Wifi usb adapter

door Jan Mulder

2

Engenius EUB-362ext installeren in Windows 7U wilt goede ontvangst van draadloze netwerken en daarom gebruikt u de zeer sterke Engenius EUB-362ext wifi ontvanger. Maar hoe krijg je deze client aan de praat op uw Windows 7 computer? Wij leggen het u uit.

Engenius Drivers

Er zijn drivers beschikbaar voor de Engenius EUB-362ext usb adapter voor Windows 7. Dit product is voorheen ook verkocht als de Senao sub362ext. Beide producten zijn gelijk, de fabrikant heeft zijn naam gewijzigd naar Engenius. U kunt de drivers zowel voor de Engenius als de Senao usb adapter gebruiken.

Windows 7

De Windows 7 drivers worden niet standaard met de wifi ontvanger geleverd, maar ze zijn wel te downloaden op de website van de fabrikant. Onder de 32 bits versies van Windows 7 werkt de driver goed. Ik heb wel gehoord dat het niet altijd onder de 64 bits versies werkt en Engenius schijnt dit ook niet te ondersteunen. Dat zult u even moeten testen dus.

Stuurprogramma installeren

  1. Eerst dient u de laatste drivers te donloaden. U kunt de drivers downloaden in de download sectie van de Engenius Europe site. Kies voor client adapters en klik op de EUB-362ext. Zoek naar EUB-362 Win7.zip onder het kopje software. Deze slaat u op.
  2. Het gedownloade zip-bestand kunt u uitpakken in Windows. U kunt het ook uitpakken met programma’s als Winrar, 7-Zip of Winzip.
  3. Nadat de drivers zijn uitgepakt kunnen we gaan installeren. Sluit nu uw EUB-362ext usb adapter aan op uw computer of laptop. Windows zal proberen om het apparaat te installeren. Dit zal niet lukken. Wordt hij wel juist geïnstalleerd, dan hoeft u nu niet verder te lezen. De volgende stappen dient u te volgen als de installatie niet lukt (wat meestal het geval is).
  4. Ga naar start, klik met de rechtermuisknop op computer en kies daarna voor beheren.

Beheren voor EUB-362ext installatie

  1. Vervolgens gaat u in het nieuwe scherm dat geopend is naar apparaatbeheer.
  2. De EUB-362ext staat hier niet onder deze naam tussen. De computer weet namelijk niet dat uw usb wifi ontvanger zo heet. Het apparaat vindt u onder de naam AR5523.

AR5523

  1. Met de rechtermuisnkop klikt u op AR5523 en kies voor stuurprogramma’s bijwerken.
  2. Kies voor op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken.

Zoeken

 1. Geef de locatie op van het uitgepakte zip bestand door via bladeren naar die map te gaan.
 2. Als u op volgende klikt zal Windows 7 de drivers voor de EUB-362ext gaan installeren, dit gaat automatisch.
  Stuurpgrogramma bijgewerkt
 3. De installatie van uw Engenius usb adapter is gelukt. U kunt nu op sluiten klikken en vervolgens met een wireless netwerk verbinden, bijvoorbeeld met uw eigen draadloze router of met een hotspot.
Tags: , , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.2 reacties op Engenius EUB-362ext installeren in Windows 7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑