Draadloos internetten vanuit uw caravan

63

Staat u met uw caravan op een camping waar ze draadloos internet hebben dit jaar? Houd er dan rekening mee dat het bereik van het wifi netwerk wel eens kan tegenvallen in de caravan. Gelukkig kunt u hier zelf iets aan doen door het gebruiken van een wifi versterker.

Voor draadloos internet in de caravan zijn er twee goede opties: een usb-adapter met externe antenne aansluiting of een hotspot repeater.

Update mei 2014: de beste oplossingen van dit moment toegevoegd.

Engenius Hotspot Extender

Dé oplossing voor op de camping of op de boot. Deze splinternieuwe oplossing van Engenius pikt het draadloze signaal van een hotspot op en versterkt het signaal zodat u de verbinding kunt delen met meerdere apparaten en zo uw eigen Wi-Fi netwerk creëert. Uniek aan deze Wi-Fi versterker is het hoge zendvermogen van 400mw en de mogelijkheid om ook  het signaal van KPN hotspots, UPC en Ziggo hotspots te versterken. Moet u een bonnetje kopen om in te loggen op de hotspot? Voortaan logt u met meerdere apparaten in op hetzelfde bonnetje. Deze unit is ook nog eens waterdicht dus kan buiten gemonteerd worden.

Lees direct meer over de Engenius Hotspot Extender.

awus036achsmallAlfa Network AWUS036ACH

De Alfa AWUS036ACH. is de meest sterke usb-adapter van Aflamet maar liefst 1200mW vermogen! Doordat deze adapter zoveel vermogen heeft, is het best mogelijke wi-fi ontvangst haalbaar. De antenne is afneembaar, dus je kunt een externe antenne aansluiten.

Ga naar de Alfa AWUS036ACH in mijn favoriete webshop.

 Engenius Camping Hotspot ontvangerCamping Hotspot ontvangers

Er zijn verschillende Camping hotspot ontvangers te verkrijgen met externe antennes. Deze buitenantennes pikken het signaal op en sturen dit weer door via Wi-Fi of via de kabel. Bekijk het assortiment camping hotspot ontvangers via de volgende link: Camping hotspot ontvangers.

ex6200Netgear EX6200 wifi versterker

De Netgear EX6200 pakt het draadloze signaal van de hotspot op en zet dit signaal versterkt door. Deze repeater is uitgerust met een wifi chip met een zendvermogen van maximaal 700 mw. Ter vergelijking: een gemiddeld wifi modem of router zendt ongeveer 40 mw uit. De Netgear EX6200 is dus een stuk sterker en zal uw hotspot ontvangst een stuk verbeteren. Deze oplossing werkt naar verluid ook goed met KPN hotspots.

Bekijk deze repeater

Bereik met smartphone of tablet

Het beste bereik haalt u met de Engenius Hotspot Extender. Hiermee kunt u met meerdere apparaten inloggen (smartphone, tablet, laptop).

Een andere goede keuze is de Engenius EUB9603H usb adapter. Deze USB adapter is echter alleen geschikt om te gebruiken met een laptop. Hoe kunt u nou een goed WiFi bereik krijgen met uw smartphone of tablet op de camping?

In dat geval neemt u uw laptop (met Windows 7 of 8) mee naar de camping en gebruikt u de EUB9603H om verbinding met de hotspot te maken. Ook installeert u Connectify Hotspot op uw laptop (de gratis versie volstaat). Hiermee zet u uw laptop als hotspot in. De interne draadloze kaart (u gebruikt immers de Engenius usb adapter) wordt omgetoverd tot een draadloos toegangspunt. En daarmee verbindt u met uw tablet of laptop!

63 gedachten over “Draadloos internetten vanuit uw caravan

 1. Wij staan op een camping in Zeeland en ik kan daar via een hotspot internetten .
  Maar wij staan in een hoek en hebben daar soms geen , maar vaak een hele slechte verbingding.
  Is dat probleem met een USB adapter op te lossen en wat kost zo,n apparaat.

  Vriendelijke groet Arie Takkenberg

  1. Ik zou de EUB-9603H aanbevelen. Mocht het bereik nog niet voldoende zijn, kun je hier een externe antenne op aan sluiten. Onder andere verkrijgbaar bij Wifishop.nl voor 69 euro.

  2. Ik had hetzelfde probleem. Heb afgelopen winter in Spanje (El Jehido) een Alpha type UBD0, met 8 mtr. kabel voor een prijs van €.32,00, aangeschaft.
   Gebruik deze nu thuis met een buurman die 4 etages lager woont en 3 woningen verder.Perfecte ontvangst.

 2. Hallo, ik wil graag internet op de camping, bij de kantine is intermet als je vlak bij de kantine zit, nu heb ik een dure antenne gekocht de tp-link ANT 2424B en een usb awuso36nh 2000mw usb adapter, en nog krijg ik geen verbinding, terwijl mijn buurman met hele eenvoudige apparaatuur wel verbinding krijgt maar wel heel slecht,waar zou dat aan kunnen liggen, sommige zeggen dat er vrij zicht op de kantine moet zijn.

  met vriendelijke groet John Jacobs.

 3. Hallo, ik heb sinds kort een IPAD en wil deze gebruiken op de camping, maar de WiFi signalen zijn niet altijd sterk genoeg. Welk apparaat is het beste geschikt om de WiFi signalen te versterken ?

  Met groeten,

 4. Hallo,
  Wij zitten in een vakantiepark met huisjes en ongeveer 400m van een gezamenlijk wifipunt. Kunnen we dan ook zo’n wifiversterker gebruiken in het huisje? Of welke apparatuur beveelt u aan? Nu moeten we buiten naast het kantoortje op een picknicktafel gaan zitten maar dat is in de winter niet zo’n prettige optie.
  groeten
  Jeanne

 5. Beste mensen ik zou graag een goed advies willen.
  Wij hebben een eigen stacaravan waar wij via de camping wifi betaald kunnen afnemen, deze verbinding is slecht en je kan dit maar per computer toepassen.
  Wat moet ik doen om een goede internet verbinding te krijgen voor de caravan, ook gelijk voor meerdere computers, heb je dan een schotel of zoiets nodig ?
  En is het dan zo dat je hier dan ook je tv op aan kan sluiten [ nu heb ik digitenne ]
  Ik zie uw reactie graag tegemoet.
  Dirk

  1. Beste Dirk een schotel is alleen een goede oplossing als er voldoende onbelemmerd zicht is op het zuiden. Het is dan mogelijk om een schotel Voor Internet en tv ontvangst te plaatsen. Een schotel voor internet kost +/- €425. Speciale beugel met lnb voor tv ontvangst +/- €150. Voor tv een abonnement van CanalDigitaal (meerdere keuzes) en ook een abonnement voor Internet vanaf +/- €25 p/mnd. Installatie +/-.€ 200. Kunnen meerdere pc’s en tv’s worden aangesloten. Mvg. Joop

 6. Geachte heer Mulder, beste Jan,

  Ik wil graag ook advies van u om het juiste aan te schaffen.
  Wij nemen mee 4 iPads en 1 iMac. Het is voor mij (met in ieder geval iMac) van groot belang bereikbaar te zijn. Ik zou met de iMac en 1 of twee USB weg kunnen komen maar het is tevens fijn als het gezin ook kan internetten. Op de camping is wifi en wij hebben dus een versterker nodig die voor ons functioneel is. Wat kan u aanbevelen?
  Mvg, Wim Heemskerk

 7. Ben me aan het orienteren voor het komende kapeerseizoen

  Hier mijn situatie:
  – camping heeft wifi
  – wifi is bij kampeergeld inbegrepen
  – elke seizoenplaats krijgt 2 inlogcodes
  – inloggen gebeurt via een inlogpagina van de camping
  – na 15 minuten geen internetverkeer wordt verbinding automatisch verbroken
  – buiten stacaravan uitstekende ontvangst
  – binnen de stacaravan slechte ontvangst (waarschijnlijk door aluminium beplating buitenzijde)
  – alle 4 personen van ons gezin hebben een tablet, laptop of wifi-telefoon

  Dus 2 problemen
  – ontvangst binnen is slecht
  – er kunnen maar 2 personen tegelijk internet toegang hebben

  Deze problemen wil ik oplossen.

  Twijfel of een buitenantenne wel nodig is want als je een repeaterachtig apparaat voor het raam zet zou de ontvangst prima moeten zijn, de wifi-antenne van de camping ligt in het gezichtsveld circa 50 meter verderop.

  Welke van de op deze pagina genoemde producten moeten ik nemen?

 8. een goede middag ik heb een vraagje
  over het internet wifi
  ik sta op een camping in wachtebeke puyenbroeck
  en zou het daar ook lukken voor internet wifi want er staan er veel bommen
  en kun je mij ook eens de prijs er van geven
  ik dank u nu al
  de maesschalck luc

 9. Hallo, op camping Rondeweibos in Rockanje (ZH) zijn hotspot masten van KPN en ik heb een hotspot abonnement. Nu is het signaal bij mijn caravan te slecht om te kunnen internetten. Als ik naar een mast loop gaat het prima. Al 2 jaar dit proberen dit op te lossen via de camping en via KPN, zonder succes. Heb jij een oplossing om het hotspot signaal te versterker en dan een beveiligd wifi netwerk rond mijn caravan te maken?
  Hgr. Jan

  1. Ik heb exact hetzelfde probleem. Ik probeer ook het KPN Hotspot signaal te versterken en om te zetten in mijn eigen WPA2 beveiligde netwerk. Ik heb onder andere deze oplossing gevonden. http://www.conrad.nl/ce/nl/product/994064/EDIMAX-BR-6258NL-WiFi-router-24-GHz-150-Mbits?utm_campaign=bazaarvoice&utm_medium=SearchVoice&utm_source=RatingsAndReviews&utm_content=Default

   Maar ik heb geen idee of dat ook werkt voor KPN Hotspots. Je moet de mogelijkheid krijgen om in te loggen, dat is het moeilijkste volgens mij.

  2. En nu is de verplichte oplossing van kpn & camping een individueel kastje/router met 4 inlogcodes tegen betaling, na een maand aanloopproblemen lijkt het te gaan werken. probleem van de hotspots was vast beperkte capaciteit/bandbreedte.

 10. Beste meneer Mulder.

  Op uw site geeft u aan dat u allerlei tips wilt geven om mensen daarmee dus te kunnen helpen.
  Helaas zie ik heel veel mensen met hulpvragen voorbij komen en in totaal zie ik slechts 1 keer een reactie van u.

  Mocht u ze toch hebben beantwoord dan is het fijn als dat vor iedereen zichtbaar zo zijn, ja toch?

  met vriendelijke groet,
  Johan

  1. Beste Johan, de antwoorden zijn inderdaad voor iedereen zichtbaar. Door drukte heb ik enige tijd geen vragen kunnen beantwoorden. Vanaf nu probeer ik in ieder geval een aantal keer per week te reageren.

 11. Geachte heer Mulder, onze situatie is als volgt. Wij hebben een kunststof chalet op een camping in Drenthe en nemen draadloos internet af. De camping beschikt zelf over een 6-tal ondersteuningsmasten, maar onze wifi ontvangst is desondanks slecht en traag. (De beste verbinding is eigenlijk nog via de verst verwijderde mast. De camping is een boscamping en wij zitten rondom tussen de bomen. Regelmatig valt de verbinding ook weg. Het maakt daarbij weinig verschil of we binnen of buiten zitten. Mijn vrouw en ik hebben beide een ipad 2 en hebben van de camping voor elke ipad afzonderlijk een aparte login en wachtwoord.
  Nu is ons de mogelijkheid geboden om tegen een borg van €195 een kabelmodem te monteren, waar wij dan zelf een wifi router op moeten aansluiten. Is dit verstandig, of kunnen wij beter een eigen oplossing dmv een hotspot creëren?
  Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  Vriendelijke groet,

  Peter van der Kruys

 12. Beter bereik op de camping?
  Meer apparaten op 1 internet voucher
  Ook voor Ziggo, UPC & KPN Hotspots
  Beste bereik op camping en haven

  Bekijk de EnGenius Hotspot Extender

  kijk je dan bij de Engenius Hotspot Extender dan staat daar NIET GESCHIKT voor ziggo etc.??????

 13. Dag heer Mulder,

  Wat kunt U mij adviseren voor het gratis wifi gebruik op de camping,om het signaal te versterken voor mijn ipad3,het signaal is soms goed de andere keer weer slecht.
  Graag Uw advies,

  B.v.d. Mvrg Cees Smit

 14. Bij ons op de camping in Spanje hebben wij een zwakke WIFI omgeving. Om te internetten moet je vaak richting kantine waar de Router zich bevindt. Sinds 2 jaar heb ik een USB Engenius EUB9603H gekocht die middels 2 USB adapters op onze Laptop is aangesloten. Ondanks dat de 5 streepjes van Internet op de Laptop helemaal gevuld zijn, krijg ik meestal geen verbinding met de betaalde Internet provider. Bij de kantine dan weer wel. Ik denk dat WIFI op onze camping ook in de toekomst niet zoveel beter wordt. De Engenius EUB9603H werkt thuis wel goed. Graag advies van u wat ik nu nog kan doen in deze.

 15. Als je op een camping staat met alleen een wifi-punt (bij receptie, terras of kantine), heb je dan met zo’n versterker wifi in je caravan ?
  Welke is dan het meest geschikt, voor meerdere apparaten ?

 16. Hallo Jan Mulder, Wijn willen in het buitenland op de camping ( 80% Wifi) met de laptop en de mobiel internet ontvangen, wat zou jou advies zijn om dit signaal goed te ontvangen??

  Gr.

 17. Hallo ik sta momenteel op een camping in Croatië. Op Stobrec. Aldaar is een Wifi hotspot. Ondanks dat het signaal goed tot sterk is, lukt het mij niet altijd om te verbinden met het netwerk. De Ipad blijft dan het IP adres zoeken. Als ik dan een op een andere plek op de camping probeer lukt het wel om een verbinding te maken. Is de Engenius EZ hotspot verster voor mij een oplossing?

 18. Dag Jan,

  Ik zou graag een WiFi versterker willen gebruiken op de camping in Frankrijk.
  Maar ik was niet van plan mijn laptop mee te nemen (alleen tablet en smartphone). Ik heb deze pagina’s doorgelezen maar zover ik het overzie kom ik alleen versterkers tegen die aangesloten worden op een laptop.
  Ik snap dat de versterker op een of andere manier moet inloggen op het Access point van de camping. Bestaan er versterkers die ik met mijn tablet of smartphone kan configureren / inloggen op het Access point van de camping? Dan kan de laptop gewoon thuisblijven.

  Mvg,
  Wim Zuidberg

 19. Ik heb een Belkin range extender gekocht voor de camping in Frankrijk. Camping heeft iwispot kan alleen niet werkende versterkte signaal realiseren. Iemand advies ?

 20. Beste Jan Mulder,

  Ik heb het artikel over de EZ Hotspot Extender gelezen op http://www.allesoverdraadloosinternet.nl/internet-camping/draadloos-internetten-vanuit-uw-caravan/ en heb daar een vraag over.

  Op enig moment wordt er geschreven dat je de antenne kunt verwisselen voor een andere externe antenne. Omdat vooral op Franse campings de terreinen nogal groot zijn vraag ik me af of deze 18dB richtantenne aangesloten kan worden omdat rondstraal antennes meestal een maximum gain hebben van 6dB (b.v. een collineaire antenne):

  http://tinyurl.com/onrxthp
  http://tinyurl.com/ncbj574

  De volgende vraag is ook niet onbelangrijk als je een extender met 2 antennes hebt:
  Heb ik één of twee antennes nodig? Als de 1e antenne voor inkomend zenden en ontvangen gebruikt wordt en de 2e voor uitgaand zenden en ontvangen dan kan het met 1 richtantenne voor de verbinding met het zwakke WiFi punt.
  Is het echter zo dat één antenne voor zenden en één antenne voor ontvangen gebruikt wordt dan heb je twee richtantennes nodig.

  Het uitzendvermogen op de plek kan me eigenlijk niet zo veel schelen, in en om de caravan heb je aan 40mW wel voldoende maar meer is natuurlijk altijd handig.
  De gevoeligheid van de ontvanger en het zendvermogen richting de zwakke WiFi spot is veel belangrijker.

  Welke repeater is voor mijn toepassing het meest handig?

  EnGenius EUB9603H WiFi USB ontvanger 150 Mbps van rond de €59,-
  of de
  EnGenius EZ hotspot extender v3 van ongeveer €149,-
  of wellicht heb je nog betere suggesties…..

  Mvg,
  Jan Deters

   1. Bedankt voor het vlotte antwoord. Ik ga denk ik maar voor de goedkopere antenne variant, die is 10 x zo goedkoop geen €99,- maar €9,90 :)
    Het uitrichten zal geen problemen opleveren. Eerst dichtbij de verbinding opzetten zodat deze al werkt en vervolgens op zicht uitrichten. Daarna links en rechts wegdraaien totdat de uitgezette ping wegvalt en vervolgens de antenne in het midden vastzetten….

 21. Wij staan in frankrijk op een camping met WIFI. Ecyter op sommige plaatsen is de WIFI zwak. Wat raadt u ons aan? Wij hebben 2 tabl.en 2 smartphones.

 22. Beste Jan,
  Ik lees hier vooral veel over de wifi. Nu ben ik afgelopen maanden door (met name Zuid) Spanje gereisd met een mifi met een Spaanse Orange simkaart van een vriend. De resultaten wisselden nogal. Whatsapp en met moeite Google maps waren over het algemeen wel te gebruiken. Echter bv Skype bellen of sites openen was vaak een drama.

  Nu denk ik erover om zelf de Huawei E5377s-32 4G LTE aan te schaffen omdat je daar 2 extra antennes op kunt zetten en omdat je daarmee kennelijk ook bv op een wifispot van een camping kunt meesurfen. Denkt u dat het toevoegen van antennes en zo ja welke antennes het probleem zou kunnen oplossen zodat we dmv de mifi wel normaal internetgebruik als skype en het openen van sites zouden kunnen bereiken?

  Harelijk dank voor uw advies.
  Met vriendelijke groet
  Maris

 23. Ik ben van plan om een Engenius EZ hotspot extender te kopen voor op de camping in Spanje .

  Wie kan mij vertellen welke afstand deze extender maximaal aan kan van het wifihotspotpunt op de camping naar mijn caravan ?

  bij voorbaat dank R Reurs

  1. Beste,

   Dat is erg lastig te zeggen aangezien er veel omgevingsfactoren een rol kunnen spelen qua ontvangst. Bij de 1 is het 200 meter en bij de ander weer 50 meter. Het blijft vaak een kwestie van uitproberen.

 24. Wij camperen graag nou lees ik heel veel over wifi versterkers ed voor op de camping ik zal onze situatie uitleggen in ons gezin hebben er 3 een smartfhone waar wifi op kan we kunnen ook evt de laptop of tablet meenemen het goedkoopste voor ons zou zijn om evt ontvangst op de ziggo hotspot te hebben op een camping in Nederland of op de code van de camping of in buitenland op de code van de camping maar wifi bereik is niet altijd goed of je moet idd bv dicht bij de receptie staan verder hebben wij een vouwwagen welke wifi versterker zou u ons aanraden en kan dat wel met een vouwwagen want wij hebben geen vast dak het is allemaal tent wel evt een disselbak op de vouwwagen

 25. Beste Jan,

  Ik zit op een molecaten camping met KPN hotspot met aparte gebr naam en wacht w ik heb via deze site gekozen voor de Alfa AWUS036ACH na de installatie heeft hij een melding van conflict met verschillende Wi-Fi kanalen ik krijg op geen manier versterking van mijn signaal heb je enig idee wat het kan zijn .

  Groet frans Keemink

  1. Beste Frans,

   Wat geeft hij precies aan als foutmelding? Het kan zijn dat het bereik niet beter wordt wanneer de zenders niet sterk genoeg zijn.

   1. Beste Nico,
    Hij geeft aan dat hij een conflict heeft ivm verschillende kanalen ik heb hem al op een ander kanaal gezet maar hij geeft bij signaal sterkte 0 % terwijl deze en de verbeter moet uitslaan.

    1. Beste Frans,

     Deze melding ken ik niet, een conflict met IP adressen wel maar niet met kanalen, een vage melding :)
     Ik ben bang dat ik je hier niet verder mee kan helpen.

     1. Beste Nico,
      Hij geeft letterlijk aan Conflict gevonden : Wi-Fi Access Point and Wi-Fi Access Point bevinden zich op verschillende kanalen .Dit kan gevolgen hebben voor de prestaties .
      En ik krijg een melding van Norton maar ik kan niet vinden waar ik mijn versterker kan toevoegen als veilig apparaat .

      Groet,
      Frans

     2. Hi Frans,

      Klinkt allemaal erg vreemd, je kan het beste toch even een “handig neefje” of iets inschakelen die met je mee kan kijken en het kan oplossen, ik ben bang dat ik weinig voor je kan doen :)

 26. Beste Jan,
  In heb ook een Alfa Awus036ach aangeschaft voor op de camping. Een paar weken werkte het perfect met mijn Macbook maar nu doet hij niets meer. Ik heb contact gehad met de leverancier en die verwees mij door naar de fabrikant ALFA omdat er blijkbaar een update van El Capitan is geweest en de driver van de ALFA nog niet is aangepast.Op hun site staat inderdaad een driverupdate voor El Capitan, maar wat ik ook probeer ik krijg het niet aan de praat. Ik correspondeer inmiddels al een paar weken met ALFA (moeizaam want ze spreken slecht Engels), maar kom niet verder. Het probleem ligt inmiddels bij hun technische dienst maar ik heb al dagen niks meer gehoord. Ben jij bekent met dit probleem?
  Ik ben nu al een tijdje op zoek naar een wifi versterker die wel communiceert met mijn Macbook met het EL Capitan besturingssysteem, maar tot nu toe zonder resultaat. Heb jij een suggestie?
  Margot

  1. Beste Margot,

   Op dit moment zijn er zover ik weet geen adapters die het ondersteunen, behalve de alfa adapters zouden het moeten kunnen.

 27. bij ons op de camping wordt Wifi aangeboden, maar de ontvangst is matig tot slecht. Tablet geeft geen ontvangst, laptop erg traag en telefoons ook traag.
  Kan ik volstaan met Wifiversterker in het stopcontact om verbetering te krijgen>
  Er zijn er vele in vele prijsklassen, ook bij Conrad voor zo’n € 20,00

 28. vraagje….
  Ik sta op een camping met wifi…(hotspot)..
  Signaal is goed.
  Nu heb ik een smart tv die wel het internet ziet…maar niet vraagt om de inlogcode van de internet.
  Hoe krijg ik toch internet op m’n tv?

 29. Mijn dochter gaat in een particulier huisje wonen, een 50 tot 100 meter van haar huurbaas af.
  De huurbaas heeft wifi maar zij in haar huisje niet.
  Wat voor apparaat kan zij gebruiken om daar wel wifi te ontvangen zodat zij kan netflixen?
  De huurbaas wil geen extra apparaten in zijn huis dus het moet alleen vanuit mijn dochters huisje kunnen.

  1. Beste Brandy,

   Als de huurbaas geen apparaten aan zijn huis wilt bevestigen is het helaas niet mogelijk. De enige manier om wifi over te brengen is via een point to point verbinding waarbij aan elke kant een access point hangt die samen een straalverbinding met elkaar hebben.

 30. Ik zit op de mooiste caping van nederland, heb matig wifi sgnaal, dat ik met een versterker kan oppeppen. Internetten is een probleem, vooral in de avond als kennelijk er veel gasten interbetten of TV kijken via internet. Hoe los ik dat op. Is de internetaansluiting van de camping wellicht te “licht”?

 31. Ik ben het eens met deze blog. Vaker situaties tegengekomen op een camping, waar draadloze internet tegenviel. Prima dat je enkele tips deelt om het signaal te versterken. Dank je hiervoor.

 32. Hallo Jan,
  Ik heb een vraag omttemt aanmelden voor internet bij een camping.
  Ik heb een Alfa R36 v0 router met een Alfa usb verserker met buitenantenne. Aanmelden op camping met een captive portal lukt me. Eerst de router verbinden met het netwerk van de camping (zonder paswoord). Daarna met telefoon, in de wifi van de R36, naar internet gaan. Dan wordt je automatisch doorgesluisd naar de captive portal en geef je het paswoord in. Eigen niet het probleem. Maar omdat de installatie nogal wat bekabeling geeft, was ik op zoek naar een WISP router. Denkende dat die geschikt was. Eenmaal geinstalleerd kan ik wel aanmelden, zonder paswoord. Maar het daarna op de captive portal komen met een wifi verbonden telefoon, lukt niet. Mist deze wisp router toch iets specifieks? Iets voor aanmelden bij hotspot? Of wordt het mac-adres niet vrijgegeven bij aanmelden? Ik meld zomaar wat, wat me te binnen schiet.

  Ik wil wel iets anders kopen, maar ik ben nu gewaarschuwd dat ik iets ga kopen, wat dan toch niet overal werkt.

  De uiteindelijke snelheid van de wifi op de campingplaats wordt door de R36 best wel gereduceerd. (7.5mb input wordt 4.7 output) Ik wijt dat aan de leeftijd en aan de verschillende in serie geschakelde componenten. Daarom dacht ik aan een nieuwe wisp router, alles in één. De wisp router is de Wavlink 600 (Cn). Achteraf is deze nog niet altijd toepasbaar. Dus wil ik verder zoeken naar een beter alternatief dan mijn R36 configuratie.

  Hebt u voor mij tips of aanwijzingen om een beter campingsysteem te hebben?

  Groetjes

 33. Ik zit op een camping en heb een inlogcode voor de wifi kpn daar te gebruiken,kan ik met een antenne dit versteken?een router kan niet want heb geen gegevens van de wifi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.