Internet camping Engenius Hotspot Extender

door Jan Mulder

154

EnGenius Hotspot Extender review

Gebruiksgemak
Beveiliging
Bereik
Snelheid

Conclusie: Super bereik. Ideaal voor hotspots op campings en havens. Zeer eenvoudige installatie zonder kabel, ook vanaf tablet of smartphone in te stellen. Top product!

5
Engenius stuurde mij de Hotspot Extender om te testen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met jullie. Ik ben zeer te spreken over dit product. Dé oplossing voor WiFi beter bereik op de camping, in de haven of op een bungalowpark.

Het grote voordeel is dat dit product zeer makkelijk te installeren is en dat dit ook kan vanaf de tablet of smartphone. Ook geschikt voor gebruik bij hotspots van KPN.

Eerste indruk

De Engenius EZ Hotspot Extender wordt geleverd in een compact doosje en ook het product zelf is zeer compact en lichtgewicht. Het blijkt te gaan om de Engenius ENS202EXT met aangepaste firmware speciaal voor gebruik als hotspot repeater.

Dat belooft veel goeds want mijn ervaringen met de ENS202EXT zijn zeer goed. Snel aan de slag dus!

Aansluiten

De Engenius Hotspot Extender wordt geleverd met 2 externe 5 dBi omni antennes. Deze schroef je eenvoudig op de unit. De stroom krijgt het apparaat via de UTP kabel en bijgeleverde Power over Ethernet injector. De UTP kabel wordt niet bijgeleverd, je dient dus zelf voor een kabel te zorgen (deze mag maximaal 30 meter lang zijn). De kabel wordt onder het afdekkapje aan de achterzijde weggewerkt waardoor de unit volledig waterdicht is.

Engenius Hotspot Extender Aansluiten

De Engenius Hotspot Extender wordt geleverd inclusief montagemateriaal voor aan een paal of aan de muur. Zo kun je de unit buiten ophangen voor het beste bereik.

Instellen

Nadat je de Engenius Hotspot repeater hebt aangesloten en opgehangen is het tijd om de stekker in het stopcontact te steken. De unit heeft ongeveer een minuut nodig om op te starten. Je ziet dan vanzelf het draadloze netwerk verschijnen zoals aangegeven op de sticker achterop het apparaat. Ook de beveiligingssleutel staat op deze sticker vermeld.

Engenius Hotspot Extender Instellen

Hoe je de extender instelt staat zeer duidelijk omschreven in de Nederlandstalige handleiding die bijgeleverd wordt. Geen lastig gedoe met instellen van een vast IP of met een kabel aansluiten op de laptop. Nee, je verbindt gewoon draadloos met je laptop, smartphone of tablet met het draadloze netwerk van de Engenius Hotspot Extender en gaat daarna via een browser naar ezhotspot.eu.

Vervolgens log je in op het apparaat en kun je scannen naar draadloze netwerken in de buurt. De interface is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Een stuk simpeler te begrijpen dan dat ik tot nu toe van Engenius gewend ben. Dit maakt het product voor iedereen te gebruiken. In de lijst met beschikbare netwerken kies je de hotspot waarmee je wilt verbinden.

Nadat je het gewenste netwerk hebt aangeklikt en op ‘apply’ geklikt hebt gaat de unit opnieuw opstarten. Daarna is de Hotspot Extender verbonden met de hotspot en zendt deze het signaal versterkt weer door.

Gebruik maken van WiFi

De Engenius Hotspot Extender is nu dus verbonden met de hotspot. Je gaat nu zelf met je tablet, laptop of smartphone niet met de hostpot maar met de Engenius Hotspot Extender verbinden. Via de hotspot extender maak je gebruik van de WiFi Hotspot op de camping, in de jachthaven of op het bungalowpark. Je kunt nu met meerdere apparaten tegelijk gebruik maken van WiFi.

Moet je een bonnetje kopen? Dan log je eenmalig in met het bonnetje en alle andere apparaten hebben geen apart bonnetje meer nodig! Werkt met alle hotspots op campings, ook met die van KPN. Op de afbeelding hieronder zie je dat ik ben ingelogd met een HP laptop, iPhone en een Samsung tablet met Android.

Verbonden met hotspot

Bereik

Het bereik van de Engenius Hotspot Extender is super. Door het krachtige zend- en ontvangstvermogen kan dit product ook verbinden met hotspots waarvan het signaal wat zwakker is. Waar het met de tablet of smartphone niet lukt, lukt het de Engenius wel. Ook het bereik van het uitgezonden netwerk (waarmee je zelf verbindt) is stukken beter dan van standaard hotspots. Voor de hele grote afstanden is er ook nog de mogelijkheid om een externe antenne aan te sluiten. Je hoeft dan slechts 1 van de 2 antennes te verwisselen. Over het algemeen is dit op de camping vaak niet noodzakelijk.

Conclusie

Super bereik. Ideaal voor hotspots op campings en havens. Zeer eenvoudige installatie zonder kabel, ook vanaf tablet of smartphone in te stellen. Top product! Doordat deze unit ook werkt met hotspots van KPN  én je maar 1 bonnetje hoeft aan te schaffen om met meerdere apparaten draadloos te internetten is dit dé hotspot repeater hit voor deze zomer.

Een vergelijkbaar product is niet op de markt. Wil je goed bereik op de camping deze zomer? Bestel dan direct de Engenius Hotspot Extender
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.154 reacties op EnGenius Hotspot Extender review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑