ENS202EXT-EzHOTSPOT

Fabrikant Engenius kondigt de ENS202EXT-EzHOTSPOT aan. Deze hotspot Extender Edition van Engenius zorgt voor perfect bereik in de caravan, bungalow of jachthaven.

De ENS202EXT-EZ Hotspot is een 2.4 GHz Wireless Outdoor Wi-Fi Hotspot extender/repeater en is uitermate geschikt voor het versterken van een zwak signaal van WiFi Hotspots, zoals bijvoorbeeld van Ziggo, UPC en KPN Hotspots.

1 voucher voor meerdere apparaten

De installatie van dit apparaat is zeer eenvoudig en er komen geen kabels aan te pas! De eigenaar beheert zijn eigen beveiligde draadloze netwerk en er is maar één internet voucher/login nodig voor het gehele gezelschap. Zo kunt u op 1 bon online met bijvoorbeeld uw laptop, smartphone en tablet. Het apparaat heeft tevens een IP65 waterproof-behuizing waardoor de unit buiten geplaatst kan worden.

EnGenius EZ Hotspot Extender Edition

Deze speciale hotspot ontvanger van Engenius werkt ook met hotspots van Ziggo en KPN. Bestel de Engenius Hotspot Extender en log voortaan met meerdere apparaten in met slechts 1 voucher.

Hoe werkt het?

Doordat de Engenius Hotspot Extender in een waterdichte behuizing wordt geleverd kan deze desgewenst buiten worden gemonteerd. Deze Hotspot Extender pikt het draadloze signaal van de hotspot op en zendt deze versterkt weer door.

Er is geen installatie nodig waarbij u de Engenius Hotspot Extender met een kabel op uw pc moet aansluiten. U kunt rechtstreeks vanaf u laptop, tablet of smartphone verbinden.

Zo kun je de verbinding delen met meerdere apparaten en zo een eigen Wi-Fi netwerk opzetten. Uniek aan deze Wi-Fi versterker is het hoge zendvermogen van 400mw en de mogelijkheid om ook KPN hotspots, UPC en Ziggo hotspots te ontvangen of te versterken. Bestel direct online bij Wifishop.

 

Nieuw Alternatief

Naast de EZ hotspot extender is er nu ook de EnGenius EZ repeater, dit is de indoor versie van de EZ hotspot extender en is voorzien van een nog eenvoudigere installatie interface. De nieuwe EZ repeater kan via een smartphone worden geinstalleerd en is goedkoper dan de EZ hotspot extender.

ez-repeater-banner

66 gedachten over “EnGenius ENS202EXT-EzHOTSPOT

 1. hoi,
  De ENS202EXT-EzHOTSPOT lijkt me een mooie router.
  Ik zou hem graag willen gebruiken voor de camping.
  Maar is deze geschikt voor betaalde hotspot.
  Meestal moet ik op een camping de code met wachtwoord invullen op een site waar ik dan inlog is dit een probleem bij deze router en hoe gaat dat bij deze router.
  Verder wilde ik hem dan uitbreiden met een ext. antenne is het raadzaam om een omni antenne te gebruiken of zou een richt antenne ook kunnen met een grote openings hoek ivm langere afstanden.
  Verder neem ik aan hoe groter het aantal db hoe beter.

  1. Beste Ronald,

   Hij zou ook moeten gaan werken met betaalde hotspots. Binnenkort ontvang ik van EnGenius een unit om te testen ik zal de resultaten hier delen.

 2. hoi heb intussen de EnGenius EZ hotspot extender besteld op de site die je aangaf hier,
  al mijn vragen die ik je stelde hoop ik hier mee in te vullen.

  1. Beste Ronald,

   Een omni antenne is de beste keuze wanneer je niet weet waar het signaal vandaag komt. Anders kan een flatpanel uitkomst bieden. Maar dit apparaat is zeer krachtig dus ik zou het eerst zonder externe antenne proberen. Binnenkort verschijnt er een review van de Engenius EZ Hotspot controller op deze site.

   1. Feike,

    Je logt inderdaad in op de hotspot extender. Daarna vul je de gegevens in die op de bon staan.
    Je geeft het wifi signaal, die de hotspot extender uitzend, een eigen ssid-naam.
    Je kunt daarna dus gewoon je laptop weer uitzetten en je telefoon, ipad of pc gewoon inloggen op je eigen wifi

 3. Iedereen vind het eenvoudig, echter ik kom er niet uit. Na het zoeken en vinden van een hotspot, kies ik de hotspot die ik wil gebruiken. De camping geeft echter een code voor toegang. Nu vind ik nergens waar ik deze code moet ingeven, en ik kan ook nergens vinden hoe ikzelf een beveiligd netwerk kan opzetten. De beschrijving voor deze instellingen is summier, zo niet zelfs niet te vinden. Kan iemand me verder helpen?

  gr

  1. Beste A Kreimer,

   Kies in het menu van de Engenius Hotspot Extender voor de hotspot van de camping en verbind hiermee. Vervolgens verbind je draadloos gewoon met het netwerk van de Engenius Hotspot Extender. Als de camping een inlogcode vereist, dan zou je automatisch op een pagina moeten komen om deze code in te voeren zodra je probeert te internetten. Dit hoef je dus niet in de Hotspot Extender in te vullen. Een netwerksleutel (bijvoorbeeld WPA key) wel, een inlogcode vul je niet in de Extender in maar daar wordt vanzelf om gevraagd als je wilt internetten.

 4. Jan. Ik heb de EnGenius ENS202EXT-EzHOTSPOT aangeschaft. Ik ben momenteel in Frankrijk en kom het volgende probleem tegen. Op deze camping heb ik een WPA key ontvangen van de camping eigenaar. Deze key heb ik ingegeven in de EnGenius ENS202EXT-EzHOTSPOT. Alles wordt geaccepteerd en ben verbonden met WiFi netwerk van deze camping. Maar wanner ik nu IE of Google Chrome opstart kan ik alleen maar HTTPS sites. alle andere site b.v. http://www.telegraaf.nl krijg ik de melding pagina kan niet worden weergegeven. Alle sites zijn wel te pingen. Het binnenhalen van email werkt ook. Mijn telefoon kan ook WhatsApp en Facebook gebruiken. Het zit hem dus in het niet willen verbinden met URL’s zonder HTTPS. Als ik de foutopsporing van Microsoft opstart krijg ik de volgende melding: “de instellingen van het apparaat of de bron staan verbindingen via de poort De WWW-service niet toe” Heb jij hier misschien een oplossing voor?

 5. Ik heb na het lezen van je review ook de Engenius ens202ext-ezhotspot aangeschaft. Helaas moet ik bekennen dat het allemaal nog niet zo eenvoudig is als ik gedacht had. Wellicht kun je mij helpen met een probleem.

  Ik heb het volgende gedaan:
  De Engenius heb ik verbonden met een Wifi hotspot. Deze wifi hotspot heeft een WPA-Profesional encryptie. Als ik vervolgens via de iPad een draadloze verbinding maak dan kan ik via de iPad de verbinding opzetten en ook Internetten. Als ik echter draadloos via de laptop een verbinding tracht te maken met de Engenius dan is dit niet mogelijk.

  Ik kan echter wel bekabeld (tussen laptop en Engenius) keurig een connectie maken met de Engenius en het Internet is dan ook beschikbaar.

  Als ik overigens in de Wifi hotspot configureer dat er geen security benodigd is, dan kan ik wel vanaf de laptop draadloos een connectie maken met de Engenius en het Internet benaderen.

  Ook als ik in de Engenius geen verbinding met een hotspot heb gemaakt kan ik via de laptop draadloos een verbinding maken.

  Enig idee waar dit door wordt veroorzaakt?

  1. Kindly download and install quick patch 1.5. It solves connection issues with older android devices and laptop, when the extender is extending an encrypted hotspot.

   http://www.engenius-europe.nl/index.php/product-zoo/hotspot-extender-for-motorhome-yacht-campsite#downloads

   ENS202EXT-EzHOTSPOT Quick Patch Version:1.5
   Quick Patch Version 1.5
   – fixes issues with older android devices connecting and disconnecting
   – user can change the default broadcast SSID & Passphrase
   – Additional help texts in configuration pages

 6. Beste Jan, wij komen net uit Frankrijk waar de eigenares van de gite waar we verbleven gratis internet aanbied. Het was er wel maar een zeer zwak signaal! Nu heb ik een Enginius wifi versterker voor mijn laptop, maar ze wil eigenlijk iets hebben wat ze aan de buitenzijde van het grote huis kan hangen waarmee het wifi signaal voor beide gites beter ontvangbaar wordt. Heb jij een goed idee welk apparaat ze naast haar sterke router kan gebruiken om het wifi signaal voor iedereen op haar terrein ontvangbaar te maken? Hoor het graag. met vriendelijke groet, Rijk.

 7. Beste Jan

  Probeer vandaag verbinding te maken met mijn I-pad ( op mijn thuis netwerk). Telkens als ik stap 9 heb uitgevoerd krijg ik de melding dat de verbinding verbroken is. Als ik dan terug ga naar mijn instellingen heeft de i-pad weer verbinding met mijn eigen netwerk in plaats van met de Engenius.

  1. Beste Gerti,

   Wanneer je in de lijst van wifi netwerken zit moet je op het eigen netwerk klikken en kiezen “Vergeet dit netwerk” Maak vervolgens opnieuws verbinding met de engenius, nu zou hij standaard met dat netwerk moeten verbinden.

 8. Beste Jan,
  Pas deze unit aangeschaft.
  Nu lees ik dat je, als je vertrekt van een camping je de hotspot het beste kunt verwijderen om geen problemen te krijgen met een nieuwe hotspot.
  Dit zou je moeten doen met een reset. Weet jij waar deze reset te vinden is in firmware 2.103?

  Vriendelijke groet, Adri

 9. Beste Jan, Inmiddels heb ik de EnGenius ENS202EXT op een tweetal campings met verschillende providers met succes toegepast. Echter nu sta ik op een camping met als provider Osmozis (Frankrijk) en krijg het helaas niet meer voor elkaar om een verbinding te maken. De tekst “save and submit” blijft steeds opnieuw komen en als ik daar soms doorheen kom dan krijg ik foutmelding bij het inlogscherm van de provider. Het is wel mogelijk om m.b.v. het programma mHotspot op mijn pc een werkende hotspot te maken dus het probleem is opgelost maar niet zoals ik dat zou willen met de EnGenius.

  1. Heb exact hetzelfde probleem. De hotspot extender wordt gedetecteerd. Je kunt vervolgens niet meer inloggen. Account wat ik gekocht heb lijkt zelfs geblokkeerd te zijn. Wie heeft een oplossing?

   1. Klopt. Ik heb hetzelfde met Osmozis ervaren. Ik kreeg zelfs de melding, dat ze hadden gedetecteerd, dat ik een apparaat gebruik dat in staat is de verbinding te delen. Je mag 2 apparaten gebruiken, maar niet tegelijkertijd. Ook al houd je je aan deze voorwaarde: het apparaat is tot meer in staat en daarom blokkeren ze je account en moet je de helpdesk bellen. Dat heb ik gedaan met de uitleg, dat aan de rand van de camping geen dekking is, c.q. een stabiele verbinding ontbreekt. Ik heb dus een versterker nodig. Na 3 telefoontjes, waarbij men steeds (vriendelijk) hetzelfde vroeg en probeerde op te lossen maar niet voor elkaar kreeg, heb ik mijn internetabonnement gecancelled en het geld terug gevraagd. Ik ben zeer tevreden over de hotpot extender in andere situaties, maar het delen van een betaald abonnement maakt Engenius bij Osmozis dus (nog) niet waar.

    1. Beste Noud,

     Ik zal dit even doorspelen aan de mensen van Engenius die de firmware maken. Misschien kunnen ze in toekomstige versies van de firmware ervoor zorgen dat het wel weer gaat werken met Osmozis.

     1. Hier hetzelfde probleem met osmozis. Nico, is er al een oplossing?

     2. Beste Sebastian,

      Zover ik weet nog niet, ik weet ook niet of Engenius hier een oplossing voor heeft of gaat maken.

     3. Het is wel mogelijk, met wat geduld … Bij mij werkt uiteindelijk ok met osmozis.

      Tip voor Engenius: zorg dat je “apparaat geblokkeerd” functie beschikbaar is, zonder met netwerk verbonden te zijn.
      Of dat je host-info in advanced kan aanpassen voordat je met netwerk verbindt.

      Ze lijken te controleren op Mac-adres. Eerste 6 karakters geven fabrikant aan. Daar wordt die op geblokt. En je kan er maar twee gebruiken. Als die gebruikt zijn moet je apparaten laten verwijderen door hun helpdesk, wat overigens snel gebeurt tijdens opningsuren. En tevens je account unlocken. Dat zijn twee verschillende handelingen voor hun.

      De knop “apparaat geblokkeerd” om ander Mac-adres te gebruiken werkt. Echter je moet de stekker er eerst een keer uithalen en opnieuw opstarten voordat adres actief is.

      Procedure:

      1) voor zekerheid: aanpassen van hostnaam onder advanced/systeem/systeem
      2) verbindt met netwerk (niet inloggen)
      3) gebruik knop “apparaat geblokkeerd” functie
      4) gebruik random generator of vul je eigen Mac adres in (van tablet/telefoon, evt aanpassen laatste karakters)
      5) apparaat opnieuw opstarten (niet vergeten te doen)
      6) controleer in advancedsettings/netwerk/interface/host/advancedsetting of nieuwe Mac adres daar staat
      7) opnieuw verbinding maken met netwerk
      8) nu pas username/passwd gebruiken

  2. Osmozis tolereert geen routers en hotspot extenders. Ik heb het in 2015 zelf ondervonden de inlogpagina komt er niet eens doorheen.Daarna heb ik het gekochte internet gedeeld met virtual router. dat ging maar vervolgens kreeg ik de melding dat ik software op mijn pc had waarmee ik de internet verbinding deelde, vervolgens werd ik er uit geknikkerd. schofterig ik heb een klacht ingediend bij de receptie en heb mijn geld terug gekregen. uiteindelijk heb ik wifi op de naastgelegen camping gekocht een goed alternatief met zo n sterke wifi router. Osmozis bekijk het maar over een paar jaar koop je mobiel internet voor een prikkie en staat Osmozis als eerste buiten spel.

 10. Hallo Jan,

  Ik heb onlangs een ENS202EXT aangeschaft. Nu wil een aantal aanpassingen maken aan de settings maar deze worden blijkbaar niet opgeslagen; telkens als ik afsluit met save en/of ‘reboot’ komen de fabriekssettings toch weer terug. Als ik bijvoorbeeld alleen maar de SSID wil aanpassen komt telkens de oorspronkelijke SSID weer terug….want kan ik doen (of wat doe ik verkeerd) ?
  Elders las ik dit probleem met SW1.5 opgelost zou zijn maar ik heb SW1.5.1 af febriek er op staan.

  Groet, Kokkie

 11. Hallo
  We zitten op een camping waar we wifi hebben we hebben een code waar maar 1 apparaat op mag
  Als je toch een ander apparaat er bij doet krijg je een boete
  Met mijn telefoon met 4g heb ik nu haast geen bereik bellen en zo het lukt haast niet
  Dit is heel vervelend
  Als ik de engenius koop denk u dat dit beter wordt en zien ze dan dat we een ander apparaat er bij gedaan hebben
  Gr lia

 12. De verkoopverhalen zijn mooi, maar het is absoluut een flutapparaat dat altijd problemen geeft. Je bent je halve vakantie aan het kutten om dat ding weer aan de praat te krijgen. Als er geen verbinding met een netwerkf is schakelt het apparaat telkens zn eigen wifi uit en na een paar minuten een halve minuut aan. Zo kom je nooit door het instellingenmenu om met een netwerk te verbinden. Om dit te doorbreken moet je de netwerkkabel aansluiten, maar dat is op vakantie met alleen maar mobiele apparaten niet mogelijk. Als je de helpdesk mailt komen ze met allemaal onzinoplossingen die geen van alle werken en waarvoor je altijd een internetverbinding, of minimaal toegang tot het apparaat moet hebben. Miskoop is het, ik pleur m van middag hier ip de camping nog in de container.

 13. He Jan,

  Ik heb de extender eerder zonder problemen gebruikt op een camping in Frankrijk. Maar nu lijkt het me niet te lukken: scannen lukt prima, de hotspot wordt gekoppeld, echter de melding is dat de DNS niet opgelost kan worden en er derhalve geen verbinding met internet gemaakt kan worden.

  Ik heb wel de router een tijd geleden naar de fabrieksinstellingen gereset, heeft dit hier invloed op?

  IP address wordt wel uitgegeven door hotspot en beide IP adressen (router en hotspot) verschillen van elkaar.

  Graag je reactie.

  1. Beste Molent,

   Bij het resetten van het apparaat, heb je dat via de software gedaan of via de knop op het apparaat zelf?
   Wanneer je het via de knop hebt gedaan is het apparaat niet meer te gebruiken als hotspot repeater omdat de speciale firmware die in het apparaat zit dan verdwenen is. Dit kan wel herstelt worden door de engenius helpdesk.

   1. Hallo.
    Ik zit nu op de camping en er is in de buurt een ziggo punt. Als ik daar verbinding mee maak heb ik soms wel en soms geen internet. Ik heb de Ens202ext deze wordt de enekeer wel en andere keer weer niet aan gegeven in mijn telefoon instellingen. Verbinding valt steeds weg. Nieuwe utp kabel gekocht dacht dat het daar aan zou liggen.Nu heb ik op het apparaat het resetknopje in gedrukt gehad maar lees nu dat je dat beter niet kan doen. Is het probleem nog op te lossen? Hij heeft het voorheen wel altijd gedaan.
    Wie kan mij helpen?

 14. lig met mijn zeilboot in Hellevoetsluis vesting.
  wil graag gebruik maken van wifi jacht haven dit signaal is niet al te sterk wil daarom een wifi versterker aanschaffen maar door alle voor en tegens weet ik niet meer wat ik aan moet schaffen om een goed signaal te krijgen kan iemand mij vertellen wat ik het beste aan kan schaffen.

  Vriendelijke groet ton van aken.

 15. Heb zojuist de EX Hotspot Extender aangeschaft. laatste firmware (v3). Op mijn thuisnetwerk geen enkel probleem. Werkt prima en snel. Op de camping lukt het me echter niet een werkende verbinding te krijgen.

  Normaliter kan ik op mijn verschillende apparaten prima met de dichtsbijzijnde Wifi-paal probleemloos verbinden. Je wordt dan na het creëren van de netwerkverbinding (status beperkte verbinding) doorgelust naar de campingsite waarbij je akkoord moet gaan met de voorwaarden (fair-use-policy). Daarna opent zich een pop-up met bevestiging van de verbinding, waarna de verbindingsstatus verandert in verbonden….Zonder username, code wat ook (gratis gebruik)

  Nu met de extender: Scan Hotspots, Paal wordt gevonden. Verbinding wordt niet gemaakt. Mijn andere apparaten maken wel op de bovenbeschreven wijze contact.
  Wat nu?
  Voor zo ver ik weet heb ik alle verbindingsopties geprobeerd ook bij de geavanceerde admin-opties. Ik zal wel wat over het hoofd zien. Kan iemand me tips geven.

 16. Beste Jan Mulder,
  In bezit van een ez wifi extender
  Enige opmerking de gebruiksaanwijzing is eigenlijk veel te summier
  Nu de juiste werkwijze gevonden en perfect bij wel 4 verschillende campings
  Maar……
  Zit nu op een camping in spanje en heb eigenlijk een klein ongemak er zijn 5 verschilende masten die uitzenden met dezelfde benaming
  En ez zoekt het sterkste signaal en dus springt deze telkens van kanaal 2,6,9 enz .
  Mijn vraag is kiest EZ ook het signaal met de grootste data stroom ?
  En zo niet is het dan bv mogelijk de EZ vast te zetten op een kanaal

  Graag hoor ik van u

   1. Beste Nico,
    ik heb mijn probeem aangeven bij support.nl. en …..

    Vandaag de update v3,8 3 ingeladen
    Nu kan ik ineens wel kiezen welke zendmast ik wil gebruiken supper aanpassing

    Hiermee is mijn vraag volledig beantwoord

    En blijkbaar is het signaal nu ook sterker
    Dank je wel

 17. Hou Jan, heb apparaat als ap ingesteld, werkt prima via kabel icm smartplug. Nu valt af en toe het wifi signaal weg en krijg ik dit alleen terug door power uit/aan te zetten.

  Heb jij enig idee hoe dit komt en of ik hier iets aan kan doen in set up?

 18. Ik ben al 3 dagen bezig maar kom niet ingelogd.
  Als ik ezhotspot.eu intyp wil ik via administrator inloggen maar het 9 cijferig nummer wat op het apparaat staat wordt niet geaccepteerd en ik kan dus niets instellen.
  Wie kan me helpen?

 19. Probeer te installeren, maar lukt niet. Vast IP adres gemaakt, apparaat aangesloten, dan proberen in te loggen. Dan krijg ik bericht dat de webpagina niet kan worden geopend. Geen wonder want ik lijk gen intenet toegang meer te hebben. Als ik het vaste IP adres ongedaan maak heb ik direct weer internet.

  Wat moet ik doen?

  1. Beste Eric,

   Ik denk dat het een IP conflict betreft. Je kan het beste even met de Engenius helpdesk bellen aangezien die het samen met je wel kunnen oplossen.

 20. Beste Nico,
  Gaat om de ENS202EXT: op de huidige camping moet voor WiFi per aangelogde tijd worden betaald. Nu heb ik inmiddels gemerkt dat als ik de Extender aan laat staan en de computer etc disconnect van WiFi, de verbruikteller gewoon blijft doorlopen, dit dus door de Extender. Is er een oplossing om ervoor te zorgen dat het verbruik stopt (zonder de Extender van de stroom te halen)?? Alvast zeer bedankt voor je reactie.

  1. Beste Berend,

   Volgens mij is de enige oplossing om hem toch van de stroom af te halen. Gelukkig onthoud hij zijn instellingen wel dus hoef je hem niet steeds opnieuw te configureren.

 21. Op een aantal campings in Frankrijk heeft het bedrijf WiFi Osmozis het alleenrecht op de camping. Bij dit bedrijf mag je maar met 1 apparaat tegelijk internetten voor een veel te hoge prijs. LET OP: Als je met deze Extended inlogt wordt je gelijk geblokkeerd met de mededeling dat er software wordt gebruikt die kan delen. Dat klopt: wees gewaarschuwd. Wellicht zijn er meer bedrijven die dat doen.

  1. Bier ook hetzelfde probleem met osmozis. Helpdesk van hun is dicht….
   Morgen maar ff met de billen bloot bij de helpdesk :-(
   Is er al een oplossing gecreëerd voor osmozis….?

  2. Deze week gelijke ervaring. Ze ontblokkeren je wel wanneer je de hotspot eraf haalt. Weet iemand op welke manier ze dit detecteren? In principe zien ze maar 1 IP en 1 MAC adres. Heeft het met een range van het Mac-adres te maken of een ID van de router die mee komt?

 22. Heb me in Spanje en Portugal dood geërgerd aan dit pleureding. Er is nergens een ernstige handige procedure te vinden , en de Nederlandstalige versie is met een computer vertaald , waarschijnlijk uit het Engels, waardoor het helemaal onverstaanbaar wordt voor een leek als ik. Slechte koop geweest. Thuis heeft het wel gewerkt na een telefoon van naar 0900 nr van een half uur. Eenvoudige installatie? Vergeet het maar

 23. Ik ben nu al weken vergeefs bezig om mijn ENS202EXT te laten werken, zonder succes. Doel: op mijn boot gebruiken als access point voor mijn apparaten bij steeds wisselende jachthavens.
  Het login screen oproepen lukt meestal na een paar pogingen, maar sinds vandaag is het password fout (??). Admin-admin werkt dus niet meer. Wat hieraan te doen? Let wel, eea is gemonteerd op mijn boot en daar heb ik alleen internet via mijn mobiele telefoon, niet via mijn laptop waarop ik de ethernet kabel aansluit.
  Als dit weer werkt, wat dan? In de installation guide staat niets over hoe je verbindt met een jachthaven netwerk. Op internet vond ik iets over ezhotspot.eu, dus geprobeerd met mijn telefoon. Dan krijg ik het bericht dat ik niet met ez@……. verbonden ben en een lang verhaal daarachter.
  Ik wordt wat wanhopig. Is er ergens een complete installatie gids?.

  t

  1. Beste Eric,

   Gebruik je de EZ hotspot extender of een ENS202EXT? De EZ hotspot extender is namelijk een ENS202EXT met speciale software. Zonder die software werkt het niet goed.

 24. Beste Jan,
  Sinds een paar dagen ben ik weer in Nederland en heb uiteraard mijn EZhotspot meteen aangesloten alleen heb ik verbinding gemaakt met het verkeerde netwerk (een andere uit de buurt). Ik kom met geen mogelijkheid meer terug naar het beginscherm van ezhotspot.eu om opnieuw te zoeken naar netwerken. Het enige wat ik te zien krijg is de pagina dat ik verbonden ben met een KPN FON netwerk, dit is niet de juiste. Kunt u mij helpen hoe ik de verbinding kan verbreken en een nieuwe kan maken met een ander netwerk? Heb de stekker er uit gehaald en na 5 minuten weer erin gedaan, maar hij bleef verbonden met het verkeerde netwerk.
  Alvast bedankt!
  MVG, Loes

 25. Beste,
  Heb een reset uitgevoerd op men ENS202EXT maar wil via beheerder naar instellingen gaan maar moet natuurlijk wachtwoord ingeven en dit lukt niet meer , kan mij iemand helpen, zit in Spanje
  mvg Dirk

 26. Beste Jan,
  Wat is nu de beste router voor op de camping indien het signaal te zwak is. Is de ENS 202 EXT Hotspot Extender V3 nu achterhaald en vervangen door een betere of is het nog altijd een prima keus.

 27. Ik heb mijn ENS202EXT nu bijna 3 jaar, maar heb hem nog nooit aan de praat gekregen. Wat ik ook doe, hij wil met geen enkel netwerk verbinding maken; zelfs niet met een hotspot die ik op mijn eigen telefoon opgezet heb en ook niet met mijn eigen Ziggo router waar ieder ander apparaat gewoon verbinding mee kan maken. Dit is een verspilling van geld geweest aan een volkomen nutteloos apparaat.

  1. Beste Idso,

   Heb je al eens contact opgenomen met de Engenius helpdesk de afgelopen 3 jaar? Het kan ook zijn dat je een defect apparaat hebt natuurlijk. Er zijn tienduizenden mensen die dit apparaat gebruiken naar alle tevredenheid dus ergens zal er wel een instelling niet goed staan of misschien wel een defect zitten.

 28. Heb de ens202ext aa geschafd voor op de camping maar hele dag met de buurman die de zelfde heeft alles geprobeerd maar helaas geen verbinding morgen maar even de wifishop bellen komen er niet in

 29. Goedemorgen,

  Ik heb via Marktplaats een EnGenius ENS202EXT aangeschaft, maar niet goed gekeken.
  Ik zie achteraf pas dat ik de “Hotspot Extender” versie nodig heb.
  Overal lees ik dat het verschil in de software/firmware zit.
  Bestaat er een mogelijkheid om dit, uiteraard tegen betaling, om te zetten ?

 30. Ik heb mijn EZ Extender reeds enkele jaren en ben tevreden. Wij verbinden met 2 of 3 Apple apparaten en een Windows 10 pc.
  Echter sinds enige tijd valt de verbinding met de pc steeds uit. De EZ Extender is dan ook tijdelijk niet zichtbaar in de netwerklijst. Na enige tijd verschijnt die weer en kun je verbinden, maar valt dan plotseling weer weg. Op de Apple apparaten bestaat dit probleem geheel niet. De netwerk adapter (Realtek) opnieuw ingesteld en drivers geupdate. Op dezelfde pc was de verbinding onder W7, W8 en beging van W10 zeer constant. Kan het zijn dat een recente update van W10 het probleem veroorzaakt?

 31. Hallo Jan,

  Ik zou graag je advies willen vragen betreffende het volgende:

  Ik woon in Spanje en heb daar internet via WiFi, omdat hier in mijn omgeving geen internetkabel is.
  De downloadsnelheid is 10 mb, de upload 2,5 mb en voldoet voor wat ik er mee doe.

  Het modem van de provider is een TP-Link TL-WR841N. Om door het hele huis een goede WiFi ontvangst te hebben, heb ik het Deco M5 systeem aan de router gehangen en ik heb nu in het hele huis een goed WiFi signaal.
  ( het enige “probleem” is dat ik nu twee netwerken heb, t.w. dat van de TP link router en van het Deco systeem. Soms een beetje lastig omdat ik moet schakelen en kiezen tussen één van de netwerken, maar dit terzijde)

  Nu to the point, de afstand van ons huis tot aan het toegangshek is ca. 90 meter. Om nu te zien en horen wie er aan de poort staat, wil ik een intercom systeem ( Velleman WIFI-INTERCOM MET VIDEO-OPNAME SCAMSET 8(n) of gelijkwaardig kopen.

  Het punt is dat zo’n systeem met WiFi werkt en dat signaal niet tot de poort reikt, dus wil ik een outdoor accespoint / extender? kopen, die er voor zorgt dat ik daar wel signaal heb.
  Ik zou graag van u horen wat dan voor mij de beste optie is.

  Ik heb buiten in een tuinhuisje vanuit de router binnen twee internet kabels liggen. Eén is er aangesloten op de inverter van mijn zonnepanelen om de data op mijn pc te bekijken en de andere is aangesloten op een IP camera die via WiFi werkt maar daar heb ik ook een vaste kabel naar de router binnen op aangesloten, omdat ik dacht kwaad kan dat niet.

  Ik kan dus vanuit dat tuinhuisje wellicht met de kabel van de camera wat anders doen, dus gebruiken voor het device waar ik graag uw advies/ mening over ontvang, of een device kopen zodat ik die kabel van de camera doorlus of de camera alleen op WiFi laat werken.

  Ik heb even rondgekeken op internet en kwam zo o.a bij u en Engenius ENS202EXT uit maar vind ruim € 100 flink aan de prijs. Echter als het niet anders is of kan, ga ik daar verder niet moeilijk over doen.
  Ik zie echter ook zoiets als o.a de Wavlink WL-WN570HA1 voor beduidend minder geld en als die ook voldoet , waarom niet.

  Ik hoop dat u mij kunt helpen, want ik ben geen deskundige op dit gebied, maar met een beetje advies links en rechts, kom ik er meestal wel uit.
  Op voorhand bedankt voor uw tijd en de moeite.

  Met vriendelijke groet,
  Jack.

 32. Goedendag
  Een vraag werkt dat op een binnenschip, wij hebben een abonnement bij 4com op gsm en via stick op laptop, en krijgen slecht internet welke zal voor ons kunnen helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.