cockpit geeft geen andere apparaten weer wat in het begin wel goed ging.

  Ik geef nog niet op maar wordt er moedeloos van.

  Heb je goeie raad voor mij?

  Groeten Berens

 15. Beste Jan,

  Ik heb aan de ene kant naar tevredenheid twee adapters draaien die doen wat ze moeten doen maar wat een nare bijkomstigheid is dat ik dan geen Wifi meer heb???
  Wat kan dit zijn? Als ik de twee loskoppel bij mijn router/modem dan heb ik weer volop Wifi?

  Ik heb al van alles opgezocht en kom veel tegen maar dit probleem met een oplossing niet.
  Ik hoop dat je mij kan helpen.

  Mvg

  Jan Willem

  1. Hallo Jan Willem,

   Dat is vreemd zeg. Wat voor homeplugs en wat voor router gebruik je? Dit zou niet mogen gebeuren.

   1. Hoi Jan,

    Excuus voor late reactie. Ik heb de Homeplug van MSI en een Cisco 3925 router/modem.
    Ik heb nu één homeplug draaien die bedraad is bij de Cisco en stuur daarmee twee pc’s aan, onafhankelijk. Nu blijft de WiFi wel bestaan.
    Ik vind dat vreemd.

    Mvg

    Jan Willem

    1. Hallo Jan Willem,

     Heel raar inderdaad. Dat probleem nog nooit gehad met Devolo en Netgear homeplugs. De homeplugs van MSI ken ik niet, maar ik vermoed dat het probleem daar zit. Gelukkig heb je het anders op kunnen lossen.

 16. Beste Jan,

  We hebben in ons nieuwe huis een telefoonaansluiting in de meterkast en geen mogelijkheid om draden te trekken. Nu gebruiken we voor draadloze tv en internet 2 powerplugs TP-link 200mbps en dat werkt prima! Nu willen we boven ook tv kijken en hebben daar tevens een Powerplug aangesloten bij de tv, ook de groepen aangepast aan beneden zodat het signaal wordt doorgegeven. Dit zou volgens Tele2 moeten werken. Helaas geen ontvangst!!?? We hebben boven geen decoder staan aangezien dit niet nodig zou zijn. Heb je wellicht een tip voor ons!?

  MVG,
  Karen

  1. Beste Karen,

   Verschillende groepen en fasen zijn voor homeplugs geen probleem. Je creëert hiermee eigenlijk een netwerkkabel via je stroomnetwerk. Er is dan nog steeds een decoder nodig boven, het enige dat je niet hoeft te doen is een kabel trekken. Daar zijn de homeplugs voor.

 17. Hi Jan,
  Ik heb twee draadloze verbindingssets van KPN. Echter, ik wil overstappen naar Tele2. Kan ik die adapters van KPN blijven gebruiken om mijn tv straks draadloos aan te sluiten op de modem van Tele2? Vind het zo zonde om weer geld uit te gaan geven aan de Powerplugs van Tele2 als ik deze van KPN nog kan gebruiken..
  Groeten,
  Marlies

 18. Ik ben ook net tele2 overstapt en heb ik kpn ontvanger ik probeer mijn slaap kamer tv kijken maar het is niet gelukt ,het is mogelijk die adapter alleen voor kpn experia box? Wie weet over dat

  groetjes aysun

 19. Beste Jan,
  ik ga binnenkort overstappen naar kpn. nu moet ik hiervoor een verbindingset kopen.
  Wat raad je aan, een 200mbps, zoals die van kpn standaard zijn, of een 500mbps zoals devolo zelf ook maakt?

  Groet,
  Jacco

 20. Beste Jan,

  Ik ben sinds kort overgestapt naar KPN glasvezel en ik wil een nieuwe verbindingsset kopen. Welke raad je aan? De verbindingsset van KPN of een set van Devolo?

  Bij voorbaat dank!

 21. Beste jan,

  Wij hebben een devolo set. Hierop zit nu de router en de televisie van KPN.
  Nu zijn wij op zolder gaan slapen.
  Kan ik dan door een uitbreiding aan te schaffen en hierop een router of een switch te zetten internet en televisie op zolder krijgen?

  M.vr.gr.,
  Goede.

 22. Beste Jan,

  Ik heb 2 internet providers thuis een van kpn en ander van upc. Kpn heeft alles in een pakket en dus zijn de interactieve tv verbonden met 2 devolo’s. Mijn vraag is ik wil ook gebruik maken van devolo’s voor de upc internet verbinding alleen vraag ik me af of dit problemen gaan leveren omdat er al een internet verbinding van kpn op de stopcontact stroom loopt.

 23. Beste Jan,

  Na heel lang gewacht te hebben op verbetering van deze techniek, ben ik toch zover om e.e.a. te gaan aanschaffen. Het zou dan het alles-in-een pakket van KPN worden. Het internet kan gewoon draadloos via de Experiabox van KPN, maar voor de TV zou ik dan de draadloze verbinding willen hebben. Wat ik mij nu afvraag, is of mijn huis hier wel geschikt voor is.

  Het is een vrijstaand huis, gebouwd in 1970 en alle kabels/buizen/etc. zijn nog origineel. Omdat het een redelijk oud elektralijn betreft en een grote afstand betreft ben ik bang voor storingen. Hemelsbreed van de meterkast => TV is +- 35 meter. De werkelijke afstand zal zeker het dubbele zijn omdat het een L-vorm betreft.

  Ik hoop dat je mij hierin kan helpen!

  Vriendelijke groet,

  Daan

 24. Bedankt voor het artikel :)

  Werkt dit ook voor Vodafone?
  Welke bridging uit heeft staan…
  (op hun dichtgebombardeerde modems waar je geen adminrechten hebt)

  Alvast bedankt!

  1. Hoi, powerline adapters werken net als een netwerkkabel. Je hoeft niets in te stellen op het modem. Dus dit werkt ook met Vodafone.

 25. Beste Jan,
  Mijn ouders hebben draadloos tv via het Devolo/KPN Experia box systeem en na alweer een tijdje terug wat storingsproblemen gehad te hebben altijd prima.

  Nu heb ik vorige week een draadloos alarmsysteem geinstalleerd, uiteraard ook via de Experia box, en sinds die tijd stort 1 van de televisie’s in de avonduren, dus overdag geen probleem, maar alleen in de avond.
  Om uit te vinden of het aan de stroomkanalen lag ook een keer in de avond alle lichten uit gedaan, maar het probleem bleef.

  Ik heb de stekker van de stekkerdoos (in de meterkast) op/in de devolo gestopt en de aansluiting ernaast vrij gelaten, zoals KPN adviseert.

  Enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn? Volgens de metingen is de snelheid van het internet continu rond of boven de 30mpbs.

  Mvg,

 26. hallo, misschien een makkelijke vraag voor iemand hier om te beantwoorden ,,,ik ben echt een leek!!
  Ik heb een alles in 1 pakket van telfort met draadloze aansluiting adapters, ik heb de ontvangers ed aangesloten beneden en op 1 tv boven.(zoon tv) werkt goed , ik wil nu ook op mijn andere zoon zijn kamer een tv. Maar ik heb maar 2 ontvangers en 3 adapters die ook allemaal in gebruik zijn.
  hoe en wat moet ik doen om zowel beneden als boven op 2 televisies ontvangst te hebben? ( hiervan zijn 2 smart tv’s misschien dat dit nog mogelijkheden biedt )
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen, want ik snap het niet ! gr rosita

 27. Ik heb sinds kort een 3 in 1 pakket van KPN. Ik heb twee decoders en meteen de draadloze verbindingsset van de KPN aangeschaft. Zo kan ik boven en beneden TV kijken.
  Mijn zoon is een “gamer” en heeft dus een goede internetverbinding nodig. Die hebben we ook. (50 Mbit/s download). Alleen voorheen computerde (gamde) hij in de woonkamer, sinds kort staat zijn gamecomputer op zolder. Nu heeft hij een te slechte internetverbinding door de afstand modem (woonkamer–> gamecomputer..zolder).
  Een kabel leggen is helaas niet mogelijk. We moeten ongeveer 15 meter (of ietsje meer) overbruggen met het internet. Is hiervoor ook een oplossing mogelijk met ons huidig KPNsysteem (het internet onderdeel bedoel ik dan). Bijvoorbeeld d.m.v. een andere draadloze verbindingsset? Bij de KPN winkel vertelde men mij dat als ik nog een verbindingsset bij hem zou plaatsen dit ten koste zou gaan van zowel de verbinding met de TV boven als met de verbinding van zijn gamecomputer. Graag uw/jullie advies. Alvast bedankt.

 28. Hallo,

  Ik krijg volgende maand het alles-in-1 pakket van kpn via glasvezel. Ik heb zelf 2 TP-link homeplugs.
  Kan ik deze ook gebruiken voor het glasvezelpakket van kpn?
  Ik wil het netwerk als het mogelijk is nog uitbreiden met een wifi range extender voor op zolder. Daar komt dan ook een desktop pc aan te hangen. De digitale tv boven wil ik dan via een reguliere homeplug ontvangen. Weet u of dit mogelijk is?

  Ik gebruik de TP-link TL PA4010P als homeplug en wil deze uitbreiden met de TP-link TL WA860RE.

  1. Hi

   Yes, you can use the present adapters. Once the fiber is installed, there’s a fiber to LAN converter installed. To this is connected a normal KPN ADSL router to which you can connect the plugs and use it like before.

   Do connect to the same port the IPTV box was connected to, at times a port is reserved for IPTV on modems.

   Hope this helps.

   Cheers
   Samrat

 29. Goedemiddag,

  Waar kan ik de powerplug bestellen. Ik heb interactieve tv van tele2.
  Maar zei hebben er niet bij gezegd dat ik 2 powerplugstaat nodig had.
  En ze zijn ook niette bestellen bij telen.

  Mvg Elly Nienhuys

 30. Goedemiddag,

  Waar kan ik de powerplug bestellen. Ik heb interactieve tv van tele2.
  Maar zei hebben er niet bij gezegd dat ik 2 powerplugs nodig had.
  En ze zijn ook niet te bestellen bij tele2.

  Mvg Elly Nienhuys

 31. Beste Jan,

  Heb twee Samsung Smart Tv’s (UE46EH5300) en de (UE32EH5300) met C1 Module.Nu is het niet zo makelijk om deze tv van een internet kabel te voor zien.(Samsung dongel al geprobeerd maar het signaal is zwak in ons appartement)Nu is mijn vraag zou ik ook gebruik kunnen maken van een bijvoorbeeld de Devolo Dlan 500 Wifi powerline network kit.Of adviseer je iets anders.
  Graag hoor ik het van u.

  Met vriendelijke groet,

  Hennie de Graaf

 32. Ik heb Sweex Powerline 200 adapters. Ik heb de indruk dat die teveel signaal wegtrekken. Vanaf mijn Fritzbox heb in het TV signaal op één LAN poort (LAN4). Als ik daarachter een switch zet kan ik prima twee settop boxen en twee TVs aansluiten. Dat werkt goed. Nu wil ik één van die TVs boven zetten en dat dacht ik dus met Powerlan op te lossen. Maar dat werkt dus niet goed. Zodra ik de tweede TV settop box via het stroomnet aansluit valt bij beide toestellen het signaal deels weg, of wordt heel slecht. Ik heb meerdere van die Sweex setjes maar geen van allen doet het goed. Maar.. als ik één van de kabels uit de switch haal, dan werkt het andere toestel wel. Zelfs als ik de kabel van de box beneden uit de switch haal, dan werkt het boven ineens wel via powerlan.
  Rara… wat kan ik nog doen anders dan een kabel naar boven trekken?

   1. Ik heb de oplossing zelf gevonden. Voor wie hetzelfde heeft: gebruik GEEN switch, maar drie powerline adapters! Direct vanuit de modem naar een powerline adapter, en dan de twee settop boxen allebei hun eigen powerline adapter. Het werkt dan uitstekend.

 33. Hallo, ik heb 2 powerline adapters DVS200. van huiskamer naar slaapkamer werkt prima. als ik de slaapkamer adapter verplaats naar onze blokhut-luifel dan kniper hij soms met moeite rood en gaat dan gelijk weer uit. weet iemand wat de limiet is van kabel lengtes en groepen ?

  alvast bedankt Sjabbo

 34. Hallo. Ik heb boven een nieuwe smart tv gekocht en wil hem draadloos via het stroomnetwerk aansluiten. Ik heb glasvezel en mijn provider is Vodafone die met een interactieve box werkt. Moet ik voor boven een 2e interactieve box aanschaffen en daarna aansluiten op een adapter van bv devolo? Kan ik ook een andere adapter aanschaffen? Op marktplaats worden veel KPN adapters aangeboden of is dat niet verstandig.

  Met vriendelijke groet,
  Drineke.

 35. Hallo,

  Ik heb een internetkabel getrokken in de tuin naar de blok hut 40 m van af de router wil die op de tv aan sluiten om tv tekijken maar hoe moet het verder moet ik ook een router in de blok hut voor wifi om tv tekijken

  groetjes olly

  / hebben voor wifie

 36. Ik heb n2 1 aan de experia box, nr 2 aan een tv en nr 3 aan een andere tv. Zou ik aan nr 2 of 3 een KPN router kunnen hangen en daarvandaan het KPN kastje voor de tv?

 37. Dag,

  Ik heb dLAN 500 AV wireless+.
  Na installatie heb ik:
  – via LAN (kabel) intern een netwerk en ook extern ook, dus internet.
  – via WLAN (wifi) intern een netwerk, maar extern niet, dus geen internet.

  Wat moet ik verder doen om via wifi ook internet te krijgen?

  Groetjes,

 38. Beste Jan,
  Wij gebruiken een powerline adapter voor onze internetaansluiting.

  Dit geeft echter frequent problemen, de internetverbinding met de PC is vaak verbroken.

  Na herhaalde contacten met de internetprovider (Ziggo) geven zij steeds aan dat het memo steeds signaal afgeeft en dat het probleem bij de computer of in dit geval de powerline verbinding moet liggen.

  Is er een manier om dit door te testen en dan eventueel te weerleggen?

  Met vriendelijke groet,
  John Vierdag

 39. Geachte Jan,
  Er zijn geen Draadloze Verbindingsadapters dLAN 200 AV gevonden.” Wat kan dit zijn?
  Ik wil de Firmware updaten.
  Dank voor uw antwoord.
  Joep Keulen.

 40. Beste Jan,
  ik maak gebruik van de kpn experia box en heb beneden in huis digitale televisie. Nu wil ik dit ook op de slaapkamer boven, hiervoor kan ik de kpn powerline adapters gebruiken. Alleen wil ik hierbij ook het wifi signaal met name op zolder versterken. Weet jij hoe ik dit het beste kan oplossen en zou dat met kpn kunnen?

 41. hallo Jan
  ik heb glasvezel van fiber,draadloze verbindingsset van kpn,ik krijg bij de tweede setup box wel verbinding
  maar hij blijft op waiting fot network op de tv,de lampjes achterop branden.
  Fiber zegt dat de verbindingset niet op glasvezel werkt is dat zo.

 42. Beste Jan,
  Ik heb een glasvezelmodem van Telfort. Via een Sitcomrouter heb ik wifi in heel het huis. Nu wil ik graag boven op de slaapkamer met een Aminokastje digitale tv kijken. Ik heb een AV500 Powerline universal Wifi Ranger Extender van TP link gekocht om boven draadloos tv te kijken. Ik heb de adapter aan het modem verbonden (eerst aan de router, later aan het glasvezelmodem, wat is het best?) en het tweede kastje boven bij de televisie. Aminokastje aangesloten met het kabeltje en vervolgens krijg ik op mij tv de melding: ‘Het netwerk waarmee de setopbox is verbonden, biedt niet de benodigde diensten. Controleer of de setopbox verbonden is met het juiste netwerk.’ Het wifisignaal werkt wel want ik zie de adapter verschijnen in mijn wifilijst van mijn mobiele telefoon. Wat doe ik niet goed? En hoe controleer ik met welk netwerk mijn setuopbox is verbonden? En moet de eerste adapter van de Powerline in mijn glasvezelmodem of in mijn router? Maakt het nog uit welke ingang ik dan kies?
  Ik snap er niets meer van!
  Ik hoop op een antwoord.
  Groetjes Elle

 43. Als je de buurt op de kop wilt zetten door stroring te veroorzaken op radio’s moet je zo’n PLC kopen.
  Deze dingen ook dit merk gooien de hele kortegolf middengeolf en fm band plat bij de buren. Eigenlijk zou dit niet eens verkocht mogen worden als er geen economisch belang was, Binnen aanzienlijke tijd zal echter de wetgeving strakker worden en zit je met een illegaal product dat ook nog eens de relatie met de buren op de kop zet. niet aan beginnen dus trek een kabel en je hebt de beste verbinding en overdracht die er is

  1. Gert,

   Hier ben ik het niet mee eens. Powerline oplossingen zijn gewoon goedgekeurd en voldoend aan vrij strenge regels. Al sinds 2002 ongeveer zijn ze goed verkrijgbaar en ik heb nog nooit gehoord dat het problemen geeft. Er zijn in Nederland duizenden en duizenden van deze dingen in gebruik, ook voor toepassingen buiten datanetwerken om.

 44. Beste Jan,

  Allereerst wil ik je een compliment geven voor je website. Alles staat er erg duidelijk in beschreven.

  Ik zit met het volgende:

  Op dit moment heb ik een glasvezelabonnement van 50 Mbit bij Stipte. Ik ben erg tevreden over de snelheid. Het Amino-kastje bij de televisie in de woonkamer heeft een UTP-kabel nodig, die ik vanuit de meterkast via een UTP-switch van Sitecom onder de grond heb getrokken naar het Amino-kastje. Resultaat: haarscherp beeld.

  Nu heb ik sinds kort een tweede Aminokastje voor een televisie boven. Ik heb een TP-link homeplug starterskit gekocht met een snelheid van 500Mbit (met in mijn achterhoofd dat dit genoeg moest zijn vanwege de 50 Mbit aansluiting). Als ik het Amino-kastje boven aan heb, heb ik vaak blokjes in beeld. (op dit moment geeft het kastje aan dat er helemaal geen verbinding is). Als de televisie in de woonkamer aan is, valt de verbinding boven helemaal weg. Is de televisie beneden uit, dan heb ik wel beeld, maar niet altijd goed.

  Wat is nu een goede oplossing zodat ik beneden én boven goed beeld heb en tegelijk televisie kan kijken? Als ik een andere homeplug moet gebruiken snap ik dat, maar kan ik mijn TP-link adapter dan misschien voor een computer gebruiken? Is dit te combineren met een andere homeplug?

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  Met vriendelijke groet,
  Erik van Braam

  1. Beste Erik,

   De TP-Link zou in principe goed genoeg moeten zijn, echter kan het signaal minder worden naarmate de kwaliteit van de elektriciteitskabels onvoldoende is. Bij oudere huizen merk je dit vaak. Ook moet je er op letten dat je geen stekkerblokken gebruikt en de adapters direct in een stopcontact in de muur steekt. Een andere reden kan zijn dat de TP-Link wel 500 Mbps doorvoer heeft, maar de LAN poort slechts 100 Mbps aankan, upgraden naar een betere nieuwe adapter zou dan kunnen helpen, je kunt de TP-link dan wel blijven gebruiken voor een PC bijvoorbeeld. Devolo heeft erg goede adapters met Gigabit LAN poorten: http://www.routershop.nl/devolo-dlan-1200-starter-kit/pid=33178

 45. Ik heb een develo dlan 200 set en heb deze uitgebreid met een sitecom set van dlan 200 en eentje van dlan 500 , het praat wel met elkaar, maar niet optimaal, ik heb de 500 bij het modem zitten. Wat zou het advies zijn om dit te optimaliseren?

 46. Ik ben gisteren bij de mediamarkt geweest en heb een Devolo set gehaald deze netjes aangesloten, alleen nu heb ik geen tv. Ik heb Vodafone als provider kan dit het probleem zijn? Via rechtstreeks kabel trekken van modem naar de tv box functioneert hij wel

 47. Kan ik zowel tv als internet via dit systeem gebruiken? Via de normale manier niet maar is dit op een andere manier te realiseren?

 48. Kan ik zowel tv als internet via dit systeem gebruiken? Via de normale manier kan dit niet maar is dit op een andere manier te realiseren?

  1. Beste Frank,

   Wanneer je IP tv hebt van bijv KPN zou het moeten werken. Je kunt het beste even je provider vragen of het gaat werken, niet alle providers kunnen via powerline werken.

 49. ik zit op een vakantie park en heb geen tel aansluiting kan ik ook via stroom met de modem van de buren gebruiken

  groet rob

 50. Hoi.
  Kan iemand mij helpen bij het volgende:
  Ik heb interactieve tv van Tele2. Ik heb een setje TP-link AV500 gekocht en aangesloten op hetzelfde stroomnetwerk. De twee adapters verbonden (1 met router en 1 met Tele2 tv-kastje).
  Nu krijg ik de melding op mijn tv “geen verbinding. Controleer of het modum goed aangesloten is”.
  Vreemd. De 3 lichtjes per adapter branden gewoon. En ik heb ook gewoon internet.
  Dus wat gaat er mis??

  gr Anne-Marie

  1. Beste Anne-Marie,

   Zover ik weet kan je interactieve TV niet via powerline aansluiten omdat het signaal gecodeerd wordt verzonden en de adapters hier niet mee overweg kunnen.

 51. Dag Jan,

  buiten dit verhaal ben ik al een tijdje op zoek naar een mogelijkheid om internetvt van Vodafone over te zetten naar een niet smart-tv. Met of zonder HDMI. Is daar een mogelijkheid voor. Want een powerplug is geen oplossing heb ik inmiddels begrepen. Heb jij daar wel advies over.

 52. Dag Jan,
  Ik heb een modem van Fiber met hierop aangesloten een aantal home plugs van KPN (over van de vorige provider). Dat werkt prima. Nu heb ik twee TP LINK TL-PA4010P gekocht om in een aantal andere kamers beter internet te krijgen. De wifi is niet overal in huis even goed. Echter krijg ik ze niet aan de praat. Werkt deze combinatie niet?

 53. Hoi Jan,

  Ik heb een aantal vragen, en alvast sorry aangezien ik een leek ben.
  We hebben Vodafone glasvezel en hadden boven nog ouderwetse analoge tv. Nu zouden we graag boven ook tv willen dmv een home plug.
  Nu hebben boven ook minder WiFi bereik. Nu zou ik dat graag in een keer willen verhelpen.
  Nu heb ik me laten vertellen dat er problemen zijn met home plugs icm Vodafone en het samen gaan van ziggo. Allicht heb ik geen zin in het feit dat zodra de overstap het is niet meer werkt of dat we moeten wachten tot de overstap plaats vindt.
  Op het moment is er geen modem actief maar is wel in huis. Dit is een ouder model (experia box v8) wat van telfort was, neem aan dat ik dit gewoon nog kan gebruiken bij deze combinatie?
  Wat adviseer je te kopen om zowel een tv extender te creëren als een sterker WiFi signaal voor de telefoons?

 54. Dag Jan, wij hebben sinds kort glasvezel van Solcon. Omdat wij geen kabel naar de tv hebben gebruiken wij de DVS650 die we nog hebben van gebruik met interactieve tv van KPN. Met KPN hebben wij 2 jaar lang probleemloos op die manier tv gekeken. Bij Solcon ging het de 1ste 3 wkn goed, helder beeld en zender wissel zonder problemen. De laatste week duurt het tussen zender wissel of zappen vanuit de gids bij veel zenders wel meer dan een minuut. Solcon zegt dat het aan de draadloze verbindingset ligt en dat wij alleen aangesloten op de kabel tv kunnen kijken. Heb jij hier misschien een mening over? Ik vind het nl erg vreemd dat we 3 wkn geen problemen hebben ondervonden en nu ineens wel.

  1. Hi Saskia,

   Het kan zijn dat een set een instabiele verbinding geeft. Het beste is om direct een kabel te trekken om problemen te voorkomen. Soms past de provider de sterkte aan van een signaal waardoor het ineens niet meer lekker werkt via een powerline oplossing.

 55. Hallo,
  Ik heb internet en interactieve TV van KPN. Op de 1ste etage komt het signaal binnen en staat het modem. ITV wordt van de 1ste naar de 2de etage via DVS 1200 doorgegeven voor 2de TV. Internet wordt via Wifi doorgegeven aan mijn desktop op de 2de etage.
  Mijn desktop wil ik verplaatsen naar de 3de etage, maar ik ben bang dat de Wifi daar geen stabiel signaal zal hebben. Ik dacht aan een 3de DVS 1200, maar in de handleiding staat dat je ze voor TV OF Internet kunt gebruiken, niet voor beide.
  Weet iemand wat de beste oplossing voor mij zou kunnen zijn?

 56. Ik heb DVS1200 en tv van KPN, maar waarom werkt dit niet met glasvezel abo en TV van bijvoorbeeld TMobile?
  Daar kan ik alleen maar bedraad een abo bestellen en dat wil ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.