Digitale televisie, internet en bellen in één pakket

0

Een alles-in-één-pakket, oftewel 3-in-1 pakket, betekent dat je digitale televisie, internet en bellen bij dezelfde provider afneemt. Inmiddels bieden de meeste providers wel een alles-in-een-pakket aan, maar waar moet u bijvoorbeeld op letten bij het afsluiten van zo’n pakket? En wat zijn de voordelen?

De voordelen van een alles-in-een-pakket

Het afsluiten van één contract bij één provider heeft vele voordelen ten opzichten van het afsluiten van contracten bij verschillende providers. De twee voornaamste voordelen zijn: het is voordeliger en u heeft natuurlijk maar één leverancier, wat één aanspreekpunt en één factuur betekent.

Digitale televisie zenders

In de meeste gevallen krijgt u een gratis digitale televisie decoder of ontvanger waarmee u haarscherp televisie kunt kijken. U kunt deze decoder op elk type TV aansluiten. Op nieuwe LCD- of Plasma TV’s, maar ook op oudere TV’s met een scart aansluiting. Het zender aanbod is groot en veelal kunt u tegen een kleine meerprijs uw pakket uitbreiden met een Digitale Video Recorder(DVR), waarmee u de televisie volledig naar uw hand kan zetten.

Internet snelheid

De snelheid van het internet is afhankelijk van de aanbieder en het pakket dat u kiest, variërend van een stabiele verbinding tot razend snel internet dat zelfs sneller is dan de snelste ADSL internetverbinding.

Tarieven voor bellen

De tarieven voor bellen binnen Nederland zijn bij een alles-in-een-pakket over het algemeen zeer voordelig.

Overstappen is eenvoudig

Indien u overweegt over te stappen naar een alles-in-een-pakket, wordt dit meestal geregeld door de aanbieder. U dient echter wel rekening te houden met de afloopdatum van uw huidige contract(en).

Installatie: door een monteur of zelf doen

Als u zelf handig bent kunt u het installeren van een alles-in-een pakket zelf doen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit door een monteur te laten doen. Het verschilt per aanbieder en pakket of hier kosten aan verbonden zijn.

Een aanbieder en pakket kiezen

Welke aanbieder het beste bij u past, is afhankelijk van uw wensen en regio waarin u woont. Er zijn verschillende vergelijkingswebsites op internet te vinden die berekenen welk pakket het best bij uw wensen past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.