Snel internet WiFi-repeater

door Nico

31

Beste WiFi repeaterJe bent er vast bekend mee: die plekken in je huis of op je werkplek waar het WiFi-signaal simpelweg weigert te komen. Elke gamer, filmliefhebber en überhaupt internetgebruiker heeft wel eens gebeden om een oplossing voor zijn wispelturige verbinding. Een WiFi repeater biedt een uitkomst voor dit probleem. Dit apparaat zorgt ervoor dat het draadloze signaal van je router wordt doorgestuurd. Een goede WiFi repeater voegt extra draadloos bereik toe en kan zelfs buitenshuis WiFi-toegang verschaffen. Daarnaast is het gebruikersgemak enorm: je hebt geen netwerkkabels nodig en ook zonder technische kennis is een WiFi repeater eenvoudig te installeren.

Bereik WiFi repeater Doorvoer

Beste WiFi repeater volgens Tom’s Guide

Afgelopen week plaatste Tom’s Guide (www.tomsguide.com) een artikel over hun ervaring met zes verschillende wifi repeaters, die zij grondig hebben getest zodat jij de technische rompslomp gelijk kan omzeilen. De Linksys RE6500, D-link DAP 1520, Netgear WN3500RP, Belkin F9k1122, AMPED REA20 (nog niet verkrijgbaar in Nederland) en de Belkin F9K1106 zijn opgenomen in de test.

Voor de tests heeft het team van Tom’s Guide verschillende WiFi-repeaters in zowel een kantooromgeving als een woonomgeving gebruikt, zodat ze een compleet beeld kregen van de capaciteiten van de verschillende apparaten. De aandachtspunten waren onder andere bereik, doorvoersnelheid, instelgemak en aanpassingsvermogen qua kanaalbreedte en signaalsterkte. Voor de test gebruikte het team ixChariot-software, laptops en een AC 2×2 draadloze kaart om de bandbreedte met interval te toetsen. De ixChariot-software simuleert verkeer in een draadloos netwerk en meet ondertussen de datadoorstroom op 2,4 en 5 GHz. Elke WiFi-repeater werd op zeventien meter afstand van de router geplaatst.

Beste Wifi-repeater

Van de zes repeaters kwam de Linksys RE6500 als absolute winnaar uit de test. Hij was niet alleen de snelste met het beste bereik, maar scoorde ook op punten zoals formaat, prijs en configuratiegemak. Het grote voordeel van de nieuwe routers en WiFi-repeaters is dat je niet per se trouw hoeft te blijven aan een bepaald merk; als je een router van een ander merk hebt, is die goed te combineren met deze WiFi-repeaters. Je bent vrij om het beste product in elke categorie te kiezen, ongeacht het merk.

 

 
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Nico en ik schrijf verschillende artikelen over netwerk en telecom oplossingen. Ik heb ruim 15 jaar ervaring met netwerken en Wi-Fi producten.31 reacties op Beste WiFi repeater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑