Internet op de camping: meerdere laptops op 1 abonnement

42

Maakt u gebruik van een hotspot voor draadloos internet op de camping? Dan kunt u 1 abonnement makkelijk delen met de Ruckus Metroflex. Zo kunnen u, uw partner en uw kinderen tegelijk internetten met hetzelfde abonnement.

Op de externe antenne aansluiting van de Ruckus Metroflex sluit u een externe (outdoor) wifi antenne aan. Deze kan dan het draadloze internet van de camping buiten uw caravan of bungalow ontvangen. Met de ingebouwde antenne van de Metroflex wordt het signaal in de gewenste ruimte uitgezonden. Zo heeft u in alle situaties de grootste ontvangst.

De externe antenne verbindt dus met de hotspot op de camping en u verbindt met 1 of zelfs meerdere laptops met de interne antenne van de Metroflex. Zo kunt u op 1 hotspot abonnement met meerdere laptops internetten!

Ook in te zetten als repeater

De Metroflex is behalve als hotspot repeater op de camping ook thuis als repeater te gebruiken. Een veelzijdig product dus. Doordat het apparaat losstaand werkt en niet aan een computer gekoppeld hoeft te werken, is hij perfect geschikt om samen te werken met computers met allerlei besturingssystemen. Zoals Windows Vista en 7, Mac OSX
en Linux, aangezien hij draadloos via de 11b en 11g wifi-standaarden communiceert.

Ruckus Metroflex online bestellen

De Ruckus Metroflex is niet meer leverbaar. De Engenius Hotspot Extender is een goede vervanger. Ook hiermee kunt u met meerdere apparaten inloggen op hetzelfde bonnetje, zet u een eigen netwerk op en hij werkt ook met KPN Hotspots.

Voorkomt automatisch interferentie

In tegenstelling tot de standaard draadloze producten, zorgt de Ruckus MetroFlex er zelf voor dat de interferentie met andere draadloze netwerken en elektronische producten tot een minimum worden terug gebracht. Een intelligent algoritme zorgt er voor dat er geen interferentie is van bijvoorbeeld draadloze netwerken van de buren, magnetrons of bluetooth apparatuur. Als reactie hierop zorgt de Ruckus MetroFlex DZ ervoor dat het signaal van de antenne de energie een andere kant op stuurt dan naar de kant waar de interferentie vandaan komt.

Eenvoudige installatie

Door iedereen te installeren, je hoeft alleen gebruik te maken van deRuckus MetroFlex “dynamic host configuration protocol” (DHCP) voor automatische configuratie met een hotspot op de camping of een ander wifi netwerk. Gebruikers hoeven alleen maar de Ruckus MetroFlex aan te zetten, daarna word er automatisch een verbinding gemaakt met het beste wifi signaal wat aanwezig is.

42 gedachten over “Internet op de camping: meerdere laptops op 1 abonnement

 1. Ik zoek voor mijn Android bestuurde tablet een WIFI versterker voor op de camping. Zou de Ruckus Metroflex werken, heeft iemand hier ervaring mee of heeft iemand een andere oplossing.

  groet,
  Jurgen

 2. Ik heb een Ruckus Metroflex 2211 aangeschaft, met speciale buitenantenne, om op de camping internet te ontvangen op de laptop. Afstand tot het gratis Wifi-netwerk van de camping is hooguit 30 meter, maar geen ontvangst! En ook bij de Ruckus support desk weten ze niet waar dat aan ligt! U wel? Kostte me ruim 250 euro, en dat lijkt nu weggegooid geld.

  1. Beste Fleur,

   Dat is inderdaad niet het gewenste resultaat. Kun je wat meer informatie geven over de situatie? Zoals bomen, soort apparatuur van de camping en andere zaken?

 3. Beste Jan

  Heb een vraag, ik heb draadloos internet op de camping, werkt perfect,antenne staat dichtbij.
  Nu wil ik ook nog met een tablet het internet op.
  Is er een wifi router die het signaal opvangt van de camping antenne, en dat dan draadloos
  doorgeeft aan mijn laptop en tablet?

  Het punt is dat die wifiservice op de camping de netwerkkaart (macadres) herkent van het
  apparaat dat gebruikt maakt van de wifi, als ik met een ander apparaat het internet op wil
  krijg ik een foutboodschap.
  Er kan dus ook niet gewisseld worden tussen laptop en tablet.

  Groeten
  Lou

 4. Kan ik de Ruckus instellen met mijn tablet? Is hier bv een app voor of heb je altijd een laptop nodig als je op een camping zit?

  Met vriendelijke groet,

  Jannes

 5. Hallo Jan,

  Hierbij het antwoord van Metroflex:

  Beste Jannes Boerman,

  Er is geen app beschikbaar om deze in te stellen, deze dient via de webbrowser geconfigureerd te worden. Als u verbonden bent met het netwerk van de Ruckus kunt u deze direct via de webinterface bereiken om instellingen te wijzigen. Standaard kunt u de volgende url gebruiken om mee te verbinden: http://192.168.30.1

  Met vriendelijke groet,

  Ruckus MetroFlex Support

 6. Beste Jan,

  Mijn vraag is in grote lijnen dezelfde als Lou. Wij zitten op de camping waar het signaal tussen goed en voldoende zweeft, soms tot zwak. De verbinding is redelijk open, dus weinig of geen bomen die tussen de verbinding kunnen staan. We hebben in het verleden al geprobeerd met een repeater en dit lukte. Nu ze een nieuw netwerk hebben opgezet, gaat het account over het mac adres van mijn laptop. Dus zoals Lou al zei als je met een andere pc aanmeld lukt het niet. Kan de Ruckus het signaal versterken en tegelijk verdelen over meerdere pc’s? En zo ja, moet dan mijn pc (met oorspronkelijk MAC adres) blijven aanstaan of werkt de Ruckus verder door zonder deze pc?

  1. Beste Flip,

   De Ruckus Metroflex verbindt met de hotspot en het MAC adres van de Metroflex wordt gezien als 1 gebruiker. De Metroflex zet een apart netwerk op waarmee u inlogt met meerdere apparaten, zonder dat de hotspot dit merkt. Van gebruikers heb ik alleen gehoord dat het bij hotspots van KPN niet werkt, bij andere hotspots werkt het wel. De Ruckus werkt zonder pc.

   1. Beste Jan,

    Als de ruckus metroflex dit allemaal kan , zijn inderdaad mijn problemen opgelost. Want met een “gewone” repeater (type d-link dwl-2100ap) werkt het in elk geval niet. Omdat ik dacht dat alle netwerk apparaten een eigen MAC adres “ingebakken” hadden, verwachtte ik dat dit nooit ging lukken. Kan je mij in een paar woorden omschrijven hoe de ruckus metroflex dit aanpakt t.o.v. andere accespoints/repeaters?

   2. Hallo Jan,

    ken je ook een oplossing die wel werkt met een KPN Hotspot? Dat is nu juist het type hotspot welke ik zou willen delen over meerdere apparaten, waarbij ik voor KPN Hotspot maar over 1 inlogcode beschik.

    Heb wel altijd een labtop bij me.

    Is er hier ook een werkende oplossing voor?

    Alvast dank voor de te nemen moeite!

    1. Beste John, die is net op de markt gekomen. Zodra deze ergens verkrijgbaar is pas ik het artikel aan. Engenius komt met een EZ Hotspot Extender Edition die ook met Ziggo en KPN werkt.

    2. geachte in het verleden haalde ik een prepaid kaartje van kpn daarmee kan je hotspot van kpn activeren voor heel ned voor 5 e per maand en dan krijg je een toegangscode van hun en maar je een naam aan met die code kan je wel 5 toestellen in gebruik hebben tergelijkertijd dus geen gedoe met dure kaarten van de camping heb je een abbonnement van kpn is dit gratis dus 1 metroflex voor beter signaal en je kan met t hele park voor 5 e internetten haha . nee t zal waarscheinlijk niet onbeberkt zijn maar voor 5 moet dat lukken gr henk

 7. De ruckus metroflex werkt als met een eigen net werk. Als je de eerste keer je laptop of tablet verbind met dit netwerk krijg je het inlogscherm te zien van het camping netwerk, hier log je in, dan is de ruckus metroflex verbonden met het camping netwerk en hebben alle apparaten internet verbinding. Je is wel verstandig een wap beveiliging op de ruckus metroflex te installeren zodat alleen die apparaten toegang hebben die jij wilt.

 8. Op camping Rondeweibos in Rockanje staan KPN hotspots. Tot vorig jaar werkte mijn TP-link repeater daar uitstekend. Ik had deze in een hoekje staan waar ik een redelijk signaal van de KPN paal had. De repeater zorgde voor een uitstekend signaal binnen de caravan.
  In het voorjaar van 2014 heb ik de repeater weer neergezet. Echter hij verbind nog wel met de KPN paal (er is voldoende sterkte), je krijgt ook een IP toegewezen, maar de KPN inlogpagina komt niet meer.
  Ik heb het ook geprobeerd met een Fritz!Wlan repeater 300 E. Voldoende signaal, ip adres, maar geen inlogpagina.
  Als ik de laptop op dezelfde plek neerzet dan lukt alles wel.
  Vragen:
  – Is de mogelijkheid om de repeater te gebruiken op de 1 of andere manier geblokkeerd?
  – Wat zou ik hiertegen kunnen doen?

   1. Overigens bleef er een probleem op die camping. In de zomer is overdag zo druk dat de KPN hotspots nauwelijks bruikbaar zijn. Hoe meer je van het centrale deel komt, hoe minder data er door komt. Na 24 uur ’s nachts is het goed bruikbaar.

 9. Connectify op de laptop werkt prima om vervolgens meerdere apparaten te laten internetten via de KPN hotspot waarop de laptop heeft ingelogd. Een Dlink 505 kan ik alleen niet laten inloggen op de KPN hotspot want er is alleen een mogelijkheid in het browsermenu om een wachtwoord in te voeren. de KPN hotspot vraagt ook een inlognaam. Heeft iemand daar een oplossing voor?

 10. Hallo allemaal,

  Ik heb het volgende probleempje:
  wij hebben een bungalow op een park waar hotspots van KPN aanwezig zijn.
  In onze bungalow hebben wij een kastje met router om hier gebruik van te maken, dit kan tegen betaling van veel te hoge tarieven.
  Nu heb ik zelf een hotspot abonnement van KPN afgesloten voor 10 euro per maand, dit werkt uitstekend voor 1 apparaat.
  Wil een ander familielid gebruik maken van wifi dan moet ik eerst via de site van KPN uitloggen en de ander kan dan inloggen.
  Is er niet een mogelijkheid om dit voor een ieder tegelijkertijd toegangkelijk te maken??
  Graag jullie reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Rob

 11. Beste Jan,

  Al geruime tijd maken wij gebruik van de ruckusmetroflex 2211 op de camping. Na wat problemen met het de registratie van het Mac – adres werkt alles naar behoren,
  Nu na een jaar zou ik graag het paswoorden willen veranderen. Maar wanneer ik me wil aanmelden bij de ruckusmetroflex gebeurd er niets na het invoeren van de nodige gegevens. Daar ik dacht het passwoord vergeten te hebben, wou ik een reset uitvoeren. Maar er gebeurd nog steeds niets. Ik kan niet inloggen. Heeft u nog tips. Bedankt

 12. ik zit op de camping achterstehoef in bladel ik gebruik daar internet wifisite com daar moet ik voor betalen ik krijg daar een toegangscode voor om mij aan te melden p.s heb ook een slechte verbinding Mijn vraag is zijn er ook andere mogenlijkheden om internet te ontvangen buiten de camping om tenslotte betaal ik al voor een heel jaar internet bij ZIGGO Heeft u tips ik wil ze graag horen Bedankt voor het lezen..

 13. Beste Jan,

  Wij hebben op de Camping een systeem van Ruckus.
  Nu hebben we guestpass en die kunnen niet wisselen van gebruiker.
  Ik bedoel hiermee dat er niet meer dan 2 gebruikers op kunnen.
  Wij zouden graag de ene willen uitloggen en de andere inschakelen
  Is hier een oplossing voor.

  Heb ook in een aantal caravans wat minder ontvangst.
  Heb jij her een oplossing voor die ook echt werkt.

  Graag horen wij uw reactie

 14. Beste Mensen .
  ik sta op een Camping en heb via anderen Internet maar ddordat er voor mij een stacaravan is komen te staan heb ik geen ontvangst meer.
  Reden de gelplaatste caravan is 2 meter langer en ook hoger daar door slechter ontvangst is hier een aparaat /of versterker voor in de omloop. graag U mening. bij voorbaad hartelijk dank.

 15. Kan de EnginiusEzZ hotspot extender ook verticaal gemonteerd worden of is ie enkel en alleen geschikt voorplafond(horizontale) montage?

  Grt. John

  1. Hi John,

   De extender kan je het beste verticaal monteren omdat de ingebouwde antenne daarvoor gemaakt is en de openingshoek anders veel te klein is voor een goed bereik. Je kan hem wel draaien naar wens, als je geluk hebt heb je verbinding, maar de grotere afstanden behaald je alleen wanneer hij verticaal naar de hotspot wordt gericht.

 16. Vrienden van mij gebruikten een paar jaar een engenius hotspot extender op de camping in Salon maar dit voorjaar waren ze binnen een paar uur afgesloten omdat men gedetecteerd had dat een repeater gebruikt werd. Ik ga er vanuit dat men dit ziet aan de hand van het vendor id van het Mac address van de repeater. Bij welke repeaters kan kan ik het Mac address met de hand aanpassen zoals dat ook op de pc mogelijk is zodat ik dit probleem kan omzeilen en toch weer met 1 inlogcode meerdere apparaten kan aansluiten?

  Jacques

  1. Hi Jacques,

   Er zijn helaas geen apparaten die dit kunnen. de Engenius is a redelijk uniek maar als ze heel slim zijn kunnen ze dit soort apparaten blokkeren. Erg klantvriendelijk is het niet van ze en er zijn veel betere opties, maar je kan er helaas niet veel tegen doen.

   1. Erg klantvriendelijk is dit niet? Bedoel je hiermee van de camping of van de gast? Om een netwerk in de lucht te houden wordt er door de camping flink geïnvesteerd. Om dit enigszins goed te kunnen laten werken is het juist de bedoeling dat er niet meerdere apparaten op 1 kaart gebruik gaan maken van het internet. En als er vanwege overbelasting geen goed wifi is ligt dit natuurlijk weer aan de camping. Dus wie is er dan eigenlijk klantonvriendelijk?

 17. Ik heb gratis wifi op de camping maar bar slecht en valt steeds weg , ik las over de engenius hotspot extender verbetert dat echt ?
  Ik wil er best geld voor uitgeven , maar er moet dan wel verbetering zijn.
  We zitten in Garderen

 18. heb op de camping in frankrijk ook wifi
  moet elk half uur weer inloggen ,irritant ,
  dit hebben ze gedaan om grote bestanden downloaden tegen te gaan zeggen ze.
  is hier geen trucje voor om een maal in te loggen
  en daarne niet meer ?
  heb geprobeerd een radio app aan te zetten.
  zou moeten werken volgens de buren die gebruik maken van een ipad.maar die stopt ook na een half uur .
  gebruik zelf een alfa R36 met android tablet en smartfone en wind. laptop

 19. Beste Jan Mulder,

  Ik reageer op een ongetwijfeld al wat oudere publicatie. Ik heb de Ruckus MM2211 jarenlang met veel plezier gebruikt. Ja, ik moest dan wel een laptop meenemen naar de camping, maar dar had ik geen bezwaar tegen. Dit jaar, ik had Linux op de laptop gezet, reageerde de MM2211 niet en ik dacht dat het wellicht aan Linux zou liggen, maar nu ik weer thuis ben, reageert hij ook niet op mijn computer daar. Kan ik hem resetten en hoe of is hij wellicht kapot en kan ik dat dan zien?
  Wat is, als niets meer werkt een goed en niet al te duur alternatief?
  Bij voorbaat bedankt.

  Groet,
  Aad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.