Internet camping

door Jan Mulder

42

Internet op de camping: meerdere laptops op 1 abonnementMaakt u gebruik van een hotspot voor draadloos internet op de camping? Dan kunt u 1 abonnement makkelijk delen met de Ruckus Metroflex. Zo kunnen u, uw partner en uw kinderen tegelijk internetten met hetzelfde abonnement.

Op de externe antenne aansluiting van de Ruckus Metroflex sluit u een externe (outdoor) wifi antenne aan. Deze kan dan het draadloze internet van de camping buiten uw caravan of bungalow ontvangen. Met de ingebouwde antenne van de Metroflex wordt het signaal in de gewenste ruimte uitgezonden. Zo heeft u in alle situaties de grootste ontvangst.

De externe antenne verbindt dus met de hotspot op de camping en u verbindt met 1 of zelfs meerdere laptops met de interne antenne van de Metroflex. Zo kunt u op 1 hotspot abonnement met meerdere laptops internetten!

Ook in te zetten als repeater

De Metroflex is behalve als hotspot repeater op de camping ook thuis als repeater te gebruiken. Een veelzijdig product dus. Doordat het apparaat losstaand werkt en niet aan een computer gekoppeld hoeft te werken, is hij perfect geschikt om samen te werken met computers met allerlei besturingssystemen. Zoals Windows Vista en 7, Mac OSX
en Linux, aangezien hij draadloos via de 11b en 11g wifi-standaarden communiceert.

Ruckus Metroflex online bestellen

De Ruckus Metroflex is niet meer leverbaar. De Engenius Hotspot Extender is een goede vervanger. Ook hiermee kunt u met meerdere apparaten inloggen op hetzelfde bonnetje, zet u een eigen netwerk op en hij werkt ook met KPN Hotspots.

Voorkomt automatisch interferentie

In tegenstelling tot de standaard draadloze producten, zorgt de Ruckus MetroFlex er zelf voor dat de interferentie met andere draadloze netwerken en elektronische producten tot een minimum worden terug gebracht. Een intelligent algoritme zorgt er voor dat er geen interferentie is van bijvoorbeeld draadloze netwerken van de buren, magnetrons of bluetooth apparatuur. Als reactie hierop zorgt de Ruckus MetroFlex DZ ervoor dat het signaal van de antenne de energie een andere kant op stuurt dan naar de kant waar de interferentie vandaan komt.

Eenvoudige installatie

Door iedereen te installeren, je hoeft alleen gebruik te maken van deRuckus MetroFlex “dynamic host configuration protocol” (DHCP) voor automatische configuratie met een hotspot op de camping of een ander wifi netwerk. Gebruikers hoeven alleen maar de Ruckus MetroFlex aan te zetten, daarna word er automatisch een verbinding gemaakt met het beste wifi signaal wat aanwezig is.
Tags: , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.42 reacties op Internet op de camping: meerdere laptops op 1 abonnement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑