Homeplug

door Jan Mulder

77

Draadloze verbindingssetSteeds meer toepassingen gaan via internet, waardoor je apparatuur op het modem moet aansluiten. Dat kan draadloos via WiFi, of met een kabel. Sommige toepassingen zijn niet geschikt om draadloos via WiFi te doen, zoals bijvoorbeeld IP televisie zoals Interactieve TV van KPN. De kans op haperend beeld is dan behoorlijk groot. Ook online gamen met een spelconsole zoals de playstation kan moeizaam gaan via een wireless netwerk. Gelukkig is er een oplossing waardoor je geen kabels hoeft te trekken: een draadloze verbindingsset via het stopcontact.

Met de homeplug AV adapter van Devolo maak je een netwerkverbinding via het stroomnet in je huis. Een goede optie is de dLAN AVplus. Deze adapter kan snelheden aan tot 500 Mbps. Ideaal voor spraak en video weergave zonder vertraging. De ene adapter sluit je aan bij het modem, de andere bij het apparaat dat je wilt aansluiten. Het maakt niet uit dat het modem en het apparaat op een andere groep zitten en doordat de adapter zelf ook een stopcontact heeft, gaat er geen stopcontact verloren!

Voordelen Devolo dLAN AVplus

  • De dLAN® 500 AVplus bouwt snel en eenvoudig een netwerkverbinding op via het stroomnet in je huis
  • Doordat de adapter is voorzien van een geïntegreerd stopcontact gaat er geen stroomaansluiting verloren
  • Het geïntegreerde netfilter verbetert de gegevensdoorvoer binnen het thuisnetwerk
  • Overdrachtssnelheden tot max. 500 Mbps voor toepassingen die een grote bandbreedte vragen (zoals digitale IP TV)
  • Eenvoudige beveiliging via een druk op de knop

Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

Digitale TV draadloos aansluiten

Indien je digitale televisie hebt via je internet modem, van bijvoorbeeld XS4All, KPN of Tele2, hoef je geen kabel van je modem naar je set top box te trekken. Je sluit simpelweg een adapter aan bij het modem en één bij de TV. De verbinding gaat via het stroomnet en werkt probleemloos. Een aansluiting ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Interactieve TV draadloos aansluiten

Op dezelfde manier kun je een Playstation, Xbox of Wii aansluiten op je modem. Geen gedoe met kabels en geen last van storing of vertraging zoals bij je draadloze netwerk via WiFi kan optreden.

Draadloze verbindings set aanschaffen

Indien je besluit je apparatuur via het stopcontact op het netwerk aan te sluiten heb je diverse mogelijkheden. Onder andere Linksys, Netgear en Sitecom maken homeplug adapters. Ik adviseer om te kiezen voor Devolo. Hier heb ik zelf de beste ervaringen mee en deze Duitse firma is de uitvinder van de powerline producten en maakt als sinds 2002 producten die aan de homplug standaard voldoen.

Wil je een computer via het stroomnet op internet aansluiten, dan volstaat een langzamere variant, maar wil je een televisie of spelcomputer aansluiten dan zou ik de dLAN 500 AVplus kiezen. De 500 Mbps bandbreedte is perfect voor digitale of interactieve televisie en het spelen van online games. De starterkit bevat 2 adapters, één voor op het modem en de andere adapter om je tv, spelcomputer of pc mee aan te sluiten.

Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

Voor welke digitale tv is deze oplossing geschikt?

Deze draadloze verbindingsset is geschikt voor digitale televisie via internet, ook wel bekend als IP TV. Dat is digitale televisie via je ADSL modem. Voor digitale tv over de kabel (zoals Ziggo) werkt dit niet, maar vaak is kabels trekken dan ook niet nodig. De coax aansluiting is wel aanwezig in je huis.

De volgende providers leveren IP televisie via ADSL:

  • XS4ALL
  • KPN
  • Tele2
  • Online
Tags: , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.77 reacties op Draadloze verbindingsset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑