Homeplug voor Interactieve TV

46

Er zijn steeds weer vernieuwingen op het gebied van digitale televisie. Nu is er Interactieve TV van KPN. Digitale televisie van geweldige kwaliteit. Dat komt binnen via je modem. En, daar komt het probleem, de set-top box sluit je met een netwerkkabel aan op je modem. De meeste mensen hebben geen netwerkkabel liggen naar hun tv.

Naast draadloze tv kun je ook een Devolo Homeplug gebruiken voor Interactieve TV. De verbinding gaat dan via het stopcontact en dit werkt zeer goed en verbluffend eenvoudig!

Devolo dLAN 200 AVplus

De dLAN 200 AVplus van Devolo is de beste homeplug voor Interactieve TV. Bij de aanschaf van een starter kit ontvang je 2 homeplug adapters: 1 voor op het modem en 1 voor de ontvanger voor Interactieve TV.

Je hoeft geen nieuwe kabels te trekken, je sluit de adapters aan en steekt deze in het stopcontact. Het werkt ook nog eens plug and play! En omdat de homeplug adapters een geïntegreerd stopcontact hebben, heb je dus geen extra stopcontact nodig.

Dankzij het geïntegreerde stopcontact kunnen andere eindapparaten of meervoudige contactdozen op de adapter worden aangesloten. Geen enkele stroomaansluiting gaat verloren. De geïntegreerde filter verbetert de gegevensdoorvoer binnen het thuisnetwerk aanzienlijk.

QOS

De Quality of Service functie zorgt ervoor de bandbreedte op dit 200 Mbps netwerk goed verdeelt wordt en multimedia en spraak voorrang krijgen. Ideaal dus voor VoIP en Interactieve TV.

Toepassingen

De Devolo dLAN 200 AVplus homeplug adapters zijn ideaal te gebruiken voor:

 • Interactieve TV van KPN
 • Xbox, Playstation of Wii op het netwerk aansluiten
 • Computers via het stroomnet op uw modem aansluiten

Starter Kit kopen

De Starter Kits van deze 200 Mbps homeplug adapters zijn onder andere te koop bij Central Point.

Devolo Starterkit direct online bestellen

TV advies tool

Voor goede beeldkwaliteit is natuurlijk ook een goede televisie nodig. Welke tv het beste is, is afhankelijk van uw situatie. Volg daarom de TV advies tool voor de beste lcd tv voor uw situatie!

46 gedachten over “Homeplug voor Interactieve TV

 1. Wanneer de Devolo dLAN 200 AVplus is aangesloten geeft dit dan storingen aan andere (internet via het stopcontact) systemen?

 2. Waarschijnlijk moet KPN deze apparaten straks terug gaan halen omdat ze teveel radiostoring veroorzaken.
  In de UK heeft de Britse geheime dienst en de Luchtvaart Autoriteit grote bezorgdheid uitgesproken over storing aan het radionavigatie systeem bij landen zonder zicht. Vliegen boven stedelijk gebied met veel van deze Homeplug zenders wordt dan onveilig.

  1. Klopt helemaal, Grote ergernis bij radio zend amateurs en kortegolfluisteraars wereldomroep
   Dat Kpn deze stoorbronnen gebruikt is mij een raadsel.
   Ze worden bij interactive dienst geleverd .
   Had ook al gemeld in de kpn winkel,
   Zij wilde er niets over horen.
   Ik verkoop ze alleen maar ,was haar antwoord.
   Dat ik als buren helemaal niets meer kan ontvangen op de kortegolfbanden 2 tot 30 mhz
   Alle radio uitzendingen zijn gestoord met een hoop gekraak en brom
   Zo snel mogelijk vervangen die storende plc home pluggen

 3. IK wil mijn pc op zolder zetten en op 3 tv’s of monitoren in mijn pc kunnen via die monitor met een muis die erbij ligt dus bij elke monitor een muis.. , daar sluit ik dus op elke monitor een stereo aan zodat ik de muziek van de pc op zolder op alle monitoren en stereos af kan spelen via met muis .. kan dat wat ik wil en wat heb ik dan nodig zou mooi zijn als het via het stopcontact kan..

  ,groetjes joop

 4. Ik heb nu 3 KPN devolo dlan 200 AV plus, die ik gebruik voor 2 TV’s. Ik wil nu 2 extra devolo’s aanschaffen om ook 2 PC’s via het stroomnetwerk te gaan gebruiken.

  Ik kan nergens terugvinden of PC en TV beide gelijktijdig gebruikt kunnen worden of dat het TV OF PC is.
  Ik zag dat de devolo voor TV via poort 3 op de experiabox gaat en voor PC via 1,2, en 4.

 5. Eric, waarschijnlijk heb je al antwoord, maar even voor de zekerheid, bij mij draait een systeem met 1 Devolo als zender (met netwerkkabel verbonden aan de KPN experiabox V8) en 1 als TV signaal ontvanger en de 2e voor ontvangst van het internet signaal (netwerkkabel verbonden met switch en daarop 2 PC’s en een printer). Alles okay.

  Groet, Rob

 6. Ik wil weten of ik kan glassverzel ( met cat5 kabel ) direct op mijn devolo 500 aansluiten naar mijn ander devolo homeplug het experia v.8 modem aansluiten en daarna naar de mediabox inverband met slecht wifi vanuit het meterkast
  alvast bedankt

 7. Ik heb via een homeplug op mijn slaapkamer interactieve tv van KPN. Dit werkt prima, behalve dat iedere 5 minuten het beeld blijft ‘hangen’. Zet ik m ff op een andere zender en weer terug dan werkt ie wel weer. Hoe kan ik dit voorkomen?

  1. Hallo Neil,

   Dat is een vervelend probleem. Heb je dat alleen met de tv die via homeplugs zijn aangesloten? Welke homeplugs gebruik je?

 8. Goeiendag ook ik heb deze homeplug een in de woonkamer voor internet op m,n tv werkt perfect .
  en nu een in m,n slaapkamer voor m,n digitale tv van kpn maar nou vraag ik me af kan ik er dan een splitter opzetten zodat ik ook een verbinding kan maken naar m,n computer ? heb er nu een sitecom tussen gezet en de router er in uitgezet en dat werkt goed op de computer maar alleen hapert soms het tv beeld heeft iemand een idee wat ik nog meer kan doen wil namelijk geen kabels door m,n huis

  1. Beste Chantal,

   Ik begrijp je vraag niet helemaal. Wat bedoel je met een splitter ertussen zetten? Heb je nu alleen homeplugs naar de TV en wil je dat ook naar de computer, begrijp ik dat goed? In dat geval kun je gewoon een derde homeplug adapter nemen.

 9. Beste Jan,

  Wij hebben digitale TV via glasvezel van onsbrabantnet. Op dit moment loopt de ethernetkabel los in huis naar de setupbox rechtstreeks vanuit het kastje van onsbrabantnet.

  Kan ik dit met de devolo oplossen? Dus ethernetkabel van kast van onsbrabantnet naar devolo1 en dan vanuit devolo2 ethernetkabel naar setupbox.

  Bij voorbaat dank voor je reactie.

  Groet Geert

  1. Hallo Geert,

   Je kunt dat inderdaad met Devolo oplossen, precies zoals je zelf omschrijft. Kies voor de AV200 of de nog snellere AV500 homeplugs.

 10. Beste Jan,

  Ik heb UPC Horizon en zit te denken om een HomePlug systeem aan te schaffen omdat het Wifi signaal van de Horizon te zwak is voor sommige kamers in mijn huis. Nu zou ik in mijn slaapkamer ook graag UPC willen kijken alleen zit daar geen Coax aansluiting, ik heb nu dus apart abonnement op Digitenne. Mijn vraag, kun je via een HomePlug systeem ook digitaal tv signaal wat via Kabel binnenkomt doorsturen? Mijn TV in de slaapkamer heeft geen UTF aansluiting, alleen Coax.

  Alvast dank voor je antwoord.

  1. Beste Michel,

   Helaas is dit alleen voor netwerkverbindingen. De enige oplossing voor coax op de slaapkamer is het trekken van een kabel.

   1. met een tp-link 400 mps set moet het lukken….
    een op het modem en een op computer internet aansluiting op de zolder.
    dit gaat ook met digitale tv.
    met interactieve tv heb je twee home powerplugs nodig, een op het draadloos modem en een op de tweede tv.

 11. Beste Jan. interactieve tv van onsbrabantnet via homeplugs Edimax HP-5101AC aangesloten. helaas vaak hakkelend beeld en knetterend geluid. heb jij een oplossing? mvgr Inge

  1. Beste Inge,

   Ik ben niet bekend met de Edimax homeplugs. Dat zou gewoon moeten werken. Betreft het een oude woning (en dus met oud stroomnetwerk)?

    1. Beste Inge,

     Dat is vreemd. Wellicht toch een probleem met de homeplugs. Misschien even contact opnemen met Edimax support. Ben zelf erg te spreken over Homeplugs van Netgear en Devolo.

 12. Hi Jan,

  Ik heb sindskort interactieve tv van telfort. Om van de onhandige kabel af te zijn gebruik ik 2 homeplugs van het merk LEA type PLC85B. Mijn vraag is, moet ik het signaal versleutelen? Ik kan me namelijk voorstellen dat een onversleutelde verbinding (er gaat immers een kabel naar de modem) onveilig is!

  Moet ik het signaal versleutelen?

  Alvast dank voor je reactie

  1. Beste Sjefke,

   Versleutelen is niet per sé nodig, omdat het signaal alleen over je eigen stroomnetwerk gaat. Bij een draadloos signaal is versleutelen wel aan te raden.

   1. Hi Jan,

    Top en dank voor je antwoord!

    Toch nog een vraagje: Bestaat er dan ook een wifi verbinding voor de tv? Ik dacht namelijk dat het werken met een homeplug the very max was mbt tot ‘draadloos’. Is dat dan met een dongle?

    Gr,
    Sjefke

    1. Beste Sjefke,

     Voor TV is het niet mogelijk dit draadloos te doen met de standaard set-top-box. Is ook niet aan te raden.

 13. Beste Jan,

  Ik heb glasvezel van KPN met de 200 modellen devolo’s. Lees ik nu goed dat als je de devolo bij de experiabox v8 aansluit op de tv-poort dat je op devolo 2 boven in het huis zowel internet als tv kunt gebruiken? Of is daar een bepaalde instelling voor nodig. Hoor graag van je! Bij voorbaat dank.

 14. Ik woon in appartementencomplex uit de jaren ’70. Heb glasvezel via Onsbrabantnet. Modem van Onsbrabantnet zit in meterkast, daar is geen coaxkabel aanwezig. Heb dus nu geen radio en tv via kabel. Advies van Onsbrabantnet is met homepluggen te werken. Eén in meterkast en aansluiten op modem en één bij tv en aansluiten op kastje (interactieve tv) van Onsbrabantnet. Vraag: Kan dit omdat ik in een ouder appartementencomplex woon en dus een oud stroomnetwerk heb én is het mss storingsgevoelig omdat ik in een appartementencomplex woon?

 15. Ik raad ten zeerste af om via deze webiste iets te kopen. Ik heb een artikel gekocht, betaald en in overleg teruggestuurd, maar kan mijn geld fluiten. Jan Mulder is wat mij betreft een oplichter.

 16. Ik heb in de blokhut achter in de tuin dmv kpn homeplug 200 digitale tv, ik heb er ook een sitecom router staan voor de wifi, nu moet ik steeds de kabel uit de digtv halen en in de router doen en kiezen tussen tv of wifi, is hiervoor een oplossing ze beide te gebruiken?

 17. Ik heb homeplugs 200Mbps van sitecom gekocht om interactieve TV op een 2e toestel mee aan te sluiten. Ze werken echter niet. Dat wil zeggen: er is wel verbinding (ik kan bv. wel uitzending gemist kijken) maar de TV en radio zenders komen niet door. Kan het aan de homeplug liggen? Ik heb nl. met de homeplugs van de Aldi geen enkel probleem. Eerst dacht ik dat het lag aan feit dat beide homeplugs op zelfde contactdoos waren aangesloten, maar ook ‘alleen’ blijft het probleem bestaan. Waar kan het aan liggen?

 18. Net overgestapt op Fiber, ook voor tv (ip dus). TV op slaapkamer (waar geen coax ligt) geïnstalleerd met homeplugs van Allnet en aangesloten op switch. Geen beeld, wel gids signaal etc. Maar beeld werkt niet. Iemand idee hoe dit kan?

 19. PLC moet verboden worden en wel direct, Zelfs Radiozendamateurs en Kortegolf luisteraars en niet te vergeten de geheime diensten hebben er last van zelfs zo erg dat de staats veiligheid in het geding is.
  Die PLC’s zouden eigenlijk gekwalificeert moeten tot jammers en die zijn al reeds verboden.

 20. Het is bezit hebben van jammers (stoorzenders ) is strafbaar, PLC zou daartoe ook gekwalificeert moeten worden. Het moet willig storen van staats veiligheids diensten is eveneens strafbaar, ook vliegtuigen maak je eveneens doof op het gebied van hun navigatie systemen, waardoor een vliegtuig technisch gezien gedesorienteerd raakt, waardoor de veiligheid om van A naar B te vliegen ook in het geding komt.
  en men die PLC homeplugs in huis heeft die wifi transporteren door hun stopcontact, lopen ook op het gebied van privacy mogelijk in gevaar, de bedrading in je huis fungeert als antenne, tevens worden andere electronische apparaten ook gestoord, zeker als men van plan is om die PLC techniek toe te passen op het beschermde aardnet, het aardnet is bedoeld om mogelijk lekstromen af te voeren en het aardnet moet zeer laag ohmig zijn, maar als het aardnet ook bevuild raakt met PLC wordt het aardnet steeds meer hoog ohmiger waardoor lekstromen niet meer afgevoerd kunnen worden en dus terug lopen naar je apparatuur, dat kan extra schade aan je apparatuur brengen met hoge reperatie CQ aanschaf kosten tot gevolg. Tuurlijk is dit niet het gene wat die PLC lobby wil horen, zij zijn allemaal maar aan het geile op het geld want ze zien € en $ in hun ogen. en om terug te komen op het stroom net, hoe meer van deze apparaten, hoe meer het stroomnet vervuild raakt mede met in de toekomst het beschermde aardnet. zie ik het somber in. STOP DUS MET DIE PLC ZOOI tevens is met wifi zoiezo niet de hoogst haalbare bitrate te behalen, bekabeld netwerk is altijd nog sneller !!, Wifi heeft maar een bereik van plusminus 10m je mag in je handjes klappen als de 10m red, met een zwaarder zendvermogen op wifi misschien 20m maar dan houd het gewoon op. Wifi is niet geschikt voor lange afstand communicatie en tevens is het wifi signaal niet geschikt om over het stroomnet te transporteren, laat staan het aardnet. elke zender heeft een antenne nodig, en is dus frequentie afhankelijk en de lengte van de antenne speelt daar een grote rol in. Wifi zit op 23cm band op 2,4 GHz een perfect antenne zou een halve golf zijn van 11,5cm lang that’s it. als je hem langer maakt op die frequentie dan wordt de langdraad hoogohmig en zal dus heel veel weerstand krijgen om uberhaupt nog het wifi signaal te kunnen transporteren eigenlijk 0,0 signaal wat je stroom netwerk kwa draden is veel te lang. en dan hou ik de staande golf verhouding ook wel SWR genoemd nog maar achterwege want dan haken vele af kan ik je nu al vertellen.

 21. Wij hebben glasvezel van vodafone. We hebben 4 tv’s om aangesloten te worden, nu moeten we dus 3 extra decoders erbij huren voor de overige tv’s das een hoop geld etra per maand. Is dit anders op te lossen. Vind het zonde om nog is extra 15 euro per maand te betalen.

 22. Ik hed tele2 decoder in slaapkamer enwoonkamer maar kan geen tele2 ontvangen is slaapkamer als ik een powerplug aanschaf kan het dan wel?

  1. Beste Jan, meestal lukt dat niet omdat je het signaal moet decoderen. Je kan het beste met tele2 contact opnemen om te kijken wat voor hardware je nodig hebt.

 23. Dag,

  ik heb een devoloset 650+ met switch op 1 plug. Nu wil ik zowel internet als tv op de devolo aansluiten. Is dit mogelijk? Of verstoren de twee signalen elkaar. Ook als ik niet van beide gebruik maak tegelijk?

 24. Ik heb sinds kort glasvezel met een Vodafone abonnement. De tv in de woonkamer is bedraad (rj45) plug aangesloten op het draytek modem poort 3.
  De tv in de eetkamer waarvoor een 2e kastje van Vodafone wordt gehuurd werkt bedraad op poort 4 feilloos maar als ik een homepage wil gebruiken dan krijg ik alleen een zwartscherm, geen tv-signaal.
  In de meterkast is de ene homepage op poort 4 aangesloten en in de eetkamer zit de 2e homepage waaruit de rj45 aansluiting is verbonden met het vodafonekastje, op papier lijkt het oké maar helaas.
  De home plug is de Devolo dlan WiFi 510 special edition. Wie heeft een idee om dit aan de praat te krijgen. De tv is een sony KDL32W706.

 25. Kan ik mijn Telfort Devolo dLAN 200 AVplus adapter ook gebruiken na overstap naar een Alles-in-1 Instap abonnement bij KPN?

  Vriendelijke groet,
  Peter

 26. Hallo Jan,

  Ze hebben bij mij zojuist Ziggo aangesloten. Boven en op zolder geen ontvangst. Welke homeplug set kun je aanraden voor 2 extra tv’s boven?

  Groeten,
  Chris

  1. Beste Chris,

   TV’s kan je niet via homeplug aansluiten helaas. Bij ziggo heb je dan per TV een extra horizon box nodig. Deze kan je via WiFi verbinden met de horizon box beneden. Het bereik moet dan wel voldoende zijn. Is er geen bereik, dan dien je via een aparte coax kabel de extra horizon box aan te sluiten (MoCA) of een UTP kabel trekken vanaf de 1e horzion box direct naar de 2e horzion box (geen router er tussen).

   Voor wifi bereik door het hele huis kan je de volgende handige set kopen: http://www.wifishop.nl/wi-fi-voor-thuis-bundel/pid=47109

 27. Bij installatie van T-mobile glasvezel lukte het de monteur niet een UTP kabel te trekken en hij adviseerde ons met een homeplug aan de slag te gaan, Ik heb een Devolo starterskit(zender en een ontvanger) met één uitbreidingsunit duo 500 aangeschaft. Het beeld op deze twee tv’s was goed met heel af en toe paar blokjes/hik in het geluid maar prima mee te leven. Nu heb ik nóg een duo 500 op een derde tv aangesloten en nu soort de boel enorm op alle tv’s. Ik snap niet hoe dit mogelijk is cq opgelost kan worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.