Internet camping

door Jan Mulder

63

Draadloos internetten vanuit uw caravanStaat u met uw caravan op een camping waar ze draadloos internet hebben dit jaar? Houd er dan rekening mee dat het bereik van het wifi netwerk wel eens kan tegenvallen in de caravan. Gelukkig kunt u hier zelf iets aan doen door het gebruiken van een wifi versterker.

Voor draadloos internet in de caravan zijn er twee goede opties: een usb-adapter met externe antenne aansluiting of een hotspot repeater.

Update mei 2014: de beste oplossingen van dit moment toegevoegd.

Engenius Hotspot Extender

Dé oplossing voor op de camping of op de boot. Deze splinternieuwe oplossing van Engenius pikt het draadloze signaal van een hotspot op en versterkt het signaal zodat u de verbinding kunt delen met meerdere apparaten en zo uw eigen Wi-Fi netwerk creëert. Uniek aan deze Wi-Fi versterker is het hoge zendvermogen van 400mw en de mogelijkheid om ook  het signaal van KPN hotspots, UPC en Ziggo hotspots te versterken. Moet u een bonnetje kopen om in te loggen op de hotspot? Voortaan logt u met meerdere apparaten in op hetzelfde bonnetje. Deze unit is ook nog eens waterdicht dus kan buiten gemonteerd worden.

Lees direct meer over de Engenius Hotspot Extender.

awus036achsmallAlfa Network AWUS036ACH

De Alfa AWUS036ACH. is de meest sterke usb-adapter van Aflamet maar liefst 1200mW vermogen! Doordat deze adapter zoveel vermogen heeft, is het best mogelijke wi-fi ontvangst haalbaar. De antenne is afneembaar, dus je kunt een externe antenne aansluiten.

Ga naar de Alfa AWUS036ACH in mijn favoriete webshop.

 Engenius Camping Hotspot ontvangerCamping Hotspot ontvangers

Er zijn verschillende Camping hotspot ontvangers te verkrijgen met externe antennes. Deze buitenantennes pikken het signaal op en sturen dit weer door via Wi-Fi of via de kabel. Bekijk het assortiment camping hotspot ontvangers via de volgende link: Camping hotspot ontvangers.

ex6200Netgear EX6200 wifi versterker

De Netgear EX6200 pakt het draadloze signaal van de hotspot op en zet dit signaal versterkt door. Deze repeater is uitgerust met een wifi chip met een zendvermogen van maximaal 700 mw. Ter vergelijking: een gemiddeld wifi modem of router zendt ongeveer 40 mw uit. De Netgear EX6200 is dus een stuk sterker en zal uw hotspot ontvangst een stuk verbeteren. Deze oplossing werkt naar verluid ook goed met KPN hotspots.

Bekijk deze repeater

Bereik met smartphone of tablet

Het beste bereik haalt u met de Engenius Hotspot Extender. Hiermee kunt u met meerdere apparaten inloggen (smartphone, tablet, laptop).

Een andere goede keuze is de Engenius EUB9603H usb adapter. Deze USB adapter is echter alleen geschikt om te gebruiken met een laptop. Hoe kunt u nou een goed WiFi bereik krijgen met uw smartphone of tablet op de camping?

In dat geval neemt u uw laptop (met Windows 7 of 8) mee naar de camping en gebruikt u de EUB9603H om verbinding met de hotspot te maken. Ook installeert u Connectify Hotspot op uw laptop (de gratis versie volstaat). Hiermee zet u uw laptop als hotspot in. De interne draadloze kaart (u gebruikt immers de Engenius usb adapter) wordt omgetoverd tot een draadloos toegangspunt. En daarmee verbindt u met uw tablet of laptop!
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.63 reacties op Draadloos internetten vanuit uw caravan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑