Wilt u graag weten hoe snel uw internet verbinding is? Dat kan met een internet snelheid test. Op internet zijn diverse testen om de snelheid van uw verbinding te meten. Deze tools geven uw up- en download snelheid weer.

Hoe test u het beste

  • Sluit alle internet toepassingen af, dus: torrents, Limewire, MSN, Firefox, Internet Explorer (u heeft 1 browser venster nodig voor de speed test).
  • Doe meerdere testen met verschillende tools op verschillende tijdstippen
  • Neem van de uitkomsten het gemiddelde

Uw snelheid is lager dan beloofd

De snelheden van internet verbindingen zijn vaak lager dan de theoretische snelheid, dat is van verschillende factoren afhankelijk. Het kan ook andere oorzaken hebben. U heeft bijvoorbeeld een snelle verbinding, maar een goedkope router die de snelheid niet aankan. U zou kunnen overwegen een snelle router aan te schaffen.

Doe een internet snelheid test ook alleen bekabeld, dat geeft meer betrouwbare resultaten weer dan met een draadloze verbinding. Houd ook rekening met het volgende als u een snelle internet verbinding heeft van meer dan 100 Mbps:

  • Gebruik een router met gigabit poorten
  • Gebruik goede bekabeling (cat 5e of cat 6)
  • Zorg voor een gigabit kaart in uw computer

Speed test tools

Er zijn verschillende speedtest tools op internet om uw snelheid te meten. Zelf gebruik ik vaak de volgende testen:

Vergelijken met andere abonnementen? Start direct deze speedtest!

Hoe werkt een Speedtest?

Bij het starten van een internetsnelheid test wordt eerst een korte test gedaan voor een eerste inschatting van uw internet verbinding. Aan de hand van het resultaat kiest de Speedtest een groter bestand om de echte download test te doen en uw snelheid nauwkeurig te meten. Ook voor de upload snelheid maakt de Speedtest een eerste inschatting van uw snelheid door een klein bestand te uploaden.

Aan de hand van die resultaten upload de Speedtest een groter bestand. De snelheden worden berekend door pieksnelheden en gemiddelden 30 keer per seconde te meten. Vervolgens berekent de test het hoogste gemiddelde om zo de opstart en afwijkingen uit de resultaten te filteren. De Speedtest berekent dus de hoogst mogelijke gemiddelde down- en uploadsnelheid: de http throughput.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.