Snel internet WiFi-repeater

door Nico

29

Beste WiFi repeaterJe bent er vast bekend mee: die plekken in je huis of op je werkplek waar het WiFi-signaal simpelweg weigert te komen. Elke gamer, filmliefhebber en überhaupt internetgebruiker heeft wel eens gebeden om een oplossing voor zijn wispelturige verbinding. Een WiFi repeater biedt een uitkomst voor dit probleem. Dit apparaat zorgt ervoor dat het draadloze signaal van je router wordt doorgestuurd. Een goede WiFi repeater voegt extra draadloos bereik toe en kan zelfs buitenshuis WiFi-toegang verschaffen. Daarnaast is het gebruikersgemak enorm: je hebt geen netwerkkabels nodig en ook zonder technische kennis is een WiFi repeater eenvoudig te installeren.

Bereik WiFi repeater Doorvoer

Beste WiFi repeater volgens Tom’s Guide

Afgelopen week plaatste Tom’s Guide (www.tomsguide.com) een artikel over hun ervaring met zes verschillende wifi repeaters, die zij grondig hebben getest zodat jij de technische rompslomp gelijk kan omzeilen. De Linksys RE6500, D-link DAP 1520, Netgear WN3500RP, Belkin F9k1122, AMPED REA20 (nog niet verkrijgbaar in Nederland) en de Belkin F9K1106 zijn opgenomen in de test.

Voor de tests heeft het team van Tom’s Guide verschillende WiFi-repeaters in zowel een kantooromgeving als een woonomgeving gebruikt, zodat ze een compleet beeld kregen van de capaciteiten van de verschillende apparaten. De aandachtspunten waren onder andere bereik, doorvoersnelheid, instelgemak en aanpassingsvermogen qua kanaalbreedte en signaalsterkte. Voor de test gebruikte het team ixChariot-software, laptops en een AC 2×2 draadloze kaart om de bandbreedte met interval te toetsen. De ixChariot-software simuleert verkeer in een draadloos netwerk en meet ondertussen de datadoorstroom op 2,4 en 5 GHz. Elke WiFi-repeater werd op zeventien meter afstand van de router geplaatst.

Beste Wifi-repeater

Van de zes repeaters kwam de Linksys RE6500 als absolute winnaar uit de test. Hij was niet alleen de snelste met het beste bereik, maar scoorde ook op punten zoals formaat, prijs en configuratiegemak. Het grote voordeel van de nieuwe routers en WiFi-repeaters is dat je niet per se trouw hoeft te blijven aan een bepaald merk; als je een router van een ander merk hebt, is die goed te combineren met deze WiFi-repeaters. Je bent vrij om het beste product in elke categorie te kiezen, ongeacht het merk.

 

 
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Nico en ik schrijf verschillende artikelen over netwerk en telecom oplossingen. Ik heb ruim 15 jaar ervaring met netwerken en Wi-Fi producten.29 reacties op Beste WiFi repeater

 1. Jcvnieuwburg zegt:

  kan je op aiport Ziggo tv ontvangen op de camping m. Wiffi

  • Nico zegt:

   Beste,

   De vraag is een beetje lastig te begrijpen maar wanneer u bedoeld of u ook ziggo kunt kijken via apple tv wanneer u op de camping zit? dan is het antwoord nee. Dit werkt alleen vanaf een ziggo internet account met de ziggo app.

 2. Jan zegt:

  Indien je een Ziggo abb hebt, kun je met Horizon go overal je eigen zenderpakket via (snel)wifi bekijken. Je neemt als het ware je eigen pakket mee.https://www.horizon.tv/nl_nl/

  Download de app voor android:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lgi.orionandroid
  voor Apple:
  https://itunes.apple.com/nl/app/horizon.tv/id549148968
  Gewoon inloggen met je Ziggo account.

  succes !

 3. Joke zegt:

  Beste,
  Heb nu 2 jaar KPN abonnement met de experiabox, welke in meterkast staat (glasvezel).
  In huis matig wifi-signaal. Zoek naar een betere passende oplossing. Advies ? Bedankt

 4. Bas Kleinendorst zegt:

  Beste Carlos
  Graag advies. Heb bij Ziggo vaak geklaagd over wegvallende wifi. Router in meterkast, de ubee evw321b. Heb gehoord dat dit een zeer matige router is. Zijn er betere en zo ja welke? En levert Ziggo deze ook? Tot nu toe zegt Ziggo dat ik de beste heb uit het assortiment. Een signaalversterker in stopcontact zal ook niet helpen omdat ik een 3 fasen meterkast heb.
  Graag hulp!
  Hartelijk bedankt
  Bas

 5. Dalebout P.L. zegt:

  Geachte Ik heb een kantoor unit vlak naast een tuincentrum. het signaal van de Wifi van het tuincentrum is overgebracht naar mijn Tablet. Aan de binnenkant van het T.C. tegen de buitenzijde wand heb ik een WiFi Repeater geplaatst in een stopcontact . Binnen in het tuincentrum heb ik een goede ontvangst op mijn tablet , EGTER NIET OP MIJN KANTOOR DAAR GEEN ONTVANGST

  Hoe kan dat en is daar een verklaring voor geen ontvangst, en wat kan ik er nog aan doen ( 2 stuks aanbrengen )
  Groeten Piet Dalebout Renesse

  • Nico zegt:

   Beste Piet,

   Het kan heel goed klopppen dat het niet werkt. Wifi is niet heel erg geschikt om door obstakels heen te komen, het zendvermogen is te laag en de techniek heeft last van muren, dubbel glas en andere obstakels. Een wifi versterker zal dan ook geen goede oplossing bieden. In dit geval kan je het beste gewoon een aparte internet aansluiting aanvragen voor kantoor. Indien dit niet mogelijk is kan je nog een point to point verbinding overwegen om een draadloze brug te slaan tussen het tuincentrum en kantoor, om vervolgens vanuit daar wee bekabeld verder te gaan. Hiervoor kunt u een point to point set gebruiken die hier te vinden is http://www.wifishop.nl/point-to-point-wifi-semi-professioneel/cid=3451

 6. gaby zegt:

  beste Carlos,
  wij hebben een horizonbox van UPC nu Ziggo, deze is tevens onze modem. Alleen is het wifi ontvangst bij ons op zolder slecht, wat zou een oplossing zijn om het wifi bereik te verbeteren, zodat onze dochter op haar kamer een goed ontvangst heeft.
  ik hoor het graag van u.
  mvrgr Gaby

 7. Sahin zegt:

  Beste,

  de situatie is als volgt:

  ik heb 2 appartementen welke 250 meter van elkaar vandaan staan, er staan geen huizen of andere obstakels tussen de appartementen, allebei de hoogste verdieping.

  in appartement A heb ik een slome internetverbinding, appartement B een snelle glasvezel verbinding.

  Nu zou ik graag gebruik willen maken van de snelle glazvezel internet van appartement B in appartement A.

  wat raadt u aan ?

  alvast bedankt!

 8. Jan zegt:

  Hallo mijnheer Nico,

  Een praktijkvoorbeeld.
  Ik sta op een camping die wifi aanbiedt. Wifi wordt dan tegen vergoeding voor een bepaald aantal dagen aangeboden waarbij je een toegangscode krijgt voor één (1) apparaat tegelijk.
  Als ik op mijn laptop werk en mijn partner wil bijvoorbeeld ook met de tablet aan de gang, dan moet ik eerst uitloggen op de laptop, pas dan kan mijn partner (opnieuw) inloggen mét de bewuste toegangscode op de tablet. Dus als je alle twee tegelijk wilt kunnen internetten, dan moet je 2 toegangscodes kopen.

  Nu zou ik een repeater hebben. Deze repeater is als tussenstation kennelijk ingelogd op de router van de camping (met die bewuste toegangscode).
  Kunnen mijn partner en ik nu beiden tegelijk inloggen op de repeater of zit ik er (helemaal) naast?

  Zo vast dank voor uw antwoord.

  • Nico zegt:

   Beste Jan,

   Dit kan wel maar niet met een normale repeater. Je hebt hiervoor de Engenius EZ hotspot extender(outdoor) of EZ hotspot repeater nodig (indoor gebruik).

   • Jan zegt:

    Dag Nico,

    Dank je wel voor je snelle reactie.
    Het kostte even wat zoektijd, maar ik vind ik internet bijvoorbeeld een goedkope D-link DIR-505. Op de website van D-Link staat onder andere: “Draadloos delen van uw internetverbinding. Transformeert elke internetverbinding naar een Wi-Fi hotspot”. Ook andere websites zeggen dat.

    Hoe kijk jij hier tegenaan? En is er eigenlijk een verschil tussen een extender en een repeater?

    Met vriendelijke groet.

    • Nico zegt:

     Hi Jan,

     De DIR-505 gaat niet werken, die kan zich namelijk niet aanmelden als “client” om dat alles door te zetten naar de achterliggende gebruikers. De Engenius is hier echt uniek in en werkt ook met ziggo hotspots en KPN fon netwerken. De DiR-505 heeft ook een zeer beperkt bereik, wat op zich logisch is gezien zijn prijs :) Er is geen verschil tussen een extender en repeater, voor dit soort apparaten worden veel termen gebruikt maar eigenlijk is het allemaal hetzelfde idee.

     • Jan zegt:

      Hoi Nico,

      Leuk om even te kunnen overleggen met een deskundige.

      Ik vind de Eugenius te duur voor die paar weken dat we in totaal met de caravan rondtrekken (4 a 5 weken), waarbij we een wisselend aanbod tegemoet zien van wifi op de diverse campings (van slecht tot goed, van duur tot gratis).
      Ik kan mij echter goed voorstellen dat iemand met een seizoen- of jaarplaats de investering van de Eugenius wel de moeite waard vindt.

      Weet jij een andere en goedkopere oplossing? Anders zal ik mij moeten beperken tot een simpele repeater om alleen het wifi-signaal te versterken.

     • Nico zegt:

      Beste Jan,

      Helaas is er geen andere oplossing. Een normale repeater kan je wel gebruiken maar dan zal je altijd per gebruiker een voucher moeten aanschaffen.

 9. Michelle zegt:

  Hallo Nico,

  Wij hebben internet van online.

  In de tuin hebben we erg slecht bereik. Nu zat ik te denken om een repeater te plaatsen in de bijkeuken die precies in het midden is van het modem en de plaats waar we vaak in de tuin zitten.

  Voor mij is het abracadabra welk apparaat we het beste kunnen aanschaffen.

  Heb jij voor mij een oplossing?

  Alvast bedankt voor je eventuele reactie ;-)

  Michelle

  • Nico zegt:

   Beste Michelle,

   Een repeater zou uitkomst kunnen bieden maar is vaak niet de meest ideale oplossing. Het beste is om een access point buiten te hangen en die met een kabel naar het modem te laten gaan. De meeste repeaters hebben namelijk een zwak signaal en de snelheid wordt ook nog eens gehalveerd omdat hij niet tegelijk kan zenden en ontvangen. Mocht je toch liever met een repeater willen werken dan kan ik je de Engenius EZ repeater aanraden, deze heeft namelijk een ontzettend hoog zendvermogen : http://www.routershop.nl/engenius-ez-repeater/pid=40112

 10. Diana zegt:

  Beste Nico

  Wij hebben achter het huis een kamer/appartement ongeveer 30 meter van de modem nu willen we daar een experiabox en modem aansluiten. Hoe kunnen we dit het best oplossen.

 11. Keesjan zegt:

  ik zie op centralpoint dat de linksys aangeduid wordt als ‘Netwerkextender’. Is dit geen wifi repater dan? Is er een verschil tussen repaters en netwerkextenders of is dit slechts een ander naampje?

  Enig idee of deze met ‘1 druk op de knop’ wlan instelbaar is met een fritzbox?

  • Nico zegt:

   Beste Keesjan,

   Allemaal hetzelfde inderdaad. Ze noemen het wifi versterkers, wifi repeaters, wifi range extenders etc.

 12. Rob Groot Zevert zegt:

  Hallo.
  Wij wonen tijdelijk buitenaf in een externe chalet op het platteland. Internet komt binnen middels utp kabel waar ook een beveiligingssysteem op zit die vanaf het hoofdsysteem afgetapt is. Nu kijken wij tv via internet maar eigenlijk doet alleen npo en netflix het en rtlxl en Kijk niet. Zowel via wifi als via de internetkabel storen beide zenders. Heeft u enig idee hoe dit op te lossen. Wij hebben de binnenkomende utp kabel aangesloten op een toslink router. Groet rob

 13. William Mooijman zegt:

  Beste Nico,
  Leve de Ziggo, maar niet heus.
  Slechte wifi met de horizonbox tevens router. IPad nauwelijks te bekijken. We hebben een TPlink repeater, maar dat biedt weinig zoelaas. Wat is de beste keuze. De UBEE box staat bij ons in de werkkast in de gang.

 14. Martin zegt:

  Beste
  Onlangs werd een nieuwe wifi modem router geplaatst nu in mijn woonkamer door een provider , vroeger had ik een wifi router gekoppeld aan de telefoon lijn en die stond op een andere plaats waar al een paar computers waren aan gekoppeld via lan , nu staat de nieuwe wifi op een andere plaats waar moeilijk de Pc ‘s te bereiken zijn . Bestaat de mogelijkheid dat de oude wifi router draadloos het signaal van de eerste oppikt en dan via lan de computers voorziet van internet .
  Met dank

 15. J.bakker zegt:

  Beste Nico, Ik sta 9 maanden op een camping en betaal daarvoor € 360 voort internet.Vaak nog een slechte (langzame) verbinding. Mijn vrouw en ik hebben nu T-mobile onbeperkt internet, is snel en werkt goed. Via hotspot heb ik met samsung smart hub oa Netflix. Nu heb ik een voorversterker gekocht Yamaha WXA 50. Ontvangt Wifi, doch levert problemen op. Ik heb in de oude doos oa een TP link WA 801ND, een TL-wWR841 N en een HitronCVE-30360. Is het nu mogelijk een van die apparaten te gebruiken/te koppelen via het modem aan mijn hotspot van mijn telefoon (ANDROID).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑