Internet camping

door Jan Mulder

25

Wifi antenne voor op de campingHet bereik van draadloos internet op de camping valt vaak tegen. Vanwege de slechte ontvangst wil je graag een wifi antenne. Wat is nou een goede wifi antenne en hoe sluit je deze aan? Dat vertellen we je in dit artikel.

Bent u eigenaar van een camping en wilt u wifi aanbieden? Neem dan contact op via info@allesoverdraadloosinternet.nl

Wifi antenne aansluiten

Op de camping gebruik je vaak je laptop en daarmee wil je draadloos internetten. Je kunt niet zomaar een externe wifi antenne op je laptop aansluiten. De wifi kaart zit ingebouwd, en de wifi antenne moet daarop worden aangesloten. Dat wordt dus moeilijk. Gelukkig zijn er drie eenvoudige oplossingen:  een antenne via usb, een antenne via UTP (netwerkkabel) of een hotspot repeater.

Wifi antenne via usb

Erg handig is een wifi antenne via usb. De Alfa AWUS036ACH is een zeer krachtige usb adapter met een externe antenne aansluiting. Met een antennekabel sluit je de outdoor wifi antenne aan op de usb adapter met hoog zendvermogen. Deze verbind je met usb aan je laptop en je hebt een ongekend bereik, mede door de 1200mW usb adapter. Grote kans dat er niet eens een externe antenne nodig is, omdat de Alfa USB adapter zo krachtig is. Kwestie van even proberen dus.

Bekijk de Alfa AWUS036ACH direct.

Wifi antenne via UTP

Ook handig is de Engenius ENS202EXT. Deze sluit je via een kabel aan op de netwerkkaart van je laptop. Deze heeft een externe omni antenne. Met het zendvermogen van 400mW zit het qua bereik wel goed! Net als de usb adapter is dit product ideaal voor het ontvangen van draadloos internet op de camping.

Bekijk de Engenius ENS202EXT direct.

Engenius Hotspot Extender

Een andere mogelijkheid is de Engenius hotspot repeater, deze levert 400mW zendvermogen en is handig als u geen kabel aan uw laptop wilt of met meerdere laptops tegelijk wilt interneten. Dit mooi vormgegeven witte kastje vangt het signaal van de hotspot op en zend dit draadloos weer door.

Mogelijkheden genoeg dus voor een goed ontvangst van draadloos internet in uw caravan. Simpelweg moet u met twee dingen rekening houden: zorg voor hoog zendvermogen (ten minste 100mW) en let op de mogelijkheid om een externe antenne aan te sluiten. Vanwege demping (interferentie) kan het soms noodzakelijk zijn een buiten antenne te gebruiken om in uw caravan een goed bereik te hebben.

De Engenius Hotspot Extender is te koop bij Wifishop.
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.25 reacties op Wifi antenne voor op de camping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑