Homeplug

door Jan Mulder

130

Internet via stopcontactSteeds vaker maken mensen gebruik van internet via het stopcontact. Dit kun je realiseren met homeplug adapters, ook wel powerline of powerline homeplug genoemd. Maar werkt het ook goed? En hoe zit dat met verschillende groepen in de meterkast? Ik leg je de mogelijkheden van internet via stopcontact uit.

Hoe werkt internet met een homeplug?

Powerline homeplug adapters werken in het hele stroomnet van je huis. Het moet hier wel om een samenhangend elektriciteitsnetwerk gaan, verschillende fasen en groepen zijn geen probleem.

Op één homeplug adapter sluit je via een UTP kabel je router of modem aan en via andere homeplugs heb je dan internet via stopcontact. Je maakt eigenlijk een netwerkkabel via je stroomnet.

Toepassingsvoorbeeld homeplug adapters

Draadloos internet via stopcontact mogelijk

Homeplug fabrikant Devolo heeft ook een draadloos internet oplossing. Zo hebben ze de dLAN® 200 AV Wireless N en een dLAN® 500 AV Wireless+ serie.  In plaats van het aansluiten van een computer met een UTP kabel kun je nu ook draadloos verbinden met de adapter. Nu kan dus ook je tablet of smartphone gebruik maken van draadloos internet via het stopcontact.

Wanneer zijn homeplug adapters de oplossing?

Homeplug adapters zijn ideaal in situaties wanneer het bereik van je draadloze router niet voldoende is. Zo tover je met de draadloze variant de stopcontacten in iedere slaapkamer om in een draadloos access point. Of wanneer je een kabel wilt trekken naar de zolderkamer en de leiding zit verstopt, dan zijn homeplugs een goede oplossing.

Werkt internet via het stopcontact goed?

Mijn ervaringen met homeplugs zijn uitstekend. De kwaliteit van de verbinding is wel afhankelijk van de staat van je stroomnetwerk. Woon je in een hele oude woning met slechte bekabeling, dan zou het kunnen voorkomen dat je wat lagere snelheden haalt. In een relatief nieuwe woning moet het probleemloos werken. Zelf heb ik zeer goede ervaringen met de homeplugs van fabrikant Devolo, dat is ook de uitvinder van de powerline producten.

De producten van Devolo zijn onder andere te koop bij:

 routershopTags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.130 reacties op Internet via stopcontact

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑